Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 3, 5. kolo
16.11.2018 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Slovinsko - Norsko 1:1

Rozhodující krok k postupu mohlo udělat Norsko, ale seveřané ve Slovinsku pouze remizovali, takže do posledního kola je boj s Bulharskem o prvenství stále otevřený. Slovinsko zůstává s pouhými dvěma body na posledním místě a stále čeká na první vítězství. Domácí celek byl k němu v tomto zápase opravdu blízko, ale dlouhé vedení nakonec pět minut před koncem neudržel, Norům zajistil bod Björn Johnsen.

Utkání dost ovlivnila brzká branka. Přeci jenom Slovinci se prosadili už v deváté minutě, když se ve vápně podél brankáře přesně trefil Benjamin Verbić. Norsko od té doby převzalo iniciativu a ve snaze o vyrovnání udávalo tempo. Po půlhodině hry vznikl před Belecem obrovský závar, který jen s velkým štěstím pro Slovince neskončil gólem. Balón totiž po hlavičce Elabdellaouiho poskakoval na brankové čáře a jeden z obránců ho na poslední chvíli odkopl do bezpečí. Norové se i v dalších minutách tlačili do ofenzívy, jenže obrana Slovinců v čele s brankářem Belecem odolávala.

Slovinsko drželo norské aktivity na uzdě i ve druhém poločase a to poměrně dlouho. V 73. minutě měl na hlavičce druhý gól Berić, ten dokonce hlavou rozvlnilo síť, ale sudí ho kvůli ofsajdu neuznal. Velká škoda pro domácí, protože dvoubrankové vedení už by znamenalo pro Nory velký problém. Takhle byl zápas stále otevřený a Norové se mohli nadechnout k závěrečnému náporu. A hostům to skutečně vyšlo. Pět minut před koncem přilétl do malého vápna centr a Björn Johnsen hlavou srovnal na 1:1!

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Hiko

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele