16. kolo
14.11.2010 15:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

FK Ústí nad Labem - Zbrojovka Brno 2:3

S velkou pravděpodobností se konečně rozluštila tajenka o týmu, který bude po zimní přestávce vstupovat do ligy s vědomím, že horší už být nemůže. Stejně jako před dvěma týdny padalo v Teplicích mnoho branek a opět si všechny body odváží hosté.

V šesté minutě svou nešikovností podrazil ve vápně Hamouz Veverku a sudí Damková tak dala domácím skvělou příležitost k vedení. K penaltě se postavil Vrtělka a střelou doprostřed snadno proměnil. Už v první desetiminutovce to navíc mohlo být s Moravany ještě horší.

Jindráčkovu střelu z hloubi vápna musel Bureš vyrážet a v další minutě mohl líbat svou pravou tyč. Ta se rozezvučela po přímém kopu, který tečoval Veverka. Brno sice svého soupeře nijak nepřehrávalo, přesto ve 27. minutě srovnalo krok. Několikátý pokus o přesný centr z levé strany od Polácha tentokrát našel Simerského, který svou hlavičku opřel o zem a překonal Bučka.

Za necelé dvě minuty už mohli mít zase navrch Ústečtí, ale po Jinráčkově centru nedokázal proti těžkému balónu pořádně sklopit nárt Veverka. Místo toho tak přišel moravský obrat po dalším centru Polácha.

Po rohovém kopu se míč odrazil na malé vápno, kde dvojice obránců neuhlídala Kalabišku, který v pádu poslal míč po zemi do protipohybu Bučka. Vzápětí dostali znovu šanci Severočeši. Martykán sice přehodil Bureše, ale orazítkoval pouze břevno, aby z dorážky trefil Volek na brankové čáře zaskakujícího Michálka.

Úspěšný střelec Kalabiška navíc mohl zvýšit brzy po změně stran, když ho do úniku vyslal Hodek. Třiadvacetiletý hráč ale ztroskotal na výborném Bučkovi a neprosadil se ani z pohotové dorážky. Vyrovnání pak v 63. a 66. minutě odmítl Jindráček. Nejprve po centru Volka přestřelil z malého vápna, poté z velké blízkosti rozvlnil síť z vnější strany.

Střelcem srovnávací branky se tak stal Veverka. Trvalo jen pár vteřin, aby se míč od kopačky Bučka dostal po prodloužení k ústeckému mladíkovi, který se dostal do vápna a křižnou přízemní střelou skóroval.

Jenže do přehlídky rychlosti se zapojili i hosté, kteří za necelé dvě minuty znovu vedli. Kalabiška potáhl míč až do vápna a přihrál před odkrytou svatyni Hodkovi, který byl nejspíše i faulován, přesto dokázal v pádu míč za brankovou čáru dopravit.

Když šest minut před koncem nevyužil dobré přihrávky Volka Krbeček a střelou bez přípravy nezamířil mezi tři tyče, podlehlo Ústí v důležitém utkání Brnu po přestřelce 2:3.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

4:0

Reagovat
vanGomm

Tento zápas je při pohledu na tabulku už o všechno.Kdo prohraje,tak to bude mít na sestup velice dobře našláplé.Brno je už na řadě na tu remízu.Navíc ta by oba nechala asi ve hře.Tipnu tedy X.

Reagovat
smazaný uživatel

Přestě tak zápas podzimu o všechno když to bude remíza tak se defakto nic nestane, když jeden z týmu prohraje klesne o 3 body naopak tend ruhý se přiblíží ke 14. ostravě na jeden bod. Nic méně jako správnej brnák věřím že se Zbrojovka konečně zvedne a získá potřebné body (popřípadě bod)

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Devil

0:3

Reagovat
soukup

tady poprvé remizujeme, což ani jednomu týmu vůbec nepomůže

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele