Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 2, 5. kolo
15.11.2018 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lucembursko - Bělorusko 0:2

Fotbalisté Běloruska zvládli velmi důležitý duel o první příčku ve skupině 2 Ligy D a z půdy úhlavního rivala z Lucemburska si odvezli klíčovou výhru po výsledku 2:0. Ani ve svém pátém utkání po sobě neinkasovali a jsou hodně blízko k postupu do závěrečného play-off o EURO 2020. Momentálně totiž mají na kontě jedenáct bodů a před posledním zápasem drží dvoubodový náskok právě na svého čtvrtečního protivníka.

Domácím by za určitých okolností stačila i remíza, ovšem na pozornou defenzívu protivníka nenašli v celém průběhu téměř žádný recept. Již za tři dny zavítají do Moldavska a zřejmě ani tříbodový zisk jim nebude stačit. Papírový favorit této skupiny hraje s jedním z největších outsiderů evropské zóny ze San Marina a potřebuje bod, což by vzhledem ke kvalitám soupeře neměl být problém. Hrdinou tohoto střetnutí se stal dvougólový Stanislaw Drahun.

Hosté měli mírně navrch od samého začátku a bylo na nich vidět, že po třech bodech touží více než svěřenci trenéra Luxe Holtze. Úvodní půlhodina nic zajímavého nepřinesla, poté se poprvé ozval pozdější hrdina Drahun. Ten se ve 32. minutě dostal k zakončení v pokutovém území protivníka a jeho tvrdý projektil proletěl těsně vedle levé tyče. Stejný hráč se přeci jen dočkal o pět minut později po dobré práci spoluhráče Antona Saroky.

Šestadvacetiletý útočník belgického Lokerenu uvolnil naprosto geniální patičkou právě Drahuna, který na nic nečekal a z deseti metrů nechytatelně zakončil pod horní tyčku. Brankář Moris neměl vůbec žádnou šanci reagovat. Ihned na to domácí strážce svůj výběr podržel, neboť fantasticky zasáhl proti ráně ze střední vzdálenosti. Lucembursko se nemohlo dostat do tempa a ani po změně stran a podruhé inkasovalo v 54. minutě.

Bělorusku přinesl klid svou druhou trefu Drahun. Zkušený třicetiletý záložník hájící klubové barvy Borisova se po přímém volném kopu z pravé strany nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a ze sedmi metrů napálil míč nekompromisně pod břevno, Holtz byl znovu naprosto bezmocný. Domácí se mohli vrátit do hry zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, ale když Joachim z otočky orazítkoval horní konstrukci, tak se výsledek neměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele