Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 1
10.10.2009 21:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Portugalsko - Maďarsko 3:0

Portugalsko je po domácí výhře nad Maďarskem jednou nohou v baráži, a i když to dlouho vypadalo, že se možná ani tam nedostane, díky zaváhání ostatních soupeřů to zřejmě vyjde. Podmínkou bylo vítězství v tomto i předchozím utkání s Maďary a to se skutečně povedlo.

Portugalsko se hned po úvodním výkopu hnalo dopředu, protože po zaváhání Švédů dobře vědělo, že se otevřela obrovská možnost. Avšak první příležitost si vytvořili hosté, pokus Zoltana Gery musel ve svém náručí ukrýt Eduardo. Jenže krátce po čtvrthodině hry se uvolnil Ronaldo a nahrál do pokutového území Simaovi, který dokázal pohodlně překonat gólmana Gabora Babose.

Následně to mohlo být o dvě branky, jenže tentokráte Simao osamocen neuspěl, Babos dokázal jít včas k zemi. Po půl hodině potkalo Portugalsko velká nepříjemnost, kotník se totiž nezapomněl připomenout Ronaldovi, kterého musel vystřídat Nani. Do konce půle byla jeho absence znát a hosté se snažili toho využít, nicméně divoká možnost Balazse Dzsudzsaka šla těsně vedle pravé tyče.

Před pauzou se před brankou ocitl Roland Juhasz po špatném vyběhnutí Eduarda, branku ale přestřelil. Na druhé straně hlavičkoval Ricardo Carvalho, ani on však přesně nemířil. Hosté živili naději až do poslední čtvrthodiny, tady totiž dvakrát inkasovali a bylo po všem. Nejprve sice pas Simaa o milimetry minul Liedson, následně ale po velkém tlaku stejný hráč dokázal zužitkovat centr Bruna Alvese a dodal týmu klid.

Deset minut před koncem dokázal přidat svoji druhou trefu v zápase Simao, jenže si naběhl na nádherný centr Dudy a z voleje nedal Babosovi šanci ani tentokráte. V posledním kole přivítá Portugalsko na svém hřišti trpaslíka z Malty a pokud nezaváhá, obsadí ve skupině druhou pozici. Maďarsko zakončí své celkem povedené vystoupení proti Dánsku, a i když skončí zřejmě na čtvrté příčce, může být s výkony rozhodně spokojené.

Autor: Viktor Sandev / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

Over 2,5

Reagovat
Ligter

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele