Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 3, 5. kolo
16.11.2018 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Kypr - Bulharsko 1:1

Bulharsko nedokázalo zvítězit na Kypru, přestože po většinu zápasu bylo lepším týmem a o postupu či nepostupu do vyšší ligy rozhodne až poslední kolo. Dlouho to vypadalo, že hosté odejdou poraženi, neboť se ve 24. minutě prosadil Zachariou, ale minutu před koncem proměnil pokutový kop Dimitrov.

Remíza 1:1 nakonec dává Bulharům šanci rozhodnout o svém postupu v posledním kole, na dálku přitom budou soupeřit s Norskem, které má v tuto o chvíli o jednu branku lepší skóre, jinak stejný počet bodů.

Úvod utkání nic zajímavého, krom nepřesností na obou stranách, nepřinesl. Kypr byl celou dobu pasivní, přesto dokázal ve 24. minutě zničehonic udeřit. Stačila jedna lahůdková přihrávka za obranu, aby Zachariou střelou do protipohybu rozjásal domácí publikum. Bulhaři se tedy už v prvním poločase dostali do nesnází, ale stále měli celé utkání teprve před sebou. Vyrovnat mohli koneckonců hned za tři minuty, ale závar před Panagim skončil jen rohovým kopem. Bulharsko od této chvíle převzalo iniciativu a Kypr se dál musel jen bránit. V rozmezí dvou minut měl v prvním poločase dvě tutovky Popov, ale v první šanci mířil v těžké pozici vedle a ve druhé ho skvěle vychytal Panagi.

Hosté pokračovali v aktivitě i po změně stran a zkoušeli to především střelecky. Nedelevova dělovka pořádně vystrašila domácího brankáře, který ji prapodivně vyrazil a i další střelecké pokusy zůstaly bez kýženého efektu. Čtvrthodinu před koncem se po delší odmlce připomněl i Kypr, ale Artymatas po standardní situaci hlavou minul.

Když v 84 .minutě předvedl další těžký zákrok proti bezprostřední hlavičce z malého vápna Panagi, zdálo se, že Bulhaři prostě nevyrovnají. Nakonec se to ale minutu před koncem podařilo a domácí k tomu vydatně přispěli faulem. Popov byl v šestnáctce sražen a jasnou penaltu sudí bez váhání odpískal. Dimitrov pak poslal Paganiho na druhou stranu a rozhodl o remíze 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele