Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga B - skupina 3, 6. kolo
18.11.2018 18:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Severní Irsko - Rakousko 1:2

Severní Irové doma prohráli i s Rakouskem a s divizí B Ligy národů UEFA se loučí bez bodu. V příštím cyklu Ligy národů bude Severní Irsko nasazeno do třetího výkonnostního kola.

Blamáž. Tak by se dalo jedním slovem popsat působení Severních Irů v Lize národů UEFA. Menší země z irského ostrova prohrála doma i venku s Bosnou a Hercegovinou, venku s Rakouskem a se stejným soupeřem nakonec i doma. S Ligou národů se tedy loučí bez zisku jediného bodu.

Rakousko získalo během čtyř zápasů sedm bodů a skončilo na druhém místě, které zaručuje nasazení do druhého výkonnostního koše při losování Kvalifikace Eura 2020. V divizi A Ligy národů UEFA uvidíme v příštím cyklu Bosnu a Hercegovinu, která postoupila díky zisku deseti bodů ze čtyř zápasů - jediným zaváháním byla bezbranková remíza v Rakousku.

Rakušané byli mírným favoritem zápasu v Severním Irsku, první poločas však neměl s fotbalem nic společného. Obě mužstva hrála opatrně a dokonce jsme nebyli svědky jediné vyložené šance. Rakušané totiž vyhrát nepotřebovali, druhé místo měli jisté. Severní Irové zase neměli motivaci, věděli, že sestoupí.

Alespoň trochu z fotbalu jsme viděli až ve druhém poločase. V 50. minutě se po levé straně do útoku dostal hostující Zulj, jenž přihrával po zemi směrem do středu hřiště, kde si míč našel Xaver Schlager, jenž vystřelil z první po zemi ke vzdálenější tyči. Brankář Carson byl bez šance.

Hned o osm minut později se však Severnímu Irsku podařilo srovnat skóre. Geniální přihrávku na hranici vápna přebral Corry Evans, jenž s míčem prošel až do pokutového území a vystřelil. Míč tečoval jeden z hostujících obránců a možná právě kvůli tomu skončil míč za zády gólmana Lindnera.

Už už to vypadalo, že zápas skončí nerozhodně. Rozhodčí Lardot nastavil pouhé dvě minuty a někteří diváci už se zvedali k odchodu. Ve druhé minutě nastavení se Rakušané dostali do protiútoku a míč přebral na hranici pokutového území domácích Lazaro, jenž vyslal líbivou technickou střelu, která skončila v síti. Rakušané si tedy nakonec vezou ze Severního Irska všechny tři body, se svým výkonem však spokojení být nemohou.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele