Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 2, 6. kolo
18.11.2018 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Moldavsko - Lucembursko 1:1

Fotbalisté Lucemburska uhájili druhé místo ve skupině 2 po remíze 1:1 v Moldavsku a při své premiéře v Lize národů vybojovali v Lize D solidních deset bodů. Za vítězným Běloruskem nakonec zaostali o čtyři body a možná budou lehce zklamaní, neboť ještě před posledním dvěma duely měli situaci ve svých rukách. Domácí výběr utrpěl jen jednu porážku a momentálně neprohrál pětkrát za sebou, s devíti body obsadil třetí příčku.

V úvodní půlhodině diváci sledovali nepříliš zajímavý průběh, míč se po většinu času nacházel v blízkosti středové kruhu. Poté poprvé zahrozilo Moldavsko, když ze střední vzdálenosti napřáhl Ioniţă a brankář Moris měl co dělat, aby štiplavou ránu vytěsnil na rohový kop. Po jeho zahrání od Antoniuce se u zadní tyče zjevil osamocený Gaţcan, ale jeho rána levačkou z voleje proletěla těsně vedle.

Hosté z ničeho nic zahrozili v nastavení prvního poločasu. Po nádherném centru z levého křídla si do středu šestnáctky naběhl Stefano Bensi a z deseti metrů hlavičkoval o pár decimetrů nad horní tyčku. Zhruba deset minut po změně stran mohlo jít Lucembursko do vedení po rohovém kopu. Bensi sklepával pro Da Motu, jenž byl u míče o chloupek dříve než Moris, jenomže riskantní patičkou prostor tří tyčí netrefil.

Moldavané se dostali do vedení po necelé hodině hry. Chanot totiž velmi nevybíravým způsobem přišlápl ve vlastním pokutovém území Carpa, od švýcarského rozhodčího Jaccotteta uviděl žlutou kartu a byl nařízen pokutový kop. K penaltě se postavil Radu Gînsari a chladnokrevně ji proměnil, balón uklidil po zemi k pravé konstrukci do protipohybu Morise. Hosté to však nezabalili a v 70. minutě vyrovnali.

Aktivní Bensi zužitkoval hned první střelu na branku svého výběru, když se po přihrávce od střídajícího Sinaniho opřel do míče z mírného úhlu a s pomocí břevna ho dopravil do sítě. Za dalších deset minut mohlo Lucembursko dokonce otočit vývoj. Bensi získal balón na hranici pokutového území a přihrával před branku Da Motovi, kterého na poslední chvíli odzbrojil skluzující Posmac. Ve zbývajícím průběhu se již nic zásadního nestalo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele