Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 2
10.10.2009 20:30 CET
5 : 2
(1:2)

Reportáž

Řecko - Lotyšsko 5:2

Řekové si doma jasně poradili s Lotyši 5:2, vzhledem k výhrám Švýcarů i Izraelců to ale na jejich průběžném druhém místě a situaci nic nemění. O tom, že ve středečním kole je pro mistry Evropy z roku 2004 ještě vše možné, rozhodly především čtyři branky hrdiny Gekase.

Domácím favoritům se úvod vydařil, hned ve čtvrté minutě si totiž na centr z pravé strany naskočil Gekas a hlavičkou ke vzdálenější tyči otevřel skóre. Jenže hosté z Pobaltí poměrně rychle odpověděli, když se ve 12. minutě dostal k vyraženému míči Verpakovskis a nůžkami zastříhal na výbornou. Dvě minuty nato mohl vrátit vedení zpět na domácí stranu Karagounis, ale jeho ránu zastavilo břevno.

Ovšem i na druhé straně úřadovala branková konstrukce, v 25. minutě již Verpakovskis překonal Tzorvase podruhé, jenže míč skončil na pravé tyči. Ačkoliv měli více ze hry Řekové, tak se hostující tým do šokujícího vedení přece jen dostal. Ve 40. minutě předvedli Lotyši pohlednou kombinaci, na jejíž konci Karlsons patičkou přiťukl Verpakovskisovi a ten míč uklidil k tyči.

Po změně stran ale hostům vedení nevydrželo ani dvě minuty. Po souboji Klavy se Samarasem v pokutovém území byl odpískán pokutový kop, který suveréně proměnil znovu Gekas. Útočník bundesligového Leverkusenu se hattricku dočkal přesně deset minut poté, kdy hlavou zužitkoval perfektní centr Torosidise a posunul Řeky do vedení.

Lotyši už poté na další zvrat neměli síly a naopak ještě dostali další branky. V 73. minutě hostující brankář Vanins jen vyrazil Karagounisův střílený centr a dorážející Samaras věrně napodobil Verpakovskisovy nůžky z první půle. Poslední slovo měl však opět Gekas, který v poslední minutě využil Vaninsova špatného vyběhnutí a uzavřel na konečných 5:2.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Ligter

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele