Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 1, 5. kolo
15.11.2018 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Andorra - Gruzie 1:1

Gruzie vůbec poprvé v Lize národů inkasovala, vůbec poprvé ztratila své první body, i tak jí však konečná remíza na půdě Andory nemusela tolik mrzet, neboť na její první příčce nemohl mít tenhle výsledek absolutně žádný vliv. Hosty poslal do vedení v první půli Giorgi Čakvetadze, za domácí pak následně srovnával Cristian Martínez.

Už po čtyřech kolech měl celek ze Zakavkazska jistotu prvenství v první skupině čtvrté výkonnostní ligy. I proto mohl odcestovat na Pyrenejský poloostrov s čistou hlavou. Trenér Vladimír Weiss nechal odpočívat některé své opory, v jeho zájmu bylo logicky ozkoušet i jiné hráče pro následný kvalifikační cyklus na evropský šampionát.

Andorra naopak potvrdila, že když hraje s papírově rovnocenným protivníkem, umí potrápit kohokoliv. A získala v Lize národů již svou třetí remízu. Stejně jako v zářijovém domácím duelu proti Kazachstánu i v tomhle případě prohrávala, přesto vyválčila aspoň bod. A v posledním kole si to rozdá přímo s Lotyšskem o třetí příčku.

První branka přišla na řadu už v 9. minutě. Kvekveskiri ve středu pole přenechal míč Kazaišvilimu, ten ho posunul na pravou stranu ke Kakabadzemu, jehož následný centr doletěl až na zadní tyčku, a odtud Čakvetadze z blízkosti snadno překonal brankáře Josepa Gómese. Ve 34. minutě mohl náskok navýšit Arabuli, ovšem přestřelil.

I nadále byli Gruzínci o něco lepším týmem, nebo se alespoň dostávali do jakýchsi slušných šancí. Šest minut po přestávce sklepl Kvekveskiriho přihrávku ve vápně Kiteišvili pro Chočolavu, jenže jeho pokus z otočky skončil pouze mimo. Andorra v podstatě zahrozila jen jednou, a to v 63. minutě, a ihned tato situace znamenala vyrovnání.

Nutno podotknout, že přesný zásah Cristiana Martíneze patřil rozhodně k největším ozdobám celého zápasu. Z přímého kopu z levé strany, z nelehké pozice, totiž balón zakroutil tvrdě a hlavně přesně do vzdálenější šibenice. Utkání se pak v poklidném tempu dohrálo až do konce, žádný z týmů se jednoduše nezmohl na nějaký další klíčový moment.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele