Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 4, 5. kolo
16.11.2018 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Lichtenštejnsko - Makedonie 0:2

Makedonie potvrdila v souboji s Lichtenštejnskem úlohu favorita, ve Vaduzu díky zlepšenému výkonu ve druhé půli vyhrála o dvě branky a má hodně dobře nakročeno k postupu do finálové fáze Ligy národů. V posledním zápase jí stačí uhrát bod s Gibraltarem. Domácí naopak mohou usilovat už jen o konečnou třetí pozici.

Ačkoli naposledy svěřenci trenéra Igora Angelovskiho schytali čtyřku od Arménie, z kruté prohry se dokázali oklepat a získali veledůležité tři body, které pomohly udržet jejich vedoucí postavení. Před posledním kolem mají vše ve svých rukou. Jejich soupeř se po tomto rezultátu pochopitelně ze dna tabulky nevyhrabal, tentokráte výrazně zaostal v ofenzívě.

Mužstvo kouče Reneho Pauritsche doposud ve všech čtyřech utkáních aspoň jednou skórovalo, v nynějším měření sil ovšem nevyprodukovalo jedinou střelu mezi tři tyče. Už v prvním poločase v podstatě tahalo za kratší konec, akorát že se Makedonii nedařilo vsítit regulérní branku. Té první, klíčové, se dočkala až po změně stran.

V 11. minutě se pokoušel o úvodní trefu Trajkovski, byl však dle názoru rozhodčích načapán v ofsajdu, a tak z jeho šance nezbylo nic. V 18. minutě se do slušné příležitosti propracoval Hasani, jenže na hranici brankového území pálil v pádu, a tak míč po jeho zakončení skončil vedle. A ve 24. minutě se hostům dokonce podařilo rozvlnit síť.

Postaral se o to Nestorovski, jenže proti jeho radosti byli rozhodčí, kteří jeho přesný zásah neuznali pro ofsajd. Dodejme jen, že oba týmy byly pod taktovkou českých arbitrů, a to v čele s Ardeleanuem a asistenty Nádvorníkem a Blažejem. Ardeleanu přitom byl vidět hned v 50. minutě, domácího stopera Wiesera totiž musel vylučovat po dvou žlutých kartách.

A jen o tři minuty později Makedonci zaznamenali první trefu, z přímého kopu se totiž prosadil Bardhi, na jehož pokus zakroucený přes zeď nestačil gólman Büchel včas zareagovat. Lichtenštejnsko se na žádný zvrat nezmohlo, mohlo spíše ještě několikrát inkasovat. V nastavení mimochodem ještě Nestorovski pojišťoval hostující vítězství.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele