Souhrn zápasů Ligy národů - pátek 16. 11.

16.11.2018, 22:50, aktualizováno 16.11.2018, 22:50
Komentáře a souhrny
Vítězství Nizozemců nad mistry světa z Francie zpečetilo osud Německa, které sestupuje z elitní ligy A. Do ní se naopak v příštím ročníku podívají Dánové, kteří si zajistili první místo vítězstvím ve Walesu. Slováci přehráli doma v Trnavě jasně Ukrajinu a v průběžné tabulce přeskočili český tým. Pokud ale nechtějí sestoupit do ligy C, musejí stejně v pondělí zvítězit v Praze. V lize D se čtyřmi góly proti Gibraltaru blýskl Arménec Jura Movsisjan...
Liga A - skupina 1

Nizozemsko - Francie 2:0

16.11.2018 20:45

Góly: 44. Georginio Wijnaldum, 90+2. Memphis Depay (pen.)

Nizozemsko předčilo všechna očekávání a doma si poradilo s mistry světa! Francouzi na domácí obranu nenašli recept a naopak sami dvakrát inkasovali po brankách Wijnalduma s Depayem.

Nizozemsko potřebovalo bodovat, aby neztratilo šanci na postup. Proti němu se ale postavili mistři světa z Francie, kterým by plný počet bodů stačil k první příčce ve skupině. Už dlouho před utkáním bylo jasné, že půjde o hodně vyhecovaný a napínavý duel, do kterého obě jedenáctky dají maximum. Mírným favoritem byla Francie, která disponuje čerstvým úspěchem a také stálou kostrou týmu.

Les Bleus začali utkání s hvězdami jako Matuidi, Griezmann, Mbappé nebo Kanté s Varanem, Nizozemsko vsadilo na mladé hráče de Lighta, Van Dijka, de Jonga nebo Depaye s Bergwijnem. Už ve druhé minutě musel být v pozoru brankář Hugo Lloris, jehož vyzkoušel razantní střelou záložník Georginio Wijnaldum.

Francouzi se do větší šance dostali v desáté minutě, když si na centr z hloubi pole naskočil Antoine Griezmann. Hlavička útočníka Atlética Madrid sice mířila velmi dobře, ale ještě lépe zasáhl zkušený brankář Jasper Cillessen, který stačil zareagovat. Střelami se to v prvních minutách jen hemžilo a další zajímavý projektil vyslal ze svých kopaček Memphis Depay, jenž našel jen náruč Huga Llorise.

Hostující favorit se soustředil spíše na dominantní kombinace ve snaze nepůjčovat soupeři moc často balon. A když už se ho Nizozemci chopili, většinou ztroskotali na obranném valu Kimpembe - Varane. Do zajímavé šance se probíjel dosud nepříliš viditelný talent Kylian Mbappé, jenž však celou akci zahodil špatnou nahrávkou do druhého sledu na Matuidiho.

Závěr poločasu vyšel určitě mnohem lépe domácím Nizozemcům. Ti totiž dokázali rozjásat své fanoušky gólem! Francouzský záložník Steven N'Zonzi hlavičkoval v pokutovém území jen za sebe, kde se ocitl Ryan Babel. Jeho ránu dokázal ještě Lloris nohou vyrazit, ale pak se k dorážce dostal Georginio Wijnaldum a na jeho střelu už brankář Lloris nemohl stačit!

Závěrečná střela Stevena N‘Zonziho už postrádala přesnost a byla spíše ranou propagačního rázu. Ačkoli se po změně stran Francouzi dostávali k balonu častěji a to také kolem vápna domácích, nedokázali na pečlivou obranu najít recept. Velký podíl na tom měl také bek Denzel Dumfries, který měl na starosti Mbappého a o svého dnešního klienta se staral vskutku pečlivě.

Deset minut po změně stran se k centrovanému míči dostal Memphis Depay, který našel parádním pasem naskakujícího Virgila van Dijka. Urostlý stoper sice hlavičkoval sám před Llorisem, ale přesto ho nedokázal překonat! O chvíli později Blind odcentroval z levé strany na zadní tyč na Dumfriese, který však neuspěl hlavou a posléze ani dorážkou.

Patnáct minut před koncem utkání byl Memphis Depay faulován Pavardem a domácí měli šanci rozehrávat volný přímý kop. Depay sice zvolil výbornou ránu, ale na pozorného Llorise ani to nestačilo. Na opačné straně se pak neprosadil Antoine Griezmann, s jehož volejem si brankář Cillessen výborně poradil.

Griezmann se hodně snažil dostávat se do prostorů, odkud by mohl zakončit, ale jeho spoluhráči mu dnes nedokázali pořádně přihrát. Oranjes bránili francouzské soupeře velmi dobře a nedovolili jim ani pověstný závěrečný tlak. Naopak se další branky dočkali Nizozemci! V páté minutě nastavení ještě Sissoko fauloval ve vápně de Jonga a Memphis Depay nařízenou penaltu s velkým přehledem proměnil!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Francie42114:47
2.Nizozemsko32016:26
3.Německo30121:51
Liga B - skupina 1

Slovensko - Ukrajina 4:1

16.11.2018 20:45

Góly: 6. Albert Rusnák, 26. Juraj Kucka, 52. Adam Zreľák, 61. Róbert Mak - 47. Jevhen Konopljanka

Slováci v Trnavě pod vedením nového kouče Pavla Hapala jednoznačně přehráli Ukrajinu a v tabulce skupiny se bodově dotáhli na Českou republiku, se kterou změří síly v závěrečném souboji o druhé místo. Hosty porážka tolik mrzet nemusí, neboť si již s předstihem zajistili postup do Ligy A.

Hapal hned ve svém prvním duelu značně pozměnil sestavu. Na levé straně dostal místo Hubočana šanci Hancko, střed zálohy posílil Greguš, na pravé straně podporoval ofenzívu Rusnák a v útoku našel své místo Zreľák, jemuž se začalo dařit v bundesligovém Norimberku. Staronový reprezentant Stoch si naopak na svou šanci musel počkat na lavičce.

Hosté se u svých západních sousedů museli obejít bez několika opor. Chyběl například stoper Rakickij či záložníci Marlos s Jarmolenkem. V bráně dostal šanci Bojko před obvyklou jedničkou Pjatovem. Rakického nahradil ve středu obrany Kryvcov, na křídle nastoupil talentovaný Zinčenko a o góly se měla starat především dvojice Borjačuk, Cygankov. První jmenovaný se dočkal debutu v národním týmu hned při prvním pozvání.

Ukrajinci začali aktivněji, což jim však nebylo nic platné, protože už po šesti minutách se do vedení překvapivě dostalo Slovensko. Přímý kop nedaleko rohu pokutového území rozehrál Hamšík nakrátko přihrávkou na Rusnáka, jenž se nijak nerozpakoval a vystřelil na bránu. Jeho pokus poněkud zaskočil Bojka, který na střelu k bližší tyči nedosáhl. Domácí se dostali do vedení a trenér Hapal si mohl mnout ruce, jelikož se mu změna v sestavě brzy vyplatila.

Hosté chtěli na inkasovanou branku odpovědět, ve dvanácté minutě ale zapomněli na zadní vrátka, když centr z pravé strany proletěl na levou stranu ke zcela volnému Hamšíkovi, který naštěstí pro Ukrajinu vypálil nepřesně. Za dalších dvanáct minut si Slováci vypracovali další velkou příležitost. Hancko ve spolupráci dvou nových mužů v základní jedenáctce našel centrem hlavu Zreľáka, který trestuhodně netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Domácí výběr ale zahozená šance nemusela tolik mrzet, jelikož již o dvě minuty později se radoval z druhé branky. Kucka z uctivé vzdálenosti napřáhl k dalekonosné střele, která letěla přímo na Bojka. Strážce ukrajinské svatyně ale podruhé v zápase zaváhal, balón neudržel v náruči a pustil jej za svá záda. Pro slovenského záložníka ovšem touto akcí zápas skončil, neboť musel kvůli zranění vystřídat.

Zbytek první půle již příliš vzrušení nenabídl, avšak téměř ihned po přestávce se měli diváci opět na co koukat. Dvě minuty po změně stran se do Karavajevovy nabídky z pravé strany opřel z voleje Konopljanka a umístěnou ránou k tyči snížil ztrátu hostů. Ovšem za dalších pět minut si Slováci vzali dvoubrankový náskok zpět. Nejdříve pálil do tyče Mak, ale odražený míč vrátil před bránu Rusnák, kde jej Zreľák šikovnou patičkou usměrnil za Bojkova záda.

Po celou dobu utkání naráželi Ukrajinci na připravenou obranu domácích. Sami pak měli problémy s útoky Slovenska, což dokládá 62. minuta, kdy skvěle hrající Rusnák přihrál Makovi, jenž si udělal prostor k přesné střele, po které vedli Slováci již o tři branky. Krátce poté zkusil odpovědět hostující Zinčenko, nepodařilo se mu však ohrozit brankáře Dúbravku.

Závěr utkání oba týmy v podstatě jen dohrávaly. Na trávník se alespoň na dvacet minut podíval navrátilec Stoch. V nastaveném čase mohli Slováci přidat dokonce pátý zásah, když jejich protiútok zastavil ukrajinský obránce odkopem na břevno vlastní brány. Krátce poté se však Pavel Hapal mohl radovat z úspěšného vstupu do nového angažmá.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Ukrajina43015:59
2.Slovensko31025:43
3.Česko31023:43
Liga B - skupina 4

Wales - Dánsko 1:2

16.11.2018 20:45

Góly: 89. Gareth Bale - 42. Nicolai Jørgensen, 88. Martin Braithwaite

Dánsko dokázalo zvítězit ve Walesu a díky gólům Jörgensena s Braithwaitem si zajistilo postup do vyšší ligy! Snížení Garetha Balea už přišlo příliš pozdě.

Dánsko potřebovalo ve Walesu jednoznačně bodovat, aby si udrželo šanci na postup. Velšané zvládli především dva duely s Irskem a kdyby dnes vyhráli, postup by jim už neunikl. Na hřišti se v jeho barvách od začátku ukázal Bale, vedle něhož nastoupili také Ramsey, Allen, Robert nebo Chester. Dánský útok vedl Eriksen, který měl tvořit hru pro Poulsena s Jörgensenem.

V Cardiffu panovala skvělá atmosféra a natěšení diváci chtěli vidět výhru domácího týmu. Proti Dánům to ale Wales neměl jednoduché, jak ostatně věděl už z prvního vzájemného utkání. Christian Eriksen byl hlavní kreativní zbraní hostí a už ve třetí minutě pálil poprvé velmi dobře zpoza vápna.

O pět minut později Dummett zachytil míč a předal jej Baleovi, jehož zakončení musel brankář Schmeichel vyrážet s velkým sebezapřením. Dánský gólman pak očima tlačil ven z brány další pokus, když po centru od Brookse hlavičkoval naskakující Chester jen těsně vedle tyče! Velšanům nevyšla ani další spolupráce mezi Brooksem a Lawrencem, jehož rána byla nakonec tečována na rohový kop.

Deset minut před koncem první půle se po rychlé kombinaci domácího celku dostal k centrovanému míči Roberts, který na první pohled možná trochu přetažený centr poslal na hlavu Garetha Balea. Jeho zakončení však jen těsně minulo tyč.

Ačkoli Dánsko nebylo lepším týmem, šlo do vedení. Ve 42. minutě Velšané přišli o míč a rychlý brejk poslal Poulsen krásným volejem do běhu na Nicolaie Jörgensena. Ten si míč zpracoval a jednoduše prostřelil vybíhajícího brankáře Hennesseyho - 1:0 pro hostující tým.

Po změně stran se ještě několikrát pokoušel zakončovat Gareth Bale, ale dnes mu nebylo přáno. Wales navíc decimovala zranění. Po Dummettovi se zranil také Chester a musel střídat stejně jako jeho spoluhráč. Neplánované střídání vyhovovalo Dánům, kteří dál kombinovali a neopomněli zaměstnávat Hennesseyho nápaditou kombinací.

Aaron Ramsey se deset minut po příchodu z kabin odhodlal ke střele z uctivé vzdálenosti, čímž možná jen deklaroval zmar, který domácí asi cítili. Po individuálním průniku k vápnu se do šance dostával také David Brooks, jehož točený projektil zamířil nakonec jen těsně vedle tyče!

Tyler Roberts si po hodině hry naskočil na citlivý centr od Balea, jenže hlavičkoval velmi nedůrazně. Až v posledních minutách to začalo být zajímavé. Nejprve pálil z volného přímého kopu Gareth Bale a vynutil si skvělý zákrok Schmeichela. Pak nastalo v Cardiffu ticho. Henrik Dalsgaard zprava vhodil dlouhý aut, ve vápně jej našel Martin Braithwaite a krásnou ranou pod víko navýšil skóre. Závěrečný gól Balea po brilantním pasu od Williamse už tak nic neznamenal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Dánsko32104:17
2.Wales42026:56
3.Irsko30121:51
Liga C - skupina 3

Kypr - Bulharsko 1:1

16.11.2018 20:45

Góly: 24. Panaiotis Zachariou - 89. Nikolaj Dimitrov (pen.)

Bulharsko nedokázalo zvítězit na Kypru, přestože po většinu zápasu bylo lepším týmem a o postupu či nepostupu do vyšší ligy rozhodne až poslední kolo. Dlouho to vypadalo, že hosté odejdou poraženi, neboť se ve 24. minutě prosadil Zachariou, ale minutu před koncem proměnil pokutový kop Dimitrov.

Remíza 1:1 nakonec dává Bulharům šanci rozhodnout o svém postupu v posledním kole, na dálku přitom budou soupeřit s Norskem, které má v tuto o chvíli o jednu branku lepší skóre, jinak stejný počet bodů.

Úvod utkání nic zajímavého, krom nepřesností na obou stranách, nepřinesl. Kypr byl celou dobu pasivní, přesto dokázal ve 24. minutě zničehonic udeřit. Stačila jedna lahůdková přihrávka za obranu, aby Zachariou střelou do protipohybu rozjásal domácí publikum. Bulhaři se tedy už v prvním poločase dostali do nesnází, ale stále měli celé utkání teprve před sebou. Vyrovnat mohli koneckonců hned za tři minuty, ale závar před Panagim skončil jen rohovým kopem. Bulharsko od této chvíle převzalo iniciativu a Kypr se dál musel jen bránit. V rozmezí dvou minut měl v prvním poločase dvě tutovky Popov, ale v první šanci mířil v těžké pozici vedle a ve druhé ho skvěle vychytal Panagi.

Hosté pokračovali v aktivitě i po změně stran a zkoušeli to především střelecky. Nedelevova dělovka pořádně vystrašila domácího brankáře, který ji prapodivně vyrazil a i další střelecké pokusy zůstaly bez kýženého efektu. Čtvrthodinu před koncem se po delší odmlce připomněl i Kypr, ale Artymatas po standardní situaci hlavou minul.

Když v 84 .minutě předvedl další těžký zákrok proti bezprostřední hlavičce z malého vápna Panagi, zdálo se, že Bulhaři prostě nevyrovnají. Nakonec se to ale minutu před koncem podařilo a domácí k tomu vydatně přispěli faulem. Popov byl v šestnáctce sražen a jasnou penaltu sudí bez váhání odpískal. Dimitrov pak poslal Paganiho na druhou stranu a rozhodl o remíze 1:1.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Norsko 1:1

16.11.2018 20:45

Góly: 9. Benjamin Verbič - 85. Bjørn Johnsen

Rozhodující krok k postupu mohlo udělat Norsko, ale seveřané ve Slovinsku pouze remizovali, takže do posledního kola je boj s Bulharskem o prvenství stále otevřený. Slovinsko zůstává s pouhými dvěma body na posledním místě a stále čeká na první vítězství. Domácí celek byl k němu v tomto zápase opravdu blízko, ale dlouhé vedení nakonec pět minut před koncem neudržel, Norům zajistil bod Björn Johnsen.

Utkání dost ovlivnila brzká branka. Přeci jenom Slovinci se prosadili už v deváté minutě, když se ve vápně podél brankáře přesně trefil Benjamin Verbić. Norsko od té doby převzalo iniciativu a ve snaze o vyrovnání udávalo tempo. Po půlhodině hry vznikl před Belecem obrovský závar, který jen s velkým štěstím pro Slovince neskončil gólem. Balón totiž po hlavičce Elabdellaouiho poskakoval na brankové čáře a jeden z obránců ho na poslední chvíli odkopl do bezpečí. Norové se i v dalších minutách tlačili do ofenzívy, jenže obrana Slovinců v čele s brankářem Belecem odolávala.

Slovinsko drželo norské aktivity na uzdě i ve druhém poločase a to poměrně dlouho. V 73. minutě měl na hlavičce druhý gól Berić, ten dokonce hlavou rozvlnilo síť, ale sudí ho kvůli ofsajdu neuznal. Velká škoda pro domácí, protože dvoubrankové vedení už by znamenalo pro Nory velký problém. Takhle byl zápas stále otevřený a Norové se mohli nadechnout k závěrečnému náporu. A hostům to skutečně vyšlo. Pět minut před koncem přilétl do malého vápna centr a Björn Johnsen hlavou srovnal na 1:1!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Norsko53115:210
2.Bulharsko53116:410
3.Kypr51225:75
4.Slovinsko50234:72
Liga D - skupina 4

Lichtenštejnsko - Makedonie 0:2

16.11.2018 20:45

Góly: 53. Enis Bardhi, 90+1. Ilija Nestorovski

Makedonie potvrdila v souboji s Lichtenštejnskem úlohu favorita, ve Vaduzu díky zlepšenému výkonu ve druhé půli vyhrála o dvě branky a má hodně dobře nakročeno k postupu do finálové fáze Ligy národů. V posledním zápase jí stačí uhrát bod s Gibraltarem. Domácí naopak mohou usilovat už jen o konečnou třetí pozici.

Ačkoli naposledy svěřenci trenéra Igora Angelovskiho schytali čtyřku od Arménie, z kruté prohry se dokázali oklepat a získali veledůležité tři body, které pomohly udržet jejich vedoucí postavení. Před posledním kolem mají vše ve svých rukou. Jejich soupeř se po tomto rezultátu pochopitelně ze dna tabulky nevyhrabal, tentokráte výrazně zaostal v ofenzívě.

Mužstvo kouče Reneho Pauritsche doposud ve všech čtyřech utkáních aspoň jednou skórovalo, v nynějším měření sil ovšem nevyprodukovalo jedinou střelu mezi tři tyče. Už v prvním poločase v podstatě tahalo za kratší konec, akorát že se Makedonii nedařilo vsítit regulérní branku. Té první, klíčové, se dočkala až po změně stran.

V 11. minutě se pokoušel o úvodní trefu Trajkovski, byl však dle názoru rozhodčích načapán v ofsajdu, a tak z jeho šance nezbylo nic. V 18. minutě se do slušné příležitosti propracoval Hasani, jenže na hranici brankového území pálil v pádu, a tak míč po jeho zakončení skončil vedle. A ve 24. minutě se hostům dokonce podařilo rozvlnit síť.

Postaral se o to Nestorovski, jenže proti jeho radosti byli rozhodčí, kteří jeho přesný zásah neuznali pro ofsajd. Dodejme jen, že oba týmy byly pod taktovkou českých arbitrů, a to v čele s Ardeleanuem a asistenty Nádvorníkem a Blažejem. Ardeleanu přitom byl vidět hned v 50. minutě, domácího stopera Wiesera totiž musel vylučovat po dvou žlutých kartách.

A jen o tři minuty později Makedonci zaznamenali první trefu, z přímého kopu se totiž prosadil Bardhi, na jehož pokus zakroucený přes zeď nestačil gólman Büchel včas zareagovat. Lichtenštejnsko se na žádný zvrat nezmohlo, mohlo spíše ještě několikrát inkasovat. V nastavení mimochodem ještě Nestorovski pojišťoval hostující vítězství.

Více informací k zápasu

Gibraltar - Arménie 2:6

16.11.2018 20:45

Góly: 10. Andre Tjay De Barr, 78. Adam Priestley - 27. Jura Movsisjan, 48. Jura Movsisjan, 52. Jura Movsisjan, 54. Jura Movsisjan, 66. Artur Kartašjan, 90+4. Alexander Karapetjan

Fotbalisté Arménie vrátili trpaslíkovi z Gibraltaru senzační porážku z úvodního vzájemného duelu na domácí půdě a tentokráte si domů odvážejí povinné tři body po divokém výsledku 6:2. I tak je jejich šance na první pozici zaručující závěrečné play-off o EURO 2020 velmi malá. K té potřebují na závěr vyhrát v Lichtenštejnsku a zároveň doufat, že největší rival z Makedonie doma prohraje s Gibraltarem, což příliš pravděpodobné není.

Přitom domácí výběr vstoupil do zápasu skvěle a už po deseti minutách vedl. Na levé straně vybojoval balón Casciaro a na hranici ofsajdové pasti uvolnil Andreho De Barra, který obešel brankáře Hajrapetjana a pak snadno zakončil do odkryté banky. Hostům se z ničeho nic podařilo vyrovnat ve 27. minutě. Do černého zamířil Jura Movsisjan, když po centru z pravé strany a následné teči Artura Kartašjana dopravil míč s pomocí bližší tyče za brankovou čáru.

Hosté znovu zahrozili v poslední minutě první půle, jenomže Adamjanovu hlavičku dokázal gólman Goldwin vyrazit před sebe. Arménie zažila naprosto úchvatný vstup do druhého poločasu, kdy během pouhých šesti minut skóroval hned třikrát nezastavitelný Movsisjan. Útočník amerického Chicaga nejprve otočil vývoj ve 48. minutě. Po naprosto famózní narážečce od Hovsepjana zblízka šajtlí obstřelil bezmocného Goldwina.

Neuběhly ani čtyři minuty a Movsisjan zkompletoval hattrick, po zpětné nahrávce od Hovhannisjana se z hranice brankového území opřel do balónu a ten se pak odrazil do branky. Za další dvě minuty přidal Movsisjan dokonce svůj čtvrtý gól, po rohovém kopu a tečované nahrávce z levého rohu brankového území nastavil nohu a míč ze dvou metrů usměrnil mezi tři tyče. To však nebylo všechno, páteční duel si udržel vysokou úroveň až do konce.

V 66. minutě se v hostujícím dresu poprvé zapsal do střelecké listiny někdo jiný než Movsisjan. K přímému volnému kopu z osmnácti metrů se postavil Mchitarjan a prověřil Goldwina, s následnou dorážkou neměl větší problémy Kartašjan - 1:5. Gibraltaru se podařilo snížit na rozdíl tří branek o dvanáct minut později, rychlý brejk úspěšně zakončil střídající Adam Priestley. Gólový účet tohoto klání uzavřel ve čtvrté nastavené minutě nově příchozí Aleksandr Karapetjan prudkou ranou do vzdálenějšího horního rohu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Makedonie540110:512
2.Arménie530212:69
3.Gibraltar52035:116
4.Lichtenštejnsko51045:103

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (53)

Přidat komentář
celeb

Rusnak

SK

Reagovat
Bastaron

Holandsko

Reagovat
smazaný uživatel

fakr prekvapeni ze hol+fra nechaj sestoupit nemecko

Reagovat
smazaný uživatel

Kurvi arabske tak im treba mozu si sukat aladinsku matku do riti. Nech vsetkym nemcom alah vymrda stare do huby a snad nepostupia tie svine. tfuj Gundogani najebani Sandokanski skurveni.

Reagovat
kris_kros

Reagovat
smazaný uživatel

Zomri ti svina arabska

Reagovat
Biozdenda

Slovenský xenofob tady fakt chyběl

Reagovat
smazaný uživatel

Vulgárnejší arsin toto.

Reagovat
smazaný uživatel

Gundogani preberaju moc nad europu. Tfuj tfuj tie svine mohamedovske

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj sa, ešte stále žije zdravé vlastenecké jadro Európy, nikto moc nepreberá...

Reagovat
20DollarsInMyPocket

A hlavně méně sofistikovanější

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
LokoLFC

Na tobě se příroda řádně vyřádila. Jasný důkaz, že ani ona není neomylná.

Reagovat
twelwer

Tak ked su rodicia surodenci ani priroda to nezachrani

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
rossoneri89

Zápas výborný ale nerobil by som z toho závery ... Ukrajina nám to dosť uľahčila svojim výkonom aj keď boli úseky keď zapli a hrali aktívnejšie a mali sme problémy ... Hlavne sa ukázať proti Čechom a brat iba výhru ... Ak bude niečo iné tak dnešný výkon ani výsledok nič neznamená ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinu sme normalne vyjebali do riti. Tie kravske ksichty rusacke mi mozu polibit chuj. Putinovski hulibrci ritolezecky. Tfuj tfuj na tie svine hnuj

Reagovat
fenixLFC

oznacit ukrajincov za rusov a este k tomu ako putinovych priaznivcov

Reagovat
smazaný uživatel

Yanukovich zdrhol rovno robit kures boosevickej spine do Moskva hnd jak prisoi nato ze ojebal narod. Ptm dosiel putin s armadov a Ukrajinw je mala kurva naroda polomongoloidneho ruskeho skurveneho co bude skakat jak nejaky dementny dimitrij si usere. Horsie nez gundogan v nacistickom drese je u len ta spina komunisticka

Reagovat
smazaný uživatel

No len som ti chcel povedať ako v známej reklame-zober loptu, nie drogy

Reagovat
smazaný uživatel

Ludia ako ona maju ine motto - Zober loptu, drogy uz mame !

Reagovat
smazaný uživatel

oprava ....ako on

Reagovat
Coutinho10

klasicka vymena trenera pomohla i vam...uz se tesim na pondeli, protoze oba tymy jsou nahore a bude to super zapas

Reagovat
smazaný uživatel

V pondelok to bude pravé bratské derby, obidva tímy konečne vypadajú v pohode, vo forme, viacmenej v plnej sile. Teším sa, že si to pozrem na vlastné oči, veľa štastia

Reagovat
oli9

a 0:0 a bída

Reagovat
C-M@ster

Položím obligátní "rozhoduje vzájemný zápas, nebo skóre"?

Reagovat
GabrielBatistuta

"Slováci přehráli doma v Trnavě jasně Ukrajinu a v průběžné tabulce přeskočili český tým. Pokud ale nechtějí sestoupit do ligy C, musejí stejně v pondělí zvítězit v Praze." ... Takže co myslíš?

Reagovat
C-M@ster

Myslim, ze souhrny nectu nikdy, protoze je to k nicemu, ale tady me napadlo precist poslední odstavec, ze to tam bude... a nebylo.

Ale jinak dik.

Reagovat
ratusek

články nečíst. Většina čte stejně jen diskuze

Reagovat
C-M@ster

Tak cist souhrny ze zapasu, je jak cist porno. Na video se to nechyta.

Reagovat
Pablos

to už musí bejt přečíst si souhrn

Reagovat
C-M@ster

Tak teď třeba, jak jsme hráli s Polákama, tak jsem to neviděl, ale u videosestřihu jsem čuměl s otevřenou pusou na ty všechny akce a šance pohromadě. Souhrn by mi takovej zážitek nezprostředkoval.

Reagovat
Pablos

no já to právě myslel tak, že to chápu, páč já souhrn taky nečtu a to tvé přirovnání mi přišlo úplně trefný.

Reagovat
ratusek

lepší i 8minutovej sestřih porna než o otm jen číst

Reagovat
Stiksxx

Oranzada konecne zase chytila dech. Potrebovalo to jenom poradnyho trenéra a ne toho neschopnyho Blinda.

Diky Ronalde. Na tebe je proste spoleh.

Francozsky salati si ani neprdly.

A teď potahnout Němce.

Reagovat
Reggie

Ten potencial tam byl i pred tim a troufnu si rict, ze tam bude vzdycky. A neni to jenom o talentech. Je tam van Dijk, coz je mozna nejlepsi stoper PL, de Vrij, Gini hraje za Live, coz taky o necem svedci, De Light vypada uz jako hotovej hrac a jeste pujde strasne nahoru. Depayovi to sice nesedlo v United (velka konkurence, ocekavani a nosanek dost nahore), ale ukazuje, ze muze ofenzivu tahnout. A potom samozrejme ti talenti jako de Jong, Bergwijn, Kluivert atd. Ale me osobne teda hodne prekvapuje Babel . Tenkrat byval samozrejme supertalent, ale nejak svuj potencial nedokazal naplnit, pak prisel ustup ze "slavy" a ze ho nakopne v 31 letech Besiktas, to bych fakt necekal. Vcera uplne v pohode prehrali mistry sveta. Jen tak dal!

Reagovat
Stiksxx

Potenciál tam byl vždycky. Akorát potřebuješ člověka, který s tím bude umět pracovat. Jsem neskutečně rád, že je pryč Sneijder a jemu podobní. To své už měli za sebou a furt je tam cpali.

A taky o něčem svědčí fakt, že Ajax dokázal udržet ty mladé kluky. Pak se to krásně odrazí v repre. Tohle je cesta správným směrem.

Reagovat
Reggie

Naprosto souhlasim a hlavne s tim Ajaxem, ze neprodava ty kluky hned. Me v podstate privedli Oranjes k fotbalu na MS 98, od ty doby jsem zral hlavne Kluiverta, Davidse nebo Franka de Boera, ale samozrejme tech vyjimecnych hracu tam bylo mraky. Posledni roky uz jim nejak zvlast nefandim, ale bylo jasny, ze kdyz to vezme do ruky nekdo schopnej, tak se zase zvednou mezi TOP repre. Tebe privedlo k PSV co nebo kdo vubec?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Semifinále LM 04/05, kdy jsme měli na lopatě AC Milán a doma jsme smolně dostali gol. Byl to tým bez hvězd a byli hrozně silní. To mě dostalo. Skoro to bylo finále.

Reagovat
Reggie

Kapitanoval Cocu, je to mozny? Pak si pamatuju Park Ji-sunga, jo to jsem jim tenkrat taky moc pral!

Reagovat
Stiksxx

Jo. Presne. Dával toho třetího. Bohuzel az na 3:1. Gomes v kase, Alex na stoperu. Neskutecny.

Reagovat
Reggie

Reagovat
Reggie

Tak ted jsem na to koukal, kapitan byl van Bommel, ale Cocu samozrejme velkej pan . Pak Lee na LB, jsem uplne zapomnel, ze tam byli dva Korejci. Jan Vennegoor of Hesselink, jak jsem na tohle jmeno mohl zapomenout . Ale co se tyce sestavy AC, tak to byl v ty dobe suverene nejlepsi tym na svete.

Dida - Cafu, Nesta, Stam, Maldini - Gattuso, Pirlo, Seedorf, Kaka, Ambrosini - Shevchenko

na lavici treba Crespo nebo Rui Costa, to je neco neskutecnyho.

Reagovat
Stiksxx

Jo v tý době bylo AC neskutečně našlapaný.

Reagovat
Kixi Syhimour

To bylo neskutečně blízko, ale pak by neviděl nejlepší finále historie LM

Reagovat
Stiksxx

Jo. To by asi chybělo.

Reagovat
Reggie

To je zase pravda, no...

Reagovat
smazaný uživatel

A Van Dijka ako kapitána a lídra.

Reagovat
smazaný uživatel

JŽŠ, FRANCIE

Reagovat
smazaný uživatel

Záložník Frenkie De Jong z Ajaxu Amsterdam.

On je defenzívny záložník? Nie box-to-box?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zahraje všechno...I stopera.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele