Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
10.10.2009 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Estonsko - Bosna a Hercegovina 0:2

Bundesligoví kanonýři - Edin Džeko a Vedad Ibiševič posunuli Bosnu a Hercegovinu do baráže. Bosňané vyhráli v Estonsku 2:0 a mají ojedinělou příležitost, jak postoupit na mistrovství světa do Afriky.

Domácí Estonci neznamenali pro hostující borce příliš vážné nebezpečí, Bosna sice nebyla od začátku vyloženě lepším celkem, nicméně trpělivou hrou dosáhl balkánský celek svého cíle. První branka padla po půlhodině hry, Ibricic si pohrál s obranou domácích a následně přesně odcentroval na hlavu Edina Džeka, jenž hlavičkou překonal Hasagiče - 1:0 pro Bosnu a Hercegovinu. Džeko měl v první půli ještě jednu příležitost, ale druhou branku kanonýr německého Wolfsburgu nevstřelil.

Druhý poločas se nesl zcela ve znamení první pětačtyřicetiminutovky, Estonci hrozili sporadicky, ale ani aktivita hostů nebyla nikterak výrazná. Pojišťovací branku vstřelil druhý elitní kanonýr Bosny - Vedad Ibiševič. Celou akci ale připravil Edin Džeko, jenž pěkně přihrál právě Ibiševičovi, který se vyhnul obránci i brankáři a do prázdné branky skóroval - 2:0 pro Bosnu a Hercegovinu. Bosňané si pohodlné vedení uhlídali a zápas před koncem kvalifikačních skupin si zajistili druhé místo, které jim zaručuje baráž.

Autor: Ondřej Linhart / rojadirecta.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

hJMO BOSNA BOSNA HAJMO HERCEGOVINA,ETO NAS TAMO

Reagovat
smazaný uživatel

I krv svoju za bosnu moju

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele