Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga B - skupina 3, 5. kolo
15.11.2018 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rakousko - Bosna a Hercegovina 0:0

Rakousko bezbrankově remizovalo s Bosnou a Hercegovinou, která si zajistila postup do divize A Ligy národů UEFA. Rakušané však mohou slavit také, ve druhé výkonnostní divizi se díky remíze udrželi a již je tedy jisté, že sestoupí Severní Irsko. V samotném zápase si více vyložených šancí vytvořili hosté, ani jedna však neskončila kýženým gólem.

Zpočátku zápasu byli aktivnější domácí, především jejich nejlepší hráč David Alaba. První vyloženou šanci zápasu si přesto vytvořili hosté. Ve 26. minutě se dostal do skvělé střelecké pozice Edin Visca, jenž vyslal prudkou střelu, která mířila přímo pod břevno.

Včasným zákrokem však situaci zachránil gólman domácích Heinz Lindner, díky němuž zůstal stav nezměněn. V 52. minutě byla skrumáž v pokutovém území Bosny a Hercegoviny a k míči se z ničeho nic dostal nikým nehlídaný rakouský útočník s balkánským jménem Marko Arnautović, jehož bezprostřední střelu však vykryl jeden z hostujících obránců. Svědky poslední šance jsme byli v 64. minutě.

Tehdy Haris Duljević se skvělou kličkou zbavil jednoho z domácích obránců a vystřelil do rohu branky, domácí svatyni však znovu ochránil brankář Lindner, který je určitě hlavním kandidátem na ocenění hráče utkání. Žádnou další vyloženou šanci jsme už neviděli a zápas skončil bez branek. Vzhledem k postavení v tabulce však mohou být oba týmy spokojené.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele