Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 4, 5. kolo
16.11.2018 20:45 CET
2 : 6
(1:1)

Reportáž

Gibraltar - Arménie 2:6

Fotbalisté Arménie vrátili trpaslíkovi z Gibraltaru senzační porážku z úvodního vzájemného duelu na domácí půdě a tentokráte si domů odvážejí povinné tři body po divokém výsledku 6:2. I tak je jejich šance na první pozici zaručující závěrečné play-off o EURO 2020 velmi malá. K té potřebují na závěr vyhrát v Lichtenštejnsku a zároveň doufat, že největší rival z Makedonie doma prohraje s Gibraltarem, což příliš pravděpodobné není.

Přitom domácí výběr vstoupil do zápasu skvěle a už po deseti minutách vedl. Na levé straně vybojoval balón Casciaro a na hranici ofsajdové pasti uvolnil Andreho De Barra, který obešel brankáře Hajrapetjana a pak snadno zakončil do odkryté banky. Hostům se z ničeho nic podařilo vyrovnat ve 27. minutě. Do černého zamířil Jura Movsisjan, když po centru z pravé strany a následné teči Artura Kartašjana dopravil míč s pomocí bližší tyče za brankovou čáru.

Hosté znovu zahrozili v poslední minutě první půle, jenomže Adamjanovu hlavičku dokázal gólman Goldwin vyrazit před sebe. Arménie zažila naprosto úchvatný vstup do druhého poločasu, kdy během pouhých šesti minut skóroval hned třikrát nezastavitelný Movsisjan. Útočník amerického Chicaga nejprve otočil vývoj ve 48. minutě. Po naprosto famózní narážečce od Hovsepjana zblízka šajtlí obstřelil bezmocného Goldwina.

Neuběhly ani čtyři minuty a Movsisjan zkompletoval hattrick, po zpětné nahrávce od Hovhannisjana se z hranice brankového území opřel do balónu a ten se pak odrazil do branky. Za další dvě minuty přidal Movsisjan dokonce svůj čtvrtý gól, po rohovém kopu a tečované nahrávce z levého rohu brankového území nastavil nohu a míč ze dvou metrů usměrnil mezi tři tyče. To však nebylo všechno, páteční duel si udržel vysokou úroveň až do konce.

V 66. minutě se v hostujícím dresu poprvé zapsal do střelecké listiny někdo jiný než Movsisjan. K přímému volnému kopu z osmnácti metrů se postavil Mchitarjan a prověřil Goldwina, s následnou dorážkou neměl větší problémy Kartašjan - 1:5. Gibraltaru se podařilo snížit na rozdíl tří branek o dvanáct minut později, rychlý brejk úspěšně zakončil střídající Adam Priestley. Gólový účet tohoto klání uzavřel ve čtvrté nastavené minutě nově příchozí Aleksandr Karapetjan prudkou ranou do vzdálenějšího horního rohu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
EverlastD

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele