Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 1, 5. kolo
15.11.2018 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Kazachstán - Lotyšsko 1:1

Remíza Kazachstánu s Lotyšskem ve skupíně Ligy D už nic neřešila. Oba celky ztratily šance na postup již dříve a snad jen u hostů zamrzí, že před posledním zápasem jsou stále bez vítězství. Kazachstán byl v průběhu utkání aktivnějším týmem, ale jednobrankové vedení ve druhém poločase neudržel.

První zápas mezi oběma soupeři skončil rovněž remízou. Lotyšsko chtělo v Astaně přerušit dlouhou sérii bez vítězství, což se mu nakonec nepovedlo. Domácí borci ve žlutých dresech byli od začátku lepší, ale golman Vanins musel tasit první těžký zákrok až ve 24.minutě, kdy vyrazil střelu Islamchana. O několik minut později už se ale mohl natahovat jak chtěl. Zpoza šestnáctky tentokrát vypálil Gafuržan Sujumbajev a přízemní rána přesně zapadla k tyči. Závěr prvního poločasu přinesl vzrušení na obou stranách. Nejprve odmítl navýšit vedení Islamchan, když z hranice penalty trestuhodně přestřelil a na druhé straně Karašauskovu volej musel likvidovat Erić.

Lotyšsko se dočkalo až krátce po změně stran. Uvnitř vápna Kazachů došlo k sérii vyhraných hlaviček hostí až se balón dostal k Denissu Rakelsovi, který sám na malém vápně srovnal na 1:1. Vyrovnání však zápasu trochu ublížilo, Lotyšsko si po vstřelené brance vedlo dobře takticky a Kazaše už do ničeho vážného nepustilo.

I když měl Kazachstán větší územní převahu, nedokázal vstřelit rozhodující gól a s nevýrazným Lotyšskem i po druhé remizoval 1:1. Hosté tak stále čekají na první vítězství v Lize národů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele