Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 2, 6. kolo
18.11.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Řecko - Estonsko 0:1

O naprosto fantastický výsledek se postarali fotbalisté Estonska, kteří si díky šťastné brance v závěru prvního poločasu odvezli nečekanou výhru 1:0 z Řecka a ve skupině 2 tak poprvé naplno bodovali. I přesto obsadili poslední čtvrté místo se čtyřmi body a sestoupili do Ligy D. Domácí již před tímto duelem nemohli myslet na vedoucí příčku zaručující dodatečné play-off o EURO 2020, potřetí prohráli a obsadili konečnou třetí pozici s devíti body.

Přitom v téměř celém utkání měli jasně navrch, protivníka vysoko přestříleli a míč mu půjčovali jen výjimečně. Kamenem úrazu se stala koncovka, ve které naprosto selhávali a zuby si především vylámali na fantastickém brankáři Lepmetsovi. Do první větší možnosti se dostali po deseti minutách hry, kdy se na pravé straně pokutového území nádherně uvolnil Masouras, ale jeho následnou střelu z mírného úhlu odvrátil Lepmets na rohový kop.

Ihned po jeho zahrání se hostující strážce znovu vyznamenal, tentokráte se po hlavičce jednoho ze spoluhráčů natáhl k levé tyči a míč jednoruč vyškrábl za svou branku. Po necelé půl hodině musel čelit tvrdé ráně z více jak třiceti metrů a skákavý pokus vyrazil do strany. Necelých pět minut před přestávkou předvedl dravé sólo Bakasetas, navedl si balón blíže do středu hrací plochy a pak z osmnácti metrů minul pravou konstrukci jen o několik decimetrů.

Estonci vstřelili jediný gól nedělního duelu ve 44. minutě. Po ojedinělé akci a přízemním centru z levého křídla od Zenjova šel do skluzu Vasilios Lambropoulos a před dotírajícím Sappinenem tečoval míč, který smolně zapadl k zadní tyči kolem překvapeného gólmana Barkase. Řekové po obrátce ještě přitlačili a snažili se za každou cenu vyrovnat. Nejprve se mohl prosadit Bakasetas, ale opět mu scházely decimetry.

Ve středu pokutového území se dostal k hlavičce po pasu z pravé strany a levou tyč vskutku minul velmi těsně. Po hodině hry se k přímému volnému kopu z nějakých pětadvaceti metrů postavil Fortounis a jeho kroucený pokus orazítkoval bližší tyč, Lepmets se stačil pouze ohlédnout. A když v 84. minutě zlikvidoval famózním způsobem elegantní nůžky Fortounise, tak se po závěrečném hvizdu mohl společně se spoluhráči radovat ze senzačního úspěchu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
adam77

Řekové si vsadili na sebe 0:1 a dali si vlastního góla ::thumbsdow n::

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele