Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 2, 5. kolo
15.11.2018 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Maďarsko - Estonsko 2:0

Maďarsku se podařilo naplno uspět před vlastními fanoušky proti Estonsku a hůře než třetí ve skupině určitě neskončí. Hosté si naopak v Lize národů připsali již svou čtvrtou porážku a s jedním bodem na kontě už nemůžou pomýšlet na posun na pozice vyšší. Domácí nejprve poslal vedení Willi Orban, po poločase tři body pojistil Ádám Szalai.

Ani jeden z celků před tímto vzájemným duelem nemohl pomýšlet na to, že by ještě mohl usilovat o prvenství v tabulce, a tudíž o dodatečnou možnost ještě proklouznout na evropský šampionát. Manko na vedoucí Finsko bylo jednoduše velké. Ačkoli Estonci nepředvedli v Budapešti vyloženě špatný výkon, tahali v důležitých okamžicích za kratší konec.

Ti se přitom už v 5. minutě klidně mohli dostat do vedení. Po rohovém kopu se k hlavičce propracoval Vihmann, který pořádně vystrašil brankáře Dibusze. Ten si nakonec poradil a neposedný míč zkrotil a zastavil v cestě do sítě, opravdu ale s vypětím všech vlastních sil. Naopak Maďaři na druhé straně jen o tři minuty později gólově udeřili.

Kalmár poslal balón z rohového čtvrtkruhu na hranici brankového území, kam si naběhl Orban, a ten svou tvrdou hlavičku usměrnil přesně k tyčce. Ve 12. minutě se poprvé činil také estonský gólman Aksalu, svým zakončením ho prověřil D. Nagy, a ve 36. minutě ještě nebezpečně vypálil Kalmár, ten ovšem prostor brány netrefil.

Ve druhém poločase si Maďarsko těsný náskok hlídalo. Navýšit ho mohlo těsně po změně stran, avšak Aksalu výtečně zlikvidoval tutovku Orbana. Nicméně v 69. minutě již podruhé kapituloval. Možná totiž nedobře vyběhl z brány, aby si vyskočil pro balón, u něj byl dříve číhající Szalai, a ten obloučkem vyběhnuvšího muže v rukavicích překonal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Co je za blábol že Maďaři by měli být víc vklidu? Všechny týmy tabulky ještě čekají dva zápasy a Maďaři nemají vůbec nic jistého krom toho že nebudou první.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele