Souhrn zápasů Ligy národů - neděle 18.11.

18.11.2018, 16:56, aktualizováno 18.11.2018, 22:40
Komentáře a souhrny
Švýcarsko otočilo zápas s Belgií a zásluhou lepšího skóre si zajistilo postup do semifinále. Chorvatsko neudrželo vedení nad Anglií a po porážce 1:2 se Albion posunul na vedoucí pozici ve skupině 2 elitní třídy. Chorvati sestupují do Ligy B, zatímco na postup do semifinále nedosáhlo Španělsko...
Liga A - skupina 2

Švýcarsko - Belgie 5:2

18.11.2018 20:45

Góly: 26. Ricardo Rodríguez (pen.), 31. Haris Seferović, 44. Haris Seferović, 62. Nico Elvedi, 84. Haris Seferović - 2. Thorgan Hazard, 17. Thorgan Hazard

Belgie se do další fáze nepodívá! Ačkoli jela do Švýcarska s náskokem a coby favorit, padla domácímu týmu za oběť. Švýcarsko totiž předvedlo famózní výkon umocněný hattrickem Harise Seferoviće.

Tak tohle bylo opravdu neskutečné utkání! Dost možná nejlepší výkon Švýcarska v jeho novodobých dějinách. Abych vám to objasnil. Belgičané jeli do Švýcarska s luxusní vyhlídkou a stačil jim bod k potvrzení postupu. Trenér Roberto Martinez navíc nehodlal nic podcenit a nasadil opory jako Courtoise, Tielemanse, Witsela, Mertense nebo oba bratry Hazardovy.

Mladší z nich navíc už ve druhé minutě využil obrovské chyby domácí obrany a zmrazil stadion v Luzernu. Stoper Nico Elvedi nedokázal odkopnout snadný míč, ten propadl za něj a pohotový Thorgan Hazard už mohl jen poděkovat - 1:0 pro Belgičany. Hrůzný start Švýcarů navíc pokračoval. Švýcaři se sice snažili z gólu rychle oklepat, ale jejich kombinacím, byť na oko nebezpečným, pokaždé chyběla finální fáze.

Právě v době, kdy se domácí nadechovali k většímu tlaku, Belgičané zkušeně udeřili. Youri Tielemans táhl protiútok hostujícího celku a našel přihrávkou na pravou stranu opět agilního Thorgana Hazarda. Opora německého Gladbachu si navedla míč na střelu, dostala se k zakončení a přesnou ránou na zadní tyč navýšila vedení Rudých ďáblů.

Ti sebevědomě směřovali za třemi body a prvním místem. A pak to začalo. Po několika nepříliš dobrých nahrávkách Belgičanů u vápna Švýcarska při protiútoku domácích upadl ve vápně Kevin Mbabu a italský arbitr dopřál domácímu publiku penaltu. K ní se postavil obránce Ricardo Rodríguez a poslal brankáře Courtoise na druhou stranu, čímž snížil na 2:1.

Maličkost, mysleli si možná hostující hráči. Optimismus jim ale z tváří rychle zmizel, když Rodríguez našel krásným centrem Shaqiriho, ten hlavou poslal míč na zadní tyč a dobíhajícího Harise Seferoviće nechali obránci Belgie zakončovat. Od té doby vládl na hřišti už jen jeden tým, mohutně podporován nadšenými fanoušky.

Dries Mertens se sice na hrotu uprostřed Hazardových bratří snažil, ale chyběla mu větší podpora. Zato domácím ne. Minutu před koncem strhující první půle Švýcaři podnikli rychlý kontr a chirurgicky přesnou kombinaci po centru Fernandese dopravil do sítě zakončující Haris Seferović!

V šatně Belgičanů asi nebylo moc veselo. Jenže ani po změně stran jsme neviděli v jejich podání lepší výkon. Prakticky u všeho byli dřív lepší Švýcaři. Deset minut po návratu ze šaten málem dokončil hattrick Seferović, který však před bránou mířil mimo! Krátce po hodině hry se Elvedimu povedlo napravit chybu z úvodu zápasu, když si naskočil na centr od Shaqiriho a hlavou jej uklidil za překvapeného brankáře Courtoise.

Hodně studená sprcha pro hostující fandy, kterým najednou výjezd do Švýcarska možná nepřipadal jako nejlépe strávený nedělní večer. Střídající útočník Michy Batshuayi toho moc nezlepšil, Eden Hazard dnes neměl svůj den a mířil mimo. Pět minut před koncem utkání navíc Shaqiri patičkou našel Mbabua, jehož centr proměnil v první hattrick za Švýcarsko Seferović!

Rozjásaný stadion se chvěl v základech a z belgických hvězd se staly tréninkové kužely. Mnoho na tom nezměnila ani poslední šance utkání, kterou Eden Hazard poslal krásnou ranou jen do břevna! S mírnou pomocí brankáře Sommera, jednoho z hrdinů úžasného úspěchu Švýcarů. Celek ze země helvétského kříže totiž postupuje z prvního místa!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Švýcarsko430114:59
2.Belgie43019:69
3.Island40041:130
Liga A - skupina 4

Anglie - Chorvatsko 2:1

18.11.2018 15:00

Góly: 78. Jesse Lingard, 85. Harry Kane - 57. Andrej Kramarić

Druhý tým, který si vedle Portugalska zajistil účast ve FinalFour Ligy národů je Anglie. Svěřenci Garetha Southgatea oplatili Chorvatsku vyřazení z mistrovství světa a po otočce slaví vítězství 2:1! Utkání bylo do posledních chvil velmi otevřené a po vicemistrech světa jsou zklamáni i ve Španělsku. Zápas rozhodl pět minut před koncem Harry Kane.

Vyprodané Wembley hostilo duel dvou velikánů současné kopané, totiž Anglii a finalisty mistrovství světa 2018 Chorvaty. Šlo o třetí vzájemné střetnutí za poslední rok. V Rusku slavilo vítězství Chorvatsko, první zápas Ligy národů v Rijece zase skončil bezbrankovou remízou.

Karty byly rozdány jasně, vítěz tohoto duelu byl postoupil do FinalFour, případná remíza by zajistila prvenství Španělsku.

Anglie byla před vlastním publikem výrazně aktivnější a první poločas mohla s klidně vyhrát i vyšším rozdílem, jenomže útočníci Albionu zahazovali jednu šanci za druhou. Tu první v 11.minutě po rychlém sprintu Sterling, skvěle přitom zasáhl Kalinić! O pět minut později po Kalinićově vyběhnutí střílel do odkryté branky Kane, ale na brankové čáře balón odhlavičkoval Jedvaj, čímž akce ještě neskončila a Chorvaty musel znovu zachránit zákrok Kaliniće. Chorvaté měli v prvním poločase velké problémy s anglickou rychlostí a navíc trenér Zlatko Dalić musel sáhnout ke střídání a zraněného stopera Vršaljka nahradil Antoniem Milićem. Anglie dál setrvávala v aktivitě a pět minut před koncem prvního poločasu pálil do boční sítě Ross Barkley.

Gareth Southgate mohl neproměněných šancí svých svěřenců jenom litovat, protože v 57.minutě se nadechli k útoku Chorvaté a Wembley oněmělo. Andrej Kramarić se dokázal zorientovat v pokutovém území, několika zasekávačkami si vytvořil prostor ke střele a následně Pickforda překonal!

Domácí se nevzdávali a Wembley hnalo své miláčky za vyrovnáním. Čtvrthodinu před koncem vhodil do šestnáctky dlouhý aut Gómez, obrana Chorvatů vůbec nezareagovala a propadnutý balón posílal do sítě Kane a Jesse Lingard ho na brankové čáře dorazil! V tuto chvíli to byla výborná zpráva pro Španělsko, které stav 1:1 posílal do finálových bitev.

Chorvatsko si o chvíli později vytvořilo rovněž zajímavý závar, kde na brankové čáře musel jistit Lingard a Brekalovu střelu už si Pickford pohlídal. Anglie ale vycítila velkou šanci na zvrat a pět minut před koncem to přišlo. Centr do šestnáctky uklidil do sítě z malého vápna kanonýr Harry Kane a rozhodl o triumfu Anglie v celé skupině.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Anglie42116:57
2.Španělsko420212:76
3.Chorvatsko41124:104
Liga B - skupina 3

Severní Irsko - Rakousko 1:2

18.11.2018 18:00

Góly: 57. Corry Evans - 49. Xaver Schlager, 90+3. Valentino Lazaro

Severní Irové doma prohráli i s Rakouskem a s divizí B Ligy národů UEFA se loučí bez bodu. V příštím cyklu Ligy národů bude Severní Irsko nasazeno do třetího výkonnostního kola.

Blamáž. Tak by se dalo jedním slovem popsat působení Severních Irů v Lize národů UEFA. Menší země z irského ostrova prohrála doma i venku s Bosnou a Hercegovinou, venku s Rakouskem a se stejným soupeřem nakonec i doma. S Ligou národů se tedy loučí bez zisku jediného bodu.

Rakousko získalo během čtyř zápasů sedm bodů a skončilo na druhém místě, které zaručuje nasazení do druhého výkonnostního koše při losování Kvalifikace Eura 2020. V divizi A Ligy národů UEFA uvidíme v příštím cyklu Bosnu a Hercegovinu, která postoupila díky zisku deseti bodů ze čtyř zápasů - jediným zaváháním byla bezbranková remíza v Rakousku.

Rakušané byli mírným favoritem zápasu v Severním Irsku, první poločas však neměl s fotbalem nic společného. Obě mužstva hrála opatrně a dokonce jsme nebyli svědky jediné vyložené šance. Rakušané totiž vyhrát nepotřebovali, druhé místo měli jisté. Severní Irové zase neměli motivaci, věděli, že sestoupí.

Alespoň trochu z fotbalu jsme viděli až ve druhém poločase. V 50. minutě se po levé straně do útoku dostal hostující Zulj, jenž přihrával po zemi směrem do středu hřiště, kde si míč našel Xaver Schlager, jenž vystřelil z první po zemi ke vzdálenější tyči. Brankář Carson byl bez šance.

Hned o osm minut později se však Severnímu Irsku podařilo srovnat skóre. Geniální přihrávku na hranici vápna přebral Corry Evans, jenž s míčem prošel až do pokutového území a vystřelil. Míč tečoval jeden z hostujících obránců a možná právě kvůli tomu skončil míč za zády gólmana Lindnera.

Už už to vypadalo, že zápas skončí nerozhodně. Rozhodčí Lardot nastavil pouhé dvě minuty a někteří diváci už se zvedali k odchodu. Ve druhé minutě nastavení se Rakušané dostali do protiútoku a míč přebral na hranici pokutového území domácích Lazaro, jenž vyslal líbivou technickou střelu, která skončila v síti. Rakušané si tedy nakonec vezou ze Severního Irska všechny tři body, se svým výkonem však spokojení být nemohou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bosna a Hercegovina43105:110
2.Rakousko42113:27
3.Severní Irsko40042:70
Liga C - skupina 2

Řecko - Estonsko 0:1

18.11.2018 20:45

Góly: 44. Vasilios Lambropoulos (vl.)

O naprosto fantastický výsledek se postarali fotbalisté Estonska, kteří si díky šťastné brance v závěru prvního poločasu odvezli nečekanou výhru 1:0 z Řecka a ve skupině 2 tak poprvé naplno bodovali. I přesto obsadili poslední čtvrté místo se čtyřmi body a sestoupili do Ligy D. Domácí již před tímto duelem nemohli myslet na vedoucí příčku zaručující dodatečné play-off o EURO 2020, potřetí prohráli a obsadili konečnou třetí pozici s devíti body.

Přitom v téměř celém utkání měli jasně navrch, protivníka vysoko přestříleli a míč mu půjčovali jen výjimečně. Kamenem úrazu se stala koncovka, ve které naprosto selhávali a zuby si především vylámali na fantastickém brankáři Lepmetsovi. Do první větší možnosti se dostali po deseti minutách hry, kdy se na pravé straně pokutového území nádherně uvolnil Masouras, ale jeho následnou střelu z mírného úhlu odvrátil Lepmets na rohový kop.

Ihned po jeho zahrání se hostující strážce znovu vyznamenal, tentokráte se po hlavičce jednoho ze spoluhráčů natáhl k levé tyči a míč jednoruč vyškrábl za svou branku. Po necelé půl hodině musel čelit tvrdé ráně z více jak třiceti metrů a skákavý pokus vyrazil do strany. Necelých pět minut před přestávkou předvedl dravé sólo Bakasetas, navedl si balón blíže do středu hrací plochy a pak z osmnácti metrů minul pravou konstrukci jen o několik decimetrů.

Estonci vstřelili jediný gól nedělního duelu ve 44. minutě. Po ojedinělé akci a přízemním centru z levého křídla od Zenjova šel do skluzu Vasilios Lambropoulos a před dotírajícím Sappinenem tečoval míč, který smolně zapadl k zadní tyči kolem překvapeného gólmana Barkase. Řekové po obrátce ještě přitlačili a snažili se za každou cenu vyrovnat. Nejprve se mohl prosadit Bakasetas, ale opět mu scházely decimetry.

Ve středu pokutového území se dostal k hlavičce po pasu z pravé strany a levou tyč vskutku minul velmi těsně. Po hodině hry se k přímému volnému kopu z nějakých pětadvaceti metrů postavil Fortounis a jeho kroucený pokus orazítkoval bližší tyč, Lepmets se stačil pouze ohlédnout. A když v 84. minutě zlikvidoval famózním způsobem elegantní nůžky Fortounise, tak se po závěrečném hvizdu mohl společně se spoluhráči radovat ze senzačního úspěchu.

Více informací k zápasu

Maďarsko - Finsko 2:0

18.11.2018 20:45

Góly: 29. Willi Orbán, 37. Ádám Nagy

Maďarsko uštědřilo Finům porážku a díky tomu se udrželo v lize C. Svěřenci italského trenéra Marca Rossiho vstřelili obě branky už v průběhu prvního poločasu, kdy nejprve překonal brankáře Joronena Ádám Szalai a krátce po něm i jeho jmenovec Nagy.

Finsko mělo už před zápasem jisté prvenství, takže do utkání v Budapešti mohlo vstoupit zcela uvolněně. Reprezentace Suomi také měla první velkou příležitost utkání a dokonce rovnou dvě, ale střelec Pukki nepotvrdil výbornou pověst reprezentačního střelce. Pochválit přitom musíme golmana Gulácsiho, který finského útočníka dvakrát v rozmezí tří minut výborně vychytal.

Rossiho svěřenci přežili dvě tutovky a pak po krásné Kalmárově patičce a střele Ádáma Szalaie udeřili. Byl to krásný fotbalový moment a Joronen byl bez možnosti jakkoliv zasáhnout. Horší to bylo ve 37.minutě, kdy tvrdě vypálil Ádám Nagy a Joronen si na tuto střelu sáhl, jenže v cestě do sítě jí nezabránil.

Finové sáhli po přestávce ke střídání a Maďaři dokonce do 54.minuty vyplácali všechny možnosti, ovšem k nějakému lepšímu hernímu projevu to nevedlo. Naopak, druhý poločas byl na brankové příležitosti chudší. Po chybě Joronena měl na kopačce třetí gól Dzsudzsák, ale včas ho zastavil finská obrana. Finové pak zvýšili aktivitu, ale vstřelit kontaktní branku, natož vyrovnat se jim už nepodařilo. Hosty výsledek nemusí mrzet, už s předstihem si totiž zajistili prvenství ve své skupině.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Finsko64025:312
2.Maďarsko63129:610
3.Řecko63034:59
4.Estonsko61144:84
Liga D - skupina 2

Moldavsko - Lucembursko 1:1

18.11.2018 18:00

Góly: 58. Radu Gînsari (pen.) - 70. Stefano Bensi

Fotbalisté Lucemburska uhájili druhé místo ve skupině 2 po remíze 1:1 v Moldavsku a při své premiéře v Lize národů vybojovali v Lize D solidních deset bodů. Za vítězným Běloruskem nakonec zaostali o čtyři body a možná budou lehce zklamaní, neboť ještě před posledním dvěma duely měli situaci ve svých rukách. Domácí výběr utrpěl jen jednu porážku a momentálně neprohrál pětkrát za sebou, s devíti body obsadil třetí příčku.

V úvodní půlhodině diváci sledovali nepříliš zajímavý průběh, míč se po většinu času nacházel v blízkosti středové kruhu. Poté poprvé zahrozilo Moldavsko, když ze střední vzdálenosti napřáhl Ioniţă a brankář Moris měl co dělat, aby štiplavou ránu vytěsnil na rohový kop. Po jeho zahrání od Antoniuce se u zadní tyče zjevil osamocený Gaţcan, ale jeho rána levačkou z voleje proletěla těsně vedle.

Hosté z ničeho nic zahrozili v nastavení prvního poločasu. Po nádherném centru z levého křídla si do středu šestnáctky naběhl Stefano Bensi a z deseti metrů hlavičkoval o pár decimetrů nad horní tyčku. Zhruba deset minut po změně stran mohlo jít Lucembursko do vedení po rohovém kopu. Bensi sklepával pro Da Motu, jenž byl u míče o chloupek dříve než Moris, jenomže riskantní patičkou prostor tří tyčí netrefil.

Moldavané se dostali do vedení po necelé hodině hry. Chanot totiž velmi nevybíravým způsobem přišlápl ve vlastním pokutovém území Carpa, od švýcarského rozhodčího Jaccotteta uviděl žlutou kartu a byl nařízen pokutový kop. K penaltě se postavil Radu Gînsari a chladnokrevně ji proměnil, balón uklidil po zemi k pravé konstrukci do protipohybu Morise. Hosté to však nezabalili a v 70. minutě vyrovnali.

Aktivní Bensi zužitkoval hned první střelu na branku svého výběru, když se po přihrávce od střídajícího Sinaniho opřel do míče z mírného úhlu a s pomocí břevna ho dopravil do sítě. Za dalších deset minut mohlo Lucembursko dokonce otočit vývoj. Bensi získal balón na hranici pokutového území a přihrával před branku Da Motovi, kterého na poslední chvíli odzbrojil skluzující Posmac. Ve zbývajícím průběhu se již nic zásadního nestalo.

Více informací k zápasu

San Marino - Bělorusko 0:2

18.11.2018 18:00

Góly: 8. Stanislaw Drahun, 52. Anton Saroka

Bělorusko potvrdilo úlohu jasného favorita na půdě trpaslíka ze San Marina, bez větších potíží zvítězilo 2:0 a podle předpokladů si tak zajistilo účast v závěrečném play-off o EURO 2020. Ve skupině 2 vybojovalo čtrnáct bodů a před druhým Lucemburskem si tak nakonec vytvořilo čtyřbodový odstup. Naopak domácí nezískali ani bod a nevstřelili jediný gól, při své premiéře v Lize D proto skončili beznadějně poslední.

Naopak hosté znovu ukázali, jak pevnou defenzívou disponují. V šesti zápasech ani jednou neinkasovali a skóre 10:0 rozhodně budí respekt, v nedělním střetnutí drželi míč ze sedmdesáti procent a soupeři nedovolili ani jednou vystřelit. Do utkání vstoupili skvěle a vedoucí gól vsítil tradiční kanonýr Stanislaw Drahun již v 8. minutě, jenž před třemi dny sestřelil dvěma trefami Lucembursko. I v tomto případ využil spolupráce s Antonem Sarokou.

Po jeho přihrávce na hranici ofsajdu si Drahun posunul balón do pokutového území protivníka a pak z dvanácti metrů zkušeně obstřelil bezmocného brankáře Benedettiniho. Za dalších pět minut po rohovém kopu Staseviče a prodloužení od Martynoviče hlavičkoval z dobré pozice Saroka, jenomže mířil příliš vysoko. Ve 20. minutě vypálil stejný hráč z dobrých pětadvaceti metrů a orazítkoval bližší tyčku, od které se balón odrazil do zámezí.

Saroka provětrával defenzívu San Marina i nadále a k vytouženému gólu byl blízko zhruba pět minut před přestávkou, avšak střelou z otočky minul vzdálenějšího konstrukci o několik decimetrů. Šestadvacetiletý útočník belgického Lokerenu se přeci jen dočkal v 52. minutě. Po hezkém přenesení na pravé křídlo a finální zpětné nahrávce od Drahuna si seběhl před hranici pokutového území a přízemním pokusem zakončil doprostřed branky kolem Benedettiniho.

Od tohoto okamžiku tlak Běloruska lehce opadl, i tak hosté ještě mohli svůj náskok navýšit. Po hodině hry razantně vypálil Saroka a Benedettini se musel blýsknout parádním zákrokem, když míč vyrazil do břevna a pak ho ukryl v náručí. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem se postavil k rohovému kopu Stasevič a svým centrem našel zcela volného Skavyše, jenž hlavičkou o zem zamířil kousek vedle brány.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bělorusko642010:014
2.Lucembursko631211:410
3.Moldavsko62314:59
4.San Marino60060:160

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (87)

Přidat komentář
smazaný uživatel

It's coming home po záverečnom hvizde

Skvelý výsledok a prvé miesto v skupine so Španielskom a Chorvátskom

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi

Reagovat
Carrick

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Coutinho10

super obrat Anglie a pomsta za semifinále MS dokonána už to nevypadalo moc optimisticky, ale i střídání byly dobrý a padlo to tam

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
smazaný uživatel

Games played to score 20 goals for England...

Harry Kane: 35

Wayne Rooney: 49

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Rooney debutoval za repre v 17 letech. Kane v 22.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A přesto Kane nepodává ani z poloviny takový výkony, jako Wayne na Euru 04.

Reagovat
F.Torres

Z ničeho 2 goly. Nechutný fotbal dále úřaduje Škoda toho brejku, měli to dát na 2:0 a byl by konec. Takhle dali jeden haluz gol z vhazování a byli zpět ve hře.

Reagovat
Kixi Syhimour

hlavně že to mohlo bejt 3:0 po 20 minutách, ne že by ten váš fotbal byl nêjak lepší

Reagovat
F.Torres

koukal jsem až druhou půlku, kde anglie předváděla klasiku z MS. Návrat Řecka z 2004

Reagovat
Carrick

Reagovat
F.Torres

Ze hry nic, standardky mají výborný

Reagovat
Kixi Syhimour

A to jako hrajou Španělé lépe? Tísíce přihrávek a nic z toho?

Reagovat
F.Torres

12 golů

Reagovat
Kixi Syhimour

Jeden povedenej zápas a stejnak jim je 12 gólů k ničemu, proti Angličanům doma byla katastrofa, venku ok, proti polovičním Chorvatům 6 a pak prohra u nich, nezasloužili si to.

Reagovat
F.Torres

nic z toho, píši 12 golů

Reagovat
Kixi Syhimour

A nic z těch gólů

Reagovat
F.Torres

a ano hrajou, vždyť anglie je parodie na fotbal, to je kopaná

Reagovat
Kixi Syhimour

s tímhle byla parodie na fotbal Španělsko od roku 2008 do 2013

Reagovat
F.Torres

až anglie něco vyhraje, tak dej vědět

Reagovat
Kixi Syhimour

Takže to není parodie, když něco vyhraješ? To je přece absurdní

Reagovat
F.Torres

jediná parodie jsi ty

Reagovat
Kixi Syhimour

To není odpověď na mou otázku, kterou jsem ti položil, jen se vyhýbáš odpovědi.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa sa zbytočne snažíš v tomto vlákne.

Reagovat
Kixi Syhimour

Jsem zvědav kam to povede

Reagovat
PP

vážně je jeden z nejnáročnějších fotbalových stylů všech dob, se kterým byli pár let neporazitelní parodie na fotbal? 30-40 přihrávek po sobě na nohu si nedají naši ani na tréninku bez soupeře..

Reagovat
Kixi Syhimour

Ano, jestli je i hra Anglie parodie na fotbal, tak Španělsko ve zlaté éře taky

Reagovat
mistr129

Reagovat
tunkic

Reagovat
Kixi Syhimour

A takhle nemáš zoufat, pokud si neviděl 1. poločas.

Reagovat
Nikikrew

Tak Chorváti si zato môžu sami. Angličania opäť strasny ta repre nemá na nijaký úspech. Aj ten gol lo autu nemal platiť lebo tam bol docela jasný prešľap

Reagovat
F.Torres

souhlasím, měli dát na 2:0. V ten moment Anglie byla úplně mimo, výkon naprsoto tragický. Bohužel haluz je nakopla

Reagovat
smazaný uživatel

Ak boli Angličania strašní, Chorváti boli najstrašnejší tím široko ďaleko.

Reagovat
Nikikrew

Pozeral som asi od 25 min a Chorvati boli v hre lepsi, vyracovali si viac sanci alebo sa dostali do vylozenejsich sanci kde zlyhali. Jedine co si vybavujem od Anglicanov bol Kanova sanca v polkde prveho polcasu a to bolo vsetko. Takze pls nedavaj sem zase tvoju zaslepenost k anglicku a Tottenhame, fakt ma to nezaujima, Ja hodnotim co bolo na ihrisku ( a to este nehral ani Rakitic)

Reagovat
smazaný uživatel

A do 25. minúty nepustili Chorvátsko za polku a mali 2 tutovky.

Reagovat
smazaný uživatel

Obrazne myslené, spomínam si na dobrú pozíciu pri zlom vybehnutí Pickforda.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak hodnoť si iba časti zápasu, ktoré sa ti hodia. Prečo nie, tvoja voľba.

Reagovat
smazaný uživatel

(a to este nehral ani Trippier a Maguire)

Reagovat
smazaný uživatel

Inak, máš to napísané aj v súhrne zápasu:

Anglie byla před vlastním publikem výrazně aktivnější a první poločas mohla s klidně vyhrát i vyšším rozdílem, jenomže útočníci Albionu zahazovali jednu šanci za druhou. Tu první v 11.minutě po rychlém sprintu Sterling, skvěle přitom zasáhl Kalinić! O pět minut později po Kalinićově vyběhnutí střílel do odkryté branky Kane, ale na brankové čáře balón odhlavičkoval Jedvaj, čímž akce ještě neskončila a Chorvaty musel znovu zachránit zákrok Kaliniće. Chorvaté měli v prvním poločase velké problémy s anglickou rychlostí a navíc trenér Zlatko Dalić musel sáhnout ke střídání a zraněného stopera Vršaljka nahradil Antoniem Milićem. Anglie dál setrvávala v aktivitě a pět minut před koncem prvního poločasu pálil do boční sítě Ross Barkley.

Reagovat
smazaný uživatel

A už keď som ťa zasypal toľkými správami, v tejto sa ospravedlňujem, že som to nezhrnul to jednej.

Reagovat
smazaný uživatel

Vau, 6 príspevkov pod sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Som si uletel. Nabudúce už to nechám tak.

Reagovat
Nikikrew

ok stacil by jeden ale nic sa nedeje. To, ze som nevidel pasaz od 1 min ku Kaneovej sance beriem, ale ja som komentoval to co som videl a za tym si teda stojim. Anglicania fakt nicim nezaujali, Chorvati mali nebezpecnejsie sance ktore mali dotiahnut do konca, ich chyba. Mne Anglicku chyba vacsia zohranost, stred pola totalne nekreativny a goly padli po 2 standartkach ( 1 gol ani platit nemal, druhy velka chyba Chorvatov). Kraje obrany vcera slabsie, Walker pokazil vela prihravok, Gomes mi prisiel docela neisty.

Southgate odvadza naozaj slusnu pracu, to sa musi nechat ale celkovo keby to mam prirovnavat k FRA, BRA, BEL, SPA reprezentaciam, stale nedosahuju ich uroven

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna ty preslapy jsou u kazdeho druheho autu mi prijde, to bych moc neresil

Reagovat
Nikikrew

No tuto to bol docela jasny preslap, kebyze to je minimalny ok ale tu kopacku mal od tej ciary znacne

Reagovat
Staenly10

Nejdřív se koukni na sestřih 1. poločasu, než tu budeš psát tyhle sračky.

Reagovat
F.Torres

v sestřihu byla akce sterlinga a ještě Kane po rohu. Tedy žádná hitparáda.

Reagovat
Staenly10

No, ale 2 tutovky to byly. A Chorvatsko nemělo vůbec nic.

Reagovat
DrQQ

Rebič po vybehnutí Pickforda v 3. minúte a Perišič po prihrávke od Modriča boli myslím šance zrovnateľné s tými anglickými.

Reagovat
Elliasson

Taková škoda, že to Chorvaté nedali.

Reagovat
Fakt

Reagovat
ladyboy arsenal

jo, tyhle přáteláky ať si klidně vyhrávaj, důležitý jsou závěrečný šampionáty a tam se vždycky zeserou

Reagovat
smazaný uživatel

tak co ten chorvatský hype? už skončil?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

tak rychlé jako Mourinhův hype to nebude

Reagovat
smazaný uživatel

José má aspoň trofeje, chorvati jen slzy

Reagovat
Benfica

Reagovat
madridcan

Jose, ale slzam, nerad vravi nie

Reagovat
John Obi Mikel

Anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

Duel dvou velikánů současné kopané.. vážně toto u Anglie?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsi u Chorvatska, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě. A zvykej si. Bude hůř.

Reagovat
Benfica

Švajčiarsko!!!

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
ignor24

sila Anglicka a ich štandardných situácií je nebezpečná

Reagovat
Minister

Belgicania wtf

Reagovat
Coutinho10

wow Shaqiri to zalozeni akce pred golem na 5:2

Reagovat
Minister

No final four zatiaľ Portugalsko, Anglicko a Švajčiarsko. Ešte zajtra Holanďania a bude to celkom pre mňa nečakané zoskupenie (teda až na Portugalsko).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Reagovat
Benfica

ja som čakal Francúzsko a Belgicko, aj keď po tom čo teraz vyhrávali 2-0 tak som prial Švajčiarom nech by to bol zaujímavý zápas.. a z tej už anglickej skupiny tam to bolo ťažké niečo očakávať, ale myslel som, že Španieli to dajú, najmä po tom ako rozmrdli Chorvátsko.

Reagovat
Muffi

to je stejný, jak před MS. Jednou zahraj super, dají někomu šestku, všichni jsou z nich vystříkaní a pak to jde zase dolů.

Reagovat
vilp

Mág Martínez. Od 20. minuty zralí na ručník, záloha absolutně v hajzlu a vesele na to kouká bez střídání.

Reagovat
Wambasen

Estónsko

Reagovat
Whitemedia

Martínez a defenzíva.. nekonečný příběh

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
madridcan

,,Trener Roberto Martinez nehodlal nic podcenit, proto nasadil opory ako Courtois..." Tak ten bol dobry Largo To bolo nasadenie cloveka, ktory sa mi aktualnu sezonu stara o krasne kurzy na obaja daju gol. Vcera za 1,75

Reagovat
FUnk

Csaplarova past sklapla uz v pulce prvního polocasu. Martinez

Reagovat
Ted

"Vyprodané Wembley"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele