Souhrn zápasů Ligy národů - čtvrtek 15.11.

15.11.2018, 17:54, aktualizováno 15.11.2018, 22:43
Komentáře a souhrny
Belgie zdolala Island a nakročila k prvenství ve skupině 2 elitní ligy. Španělé dvakrát dotáhli vedení Chorvatska, přesto odchází s prázdnou a po závěrečném skupinovém utkání mohou přijít o vedoucí pozici. Řecko nejtěsnějším rozdílem přehrálo Finsko, které přesto potvrdilo postup. Bělorusko triumfovalo v Lucembursku, načež se dostalo před svého protivníka na vedoucí pozici...
Liga A - skupina 2

Belgie - Island 2:0

15.11.2018 20:45

Góly: 65. Michy Batshuayi, 81. Michy Batshuayi

Belgičané podle očekávání zvládli domácí utkání s Islandem a díky dvěma brankám Michyho Batshuayie vyhráli. Island zklamal výsledkově a především herně, protože si nevypracoval téměř žádnou šanci.

Jasný vládce skupiny nehodlal doma nic podcenit a trenér Roberto Martinez potěšil nadšené fanoušky nasazením všech svých hvězd vyjma zraněného útočníka Romela Lukakua. Jeho místo dostal mladík Michy Batshuayi, kterého podporovala esa jako bratři Hazardové, Mertens nebo Tielemans s Witselem.

V hostujícím dresu ochutnali atmosféru populárního belgického stadionu King Baudouin v Bruselu Halldórsson, Árnason, Magnússon, Sigurdsson, Gunnarsson nebo Gudmundsson. Jenže všichni z těchto hráčů v prvních minutách běhali na hřišti spíše bez míče - domácí Islanďanům balon zkrátka nepůjčovali. Eden Hazard i jeho mladší bratr Thorgan pořádně větrali obranu Islandu a dostávali ji do problémů svou rychlostí.

Zkušený veterán Dries Mertens poslal přízemní centr na první tyč, kde byl Michy Batshuayi. Ten však z těžké pozice zakončoval jen mimo bránu. Centrované míče ostatně zadní řadě Islandu nedělaly moc problémů, především díky výšce a urostlému tělu si s nimi dokázali obránci hostí poradit. S kombinační hrou už to bylo těžší.

V 17. minutě Belgičané málem udeřili. Dries Mertens našel na první tyči Michy Batshuayie a ten si míč zpracoval. Nakonec stihl i vypálit, jenže míč otřel jen o tyč Halldórssonovy brány! O chvíli později se do šance hnal Eden Hazard, který si navedl míč na silnější nohu a vypálil, jenže do rány mu skočil obránce Pálsson. Brankář Halldórsson musel zasahovat také deset minut před koncem první půle, když ho po kombinace s Batshuayiem vyzkoušel Eden Hazard.

Chvíli před odchodem obou jedenáctek do šaten fauloval Hazarda staršího Aron Gunnarsson a sám faulovaný se postavil k přímému volnému kopu. Ten však nastřelil jen do dobře postavené zdi. Ani po změně stran se Island do ofenzivy moc nehnal. První zajímavější šanci za celé utkání si připravil Ari Skúlason, jehož rána z pětadvaceti metrů mířila těsně vedle.

Chvíli se nic moc nedělo, ale možná to ze strany Belgie byla taktika. Kolem 60. minuty totiž začala tlačit Island. Nejprve po ráně Driese Mertense z nařízeného přímého kopu zazvonila tyč za zády brankáře Halldórssona. Jen o dvě minuty později už se domácí dočkali. Eden Hazard poslal přihrávku za obranu na Thomase Meuniera, který před bránou našel klouzajícího Michyho Batshuayie!

Patnáct minut před koncem málem hosté nečekaně srovnali! Po rychlém brejku šel v podstatě sám na brankáře Courtoise Albert Gudmundsson, jenže zkušeného brankáře Belgie tento mladík prostřelit nedokázal! A Island za to zaplatil. Střelu Hanse Vanakena totiž brankář Halldórsson neudržel v náručí a pozorný útočník Michy Batshuayi si na své konto připsal druhou dnešní branku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Belgie33007:19
2.Švýcarsko32019:36
3.Island40041:130
Liga A - skupina 4

Chorvatsko - Španělsko 3:2

15.11.2018 20:45

Góly: 54. Andrej Kramarić, 69. Tin Jedvaj, 90+3. Tin Jedvaj - 56. Dani Ceballos, 78. Sergio Ramos (pen.)

Chorvatsko odčinilo první zápas se Španělskem a odvděčilo se mu podobně. Ve strhujícím a hodně živém utkání totiž domácí Chorvatsko španělskou návštěvu dokázalo porazit a největší podíl na tom měl obránce Tin Jedvaj.

Chorvatsko nutně potřebovalo vyhrát a odlepit se od poslední příčky ve skupině. Navíc chtělo Španělům vrátit debakl, který jim Španělé uštědřili při posledním měření sil. K tomu byli na hřiště vyslány opory jako Lovren, Rakitić, Modrić, Perišić, Rebić nebo Brozović. Španělé bojovali o setrvání na první příčce a trenér Luis Enrique v podstatě už zvolenou sestavou ukázal, jak moc vážně to myslí. Do hry poslal Ramose, Albu, Saúla, Busquetse nebo Aspase s Iscem.

Aktivněji začali domácí hráči, kteří se od počátku pokoušeli vnutit soupeři svou hru. Do první šance se cpal Ivan Perišić, který narazil na výtečný zákrok Sergia Ramose. O chvíli později dostal chorvatský útočník míč na kraj hřiště a dostal se díky své rychlosti i technice až do vápna. V něm vypálil po zemi a sledoval, jak skvěle reagoval brankář David de Gea!

Zkušený veterán Iago Aspas si nabíhal na nápaditou kolmou přihrávku za obranu, ale blíž měl k míči gólman Chorvatska. Chorvatská družina působila velmi nápaditým a sebevědomým dojmem, a to jak v kombinace ve středu pole, tak i na posledních metrech před bránou Španělů. S přibývajícím časem aktivita domácího týmu stále narůstala a hosté se naopak spokojili s hodně úspornou hrou.

Andrej Kramarić po třiceti minutách hry našel centrem ve vápně spoluhráče Ivana Perišiče. Ten se sice k hlavičce dostal, ale v těžké pozici zamířil nad bránu. Před koncem první půle se rozhodl pro střelu z dálky záložník Saúl Ñíguez, ale nepochodil. Ještě v nastaveném čase prvního poločasu se k ráně propracoval také Isco, jenže brankář Lovre Kalinić dokázal pohotovým zákrokem posunout míč na rohový kop!

Po změně stran se brankář Kalinić několikrát musel vytáhnout, často i doslova. Sbíral totiž centry španělských hráčů, které putovaly do jeho výsostného území. První branky se diváci na stadionu Maksimir dočkali v 54. minutě a k jejich radosti se balon ocitl v síti soupeře. Sergi Roberto totiž chyboval v rozehrávce, balonu se zmocnil Ivan Perišić a hlavou jej poslal do úniku na Andreje Kramariće. Ten už si s de Geou věděl rady.

Moc dlouho se ale domácí z vedení neradovali. Jen o dvě minuty později totiž Isco dostal dobrou přihrávku do vápna od Aspase a krásně našel Daniho Ceballose. Mladý záložník neměl se zakončením před bránou problém a srovnal na 1:1.

Chorvatsko se ale nevzdalo a opět působilo lepším dojmem. Často se až obětavý obránce Ramos musel postavit akci útočících Kramariće s Perišićem, kteří řádně větrali obranu Španělů. Po hodině hry udělal brankář Lovre Kalinić velkou chybu, když neudržel míč v náručí. Dobíhající Aspas jej ale poslal jen do břevna!

Hra se v těchto chvílích přelévala ze strany na stranu a brzy padly další góly. Španělsko sice Chorvaty zatlačilo, ale právě v té chvíli inkasovalo. Krásný pas od Modriće našel hlavu obránce Tina Jedvaje a mladý univerzál de Geu překonal!

Následně brankář de Gea ukázal skvělý reflex a zneškodnil ránu Rebiće a o chvíli později už se mohl radovat. Rukou se totiž balonu ve vlastním vápně dotkl obránce Šime Vršaljko a sudí okamžitě pískal penaltu. K ní se sebevědomě postavil Sergio Ramos a srovnal!

Ani to ale nebylo všechno, neboť ve třetí minutě nastavení strhl vítězství na stranu domácích obránce Tin Jedvaj. Nejprve pálil Brekalo, jehož nepříjemnou ránu dokázal de Gea vyrazit. Nejblíž u míče byl ale mladý bek Jedvaj, který na nic nečekal a poslal míč zpátky do sítě - 3:2!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Španělsko420212:76
2.Anglie31114:44
3.Chorvatsko31113:84
Liga B - skupina 3

Rakousko - Bosna a Hercegovina 0:0

15.11.2018 20:45

Góly: -

Rakousko bezbrankově remizovalo s Bosnou a Hercegovinou, která si zajistila postup do divize A Ligy národů UEFA. Rakušané však mohou slavit také, ve druhé výkonnostní divizi se díky remíze udrželi a již je tedy jisté, že sestoupí Severní Irsko. V samotném zápase si více vyložených šancí vytvořili hosté, ani jedna však neskončila kýženým gólem.

Zpočátku zápasu byli aktivnější domácí, především jejich nejlepší hráč David Alaba. První vyloženou šanci zápasu si přesto vytvořili hosté. Ve 26. minutě se dostal do skvělé střelecké pozice Edin Visca, jenž vyslal prudkou střelu, která mířila přímo pod břevno.

Včasným zákrokem však situaci zachránil gólman domácích Heinz Lindner, díky němuž zůstal stav nezměněn. V 52. minutě byla skrumáž v pokutovém území Bosny a Hercegoviny a k míči se z ničeho nic dostal nikým nehlídaný rakouský útočník s balkánským jménem Marko Arnautović, jehož bezprostřední střelu však vykryl jeden z hostujících obránců. Svědky poslední šance jsme byli v 64. minutě.

Tehdy Haris Duljević se skvělou kličkou zbavil jednoho z domácích obránců a vystřelil do rohu branky, domácí svatyni však znovu ochránil brankář Lindner, který je určitě hlavním kandidátem na ocenění hráče utkání. Žádnou další vyloženou šanci jsme už neviděli a zápas skončil bez branek. Vzhledem k postavení v tabulce však mohou být oba týmy spokojené.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bosna a Hercegovina43105:110
2.Rakousko31111:14
3.Severní Irsko30031:50
Liga C - skupina 2

Maďarsko - Estonsko 2:0

15.11.2018 20:45

Góly: 8. Willi Orbán, 69. Ádám Szalai

Maďarsku se podařilo naplno uspět před vlastními fanoušky proti Estonsku a hůře než třetí ve skupině určitě neskončí. Hosté si naopak v Lize národů připsali již svou čtvrtou porážku a s jedním bodem na kontě už nemůžou pomýšlet na posun na pozice vyšší. Domácí nejprve poslal vedení Willi Orban, po poločase tři body pojistil Ádám Szalai.

Ani jeden z celků před tímto vzájemným duelem nemohl pomýšlet na to, že by ještě mohl usilovat o prvenství v tabulce, a tudíž o dodatečnou možnost ještě proklouznout na evropský šampionát. Manko na vedoucí Finsko bylo jednoduše velké. Ačkoli Estonci nepředvedli v Budapešti vyloženě špatný výkon, tahali v důležitých okamžicích za kratší konec.

Ti se přitom už v 5. minutě klidně mohli dostat do vedení. Po rohovém kopu se k hlavičce propracoval Vihmann, který pořádně vystrašil brankáře Dibusze. Ten si nakonec poradil a neposedný míč zkrotil a zastavil v cestě do sítě, opravdu ale s vypětím všech vlastních sil. Naopak Maďaři na druhé straně jen o tři minuty později gólově udeřili.

Kalmár poslal balón z rohového čtvrtkruhu na hranici brankového území, kam si naběhl Orban, a ten svou tvrdou hlavičku usměrnil přesně k tyčce. Ve 12. minutě se poprvé činil také estonský gólman Aksalu, svým zakončením ho prověřil D. Nagy, a ve 36. minutě ještě nebezpečně vypálil Kalmár, ten ovšem prostor brány netrefil.

Ve druhém poločase si Maďarsko těsný náskok hlídalo. Navýšit ho mohlo těsně po změně stran, avšak Aksalu výtečně zlikvidoval tutovku Orbana. Nicméně v 69. minutě již podruhé kapituloval. Možná totiž nedobře vyběhl z brány, aby si vyskočil pro balón, u něj byl dříve číhající Szalai, a ten obloučkem vyběhnuvšího muže v rukavicích překonal.

Více informací k zápasu

Řecko - Finsko 1:0

15.11.2018 20:45

Góly: 25. Albin Granlund (vl.)

První inkasovaný gól a navíc první porážku přivodili Řekové lídrovi skupiny z Finska. Hosté přesto potvrdili prvenství ve skupině a postup. Jedinou branku utkání si do vlastní sítě vstřelil obránce Výrů Granlund.

Oproti měsíc starému klání udělal kouč Suomi Kanerva dvě změny v sestavě. Na post pravého beka se zařadil Granlund a ve středu zálohy nově operoval Kauko. Kanervův protějšek Anastasiadis, který si u Piratiko odbyl soutěžní debut, vsadil na brankáře Vlachodimose. Do základní jedenáctky se vrátil kapitán Torosidis s dalším obráncem Koutrisem a středopolaři Kourbelis s Fortunisem a Mantalosem.

Domácí mohli jít do vedení již po dvou minutách, kdy útočník Mitroglou usměrnil prudký míč hlavou jen těsně nad břevno. Následně se hra uklidnila a oba týmy operovaly s míčem především mezi šestnáctkami. Ve 22. minutě vzbudil trochu zrušení Mantalos, jenž odražený míč po rohovém kopu napálil podobně jako spoluhráč Mitroglou v první šanci zápasu nad bránu.

Po pětadvaceti minutích se Řekové znenadání dostali do vedení. Pelkasovu hlavičku po přesném centru z pravé strany vyrazil brankář Výrů Hradecký nešťastně do Granlunda, od nějž se kulatý nesmysl dostal do branky. Finové se z vlastní branky oklepali po pěti minutách, kdy se Tuominen zjevil zcela osamocen u penaltového puntíku, avšak obrovskou šancí trestuhodně pohrdl střelou vedle tyče.

Těsně před přestávkou se útoky přelévaly z jedné strany na druhou. Ve 32. minutě se do vzduchu zavěsil Kourbelis a o fous přestřelil. Čtyři minuty před koncem první půle se po rohovém kopu Piratiko dostal k hlavičce Sokratis a mnoho nechybělo, aby jeho pokus zapadl k tyči. I tak šli do kabin spokojenější Řekové.

Po změně stran toužili hosté vyrovnat a málem se jim to povedlo již v 51. minutě, kdy Tuominenova rána prosvištěla těsně kolem tyče. Na druhé straně přišel s odpovědí o dvě minuty později, ale ani on nezamířil přesně. Domácí se snažili kontrolovat míč a v 66. minutě převedli zajímavou akci, na jejímž konci však bylo opět nepřesné zakončení, tentokrát od Fortunise.

Finové se horko těžko dostávali do šancí a naopak se více museli soustředit na defenzívu. Hradecký si musel poradit s hlavičkou Koulourise a Fortunisovou střelou z přímého kopu. Žádný míč za svá záda již nepustil, a tak Finové udrželi potřebný výsledek k postupu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Finsko54015:112
2.Řecko53024:49
3.Maďarsko52127:67
4.Estonsko50143:81
Liga D - skupina 1

Andorra - Gruzie 1:1

15.11.2018 20:45

Góly: 63. Cristian Martínez - 9. Giorgi Čakvetadze

Gruzie vůbec poprvé v Lize národů inkasovala, vůbec poprvé ztratila své první body, i tak jí však konečná remíza na půdě Andory nemusela tolik mrzet, neboť na její první příčce nemohl mít tenhle výsledek absolutně žádný vliv. Hosty poslal do vedení v první půli Giorgi Čakvetadze, za domácí pak následně srovnával Cristian Martínez.

Už po čtyřech kolech měl celek ze Zakavkazska jistotu prvenství v první skupině čtvrté výkonnostní ligy. I proto mohl odcestovat na Pyrenejský poloostrov s čistou hlavou. Trenér Vladimír Weiss nechal odpočívat některé své opory, v jeho zájmu bylo logicky ozkoušet i jiné hráče pro následný kvalifikační cyklus na evropský šampionát.

Andorra naopak potvrdila, že když hraje s papírově rovnocenným protivníkem, umí potrápit kohokoliv. A získala v Lize národů již svou třetí remízu. Stejně jako v zářijovém domácím duelu proti Kazachstánu i v tomhle případě prohrávala, přesto vyválčila aspoň bod. A v posledním kole si to rozdá přímo s Lotyšskem o třetí příčku.

První branka přišla na řadu už v 9. minutě. Kvekveskiri ve středu pole přenechal míč Kazaišvilimu, ten ho posunul na pravou stranu ke Kakabadzemu, jehož následný centr doletěl až na zadní tyčku, a odtud Čakvetadze z blízkosti snadno překonal brankáře Josepa Gómese. Ve 34. minutě mohl náskok navýšit Arabuli, ovšem přestřelil.

I nadále byli Gruzínci o něco lepším týmem, nebo se alespoň dostávali do jakýchsi slušných šancí. Šest minut po přestávce sklepl Kvekveskiriho přihrávku ve vápně Kiteišvili pro Chočolavu, jenže jeho pokus z otočky skončil pouze mimo. Andorra v podstatě zahrozila jen jednou, a to v 63. minutě, a ihned tato situace znamenala vyrovnání.

Nutno podotknout, že přesný zásah Cristiana Martíneze patřil rozhodně k největším ozdobám celého zápasu. Z přímého kopu z levé strany, z nelehké pozice, totiž balón zakroutil tvrdě a hlavně přesně do vzdálenější šibenice. Utkání se pak v poklidném tempu dohrálo až do konce, žádný z týmů se jednoduše nezmohl na nějaký další klíčový moment.

Více informací k zápasu

Kazachstán - Lotyšsko 1:1

15.11.2018 16:00

Góly: 37. Gafurzhan Sujumbajev - 49. Deniss Rakels

Remíza Kazachstánu s Lotyšskem ve skupíně Ligy D už nic neřešila. Oba celky ztratily šance na postup již dříve a snad jen u hostů zamrzí, že před posledním zápasem jsou stále bez vítězství. Kazachstán byl v průběhu utkání aktivnějším týmem, ale jednobrankové vedení ve druhém poločase neudržel.

První zápas mezi oběma soupeři skončil rovněž remízou. Lotyšsko chtělo v Astaně přerušit dlouhou sérii bez vítězství, což se mu nakonec nepovedlo. Domácí borci ve žlutých dresech byli od začátku lepší, ale golman Vanins musel tasit první těžký zákrok až ve 24.minutě, kdy vyrazil střelu Islamchana. O několik minut později už se ale mohl natahovat jak chtěl. Zpoza šestnáctky tentokrát vypálil Gafuržan Sujumbajev a přízemní rána přesně zapadla k tyči. Závěr prvního poločasu přinesl vzrušení na obou stranách. Nejprve odmítl navýšit vedení Islamchan, když z hranice penalty trestuhodně přestřelil a na druhé straně Karašauskovu volej musel likvidovat Erić.

Lotyšsko se dočkalo až krátce po změně stran. Uvnitř vápna Kazachů došlo k sérii vyhraných hlaviček hostí až se balón dostal k Denissu Rakelsovi, který sám na malém vápně srovnal na 1:1. Vyrovnání však zápasu trochu ublížilo, Lotyšsko si po vstřelené brance vedlo dobře takticky a Kazaše už do ničeho vážného nepustilo.

I když měl Kazachstán větší územní převahu, nedokázal vstřelit rozhodující gól a s nevýrazným Lotyšskem i po druhé remizoval 1:1. Hosté tak stále čekají na první vítězství v Lize národů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Gruzie541010:113
2.Kazachstán51317:56
3.Lotyšsko50322:63
4.Andorra50322:93
Liga D - skupina 2

Lucembursko - Bělorusko 0:2

15.11.2018 20:45

Góly: 37. Stanislaw Drahun, 54. Stanislaw Drahun

Fotbalisté Běloruska zvládli velmi důležitý duel o první příčku ve skupině 2 Ligy D a z půdy úhlavního rivala z Lucemburska si odvezli klíčovou výhru po výsledku 2:0. Ani ve svém pátém utkání po sobě neinkasovali a jsou hodně blízko k postupu do závěrečného play-off o EURO 2020. Momentálně totiž mají na kontě jedenáct bodů a před posledním zápasem drží dvoubodový náskok právě na svého čtvrtečního protivníka.

Domácím by za určitých okolností stačila i remíza, ovšem na pozornou defenzívu protivníka nenašli v celém průběhu téměř žádný recept. Již za tři dny zavítají do Moldavska a zřejmě ani tříbodový zisk jim nebude stačit. Papírový favorit této skupiny hraje s jedním z největších outsiderů evropské zóny ze San Marina a potřebuje bod, což by vzhledem ke kvalitám soupeře neměl být problém. Hrdinou tohoto střetnutí se stal dvougólový Stanislaw Drahun.

Hosté měli mírně navrch od samého začátku a bylo na nich vidět, že po třech bodech touží více než svěřenci trenéra Luxe Holtze. Úvodní půlhodina nic zajímavého nepřinesla, poté se poprvé ozval pozdější hrdina Drahun. Ten se ve 32. minutě dostal k zakončení v pokutovém území protivníka a jeho tvrdý projektil proletěl těsně vedle levé tyče. Stejný hráč se přeci jen dočkal o pět minut později po dobré práci spoluhráče Antona Saroky.

Šestadvacetiletý útočník belgického Lokerenu uvolnil naprosto geniální patičkou právě Drahuna, který na nic nečekal a z deseti metrů nechytatelně zakončil pod horní tyčku. Brankář Moris neměl vůbec žádnou šanci reagovat. Ihned na to domácí strážce svůj výběr podržel, neboť fantasticky zasáhl proti ráně ze střední vzdálenosti. Lucembursko se nemohlo dostat do tempa a ani po změně stran a podruhé inkasovalo v 54. minutě.

Bělorusku přinesl klid svou druhou trefu Drahun. Zkušený třicetiletý záložník hájící klubové barvy Borisova se po přímém volném kopu z pravé strany nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a ze sedmi metrů napálil míč nekompromisně pod břevno, Holtz byl znovu naprosto bezmocný. Domácí se mohli vrátit do hry zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, ale když Joachim z otočky orazítkoval horní konstrukci, tak se výsledek neměnil.

Více informací k zápasu

San Marino - Moldavsko 0:1

15.11.2018 20:45

Góly: 77. Vitalie Damaşcan

Trpaslík ze San Marina nebodoval ani v pátém utkání Ligy národů a znovu vyšel gólově naprázdno. I přes jasnou územní převahu Moldavska výsledkově držel krok a zdálo se, že by alespoň na cennou bezbrankovou remízu mohl dosáhnout. Jenomže necelou čtvrthodinu před koncem inkasoval a ve skupině tak zůstal beznadějně poslední se skóre 0:14. Hosté udrželi třetí příčku s osmi body a zůstávají v teoretickém boji o EURO 2020.

Jejich šance je však velmi malá. V závěrečném zápase s Lucemburskem totiž potřebují zvítězit vyšším rozdílem a zároveň doufat, že vedoucí Bělorusové doma podlehnou právě San Marinu. A tento scénář se dá očekávat jen stěží. Momentálně to tak vypadá, že si to v přímé konfrontaci s Lucemburskem rozdají o druhé místo. Moldavané téměř v celém průběhu nepůjčovali protivníkovi míč, který drželi z téměř pětasedmdesáti procent.

Také ve statistice střel měli jasně navrch, ovšem z celkových šestnácti pokusů skórovali pouze jednou. Diváci se prvního většího vzrušení dočkali až zhruba deset minut před přestávkou, kdy po kolmici za obranu přelstil dva bránící protihráče Gînsari a z deseti metrů obstřelil brankáře Benedettiniho. Branka ale nakonec nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdovému postavení. Další dobrou možnost si hosté vypracovali v nastavení první půle.

Po zpětné přihrávce ze středu šestnáctky napřáhl z hranice pokutového území Epureanu a plachtící Benedettini odvrátil balón brilantně jednoruč na rohový kop. Moldavsko pokračovalo v enormním tlaku taktéž po změně stran. V 65. minutě prověřil domácího strážce Ioniţă, jenomže se svou bombou ze čtrnácti metrů neuspěl. Rozhodující okamžik čtvrtečního klání se zrodil o dvanáct minut později, jako jediný se do střelecké listiny zapsal Vitalie Damaşcan.

Teprve devatenáctiletý talent italského klubu FC Turín využil parádního pasu Gatcana a následné zpětné hlavičky od Dedova, pak zcela osamocen ze šesti metrů propálil přízemním pokusem naprosto bezmocného Benedettiniho. Domácí mohli senzačně vyrovnat v první nastavené minutě závěrečného dějství, jenomže obrovskou příležitostí pohrdl Palazzi a zblízka nevyzrál na famózního gólmana Koşeleva.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bělorusko53208:011
2.Lucembursko530210:39
3.Moldavsko52213:48
4.San Marino50050:140

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
nani92

mohli by Rooneyho nechať aj proti Chorvátom, nech im vykope postup z penalty

Reagovat
Shevchenko

Tady se neznají základní pravidla nebo v jakém světě nemá Finsko jistý postup?

Reagovat
Mustang™

Já bych tipl, že Finové mají lepší skóre ze vzájemného dvojzápasu, tudíž i po prohře v posledním zápase a shodě bodů budou před Řeky.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Mustang™

já jsem vůl prvně jsem četl, že se divíš, že Finsko MÁ jistý postup Moje reakce zbytečná

Reagovat
ratusek

Finsko

Reagovat
Wambasen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele