Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 2, 5. kolo
15.11.2018 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Batshuayi se trefil dvakrát a Island opět prohrál

Belgičané podle očekávání zvládli domácí utkání s Islandem a díky dvěma brankám Michyho Batshuayie vyhráli. Island zklamal výsledkově a především herně, protože si nevypracoval téměř žádnou šanci.

Jasný vládce skupiny nehodlal doma nic podcenit a trenér Roberto Martinez potěšil nadšené fanoušky nasazením všech svých hvězd vyjma zraněného útočníka Romela Lukakua. Jeho místo dostal mladík Michy Batshuayi, kterého podporovala esa jako bratři Hazardové, Mertens nebo Tielemans s Witselem.

V hostujícím dresu ochutnali atmosféru populárního belgického stadionu King Baudouin v Bruselu Halldórsson, Árnason, Magnússon, Sigurdsson, Gunnarsson nebo Gudmundsson. Jenže všichni z těchto hráčů v prvních minutách běhali na hřišti spíše bez míče - domácí Islanďanům balon zkrátka nepůjčovali. Eden Hazard i jeho mladší bratr Thorgan pořádně větrali obranu Islandu a dostávali ji do problémů svou rychlostí.

Zkušený veterán Dries Mertens poslal přízemní centr na první tyč, kde byl Michy Batshuayi. Ten však z těžké pozice zakončoval jen mimo bránu. Centrované míče ostatně zadní řadě Islandu nedělaly moc problémů, především díky výšce a urostlému tělu si s nimi dokázali obránci hostí poradit. S kombinační hrou už to bylo těžší.

V 17. minutě Belgičané málem udeřili. Dries Mertens našel na první tyči Michy Batshuayie a ten si míč zpracoval. Nakonec stihl i vypálit, jenže míč otřel jen o tyč Halldórssonovy brány! O chvíli později se do šance hnal Eden Hazard, který si navedl míč na silnější nohu a vypálil, jenže do rány mu skočil obránce Pálsson. Brankář Halldórsson musel zasahovat také deset minut před koncem první půle, když ho po kombinace s Batshuayiem vyzkoušel Eden Hazard.

Chvíli před odchodem obou jedenáctek do šaten fauloval Hazarda staršího Aron Gunnarsson a sám faulovaný se postavil k přímému volnému kopu. Ten však nastřelil jen do dobře postavené zdi. Ani po změně stran se Island do ofenzivy moc nehnal. První zajímavější šanci za celé utkání si připravil Ari Skúlason, jehož rána z pětadvaceti metrů mířila těsně vedle.

Chvíli se nic moc nedělo, ale možná to ze strany Belgie byla taktika. Kolem 60. minuty totiž začala tlačit Island. Nejprve po ráně Driese Mertense z nařízeného přímého kopu zazvonila tyč za zády brankáře Halldórssona. Jen o dvě minuty později už se domácí dočkali. Eden Hazard poslal přihrávku za obranu na Thomase Meuniera, který před bránou našel klouzajícího Michyho Batshuayie!

Patnáct minut před koncem málem hosté nečekaně srovnali! Po rychlém brejku šel v podstatě sám na brankáře Courtoise Albert Gudmundsson, jenže zkušeného brankáře Belgie tento mladík prostřelit nedokázal! A Island za to zaplatil. Střelu Hanse Vanakena totiž brankář Halldórsson neudržel v náručí a pozorný útočník Michy Batshuayi si na své konto připsal druhou dnešní branku.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele