6. kolo
18.09.2005 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Chmel Blšany - 1. FC Brno 2:2

S jednoznačným cílem konečně vyhrát cestovali fotbalisté moravské metropole do Blšan. Své cíle začali naplňovat už od úvodních minut střetnutí. Prvním důkazem útočných snah hostů byla 4. minuta, kdy šli Švancara spolu se Zelenkou sami na gólmana Daňka. Švancara ale zvolil přihrávku na Zelenku, kterou blšanský gólman vystihl, a celá akce tak vyšla vniveč. Nezakončenou akcí se ale hosté nenechali odradit a jejich útočná smršť pokračovala i nadále, v 6. minutě se z hranice šestnáctky opřel do míče kapitán Brna Siegl, jeho střela ale naštěstí pro Blšany pouze orazítkovala tyč Daňkovy branky. Několik minut nato z výhodné pozice hlavičkoval Zelenka, tentokrát ale branku těsně netrefil. V 16. minutě pak musel trenér Kotrba poprvé sáhnout ke střídaní, když zraněného Baláže vystřídal Horejš. Zhruba po půlhodině zápasu se začaly síly na trávníku vyrovnávat, což bylo zřejmě způsobeno dvojím střídáním Blšan ve 32. minutě. Místo Šelichy a Hottka nastoupili Střihavka a Polodna. Skóre se poprvé měnilo až ve 44. minutě a k radosti domácích fanoušků to bylo do sítě Václavíkovy branky. Po chybě brněnské obrany se k míči dostal Devátý a obloučkem přehodil brněnského gólmana.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy se změnami v sestavě. Trenér Kotrba stáhl Horejše, který na hřiště nastoupil po čtvrthodině hry za zraněného Baláže, a poslal místo něj útočníka Mezlíka. Blšanský lodivod Bílek nechal v kabině Dirnbacha, místo kterého nastoupil Horáček.

Během první desetiminutovky se pak stalo něco, na co brněnští fandové nejsou zvyklí. Svěřencům trenéra Kotrby se totiž podařilo otočit zápas, což už se Brnu nepodařilo doopravdy hodně dlouhou dobu a sám trenér Kotrba označoval právě toto jako za jednu z největších slabin Brna. Dílo započal v 46. minutě Švancara. Na začátku celé akce byl střídající Mezlík, který nahrál do uličky Černému, a jeho střílený centr umístil Švancara za záda brankáře Daňka. Hlavní postavou 55. minuty byl opět brněnský forvard Švancara, tentokrát to byl on, kdo parádně vyslal Mezlíka a ten bez problémů přehodil domácího gólmana.

Domácí se od otočení výsledku marně pokoušeli vytvořit si tlak, Brňané však chytrou hrou kontrolovali zápas ve středu pole a nedovolovali blšanským hráčům vytvářet si šance. V 89. minutě sáhl kouč Kotrba k taktickému střídání a na místo Švancary poslal na hřiště Simra. V té době to už vypadalo, že si Brno konečně připíše svou první výhru v letošním ročníku Gambrinus Ligy. Opak byl ale pravdou, fotbalistům Brna se opětovně podařilo šokovat své příznivce, když podruhé za sebou inkasovali vyrovnávací gól v nastaveném čase, který je stál výhru. Tím, kdo domácím zajistil dělbu bodů, byl útočník Střihavka, který si nejlépe naběhl na jeden z vysokých centrů ze středu pole, které Blšany v závěru zápasu praktikovali.

"Podle průběhu hry je to pro nás výborný výsledek. V první půli bylo na hřišti jen jedno mužstvo, ve druhé jsme se sice zlepšili, ale Brno bylo pořád lepší. Ovládalo střed hřiště a dostávalo se do koncovky. Že jsme z toho mála dokázali dát dvě branky, to je malý zázrak," uvedl Bílek

"Bohužel to byl náš typický zápas, nebo alespoň jeho konec. Navíc první střela na naši branku znamenala gól a druhá vyrovnání. To jsou momenty, které mužstvo psychicky velice srážejí. Já ale musím vidět i chyby. Před druhou brankou jsme mohli míč odehrát úplně jinak. To jsou rány do vazu, které si dáváme sami. Jsem velice zklamaný. Byli jsme lepší, měli jsme dost šancí a zase si nevezeme tři body," komentoval Kotrba.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neni vubec co dodat ja mam nekdy pocit ze si z nas delaji proste p*del protoze to fakt normalni neni, to de mimo moje chapani co oni prevadeji

Reagovat
HOST*

vedení 1.FC Brno bude muset angažovat někoho,kdo ty naše fotbalisty naučí neztrácet body v posledních minutách zápasu,pak budeme o 10 míst v tabulce výš!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele