Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 2, 6. kolo
18.11.2018 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

San Marino - Bělorusko 0:2

Bělorusko potvrdilo úlohu jasného favorita na půdě trpaslíka ze San Marina, bez větších potíží zvítězilo 2:0 a podle předpokladů si tak zajistilo účast v závěrečném play-off o EURO 2020. Ve skupině 2 vybojovalo čtrnáct bodů a před druhým Lucemburskem si tak nakonec vytvořilo čtyřbodový odstup. Naopak domácí nezískali ani bod a nevstřelili jediný gól, při své premiéře v Lize D proto skončili beznadějně poslední.

Naopak hosté znovu ukázali, jak pevnou defenzívou disponují. V šesti zápasech ani jednou neinkasovali a skóre 10:0 rozhodně budí respekt, v nedělním střetnutí drželi míč ze sedmdesáti procent a soupeři nedovolili ani jednou vystřelit. Do utkání vstoupili skvěle a vedoucí gól vsítil tradiční kanonýr Stanislaw Drahun již v 8. minutě, jenž před třemi dny sestřelil dvěma trefami Lucembursko. I v tomto případ využil spolupráce s Antonem Sarokou.

Po jeho přihrávce na hranici ofsajdu si Drahun posunul balón do pokutového území protivníka a pak z dvanácti metrů zkušeně obstřelil bezmocného brankáře Benedettiniho. Za dalších pět minut po rohovém kopu Staseviče a prodloužení od Martynoviče hlavičkoval z dobré pozice Saroka, jenomže mířil příliš vysoko. Ve 20. minutě vypálil stejný hráč z dobrých pětadvaceti metrů a orazítkoval bližší tyčku, od které se balón odrazil do zámezí.

Saroka provětrával defenzívu San Marina i nadále a k vytouženému gólu byl blízko zhruba pět minut před přestávkou, avšak střelou z otočky minul vzdálenějšího konstrukci o několik decimetrů. Šestadvacetiletý útočník belgického Lokerenu se přeci jen dočkal v 52. minutě. Po hezkém přenesení na pravé křídlo a finální zpětné nahrávce od Drahuna si seběhl před hranici pokutového území a přízemním pokusem zakončil doprostřed branky kolem Benedettiniho.

Od tohoto okamžiku tlak Běloruska lehce opadl, i tak hosté ještě mohli svůj náskok navýšit. Po hodině hry razantně vypálil Saroka a Benedettini se musel blýsknout parádním zákrokem, když míč vyrazil do břevna a pak ho ukryl v náručí. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem se postavil k rohovému kopu Stasevič a svým centrem našel zcela volného Skavyše, jenž hlavičkou o zem zamířil kousek vedle brány.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele