Souhrn sobotních zápasů evropské kvalifikace MS 2010

10.10.2009, 19:09, aktualizováno 10.10.2009, 23:40
Komentáře a souhrny
Německo, Srbsko, Dánsko i Itálie mohou slavit, postup na světový šampionát jim s jistotou neunikne. Tři body doma získaly i Finsko, Bělorusko, Černá Hora, Kypr, Belgie a Izrael. Španělsko zvítězilo i v Arménii, Švýcaři v Lucembursku, Bosna si zajistila baráž výhrou v Estonsku. Tam míří také Portugalsko, které porazilo Maďarsko. Anglie přišla o první body na Ukrajině. Česko zvítězilo nad Polskem 2:0, ale na MS s největší pravděpodobností nepoletí. Slovinci totiž zvítězili na Slovensku a poslední utkání hrají v San Marinu...
Skupina 1

Dánsko - Švédsko 1:0

10.10.2009 20:00

Góly: 78. Jakob Poulsen

Dánové potvrdili dobře rozjetou kvalifikaci a po skvělém výkonu a pouze třem remízám z devíti klání postoupili na světový svátek do JAR. V duelu proti Švédsku dokázali zvítězit a dostali se přes 21 bodů, s nedostižitelným pěti či šestibodovým náskokem. To naopak Švédové zřejmě nebudou hrát ani baráž. Špatně rozjetá soutěž bude mít pro ně velmi špatný konec.

Přitom dlouhou dobu byl v Dánsku k vidění nerozhodný stav a vypadalo to, že se oba soupeři domluvili. Jenže všechny spekulace vyvrátil 12 minut před koncem záložník Jacob Poulsen. Hosté sice po pauze naprosto dominovali a vytvořili si 100% možnosti, nakonec se ale neprosadil hlavně kanonýr Ibrahimovič a proto Švédové neuspěli. Do duelu vstoupili lépe domácí, divoká rána Martina Jorgensena ovšem prostor mezi třemi tyčemi netrefila.

V dalším průběhu vybojoval balón Poulsen a vytvořil dobrou možnost pro Michaela Jakobsena, ten ale trestuhodně Isakssonovu klec minul. O něco později si největší šanci hostů v prvním dějství vypracoval Majstorovič, nicméně jeho hlavičku po rohu Kima Kallstroma snadno ukryl v náručí gólman Thomas Sorensen. Hned po pauze slyšeli švédští hráči asi několik nelichotivých slov v kabině od trenéra Larse Lagerbacka a bylo to hodně znát.

Hned zkraje nabídli Simon Kjaer a Kallstrom možnost Ibrahimovičovi, ten však nebyl v zakončení přesný. Na druhé straně vypálil Rommedahl po spolupráci s navrátilcem Tomassonem, ani on ale neskóroval. Ibrahimovič lítal po hřišti jako bájný Ikaros, jenomže ne a ne rozvlnit síť. Nepodařilo se mu to hlavou po centru Anderse Svenssona ani náhle po kombinaci s veteránem Larssonem.

Nicméně dvacet minut před koncem se Dánsko zvedlo a hra se vyrovnala, což se nakonec stalo hostům osudné. Po krásném dlouhém centru útočníka Arsenalu Nicklase Bendtner nedal Isakssonovi žádnou naději hlavičkující Poulsen. Ke konci chtěl vyrovnat aktivní Ibrahimovič, jenže kat všech gólmanů tentokráte ani po další ze skvostných nahrávek Kjaera recept nenašel.

Více informací k zápasu

Portugalsko - Maďarsko 3:0

10.10.2009 21:45

Góly: 18. Simão, 74. Liédson, 79. Simão

Portugalsko je po domácí výhře nad Maďarskem jednou nohou v baráži, a i když to dlouho vypadalo, že se možná ani tam nedostane, díky zaváhání ostatních soupeřů to zřejmě vyjde. Podmínkou bylo vítězství v tomto i předchozím utkání s Maďary a to se skutečně povedlo.

Portugalsko se hned po úvodním výkopu hnalo dopředu, protože po zaváhání Švédů dobře vědělo, že se otevřela obrovská možnost. Avšak první příležitost si vytvořili hosté, pokus Zoltana Gery musel ve svém náručí ukrýt Eduardo. Jenže krátce po čtvrthodině hry se uvolnil Ronaldo a nahrál do pokutového území Simaovi, který dokázal pohodlně překonat gólmana Gabora Babose.

Následně to mohlo být o dvě branky, jenže tentokráte Simao osamocen neuspěl, Babos dokázal jít včas k zemi. Po půl hodině potkalo Portugalsko velká nepříjemnost, kotník se totiž nezapomněl připomenout Ronaldovi, kterého musel vystřídat Nani. Do konce půle byla jeho absence znát a hosté se snažili toho využít, nicméně divoká možnost Balazse Dzsudzsaka šla těsně vedle pravé tyče.

Před pauzou se před brankou ocitl Roland Juhasz po špatném vyběhnutí Eduarda, branku ale přestřelil. Na druhé straně hlavičkoval Ricardo Carvalho, ani on však přesně nemířil. Hosté živili naději až do poslední čtvrthodiny, tady totiž dvakrát inkasovali a bylo po všem. Nejprve sice pas Simaa o milimetry minul Liedson, následně ale po velkém tlaku stejný hráč dokázal zužitkovat centr Bruna Alvese a dodal týmu klid.

Deset minut před koncem dokázal přidat svoji druhou trefu v zápase Simao, jenže si naběhl na nádherný centr Dudy a z voleje nedal Babosovi šanci ani tentokráte. V posledním kole přivítá Portugalsko na svém hřišti trpaslíka z Malty a pokud nezaváhá, obsadí ve skupině druhou pozici. Maďarsko zakončí své celkem povedené vystoupení proti Dánsku, a i když skončí zřejmě na čtvrté příčce, může být s výkony rozhodně spokojené.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dánsko963016:421
2.Portugalsko944113:516
3.Švédsko94329:415
4.Maďarsko94149:813
5.Albánie91445:97
6.Malta90180:221
Skupina 2

Lucembursko - Švýcarsko 0:3

10.10.2009 17:45

Góly: 6. Philippe Senderos, 8. Philippe Senderos, 22. Benjamin Huggel

Fotbalisté helvetského kříže splnili povinnost a pohodlně porazili Lucembursko 3:0. Výhra jim zároveň zajistila jisté místo mezi šestnáct nejlepších celků na závěrečném turnaji v Jihoafrické republice. Hosté fotbalového trpaslíka sestřelili v prvním poločase, když se dvakrát blýskl Senderos.

Philippe Senderos otevřel skóre utkání už po šesti minutách hry, trefil se samozřejmě hlavou, po standardní situaci, kterou Švýcaři zahrávali z levé strany - 1:0. Neuběhnuly ani dvě minuty a stoper Arsenalu udeřil podruhé. Tentokrát umístil hlavou do branky centr z levé strany od Tranquilla Barnetty - 2:0 pro Švýcarsko. Zkázu Lucemburska dokonal Benjamin Huggel, který se trefil podobně jako Senderos hlavou. Huggel si naskočil na rohový kop a zvýšil na 3:0 pro Švýcary. Reprezentanti Helvetského kříže svého soupeře sestřelili ze vzduchu a po půlhodině hry bylo o zápasu rozhodnuto.

Švýcaři měli ještě několik šancí přidat další branky, ale nestalo se tak. V zápase ve kterém se neočekávalo žádné překvapení dopadlo přesně podle předpokladů. Výhra Švýcarů znamená praktický jistý postup na světový šampionát do Jihoafrické republiky.

Více informací k zápasu

Řecko - Lotyšsko 5:2

10.10.2009 20:30

Góly: 4. Theofanis Gekas, 47. Theofanis Gekas (pen.), 57. Theofanis Gekas, 73. Georgios Samaras, 90+1. Theofanis Gekas - 12. Māris Verpakovskis, 40. Māris Verpakovskis

Řekové si doma jasně poradili s Lotyši 5:2, vzhledem k výhrám Švýcarů i Izraelců to ale na jejich průběžném druhém místě a situaci nic nemění. O tom, že ve středečním kole je pro mistry Evropy z roku 2004 ještě vše možné, rozhodly především čtyři branky hrdiny Gekase.

Domácím favoritům se úvod vydařil, hned ve čtvrté minutě si totiž na centr z pravé strany naskočil Gekas a hlavičkou ke vzdálenější tyči otevřel skóre. Jenže hosté z Pobaltí poměrně rychle odpověděli, když se ve 12. minutě dostal k vyraženému míči Verpakovskis a nůžkami zastříhal na výbornou. Dvě minuty nato mohl vrátit vedení zpět na domácí stranu Karagounis, ale jeho ránu zastavilo břevno.

Ovšem i na druhé straně úřadovala branková konstrukce, v 25. minutě již Verpakovskis překonal Tzorvase podruhé, jenže míč skončil na pravé tyči. Ačkoliv měli více ze hry Řekové, tak se hostující tým do šokujícího vedení přece jen dostal. Ve 40. minutě předvedli Lotyši pohlednou kombinaci, na jejíž konci Karlsons patičkou přiťukl Verpakovskisovi a ten míč uklidil k tyči.

Po změně stran ale hostům vedení nevydrželo ani dvě minuty. Po souboji Klavy se Samarasem v pokutovém území byl odpískán pokutový kop, který suveréně proměnil znovu Gekas. Útočník bundesligového Leverkusenu se hattricku dočkal přesně deset minut poté, kdy hlavou zužitkoval perfektní centr Torosidise a posunul Řeky do vedení.

Lotyši už poté na další zvrat neměli síly a naopak ještě dostali další branky. V 73. minutě hostující brankář Vanins jen vyrazil Karagounisův střílený centr a dorážející Samaras věrně napodobil Verpakovskisovy nůžky z první půle. Poslední slovo měl však opět Gekas, který v poslední minutě využil Vaninsova špatného vyběhnutí a uzavřel na konečných 5:2.

Více informací k zápasu

Izrael - Moldavsko 3:1

10.10.2009 21:00

Góly: 22. Elyaniv Barda, 65. Dedi Ben Dayan, 70. Elyaniv Barda - 90+2. Denis Calincov

Izraeli stále zbývá malinkatá šance na účast na mistrovství světa. Udržela ji povinná domácí výhra nad Moldavskem, k níž přispěl dvěma góly kanonýr Barda.

Favoritovi se povedl hned úvod zápasu. Vermouth zprava centroval a Barda hlavou otevřel skóre. Hosté se mohli zlobit sami na sebe, o dvě minuty dřív inkasovali po identické akci, tehdy ale ještě gól neuznal rozhodčí.

Jenže Izrael ve vedení trochu polevil, Aouate musel zasahovat proti Bulatovi a Calincovi, Sofroniho hlavičku vykopl z brankové čáry Benayoun.

Pětašedesátá minuta znamenala uklidnění pro domácí. Izrael zahrával roh a z nepřehledné situace vytěžil druhý gól Ben Dayan. O čtyři minuty později se znovutrefil Barda a o vítězi bylo rozhodnuto. Nic na tom nezměnila ani branka Cakincova z poslední minuty.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Švýcarsko962118:820
2.Řecko952218:917
3.Izrael943220:1015
4.Lotyšsko942315:1314
5.Lucembursko91263:235
6.Moldavsko90364:153
Skupina 3

Česko - Polsko 2:0

10.10.2009 20:30

Góly: 51. Tomáš Necid, 72. Jaroslav Plašil

Na pohled se po dnešku Afrika českým fotbalistům přiblížila, avšak ve skutečnosti je stále stejně vzdálena. Protože totiž Slováci podlehli Slovincům, prakticky jsou již pro nás dveře na světový šampionát zavřené. Slovinsko čeká outsider ze San Marina, takže se nedá předpokládat, že by Češi zvládli v posledním okamžiku stáhnout ono dvoubodové manko.

Všem aktérům utkání až nezdravě moc komplikoval život zmáčený terén na Letné. Kontrolovat míč jim dělalo mimořádné potíže, stejně tak i přihrávky a centry častokrát postrádaly pořádné umístění. Jako rajská hudba tak mohla divákům znít jen taktak nedotažená souhra Pudila s Plašilem, kdy druhému jmenovanému scházel jediný krok, aby dosáhl na pěkný centr svého spoluhráče. Na opačném konci hřiště zase navlhlý trávník vůbec neusnadnil pozici Blaszczykowskému, který se tak ve vyložené šanci nepříjemně ukopl. Obecně zatím platilo, že čeští reprezentanti měli míč na kopačkách spíš než soupeř, ten byl však co do gólových příležitostí plodnější. Vždyť proti Jeleňově střele se musel Čech vytasit s jedním z těch těžších zákroků. A když proti Barošovu gólu z 37. minuty pro změnu čárový tasil svůj praporek, zamířili hráči po velmi rozpačitém výkonu do kabin.

Co hlavně čeští fotbalisté potřebovali, bylo pokropení živou vodou. A to na hřiště přišlo s Tomášem Necidem, který vystřídal nevýrazného Papadopoulose. On se totiž oproti němu neváhal ihned výrazně zapsat do zápisu o utkání. V 51. minutě převzal v pokutovém území kolmou přihrávku, ustál výpady dotěrného obránce soupeře a podél pravé tyče se štěstím propašoval balon do sítě. Bílí však ještě rozhodně neměli vyhráno. Jeleň totiž okamžitě svou hlavičkou otestoval Čechovy reflexy, které naštěstí pro domácí nepotřebují nápravu. Nicméně i Češi se nadále drželi ve hře a po Rosického standardní situaci nebezpečně hlavičkoval Sivok. Ještě snáz mohl v 67. minutě navýšit české vedení Baroš, jenže také on Rosického výzvou pohrdl, když svůj sólový únik zakončil přímo do Kowalewského.

Domácí nemuseli příliš dlouho smutnit. Na vrata polské defenzivy v těchto chvílích bušili s nečekanou vervou a brzo se dočkali sladké odměny. V 73. minutě posadil Pospěch míč na hlavu Plašila a ten zacílil přesně na přední tyč, kam Kowalewski nezvládl včas doskočit. Bílí se tak uklidnili a závěr dohrávali pod minimálním tlakem. V tuhle chvíli je ani nemuselo tolik mrzet, že Baroš z hranice šestnáctky přestřelil. Oni svou úlohu splnili, osud ve svých rukou ovšem nemají.

Více informací k zápasu

Slovensko - Slovinsko 0:2

10.10.2009 20:30

Góly: 56. Valter Birsa, 90+3. Nejc Pečnik

Slovensko v sobotu nezvládlo poslední krůček k postupu na MS do Jihoafrické republiky, když doma zaslouženě podlehlo Slovinsku 0:2. Pokud chtějí naši východní sousedé postoupit přímo, musí ve středu bodovat v Polsku, zatímco Slovinci skončí nejhůře na druhém místě, což by znamenalo účast v listopadové baráži.

V prvních dvaceti minutách se fotbal hrál v obrovském ofenzivním stylu. Nejaktivněji se jevili Slovinci. Ti už mohli vést dvou minutách, kdy Dedičovu střelu bravurně vyrazil slovenský brankář Mucha. V sedmé minutě si vzali slovo i domácí fotbalisté. Otevřít skóre totiž mohl Ďurica, který z dálky prověřil brankáře Handanoviče, kterému se nepodařilo míč uchytit do svého náručí. Naštěstí pro Slovince se míč odrazil od tyče ven z brány.

O šest minut později zahrozili hosté, když Birsovu střelu vyrazil Mucha před sebe a k dorážce se dostal Novakovič. Ale jeho pokus zneškodnil domácí obránce Zábavník. V sedmnácté minutě si brankovou příležitost vytvořil domácí Hamšík, jenž jedovatou střelou mířil těsně nad.

Po úvodní útočné smršti na obou stranách se hra uklidnila a vyrovnala. I když po zbytek první půle měli mírně navrch Slovinci. Domácí spíše bránili bezbrankový výsledek, který by jim zaručoval místenky do Afriky, a do útočení se moc nehrnuli. Do konce pětačtyřicetiminutovky se tedy nic mimořádného neudálo, a tak se do šaten odcházelo za stavu 0:0.

Začátek druhého poločasu moc pěkné podívané nepřinesl. Beznadějné vyprodané Tehelné pole nevidělo žádnou zajímavou akci až do 56. minuty, kdy se poprvé měnilo skóre. O to se postaralo Slovinsko, když z více než dvacetimetrové vzdálenosti překonal nádhernou křížnou ránou slovenskou branku záložník Birsa. Hosté tedy jeho zásluhou vedli 1:0. Tento gól Slováky dost poznamenal. Bylo jasné, že pokud domácí chtěli doma slavit postup, museli podniknout některých útočných akcí, které by vedly k vyrovnávací brance.

Svěřenci trenéra Vladimíra Weisse si do konce zápasu vytvářeli tlak, měli často míč na svých kopačkách, ale nemohli se prodrat přes pozornou obranu soupeře, jehož brankář Handanovič nemusel moc zasahovat. V 87. minutě mohlo být rozhodnuto, když hosté mohli zvýšit na 2:0. Ale Kirmovu střelu zblízka vyrazil Mucha a po následném rohu těsně vedle hlavičkoval Novakovič. Dát druhou branku se jim však podařilo v druhé nastavené minutě, kdy využili závěrečného náporu domácích fotbalistů a slovinský náhradník Pečník upravil na konečných 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Slovensko961221:1019
2.Slovinsko952215:417
3.Česko943217:615
4.Severní Irsko942313:914
5.Polsko932419:1311
6.San Marino90091:440
Skupina 4

Finsko - Wales 2:1

10.10.2009 16:00

Góly: 5. Roni Porokara, 77. Niklas Moisander - 17. Craig Bellamy

Finsko sehrálo s Walesem vyrovnaný a až do závěrečných chvil napínavý zápas, ve kterém byl však šťastnější domácí tým. Vedení Finska zařídil na začátku zápasu Porokara, Bellamymu se sice ještě podařilo srovnat, branka Moisandera však rozhodla o vítězi souboje.

Do utkání mnohem lépe vstoupili domácí hráči, Johanssonovu střelu sice gólman Hennessey vyrazil, míč však padl do cesty Ronimu Porokarovi, který se trefil do odkryté brány. Pro Wales nejhorší možný začátek zápasu, hosté však dokázali o dvanáct minut později stav srovnat. Bale našel nalevo Vaughana, po jehož přihrávce měl snadnou pozici Bellamy a vstřelil pátý gól v šesti posledních zápasech.

Vstřelený gól Wales povzbudil, ale Finsko bylo dál nebezpečné a po rohu Kolkky hlavičkoval nepřesně Pasanen. Na druhé straně se do pokutového území dostal Bellamy, tentokrát však jeho střelu chytil brankář Jaaskelainen. Wales byl nebezpečný hlavně z protiútoků, devět minut před koncem poločasu našel Bale nabíhajícího Churche, útočník Readingu ale nemířil hlavou přesně.

Finsko nebylo s remízou spokojeno a ve druhé půli se snažilo znovu dostat do brzkého vedení. Wales usilovně bránil, bezchybný však nebyl. Už v 70. minutě málem Finsko svého tlaku využilo, když střílel Hamalainen, Hennessey ale jeho pokus stačil vyrazit. O pět minut později přesto gól přišerol. Porokara našel v pokutovém území Moisandera, ten se vyhnul Collinsovi a střelou do rohu brány dostal Finsko do vedení 2:1. Wales mohl díky štěstí svnat, Hyypia totiž zachyboval a míč dostal Edwards, Jaaskelainen ale rychle reagoval a míč dostal do bezpečí.

Více informací k zápasu

Rusko - Německo 0:1

10.10.2009 17:00

Góly: 35. Miroslav Klose

"Finále" kvalifikační skupiny 4 vyhráli díky parádní akci zakončené Klosem Němci, kteří si tak zajistili postup na Mistrovství světa. Rusové nevyužili dvacetiminutové přesilové hry a putují do baráže.

Hned první minuty nabídly hru v tempu. V páté minutě se vtipným zpracováním dostal do střelecké pozice Keržakov, jenže mířil do míst, kde byl připravený Adler. Po třech minutách se, díky špatné rozehrávce hostů a přesnému pasu za obranu, dostal do další šance, ale z patnácti metrů netrefil míč ideálně.

Druhá desetiminutovka patřila, alespoň opticky, Němcům. Nicméně nejvážnější akce skončila Podolského střelou, která byla zablokována obětavým Berezutskym. Nebezpečnější byli Rusové, kteří chvíli před půlhodinou hry zahrávali přímý volný kop. K tomu se postavil Žirkov, branku přestřelil jen o centimetry. Jen o minutu později se přihrávkou od Aršavina dostal před samotného Adlera Bystrov, střelou po zemi neuspěl.

A tak udeřili hosté v bílém. Deset minut před koncem první půle vrátil z první Podolski do vápna na Özila, který přihrával před prázdnou branku Klosemu. Ten neměl zas až tak velké problémy se prosadit přes Ignaševiče. Rusové se sice snažili do poločasu ještě vyrovnat, Adlera však přímo neohrozili.

Překvapivě vstoupili do druhé půle ofenzivněji hosté, ale po nepřesné střele Lahma šli do rychlého protiútoku svěřenci trenéra Hiddinka. Keržakov v tísni Boatenga vracel na vápno Aršavinovi, jehož pokus Adler vyrazil pouze zpět k hráči Dinamo Moskvy. Tomu střela nesedla a pálil vysoko nad. Na druhé straně tak musel Akinfeev čelit jedovaté ráně z dálky od Schweinsteigera.

Nebezpečné střely pokračovaly. Adler musel znovu vyrážet tvrdý pokus Aršavina. V dalším momentu efektně pálil Bystrov, míč ale prolétl pár centimetrů nad břevnem a zastavil se o horní síť. Na druhé straně tak mohl trest Özil, jehož pokus z dálky Akinfeev podcenil a pořádně si oddechl, když se balón odrazil od břevna.

Dvaadvacet minut před koncem přišla rána do obranných řad vedoucího Německa. Těsně před vápnem fauloval Boateng Bystrova a po druhé žluté musel předčasně ze hřiště. Blízko vyrovnání byl brzy poté Semšov, jeho střelu z pár kroků vyrazil Adler se štěstím na roh. Jenže poté se Němci bez větších problémů bránili jakémukoliv tlaku.

Na druhé straně mohl naopak rozhodnout zápas Ballack, ale z dálky o decimetry minul tyč přízemní ranou. Ve vápně hostů pak došlo ke dvěma sporným momentům. Ballackův nálet do Aršavina byl ještě čistý, o minutu později již střídající Freidrich Bystrova jasně fauloval. Píšťalka rozhodčího ale zůstala v obou případech němá. Zápas tak už nedoznal změny skóre, Němci si tak vítězstvím pojistili letenky do Afriky.

Více informací k zápasu

Lichtenštejnsko - Ázerbájdžán 0:2

10.10.2009 20:00

Góly: 55. Vaqif Cavadov, 82. Elvin Mämmädov

Fotbalisté Lichtenštejnska nedokázali navázat na minulou remízu s Finskem a tentokráte v domácím prostředí proti dalšímu trpaslíkovi prohráli. Ázerbajdžán chce v dalším kole uspět i proti Rusku a i když v to věří jen málokterý iluzionista, teoretická naděje je vždycky. Ázerbajdžán tak zřejmě obsadí předposlední páté místo ve skupině, o které bojoval úspěšně právě nyní.

Hosté strhli klání na svou stranu deset minut po pauze a definitivně zasadili domácím úder osm minut před koncem. Nutno podotknout, že byli opravdu hlavně v druhém dějství lepší a první tři body si zcela zasloužili. V prvním poločase hráli protivníci velmi ustrašeně a nedokázali si vytvořit žádnou gólovku, jenomže po změně stran se hra zcela proměnila. Ázerbajdžán se spoléhal na brejky a jeden mu opravdu vyšel.

Všem totiž utekl forvard Vagif Javadov a nedal domácímu brankáři Peteru Jehlemu žádnou naději. Lichtenštejnsko se snažilo stav zvrátit a vytvořilo si několik tutovek, hosty však několikrát perfektně podržel gólman Kamran Arhayev. Proto přišel v chýlícím se závěru další trest. Jednadvacetiletý Elvin Mammadov skóroval pohodlně do otevřené klece a nebylo co řešit.

V závěrečném vystoupení přivítá malá zemička u Švýcarska nově se budující mančaft Walesu, bývalá podsvětská republika se bude snažit obrat o body soupeře z Ruska.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo981025:425
2.Rusko970218:521
3.Finsko952213:1317
4.Wales93067:129
5.Ázerbájdžán91173:134
6.Lichtenštejnsko90272:212
Skupina 5

Estonsko - Bosna a Hercegovina 0:2

10.10.2009 18:00

Góly: 30. Edin Džeko, 64. Vedad Ibišević

Bundesligoví kanonýři - Edin Džeko a Vedad Ibiševič posunuli Bosnu a Hercegovinu do baráže. Bosňané vyhráli v Estonsku 2:0 a mají ojedinělou příležitost, jak postoupit na mistrovství světa do Afriky.

Domácí Estonci neznamenali pro hostující borce příliš vážné nebezpečí, Bosna sice nebyla od začátku vyloženě lepším celkem, nicméně trpělivou hrou dosáhl balkánský celek svého cíle. První branka padla po půlhodině hry, Ibricic si pohrál s obranou domácích a následně přesně odcentroval na hlavu Edina Džeka, jenž hlavičkou překonal Hasagiče - 1:0 pro Bosnu a Hercegovinu. Džeko měl v první půli ještě jednu příležitost, ale druhou branku kanonýr německého Wolfsburgu nevstřelil.

Druhý poločas se nesl zcela ve znamení první pětačtyřicetiminutovky, Estonci hrozili sporadicky, ale ani aktivita hostů nebyla nikterak výrazná. Pojišťovací branku vstřelil druhý elitní kanonýr Bosny - Vedad Ibiševič. Celou akci ale připravil Edin Džeko, jenž pěkně přihrál právě Ibiševičovi, který se vyhnul obránci i brankáři a do prázdné branky skóroval - 2:0 pro Bosnu a Hercegovinu. Bosňané si pohodlné vedení uhlídali a zápas před koncem kvalifikačních skupin si zajistili druhé místo, které jim zaručuje baráž.

Více informací k zápasu

Arménie - Španělsko 1:2

10.10.2009 18:00

Góly: 58. Robert Arzumanjan - 33. Cesc Fàbregas, 64. Juan Mata

Arménie svým bojovným výkonem překvapila i úřadující mistry Evropy ze Španělska, podlehla totiž pouze 1:2. Španělsko dostal do vedení v prvním poločase Fabregas, domácí však ve druhé půli srovnali a hráli o body, vítězný gól hostů ale vstřelil Mata.

Španělsko bylo od začátku zápasu ofenzivnějším týmem a v prvních deseti minutách měl dvě střely Santi Cazorla. Obrana Arménie však fungovala dobře, jednu z mála příležitostí měl Torres, který ale gólmana domácích nevystrašil. Zápas se však nehrál pouze na jednu bránu, na druhé straně zkusil štěstí Pizzelli, střílel však nepřesně. Arménie si vypracovala i rohový kop, čímž vyburcovala domácí příznivce.

Španělsko dál ukazovalo svoji kvalitu a i přes obranou hráz se do šance dostal Torres, Mkoyan ale míč odrazil. Krátce před půlhodinou hry mířil k bráně Španělska Pizzelli, obránce Puyol ale příležitost zneškodnil. Blízko gólu byl chvíli poté Cazorla, míč skončil na břevně. Netrvalo dlouho a favorit se přeci jen ujal vedení, Xavi krásně našel Fabregase, na jehož zakončení gólman nedosáhl.

Arménie brankáře Španělska Reinu v prvním poločase neohrozila, na druhou stranu pouštěla ofenzivně hrající Španělsko do minima šancí. Na začátku druhé půle měl Reina první zákrok, Arménie tak ukázala, že se soupeře nebojí. Fernandu Torresovi se zápas nevydařil a brzy ho v útoku nahradil Alvaro Negredo.

V 58. minutě nevěřili hosté svým očím, Arménie totiž dokázala nečekaně srovnat. Karamyan zahrál volný kop na Arzumanyana, ten vystoupal nejvýše a hlavou vyrovnal na 1:1. Už o pět minut později však bylo vedení znovu na straně Španělska, Matu totiž v pokutovém území fauloval Berezovskyi a hráč Valencie vrátil Španělsku z penalty vedení.

Pár minut poté uviděl žlutou kartu Carles Puyol, nezahraje si tak v zápase proti Bosně a Hercegovině. V 72. minutě otestoval gólmana Arménie Senna a pět minut před koncem zápasu střílel i Fabregas. Gól už však nepadl a Španělsko si tak z Arménie odváží výhru 2:1.

Více informací k zápasu

Belgie - Turecko 2:0

10.10.2009 20:45

Góly: 7. Émile Mpenza, 84. Émile Mpenza

V páté kvalifikační skupině je už o všem podstatném rozhodnuto. Turecko ještě věřilo v postup do baráže, dvě branky Belgičana Emile Mpenzy ale rozhodly o tom, že se bronzoví medailisté MS 2002 na nejbližší šampionát nepodívají.

Belgie si prošla velkou krizí, ovšem dnes naznačila své možnosti. Turci sice začali aktivně a ohrozili brankáře Baillyho, už v osmé minutě ale otevřel skóre na druhé straně Emile Mpenza. Zkušeného útočníka vyslal do sóla Lamah a Mpenza proměnil.

Domácí byli po úvodním gólu při chuti, záhy to nebezpečně zkoušeli Mirallas a Mpenza. Hosté kontrovali pouze hlavičkou Nihata, vážnou šanci si aždo konce zápasu nebyli schopni vytvořit.

To Belgičané hráli v pohodě a šance si vytvářeli, dlouho však ztroskotávali na brankáři Demirelovi. Až v 83. minutě vyslal Hazard do dalšího sóla Mpenzu a hrdina dne podrhl druhým gólem povedený výkon celého týmu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko990023:327
2.Bosna a Hercegovina961223:819
3.Turecko933311:1012
4.Belgie931513:1810
5.Estonsko91267:245
6.Arménie91176:204
Skupina 6

Bělorusko - Kazachstán 4:0

10.10.2009 17:00

Góly: 23. Maksim Bardačow, 69. Cimafej Kalačow, 86. Leanid Kovel, 90+2. Cimafej Kalačow

Bělorusko si připsalo svou čtvrtou kvalifikační výhru, tentokráte hladce smetlo doma v tabulce předposlední Kazachstán. Tenhle soupeř Bělorusům hodně sedí, už v prvním zápase skupiny na jeho půdě vyhráli rovněž o čtyři branky 5:1. Domácí si mimo jiné pojistili konečnou čtvrtou pozici, Kazachstán zůstane pátý.

Kouč Běloruska Bernd Stange se rozhodl nenominovat velká jména včetně Alexandera Hleba, bratrů Vjačeslavových a záložníka BATE Borisova Igora Staseviče. I tak to proti Kazachstánu zvládlo jeho mužstvo na jedničku.

Zápas se velmi povedl domácímu Kalachevovi, autorovi dvou branek, jenž měl však prsty i u prvního gólu Běloruska ze 23. minuty. Jeho přihrávka našla Bordacheva, a ten otevřel skóre utkání. Druhou trefu domácí přidali až po přestávce, Kalachev vypálil přenádhernou ránu z 35 metrů, která se zastavila až o síť branky gólmana Mokina.

Střídající Kovel pobyl na hřišti pár minut a už si mohl na své konto připsat gól. Čtyři minuty před koncem utkání si našel skvěle prostor před Mokinem a pohodlně zavěsil. V nastaveném čase pak upravil na konečných 4:0 Kalachev.

Pro oba celky tento výsledek nic neznamená, do Jižní Afriky na mistrovství světa se nepodívají. Kvalifikaci zakončí Bělorusko v Anglii, Kazachstán hraje s Chorvatskem.

Více informací k zápasu

Ukrajina - Anglie 1:0

10.10.2009 18:15

Góly: 30. Serhij Nazarenko

Ukrajina doma dokázala porazit Anglii 1:0, čímž jí způsobila první porážku ve skupině. Mnohem důležitější je ale fakt, že Ukrajina se přiblížila vytoužené baráži. Výhru domácího celku nad Albionem zařídil jedinou trefou Nazarenko, utkání nedohrát brankář Green, jenž byl vyloučen.

Východoevropané měli před utkáním nůž na krku, museli proti Anglii uspět, aby si udrželi šanci na druhé místo ve skupině. Ukrajinci začali utkání aktivně, což se jim vyplatilo. Klíčový moment celého utkání totiž přišel ve 14. minutě, kdy brankář Green v pokutovém území fauloval Rakytskyse a vysloužil si červenou kartu, rozhodčí navíc odpískal penaltu. Angličané navíc museli vyřešit brankařský post, ze hry byl stažen Aaron Lennon a do branky se postavil David James. Brankářská jednička Portsmouthu pak měla nesnadný úkol, čelit pokutovému kopu Andreje Ševčenka. Jenomže ukrajinský kanonýr Jamese nepřekonal a Ukrajina tak promeškala možnost vedení.

Nicméně aktivita domácích nepolevovala, spíše naopak a po půlhodiny hry se domácí dočkali úvodní branky. Přesněji ve 29. minutě šli Ukrajinci do vedení, Nazarenkova povedená střela za hranicí pokutového území byla ještě přizvednuta jedním z obránců a brankář David James nemohl vůbec nic dělat - 1:0 pro Ukrajinu.

Ve druhém poločase nebezpečně pálil Rakytskyy, ovšem James si se střelou poradil. Reprezentanti Albionu se v početním oslabení dostávali málo do šancí, do jedné se dostal Rooney, ale Pyatov ho zneškodnil. Rooney měl ještě dvě menší příležitosti, ale branku Angličané nevstřelili. Ukrajina si nejtěsnější výsledek pohlídala a v tabulce přeskočila druhé Chorvatsko.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie980131:624
2.Ukrajina953115:618
3.Chorvatsko952217:1217
4.Bělorusko941419:1113
5.Kazachstán920710:276
6.Andorra90093:330
Skupina 7

Rakousko - Litva 2:1

10.10.2009 20:30

Góly: 16. Marc Janko, 80. Roman Wallner (pen.) - 66. Marius Stankevičius

Deset minut před koncem zachránila Wallnerova penalta o teoretickou naději hrajícímu Rakousku tři body. Domácí sice už od 16. minuty dílem Jankovy branky vedli, v 66. minutě však vyrovnal Marius Stankevicius a až v 80. dostal znovu domácí do vedení již zmiňovanou penaltou Roman Wallner.

Málo však Rakušanům platné, i se solidními 14 body z 9 odehraných zápasů se jim dveře na šampionát definitivně zavřely - díky očekávanému vítězství Francie nad Faerskými Ostrovy už na barážové druhé místo před posledním zápasem ztrácejí 4 body.

Utkání v Innsbrucku začalo velice nevýrazně, o to víc všechny překvapila brzká úvodní branka - Franz Schiemer z obrany dlouhým nákop našel obdobně dlouhého Janka, ten s balon prošel do střelecké pozice a úspěšné zakončil - 1:0 pro domácí. O devět minut později nadělal hostující obraně potíže ještě Jankův kolega z útoku Wallner, jeho přímý volný kop se však nakonec do branky nedostal.

Rakušané měli i další šance, Karcermarkas vyrazil balon, zmocnil se ho rakouský záložník Pehlivan, ale branku netrefil. Posléze se litevského gólmana ještě pokoušel přelobovat Wallner. Dopředu se nakonec propracovala i Litva, v nastavení první půle střílel Cesnaukis a situaci řešil Schiemer. O chvíli později ještě střílel nad Veli Kavlak.

Do druhé půle vstoupila lépe, a hlvaně agresivněji, hostující Litva a byla za to odměněna - v 66. minutě totiž vyrovnal Stankevicius, stačilo mu k tomu naběhnout si na Cesnauskisův centr a v klidu zakončit do dolního rohu domácí branky. Domácí se ale s bodem nehodlali smířit a ideální příležitost přivlastnit si znovu vedení měli v 80. minutě - po faulu na Schiemera totiž zahrávali pokutový kop. K němu se s jistotou sobě vlastní postavil Roman Wallner, poslal hostujícího brankáře na druhou stranu a suverénně zakončil. Zvrátit nepříznivý výsledek se ještě snažil Thomas Danilevicius, blokovaný však nic nezmohl a zpečetil tak pouze výhru Rakouska 2:1.

Více informací k zápasu

Srbsko - Rumunsko 5:0

10.10.2009 20:30

Góly: 36. Nikola Žigić, 50. Marko Pantelić, 77. Zdravko Kuzmanović, 87. Milan Jovanović, 90+3. Milan Jovanović

Srbové potřebovali jednu jistotu k postupu do Jižní Afriky - vyhrát doma nad Rumunskem. A suverénní vítězství 5:0 bohatě stačilo. Pro Srbsko je to v jeho mladé fotbalové historii historický úspěch.

Domácí si šli za svým cílem už od úvodních minut. Nikoho na vyprodaném bělehradském stánku Marakana nenechali na pochybách, že by se tam nekonalo to, co všichni očekávali a na co se všichni přišli podívat - pozápasové oslavy. Už ve druhé minutě pálil těsně mimo Stankovič, něco podobného předvedl v 18. minutě, ale jeho volej vychytal brankář Coman.

Rumuni ovšem též zlobili, především bývalým útočníkem Chelsea Adrianem Mutuem. V první šanci v 8. minutě hlavičkoval po centru Vargy nad, pak se tváří tvář ocitl stoperu Vidičovi, nakonec ho však fauloval.

Domácí udeřili ve 37. minutě, když rohový kop Krašiče zužitkoval hlavou Žigič. O chvilku později Krašiče vychytal brilantně Coman, v nastaveném čase první půle neproměnil z dobré pozice přímý kop v branku hostující Mutu.

Uklidňující druhou trefu na 2:0 přidal pět minut po pauze Pantelič. A pak na řadu přišla závěrečná smršť, ve které skórovali Kuzmanovič a v rozmezí tří minut také dvakrát Jovanovič. Rumunsku navíc chyběl na posledních šest minut vyloučený kapitán Chivu a možná že právě bez jeho nepřítomnosti se Jovanovičovi podařilo hladce střílet branky.

Zatímco se v celém Srbsku slavilo, v Rumunsku moc velkou radost nemají. Mužstvo díky tomuto debaklu kleslo až na předposlední příčku tabulky. Kvalifikaci zakončí duelem s Farskými ostrovy a pokusí se dostat alespoň na konečnou čtvrtou pozici, Srbové budou hrát v Litvě už jen o čest.

Více informací k zápasu

Francie - Faerské ostrovy 5:0

10.10.2009 21:00

Góly: 34. André-Pierre Gignac, 39. André-Pierre Gignac, 53. William Gallas, 85. Nicolas Anelka, 87. Karim Benzema

Francouzi konečně potěšili fanoušky a gólově se osmělili více než obvykle, ani pět gólů v síti Faerských ostrovů ale nepřineslo dostatečnou radost. Z prvního místa ve skupině postoupí Srbsko, Francii čeká baráž.

Velký večer prožil kanonýr Gignac. Ten se letos zatím spíše trápí, ovšem dnes se dočkal prvních dvou gólů v národním týmu. Toho prvního v 34. minutě, kdy Anelkovu přihrávku zakončil nechytatelnou křižnou střelou. Za další čtyři minuty Gignac rozvlnil síť podruhé.

Francie znovu navýšila vedení krátce po přestávce. V 53. minutě domácí rozehrávali rohový kop a míč se snesl na hlavu nekrytého a připraveného obránce Gallase. Domácí se pak nikam nehnali, přesto fanoušky ještě potěšili dvěma brankami.

Ty padly v samém závěru. V 86. minutě vyslal Benzema Henryho, toho vychytal Mikkelsen, ale dorážející Anelka se nemýlil. Za dvě minuty pak prošel Benzema přes tři protihráče a uzavřel skóre na 5:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Srbsko971121:622
2.Francie953115:818
3.Rakousko942313:1214
4.Litva93068:109
5.Rumunsko92349:179
6.Faerské ostrovy91174:174
Skupina 8

Černá Hora - Gruzie 2:1

10.10.2009 19:00

Góly: 14. Radoslav Batak, 78. Andrija Delibašić - 45. Vladimir Dvališvili

Debutant Andrija Delibašič zajistil Černé Hoře dvanáct minut před koncem těsnou výhru nad Gruzií. Vítězové se tak vzdálili svému soupeři, který je ve skupině poslední a stále čeká na první výhru.

Domácí tým vstoupil do utkání aktivně a měl balón neustále ve svém držení. Navíc už po necelé čtvrthodině se mu povedlo otevřít skóre - Drinčič rozehrál přímý kop a Batak jej usměrnil do sítě.

Ještě do přestávky mohl navýšit náskok Jovetič, ale jeho hlavičku brankář Lomaia lapil. Naopak udeřila Gruzie, když v závěru poločasu dorazil Merabišviliho standardku Dvališvili.

I ve druhé půli Černohorci tlačili, ale dlouho se nemohli prosadit. Až v 78. minutě si střídající Delibašič naběhl na Jovetičův pas a rozhodl o výhře. Tu hráči věnovali kouči Filipovičovi, jemuž ráno před zápasem zemřela matka.

Více informací k zápasu

Kypr - Bulharsko 4:1

10.10.2009 19:00

Góly: 11. Kostas Charalampidis, 20. Kostas Charalampidis, 58. Michalis Konstantinou, 78. Stathis Aloneftis - 44. Dimitar Berbatov

Spekulace ohledně možného postupu Bulharska do baráže utli rázným způsobem fotbalisté Kypru. Pouze výhra v Larnace by Bulharsku dávala alespoň teoretickou naději na vstupenku do Afriky. Hosté však zápas absolutně nezvládli a od domácí reprezentace uštědřili debakl 1:4.

Pro hosty se už od počátku vyvíjelo utkání špatným směrem. Dá se říci, že přímo opačným. Kypr totiž během deseti minut dvakrát skóroval a Bulhaři se z tohohle šoku už nedokázali oklepat. Oním mužem, jenž potopil soupeře v 11. a 20. minutě dvěma trefami, byl záložník APOELU Nikósie Konstantinos Charalampidis.

Největší hvězda bulharského týmu Dimitar Berbatov ještě dokázala zažehnout těsně před přestávkou plamínek naděje, když však v 58. minutě Konstantinou napálil míč z voleje z vápna za záda gólmana Ivankova, nebylo už prakticky co řešit. Dát tři branky během tak krátké chvíle by se těžko podařilo i silnějším celkům než je Bulharsko.

Hosty navíc deset minut poté postihla velká nepříjemnost. Ze hřiště totiž musel kvůli zranění brankář Ivankov, kterého nahradil mezi třemi tyčemi. Mihajlov. I ten ale musel lovit míč ze své sítě, v 78. minutě ho z blízkosti překonal Aloneftis.

Kypru ani Bulharska se mistrovství světa v Jižní Africe netýká. V posledním kvalifikačním kole spolu svedou oba týmy, mezi nimž je nyní jen dvoubodový rozdíl, bitvu o konečnou třetí příčku. Bulharsko k ní má ale určitě blíže, jelikož Kypr by musel vyhrát v Itálii a balkánské mužstvo zaváhat doma s poslední Gruzií.

Více informací k zápasu

Irsko - Itálie 2:2

10.10.2009 21:00

Góly: 8. Glenn Whelan, 87. Sean St Ledger - 26. Mauro Camoranesi, 90. Alberto Gilardino

Branka Alberta Gilardina z poslední minuty znamená pro Italy jistotu postupu na světový šampionát do Jihoafrické republiky. Domácí Irové dvakrát vedli, více než remízu 2:2 z tohoto zápasu však vytěžit nesvedli, a tak najisto zůstávají druzí s výhledem na boje v baráži.

Domácí tým začal lépe a už v osmé minutě vedl. Volný přímý kop rozehrál Lawrence dozadu na Whelana a ten krásnou kroucenou ranou zpoza vápna překonal bezmocného Buffona - 1:0. Italové se rozehrávali pomalu, až v 25. minutě vypálil Grosso, jeho ránu z voleje ale vyrazil brankář Given.

Minutu nato ovšem již bylo srovnáno, když Pirlo zahrál rohový kop na přední tyč, kde se hlavou prosadil Camoranesi - 1:1. Po podobné akci se hosté málem ujali vedení krátce před poločasem, další precizně zahraný Pirlův roh ovšem hlavou usměřnil Legrottaglie vedle.

V domácím dresu zlobili hodně Keane a Doyle, na druhé straně byl v centru dění Pirlo, po jehož standardce sice Iaquinta vstítil branku, jenže to bylo z ofsajdové pozice. Na druhé straně si pár perných chvil užil i Buffon, jenž nejprve zasahoval proti hlavičce O’Shey a vydechnout mu nedali ani Andrews se střelou nad a Lawrencův přímý kop.

Vyrovnané utkání mělo strhující závěr. Nejprve v 87. minutě zahrával standardku Hunt a St. Ledger hlavičkou přiblížil Iry cennému vítězství - 2:1. V tu chvíli byl celý Croke Park u vytržení, v 90. minutě jeho náladu ale hosté zmrazili. Koncovku rychlého brejku vyřešil Iaquinta přihrávkou do středu pokutového území, kde úřadoval Gilardino a střelou do Givenova protipohybu srovnal stav na konečných 2:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie963015:521
2.Irsko945012:817
3.Bulharsko925211:1111
4.Kypr923412:139
5.Černá Hora91539:148
6.Gruzie90365:133

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (213)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Senderos , dva goly

Reagovat
smazaný uživatel

ve 2 minutách čumím jak veka z tašky

Reagovat
smazaný uživatel

musim si pustit zaznam, chcem videt ako hrac co neda dva goly za sezonu to naraz dokaze za dve minuty

Reagovat
rossoneri89

Slovenskoooooooooooooooooooo

Ceskoooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak....

Reagovat
jtbs

Slovenskoooooooooooooooooooo

Ceskoooooooooooooooo

Madarskooooooo

Talianskooo

Reagovat
$dolar$

Nemeckooooooooooooooooooooo

Deutschland

Reagovat
smazaný uživatel

Ono koukam, ze dost pravdepodobna je barazova dvojice Rusko - Ukrajina

Reagovat
smazaný uživatel

Del Bosque za to že konečně staví cesca do základu...dneska se mu za to aji odvděčil jedním fíkem

Reagovat
jtbs

Puyol žltá

Reagovat
smazaný uživatel

... a je v klidu :

Reagovat
jtbs

to jo

Reagovat
nevolno

je to tam

Reagovat
smazaný uživatel

,

Reagovat
Xavi8

necakane

Reagovat
smazaný uživatel

19:44 Sestava Česka proti Polsku

Základní sestava České republiky na kvalifikační utkání proti Polsku: Čech - Pospěch, Sivok, Hubník, Jankulovski - Plašil, Hübschman, Rosický - Baroš, Papadopulos, Pudil.

Baroš na křídle? Nebo Plašil na kraji a klasické 4-3-2? Ono to je vlastně jedno, ať vypadá sestava jakkoliv, vypadá divně...

Reagovat
smazaný uživatel

4-3-2? A kto je ten Shadowman?

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš nebo Plašil, podle toho kdo bude na křídle...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

O clanek vedle ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajina

Reagovat
Kovi81

detuschland bosna prekvapuje... uspech jak prase jit do baraze pro ne

Reagovat
panca

dzeko jim to vystrilel! ado milana s nim

Reagovat
jtbs

dzeko-pato...toho bych sa docela bal

Reagovat
panca

to jo ale zatim jen muj sen! to by se muselo vedeni milana probrat

Reagovat
jtbs

skor by to chcelo peniaze ...ale aj tak je ten utok k nicomu ak im nebude mat kto prihrat

Reagovat
panca

no penize jsem myslel!

Reagovat
Shevchenko

Verpakovskis !!

Reagovat
Tomanatura

Ehm, pokud nemám mylné informace, tak:

Sergio Romero; Jonás Gutiérrez, Rolando Schiavi, Gabriel Heinze y Emiliano Insúa; Enzo Pérez, Javier Mascherano, Ángel Di María; Pablo Aimar; Lionel Messi y Gonzalo Higuaín.

Ehm, co dodat

Reagovat
smazaný uživatel

On už neví co udělat pro to, aby ho odvolali

Reagovat
Tomanatura

Už teď je v historii. ještě nikdy nenastoupila za Argentinu tak slabá jedenáctka

Reagovat
smazaný uživatel

V kolik to začíná?

Reagovat
Tomanatura

00:00

Reagovat
jtbs

davaju to niekde?

Reagovat
Tomanatura

Na internetu?

Reagovat
jtbs

skor by ma to zaujimalo v TV ale davaju tam nejaky tenis na sport 1

Reagovat
smazaný uživatel

co to proboha je?

Reagovat
Tomanatura

Diego knows

Reagovat
Tsigi

vostrý prostě kokain člověka poznamená

Reagovat
jtbs

Hroza bojovat bez Skrtela, Zabavnika a Stocha proti Polsku

Reagovat
smazaný uživatel

Mam dojem, ze na MS nakonec pojede jenom Slovinsko

Reagovat
M11

Reagovat
Tomanatura

Nejslabší skupina a jakou zápletku má

Reagovat
Xavi8

spravny dojem

Reagovat
smazaný uživatel

ZPIČENÍ SLOVÁCI !!! KURVY TO SOU !!!

Reagovat
smazaný uživatel

No co...ztrestali se sami

Reagovat
jtbs

ty si **************** ...akoby nam tento vysledok vyhovoval..bez nasich troch opor to v polsku ziadna zabava nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si chudák...

Reagovat
rossoneri89

sa uvedom...ja som slovak a mne je to luto ze to takto dopadlo..aj z nasej strany ajs vasej strany.....neboj sa nie si sam sklamany

Reagovat
smazaný uživatel

Opet se ukazalo ze tento tym ma svou kvalitu kdyby nebylo pana cur.....Rady ,,,Ivane dekujem tu ze vracis narodaku radost a ukazujes lidem kteri furt tady mleli reci ze ten narodak je prestarly a dalsi hovadiny tak ze to neni pravda,,,,kez bys tam byl od zacatku kvaldy,,,no nic pane Rado nevychazejte do MS na ulici,,,a jinak dekuju Slovakum opravdu plna huba reci a skutek utek,,,,ve stredu fandim Polakum jak najaty a jelikoze pujdou do baraze takze prisli o MS

Reagovat
jtbs

dalsi taky...este pred dvoma hodinami si fandil Slovakom o stosest a po zapase je z teba ku...

Reagovat
smazaný uživatel

promiň, ale fakt ne

Reagovat
vitasrp

No ale ty nářky Slováků ve studiu na rozhodčí.. Ach jo..

Reagovat
jtbs

joj keby si videl ten zapas...vela spornych situacii, ale najviac ma dostala jedna, ktora bola ku koncu zapasu, ked sa lobom dostala lopta na Stoch ktory stal zocivoci brankarovi a vtedy nam odpiskali offsaid, ktory proste nebol, mal ho iny slovensky hrac, ale ten sa nezapojil do utoku

Reagovat
vitasrp

Já na vás koukal i větší porci času než na Čechy a ten offside jsem viděl, bylo to hodně na hraně, Stoch možná v ofsajdu byl o půl těla, jenže podstatné bylo, že on, ačkoli byl sám na malém vápně před brankářem, tu akci stejně zadrbal a ani nezakončil, takže možná jste přišli o rohový kop navíc, což mi nepřijde zase až tak strašné:)

Reagovat
jtbs

on akciu nezadrbal..vsak zastavil akciu lebo zistil ze je v ofsaidu..

Reagovat
jtbs

*lebo zistil ze mu bol odpiskany ofsaid

Reagovat
rossoneri89

prosim vas toto bol aky vykon slovakov???..... absolutne si nepomahali.....na Weissa a Stocha ktori su nizky davali nakopavane lopty......... absolutne sklamanie

Reagovat
smazaný uživatel

tak ti Portugalci jse nakonec aspoň do té baráže dostanou a já už je odepisoval

Reagovat
jtbs

Čo rozhoduje ako prvé pri rovnosti skóre???

Reagovat
madridcan

body

Reagovat
jtbs

kua naopak Čo rozhoduje ako prvé pri rovnosti bodov???

Reagovat
jtbs

no nakoniec je to jedno..vzajomne zapasy mame posrane a slovinci urcite nadelia san marinu..takze my musime vyhrat..no a je to v ppppp

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

ja vim... ze se to nehodi.. kazdy ted bude resit cechy a slovaky... skoda.. ale jak rikal rano puyol..pujdu zlute naproti a splnil.. borec

Reagovat
jtbs

uz som to pisal vyssie kolego

Reagovat
smazaný uživatel

sorry... prehledl sem... jinak vela stastia v polsku... byla by skoda kdybyste si celou kvalifikaci pokazili dvema poslednimi zapasy

Reagovat
fantomas

Právě to skóre no...

Reagovat
jtbs

ja sa toho docela bojim..Za Zabavnika moze nastupit Cech, za Skrtela Petras a za Stocha Sestak...problem je, ze Skrtel aj Zabavnik su dlhodobo nasimi najlepsimi hracmi ...snad nam pomoze nepohoda Polska a to ze ste ich dnes nacali

Reagovat
smazaný uživatel

aj Durica sa vykartoval

Reagovat
jtbs

Durica dostal zltu, ale myslim ze sa nevykartoval..ci?

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa zda, ze ano

Reagovat
jtbs

no neviem...teraz sa mi to nechce zistovat, ale komentator nehlasil ze by nemohol Durica hrat..neviem ako by sme ho nahradili

Reagovat
smazaný uživatel

Italové

Reagovat
smazaný uživatel

Italové

Reagovat
Tomanatura

Teď už to mají jisté

Reagovat
smazaný uživatel

I tak by měli Kypr doma, to by si pohlídali

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

Queiroz - další osel, co postavil zraněného hráče. Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

koho?

Reagovat
Tomanatura

Osel to není, vidělal nám 74 milionů

Reagovat
Tomanatura

vydělal

Reagovat
Shevchenko

Maďaři by to mohli srovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

No jo, když to nejde s našimi hráči, tak si stáhnem útočníka z Brazílie.

Reagovat
Tsigi

Doufám, že Poláci další zápas odehrajou líp

Reagovat
smazaný uživatel

Tak myslím, že na Slovensku by byli radši, kdyby tam dnes namísto fotbalu šla Superstar...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Panebože Higuaine!!!

Jinak, toto je Argentina, kteoru chcou lidi vidět, i když v dost omezené sestavě. A to stačilo jen hodit tam kreativního Aimara.

Výborně

Reagovat
$dolar$

Dobre hraje Di Maria a Gutierez

Reagovat
$dolar$

A Messi se ohromne snazi

Reagovat
Tomanatura

Dobře hrajou takřka všichni, jen jim začíná padat nervozita do kolen. Ono není nic lehkého hrát v takové pozici proti bránícímu týmu na stadionu Riveru.

Reagovat
tomasinho

Být na hortu Palermo, už tam je gól

Reagovat
Tomanatura

To říkám celou domu.

Reagovat
tomasinho

Ten Higuain je strašné kopyto, v poločase dolů a na plac Martin Palermo, pak stáhnout toho Enza a poslat Teveze nebo Aguera

Reagovat
Tomanatura

Blbost, Enza nechat a když už tak jiného záložníka místo něj.

Reagovat
tomasinho

Na lavičce moc záložníků není, je tam Federico Insua akorát myslím, já si nemůžu pomoct, ale ten Di Maria je děs, buď střílí zbytečně, nebo sóluje nebo posere finální přihrávku

Reagovat
Tomanatura

Já mám něho ten pocit v každém zápase, dnes to ale dělá míň.

Reagovat
tomasinho

Míň, ale je to bída, pokud to takhle půjde dále bez gólu, jednioho záložníka bych obětoval ve prospěch Carlose

Reagovat
Tomanatura

Dopadlo by to tak, že Tevez by se tam zase zbytečně motal, a kde nic, tu nic. To už radši Aguera za Di Mariu a posunout ho blíž k útoku.

Reagovat
tomasinho

No budiž, ale Aguero mě ještě nidky pořádně nepřesvědčil v reprezentaci, každopádně v první adě musí přijít Palermo A jinak, mohl bys mi potom tady napsat, jak vypadal druhý poločas? já už jsem kurevsyk utahaný a asi půjdu spát

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi kopyto,kdo dal gol na 1:0?

Reagovat
tomasinho

A kdo v první půli zazdil 3 tutovky, neudržel balón a co mohl, to posral? Myslím, že zrovna Higuain

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo udržel Argentince ve hře?? Zdá se mi, že Higuaín

Reagovat
tomasinho

2.poločas jsem neviděl, ale první byl nejhorší na hřišti z Argenticů a nemusíš ho bránit jenom proto, že hraje za Real, navíc ne pravidelně, neříkám, že je špatný, ale na základ v repre prostě nemá

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá no. Ale tak nejhorší, do šancí jak píšeš se dostal, to že nedal, to je věc druha, goly davat umí, přece jen loni dal hodně. Letos nemá formu, zatím se hleda. Třeba mu prave zaklad v repre pomohl, dal gola, uvidime, snad se zvedne.

Reagovat
tomasinho

Snad jo, Realu sice nepřeju, ale Higuain je sympaťák a snad se zvedne, radši bych viděl útok Benzema-higuain než Raúl a nejlépe Benzema-Ruud

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Benzema Ruud, to by bylo famozni Higuain jako třeti utočník, okolo te 70.minuty když vždy nastoupí, do unavene obrany, to tam provětrá a bude král

Reagovat
tomasinho

Jo tak bych si představoval, sice ve Španělsku preferuju Barcelonu a Valencii, ale chci vyrovnaný boj o titul a skvělé zápasy, takže Benzema-Ruud by byla klasa

Reagovat
smazaný uživatel

France Gignac

Reagovat
tomasinho

Francie se nemá čím chlubit, dát Faerským 5 gólů není žádná sláva a v baráži to budou mít těžké. Ale Gignac

Reagovat
Xavi8

mam take tusenie ze baraz budeme hrat s nimi

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by to měli těžké? Budou mít slovensko

Reagovat
tomasinho

S tou jejich chodící hrou to budou mít těžké s kýmkoliv, navíc pokud bude hrát Govou

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě to hecnem, kluci. Peruuuuu

Reagovat
Tomanatura

Když tam zůstane Higuain, tak to nemusí Peru ani hecnout

Reagovat
Tomanatura

Tak jsem se spletl, no...

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Shevchenko

Břevno! BŘEVNO!!! Taková škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Na 15 dní je CR out, takže nehraje proti AC. Ale dneska tam nedoléčený na těch 26 minut musel. Skoro to stejný jako minulý týden Mourinho s Militem.

Reagovat
Shevchenko

Vypínám to.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Goooooooooooooooooooollllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší Argentinec dal gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

To je nechutnej simulant ten Messi

Reagovat
smazaný uživatel

ty reklamy v průběhu utkání mně neskutečně s* rou

Reagovat
$dolar$

To jen skoda Peru

Reagovat
smazaný uživatel

co ti Peruánci dokážou spálit

Reagovat
$dolar$

GOooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

takhle si to posrat

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Tomanatura

Maradonovi nepomohl ani bůh, Argentina je asi bez MS...

Reagovat
Tomanatura

Ale můžou si za to zase hráči sami, doufám, že se nebudou vymlouvat na taktiku, nebo na počasí, protže to, jak začali hrát po vstřeleném gólu, je skandální. Toto je prostě hnus. Idioti

Reagovat
Tomanatura

joooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Tomanatura

TAK TEN BŮHHH POMOHL, MARTIIIIN PALERRRRRRRRRMOOOOOOOOOOO. LA BOCA!!!!!!!!!!

Reagovat
Shevchenko

Jebat.

Reagovat
$dolar$

To snad ne, ale aspon cista vyhra 200 EUr

Reagovat
smazaný uživatel

Martin Paleeeeeeeeeeeeermoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

ten Maradona má dost

Reagovat
Shevchenko

No ty krávo kdyby to byl gól Já bych se tak smál. Škoda.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
$dolar$

Nechapu co chce Argentina s takovou hrou pohledavat na MS. Skoda mohl byt Diego odejit

Reagovat
Tomanatura

Maradonovi pomáhá bůh

Ale vážně, ono je docela možné, že neporazí Uruguay...

Reagovat
Tomanatura

No, zhodnotil bych to takto. nejlepší hráč zápasu VARGAS. Ten chlapec má techniku jako prase, to není možné.

Nejkouzelnější moment: Maradonův tučňák

Reagovat
smazaný uživatel

hoooodně sem se u něj zasmál

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že se Juanovi daří. Gazzetta nedávno psala statistiku přesných centrů a dává jich nejvíc v Serii A. Druhý je Maicon.

Reagovat
Tomanatura

Ten byl včera fantastický, nejen centry, ale hlavně střelami na bránu.

Ze začátku jsem ho ve Viole rád neměl, Pascal se mi zdál lepší a teď když hrají oba, tak je to výborné.

Vargas

Reagovat
Shevchenko

A penalta v Uruguay.

Reagovat
Shevchenko

V Ekvádoru samozřejmě.

Reagovat
Tomanatura

To je neskutečné, tak nasimulovaná penalta... Mám špatnou kvalitu, ale mýlím se, když řeknu, že to byl Suaréz?

Reagovat
Shevchenko

Cavani.

Reagovat
Tomanatura

škola Palerma, učil se od Suaréze.

Reagovat
Shevchenko

A byla určitě nasimulována? Já teda jako nevím, ale on to mohl dávat do prázdné.

Reagovat
Tomanatura

Viděl jsem to v dobré kvalitě, na 80% se nemýlím. Zítra se kuknu na youtube..

Reagovat
Shevchenko

Tak a Chile to pustí Ekvádoru a v Montevideu usmaží Maradonu.

Reagovat
$dolar$

Nejkrasnejsi scenar

Reagovat
Tomanatura

Chile nikomu nic nepustí. Každopádně Uruguay - Argentina bude kurva zajímavý zápas. Forlan-Suarez proti těm čtyřem tragédům v argentinské obraně... Ale Argentině stačí k přímému postupu i remíza. Zaplaťpánbů

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, doufám, že to tak bude

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, MS mohlo být zas o něco zajímavější...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Ekvádor i Uruguay to vydřou

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli bude hrát Argentina tak debilně jak doposud, tak jsem přesvědčenej, že se v Montevideu budou radovat domácí. Motivaci budou mít obrovskou, k tomu domácí prostředí, Argentinu která se poráží sama,...

Reagovat
tomasinho

Že Uruguay vyhraje, je dost pravděpodobné, ale u Ekvádoru neočekávám výhru v Chile, takže Argentina baráž

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Chile má jistý postup, tak by třeba mohl pomoct :)

Reagovat
tomasinho

Snad ne, já to přeju Argentině, ale když nepostoupí, aspoň odvolají Diega, takže těžko volit no

Reagovat
Tomanatura

Odvolají ho i tak

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tak jsem to myslel, že Uruguay půjde před Argentince a ti si zahrají baráž

Reagovat
Tsigi

Uruquay je těžký soupeř mají skvělý útok, a když Argentina inkasuje od kohokoliv, tak to bude zajímavé. Přeju vítězství Argentině ze dvou důvodů - chci vidět Messiho a Palerma.

Reagovat
tomasinho

Přesně tak, útok Messi Palermo

Reagovat
Tomanatura

Tak mám tu sestřih Ecuadoru s Uruguay. Posuďte sami, či Edison simuloval ( )

http://www.youtube.com/watch?v=CVGnZYaTwrg

Reagovat
tomasinho

Ty vole, to je herec To tak stop na 3 zápasy minimálně za toto

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, Jižan :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nový styl simulování Jinak penalta proměněná s přehledem...

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle dobře kopnutou penaltu jsem už nějakej ten pátek neviděl.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
herbage

Jako Čelůstka

Reagovat
fantomas

Ty bláho...pověsil.

Reagovat
vitasrp

To jo, v 94. minutě si dovolit tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Diego s přehledem:Vůbec se nebál do toho opřít

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to jasná penalta...

Reagovat
smazaný uživatel

Z prvního pohledu to vypadalo věrohodně celkem

Reagovat
$dolar$

To chces rict ze to nemela byt? Jasna penalta nevim co resis

Reagovat
Tomanatura

Není kamera, která by ukázala, jestli opravdu byl dotyk, ale copak je normální, že spadl až metr po tom "dotyku"? Proč ještě dělal kroky? Toto je nasimulvané a ne že ne.

Reagovat
$dolar$

Kdyz jsi rozbehnutej a nekdo do tebe ze strany strci tak klidne poletis nekolik metru, ja bych rekl jasna

Reagovat
Tomanatura

vždyť do něj vůbec nestrčil, teď jsem se na to asi 10x díval a to penalta není.

Reagovat
$dolar$

Zkouknul jsem to zase a penalta 100% vzdyt mu podtrh levou nohu , on zacal padat doslap na pravou leva mu sla za pravou a spadnul. Jasna.

Reagovat
Tomanatura

Tak možná jsem blázen, ale dotyk tam absolutně nikde nevidím...

Reagovat
smazaný uživatel

To nevidíš? Vychýlil mu levou nohu a tudíž ten krok pravou ještě stačil udělat, než o ni ta levá zakopla(brankář mu ji "vychýlil" z přirozeného běhu a tady stačí opravdu málo)... Se dívej, že šla úpklně z druhé strany stojící pravé než u "normálního" běhu.

Reagovat
Tomanatura

http://www.youtube.com/watch?v=WQCsP-1-YBw

4:30

O něco lepší kvalita. brankař tam položil ruku i rameno, ale Cavaniho se nedotkl. On spadl, až mu došlo, co branář udělal

Reagovat
smazaný uživatel

Já tam vidím zásah ramenem do Cavaniho kolene. Můžeš se hádat, jestli tam kontakt byl nebo ne, protože to průkazné není. ALE koleno Cavaniho se "odráží" od ramene brankáře přesně v momentě "kontaktu". Nemyslím si, že by to zvládl udělat v té rychlosti s takovou přesností a hlavně si nemyslím, že by tou nohou vůbec takto zvládl pohnout. Zkus si to sám

Podle mě jasná penalta.

Reagovat
domingo

Ten komentátor musí mít dvoje plíce

Reagovat
smazaný uživatel

Maradonu v tom Bůh nakonec opravdu nenechal. Stál na lajně s praporkem.

http://i37.tinypic.com/2d8ev10.jpg

Reagovat
Tomanatura

Ve srovnání s Uruguay je to nic

Reagovat
jtbs

Reagovat
GEGE

Reagovat
Potty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak do baraze se zatim rysuje tahle skupina:

Nasazeny: Rusko, Francie, Portugalsko, Recko (Svycarsko)

Nenasazeny: Bosna, Ukrajina, Irsko, Slovensko (Slovinsko)

...moc zajimavy by bylo Rusko-Ukrajina, tam by to bylo na zivot a na smrt Pro Slovaky se aspon hratelne rysuje jeden z dvojice Recko nebo Svycarsko - u ostatnich je to podle me jasna konecna. Jenom skoda Bosny, ze bude mit tak tezkej los. Doufam, ze nepujde proti Rusku, chci na MS oba

Reagovat
jtbs

bral by som aj Rusov, mam na nich dobre vspomienky :D

Reagovat
fantomas

Když je devět skupin, tak jeden s nejvíce body postupuje rovnou nebo jak to je?

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak, ten s nejmin bodama na druhym miste nepostupuje ani do baraze ....tim nestastnym sou mam dojem Skotove.

Reagovat
fantomas

Aha, díky.

Reagovat
herbage

A není to třeba tím, že mají odehráno o dva zápasy míň?

Reagovat
fantomas

No ty jo, to je teda dost zvláštní systém.

Reagovat
domingo

Zápasy s posledníma ve skupině se škrtají.

Reagovat
smazaný uživatel

Do ty tabulky, ktera rozhoduje o tom kdo do baraze nepostoupi se u skupin s vetsim poctem muzstev nezapocitavaj zapasy s tymem z posledniho kose.

Reagovat
herbage

Díky, oběma. Zajímavá shoda náhod, že to padlo zrovna na skupinu, kde jich hrálo nejméně

Reagovat
smazaný uživatel

Norsko

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA ITALIA!!!

Reagovat
Xavi8
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele