Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 8
10.10.2009 21:00 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Croke Park, Dublin

Reportáž

Irsko - Itálie 2:2

Branka Alberta Gilardina z poslední minuty znamená pro Italy jistotu postupu na světový šampionát do Jihoafrické republiky. Domácí Irové dvakrát vedli, více než remízu 2:2 z tohoto zápasu však vytěžit nesvedli, a tak najisto zůstávají druzí s výhledem na boje v baráži.

Domácí tým začal lépe a už v osmé minutě vedl. Volný přímý kop rozehrál Lawrence dozadu na Whelana a ten krásnou kroucenou ranou zpoza vápna překonal bezmocného Buffona - 1:0. Italové se rozehrávali pomalu, až v 25. minutě vypálil Grosso, jeho ránu z voleje ale vyrazil brankář Given.

Minutu nato ovšem již bylo srovnáno, když Pirlo zahrál rohový kop na přední tyč, kde se hlavou prosadil Camoranesi - 1:1. Po podobné akci se hosté málem ujali vedení krátce před poločasem, další precizně zahraný Pirlův roh ovšem hlavou usměřnil Legrottaglie vedle.

V domácím dresu zlobili hodně Keane a Doyle, na druhé straně byl v centru dění Pirlo, po jehož standardce sice Iaquinta vstítil branku, jenže to bylo z ofsajdové pozice. Na druhé straně si pár perných chvil užil i Buffon, jenž nejprve zasahoval proti hlavičce O’Shey a vydechnout mu nedali ani Andrews se střelou nad a Lawrencův přímý kop.

Vyrovnané utkání mělo strhující závěr. Nejprve v 87. minutě zahrával standardku Hunt a St. Ledger hlavičkou přiblížil Iry cennému vítězství - 2:1. V tu chvíli byl celý Croke Park u vytržení, v 90. minutě jeho náladu ale hosté zmrazili. Koncovku rychlého brejku vyřešil Iaquinta přihrávkou do středu pokutového území, kde úřadoval Gilardino a střelou do Givenova protipohybu srovnal stav na konečných 2:2.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

posledne 2 zapasy som uhadol presny vysledok tak snad aj do tretice 0-2..FORZA ITALIA

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

remiza ... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

remiza ... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

kura jestli to je sestava tak lippi at jde do dupy pořad stejne a ten gilardino tam si děla prdel

Reagovat
smazaný uživatel

A ten Gilardino tam rozhodol o MS pre Talianov .

Reagovat
JuveIt

Tu sestavu bych viděl spiš takhle: Buffon - Zambrotta, Legrottaglie, Chiellini, Grosso - Camoranesi, Pirlo, De Rossi - Iaquinta, Gilardino, Rossi. Tipuju 0:2. Pirlo, Iaquinta.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty we ty Taloši maj vždycky nějakou kliku..každou kvaldu...jestli ono na tom Vatikánu a na těch povídačkách o pánu Bohu přecijen něco nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Italia

Reagovat
smazaný uživatel

Italie na MS

Reagovat
JuveIt

Tak to mě hodně potěšilo, že Italové postoupili na MS. Taky mě těší, že v zákl. sestavě nastoupilo 6 hráčů bianconeri.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele