1. kolo
18.07.2010 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FK Ústí nad Labem - FK Mladá Boleslav 0:2

Po dlouhých 51 letech se Ústí nad Labem opět objevilo v české nejvyšší soutěži. Hlavně proto Severočeši toužili vstoupit do nového ročníku vítězstvím. Tento cíl ale splnit nedokázali, s Mladou Boleslavi prohráli 0:2.

Domácí fotbalisté se skutečně ničeho nebáli a už v 10. minutě poprvé v zápase vystrčili drápky. Nejprve z úhlu pálil nepřesně Volek, vzápětí zakončoval také Martykán, který si ale nevedl o nic lépe. Mladá Boleslav nechtěla zůstat pozadu a o malou chvíli později nebezpečně udeřila. Ve výborné pozici se ocitnul záložník Mendy, jenže nakonec trefil pouze jednoho z dobíhajících obránců.

Poté začal úřadovat francouzský záložník Ludovic Sylvestre. Jeho první dalekonosná rána byla sice přesná, avšak postrádala potřebnou razanci, proto gólman Novák neměl větší problémy. Ve 26. minutě už ale ústecká brankářská jednička tolik štěstí neměla. Táborský rozehrál výborně přímý kop a tentokrát se Sylvestre nemýlil.

Ústí mělo ještě do přestávky šanci na vyrovnání. Nejblíže byl útočník Krbeček, který dokázal gólmana Millera překonat, jenže míč následně poslal mimo.

Po změně stran sice domácí začali o poznání mnohem lépe, dokonce dostali Boleslav pod tlak, jenže z branky se hodně nečekaně radovali opět hosté. Bulutovu střelu dokázal Novák vyrazit, jenže pouze do spoluhráče Jana Poláka, od něhož míč skončil hodně nešťastně v síti.

Zápas ale mohlo Ústí ještě pořádně zdramatizovat. Po faulu na Krbečka totiž kopalo penaltu. Do statistik se toužil zapsat Valenta, jenže zcela nepochopitelně poslal míč vysoko nad. Krátce na to si poradil Miller také s hlavičkou Krauta, a proto naděje domácích fanoušků na bodový výsledek rychle opadly. Závěr zápasu žádné velké vzrušení nenabídl a Boleslav vstoupila do sezóny tím nejlepším možným způsobem - vítězstvím.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele