Souhrn kvalifikace o postup na ME 2024 - neděle 26.3.

26.03.2023, 16:58, aktualizováno 26.03.2023, 22:40
Komentáře a souhrny
Harry Kane (© AFP)

Anglie zdolala Ukrajinu a po úvodních dvou zápasech kvalifikace ME zůstává stoprocentní. To platí rovněž pro Slovinsko, které tentokrát porazilo San Marino. Kazachstán otočil nepříznivě se vyvíjející zápas s Dánskem, jemuž nakonec podlehl 2:3. Island na půdě Lichtenštejnska zvítězil vysoko 7:0, zastřílelo si i Portugalsko. Itálie nezaváhala s Maltou, Slovensko získalo svou první výhru proti Bosně a Hercegovině...

Skupina C

Malta - Itálie 0:2

26.03.2023 20:45

Góly: 15. Mateo Retegui, 27. Matteo Pessina

Itálie si napravila reputaci po úvodní porážce s Anglií v rámci kvalifikace o EURO 2024 a potvrdila roli jasného favorita na půdě Malty. O svém vítězství rozhodla už v prvním dějství, během něhož padly obě branky. Domácí naopak utrpěli svou druhou porážku v řadě, na rozdíl od duelu proti Severní Makedonii tentokráte nevyhledali cestu za jediným přesným zásahem.

Přitom ostrovní trpaslík z jihu Evropy nebyl vůbec daleko od toho, aby se ujal nečekaného vedení už v 5. minutě. Satariano totiž unikl za poměrně laxně působící obranu a objevil se sám před brankářem Donnarummou, ten nicméně jeho pokus z halfvoleje dokázal vyrazit bravurně nad své břevno.

O deset minut později přitom Italové poprvé gólově udeřili. Dopomohli si standardní situací, konkrétně rohovým kopem, který zahrál Tonali na hranici brankového území, tam byl nikým nestrážený Retegui, jenž hlavou pohotově zakončil. Stejně jako před pár dny proti Angličanům tak rozvlnil síť, a to při teprve svém druhém vystoupení v dresu Gli Azzurri.

Pochopitelně že tenhle moment dostal družinu z Apeninského poloostrova do potřebného klidu, který byl stěžejní součástí hájení těsného náskoku. Když se navíc dočkala ve 27. minutě dalšího gólu, jakýsi tlak a nejistota z ní zřejmě nadobro spadla. Emerson zleva poslal prudký pas do vápna, tam Tonali míč tečoval a jeho spoluhráč Pessina posléze lehce dorážel. Je třeba říci, že by tahle trefa mohla být zpětně uznána jako vlastní, do celé skrumáže se totiž nachomýtl bránící Guillaumier, jenž merunu možná srážel za brankovou čáru.

Ve druhém poločase k žádné další zásadní události nedošlo. Italové si bez větších problémů dokráčeli k zisku třech bodů, Malta, která se na žádný odpor nezmohla, navíc mohla být ráda, že v 69. minutě neinkasovala ještě potřetí. Výtečný zákrok každopádně vytáhnul brankář Bonello, jemuž se povedlo vychýlit Scamaccovy zdařilé nůžky.

Více informací k zápasu

Anglie - Ukrajina 2:0

26.03.2023 18:00

Góly: 37. Harry Kane, 40. Bukayo Saka

Angličané neměli s Ukrajinci slitování a bez potíží si s nimi poradili. Doma vyhráli o dvě branky, jejichž autory se stali ještě v prvním poločase Harry Kane a také Bukayo Saka. Oba góly od sebe dělily jen pouhé tři minuty.

Netrvalo dlouho a šance se na populárním stadionu ve Wembley začaly rychle rodit. Ukrajinci nezachytili začátek utkání a brankář Trubin se velmi rychle dostal do potíží. Po devíti minutách ho vyzkoušel Harry Kane, který nejprve vypálil a při dalším útoku byl obráncem Svatokem jemně postrčen ve vápně. Sudí Serdar Gözübüyük ale k překvapení mnoha fanoušků faul neviděl a tudíž Angličany penaltou neodměnil.

O chvíli později se pokoušel Bukayo Saka nejspíš centrovat, ale nakonec se balon snesl přímo do hájemství mladého brankáře Trubina, který musel rychle jednat. Naštěstí pro Ukrajinu byl u míče dřív a navíc se dorážející Maddison ve velké šanci trochu krkolomně po míči natahoval, takže od střely nedal prakticky žádnou razanci.

Do šestnáctky hostí létal jeden pas za druhým, především od Jordana Hendersona byly ty kolmice dost nebezpečné. Ve 25. minutě se po jedné z nich natáhl opět přítomný Harry Kane, jenže v obtížné pozici nedokázal dobře zakončit. Tlak anglického týmu ale rostl a bylo jen otázkou času, kdy ukrajinská obranná linie povolí. Stalo se to ve 37. minutě. Bukayo Saka vymyslel u vápna krásný pas na zadní tyč, kam si - byť tísněn - naběhl Harry Kane a neomylně zakončil - 1:0 pro Albion.

Domácím se navíc ihned povedlo přidat další, definitivní branku. Záložník Jordan Henderson si všiml rozeběhnutého Bukaya Saky, ten udělal s míčem pár dalších metrů a krásně zakončil - 2:0.

Bylo jasné, že ve druhé půli už to asi nebude tak svižný fotbal. Angličané spíš bránili a Ukrajinci hledali jen marně cestu skrze její obranu. Ani několikeré střídání na obou stranách nepomohlo zlepšit unavené fotbalové představení bez šancí. Až během posledních pěti minut si hned dvakrát dovolil zakončení stoper Harry Maguire, ale ani jednou nemířil hlavou přesně. A to samé se dá říct o zakončení Jacka Grealishe z nastavení.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Anglie
2
2
0
0
4 : 1
6
2
Itálie
2
1
0
1
3 : 2
3
3
Severní Makedonie
1
1
0
0
2 : 1
3
4
Ukrajina
1
0
0
1
0 : 2
0
5
Malta
2
0
0
2
1 : 4
0

Skupina H

Severní Irsko - Finsko 0:1

26.03.2023 20:45

Góly: 28. Benjamin Källman

Před pár dny Finsko prohrálo na půdě favorizovaného Dánska, další venkovní zápas už však mužstvo ze Skandinávie zvládlo. Nutno podotknout, že Severní Irsko nebylo na hrací ploše o nic horším týmem, pouze zkrátka nenašlo žádnou cestu za skórováním. Připsalo si tak na své konto premiérový nezdar v kvalifikaci na EURO 2024 poté, co ve čtvrtek skolilo San Marino.

Po poněkud ospalejší úvodní dvacetiminutovce se Severní Irsko propracovalo do první větší možnosti tohoto utkání. Bradley byl uvolněný na pravé straně, stihl přitom ještě míč zachytit předtím, než by opustil brankovou čáru. A na bližší tyči posléze našel D. Charlese, jeho pokus z první ovšem nebyl nikterak přesný.

Ve 28. minutě zahrozili poprvé taktéž Finové a okamžitě svou šanci přetavili ve vedoucí a ve finále také jediný gól tohoto mače. Lod se ve vápně dokázal odpoutat od svých protihráčů, adresoval svou nahrávku na Pukkiho, a ačkoli ten nevystřelil z nelehké pozice dobře, po jeho zásahu se balón dostal ještě ke Källmanovi, který už pohotově zacílil.

Ve 44. minutě mohli domácí odpovědět, znovu totiž zafungovala spolupráce Bradleyho s D. Charlesem, avšak druhý jmenovaný nevyzrál z blízkosti na gólmana Hradeckeho. V 56. minutě se pokoušel vyrovnat střídající Magennis, jenže jeho dělovka z halfvoleje skončila jen nad břevnem. V 62. minutě se již podařilo rozvlnit síť D. Charlesovi, poněvadž si ale před skórováním zpracoval míč rukou, nemohl sudí Kružliak jeho přesný zásah uznat.

Více informací k zápasu

Slovinsko - San Marino 2:0

26.03.2023 18:00

Góly: 56. Benjamin Šeško, 60. Roberto Di Maio (vl.)

Reprezentanti Slovinska zůstali i po druhém utkání skupiny H stoprocentní, když zvítězili na domácí půdě nad San Marinem 2:0. Duel kvalifikace o mistrovství Evropy se pro favorita nevyvíjel ideálně, neboť fotbalový trpaslík dlouho držel nerozhodné skóre. Střetnutí se zlomilo ve prospěch domácích až po změně stran, kdy již trochu nervózní fanoušky na stadionu v Lublani uklidnil v 57. minutě Benjamin Šeško. Mladý útočník tak zároveň prodloužil čekání na první venkovní bod Sanmariňanů v rámci evropské kvalifikace, jež trvá od střetnutí v Lotyšsku z roku 2001.

Národní tým maličkého státu z Apeninského poloostrova v mezistátním utkání naposledy zvítězil před 19 lety a žádné překvapení se nekonalo ani v prvním kvalifikačním zápase proti Severnímu Irsku, kterému podlehl 0:2. Domácí Slovinsko se pořádně natrápilo v daleké Astaně, kde otáčelo nepříznivý vývoj a nakonec vyhrálo 2:1. Právě v hlavním městě Kazachstánu několik hodin před úvodním hvizdem padlo Dánsko, a Slovinci se tak v případě očekávaného triumfu mohli dostat ve skupině H do velmi dobré pozice.

Svěřenci Matjaže Keka již od úvodního hvizdu diktovali tempo hry a drželi svého soupeře na jeho vlastní polovině. V úvodní patnáctiminutovce si však žádnou větší šanci, která by ohrozila bránu hostujícího gólmana, nevytvořili. První velkou příležitost ke změně skóre měli Slovinci ve 21. minutě. Po rohovém kopu hlavičkoval z bezprostřední blízkosti nejprve Jaka Bijol, s jehož zakončením si bravurně poradil gólman Elia Benedettini, jenž vyrazil balon na břevno. Následná dorážka Žana Karničika také pouze orazítkovala horní tyč brankové konstrukce. Ve zbytku prvního dějství domácí celek opakovaně narážel na skálopevnou obranu soupeře, a do kabin se tak šlo za bezgólového stavu.

Po změně stran už Slovinsko začalo naplňovat svoji roli favorita. V 57. minutě vyslal střelu z úrovně šestnáctky domácí Miha Zajc a jeho rána se po šťastném odrazu o jeho spoluhráče Šeška dostala za záda hostujícího gólmana. O tři minuty později se stav zápasu měnil podruhé. Pokus střídajícího Žana Vipotnika si do vlastní brány nešťastně srazil 40letý Roberto Di Maio, a domácí se tak dostali do dvougólového vedení. Fotbalisté Slovinska již ve zbytku zápasu hru kontrolovali a žádné zdramatizování nedopustili.

Slovinsko tak i přes nepřesvědčivý první poločas splnilo roli favorita a bere víceméně povinné tři body. V příštím kvalifikačním zápase nastoupí 16. června ve Finsku, San Marino ve stejný den přivítá doma Kazachstán.

Více informací k zápasu

Kazachstán - Dánsko 3:2

26.03.2023 15:00

Góly: 73. Baktyor Zajnutdinov (pen.), 86. Ašchat Tagybergen, 89. Abat Ajmbetov - 21. Rasmus Højlund, 36. Rasmus Højlund

Nedělní program kvalifikace odstartoval zápasem favorizovaného Dánska na půdě podceňovaného Kazachstánu a dlouhou dobu nic nenasvědčovalo tomu, že by došlo k překvapení. Rasmus Højlund před pár dny nasázel hattrick konkurenčnímu Finsku a teď se v prvním poločase prosadil dvakrát, jenže domácí se v závěrečné dvacetiminutovce nadechli k neskutečnému výkonu a vývoj senzačně otočili ve svůj prospěch.

Domácí výběr tedy odčinil úvodní těsnou porážku se Slovinskem (1:2), naopak jasný favorit skupiny H nenavázal na výhru s Finskem (3:1) a cestu na evropský šampionát si zkomplikoval. Přitom svěřenci trenéra Kaspera Hjulmanda vstoupili do tohoto utkání očekávaným tlakem a neustále se nacházeli na útočné polovině. Nejprve po přízemním centru Winda těsně nedosáhl na míč pozdější hrdina Højlund a poté brankář Šackij na poslední chvíli odzbrojil Maehleho.

Hosté se dočkali zaslouženého vedení krátce po dvaceti odehraných minutách, když Højlund po dlouhém nákopu Kjæra oklamal bránícího Maliyho a strážce Kazachstánu přehodil ukázkovým lobem. Stejný hráč přidal druhou uklidňující branku svého týmu zhruba deset minut před přestávkou, jelikož se po obrovském závaru v pokutovém území soupeře opřel do odraženého balónu a ze sedmi metrů ho napálil doprostřed poloprázdné branky.

Dánové mohli definitivně pojistit svůj náskok krátce po hodině hry, jenomže Wind poslal míč pouze do boční sítě. Jasný outsider tohoto střetnutí vykřesal naději na bodový zisk v 73. minutě. Po rohovém kopu kapitána Aschata Tagybergena zahrál nešťastně rukou ve vlastní šestnácte Wind a nařízený pokutový kop proměnil Baktyor Zajnutdinov přesnou ranou přímo pod břevno.

Hosté ve zbývajícím průběhu bojácně bránili jednobrankový náskok a v 86. minutě o něj přišli. O naprosto nečekané vyrovnání se postaral kapitán Tagybergen, neboť ten zkusil své štěstí z dobrých pětatřiceti metrů a jeho nádherná pumelice zaplachtila přímo do vzdálenější šibenice kolem marně se natahujícího gólmana Schmeichela. Kazachstán od tohoto okamžiku ještě více přidal a otřesnému protivníkovi zasadil třetí rozhodující úder za další tři minuty.

Vítěznou trefu vsítil Abat Ajmbetov, který se po vynikajícím centru Vorogovskiyho z levého křídla zjevil u protější tyče a prudkou hlavičkou zblízka překonal dánskou stálici, na stadionu Astana pak okamžitě vybuchla obrovská vlna radosti. V nastaveném čase byl sice vyloučen po druhé žluté kartě hrdina Ajmbetov, nicméně Kazachstánu tato červená karta příliš vadit nemusí.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slovinsko
2
2
0
0
4 : 1
6
2
Dánsko
2
1
0
1
5 : 4
3
3
Severní Irsko
2
1
0
1
2 : 1
3
4
Kazachstán
2
1
0
1
4 : 4
3
5
Finsko
2
1
0
1
2 : 3
3
6
San Marino
2
0
0
2
0 : 4
0

Skupina J

Lucembursko - Portugalsko 0:6

26.03.2023 20:45

Góly: 9. Cristiano Ronaldo, 15. João Félix, 18. Bernardo Silva, 31. Cristiano Ronaldo, 77. Otávio, 88. Rafael Leão

Lucembursko sice vstoupilo do tohoto kvalifikačního cyklu o ME nadějnou bezbrankovou remízou se Slovenskem, ovšem teď poprvé v domácím prostředí naprosto vyhořelo a s vysoce favorizovaným Portugalskem utrpělo obrovský debakl 0:6. V dresu favorita opět nastoupil hvězdný Cristiano Ronaldo a stejně jako s Lichtenštejnskem skóroval dvakrát. Svěřenci španělského trenéra Roberta Martíneze tak suverénně vévodí skupině J s rekordním skóre 10:0.

Hosté dominovali na trávníku od samého začátku a svému protivníkovi nedali vůbec žádnou naději na bodový zisk, těsně před koncem navíc neproměnili pokutový kop. Ronaldo k tomu vsítil na reprezentační scéně jubilejních sto soutěžních gólů a znovu ozdobil výkon reprezentace z Pyrenejského poloostrova. O osudu tohoto nedělního duelu bylo rozhodnuto krátce po půlhodině hry, Portugalsko se totiž prosadilo hned čtyřikrát.

K první změně skóre došlo v 9. minutě a trefit se dokázal právě Ronaldo. Po krásném obloučku Dalota z pravého křídla a následné hlavičce Nuna Mendese se zjevil před zcela prázdnou brankou a míč s přehledem nasměroval do protějšího spodního růžku. Neuběhlo ani dalších šest minut a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový. Tentokráte měl přesnou mušku João Félix, jenž se po krásném pasu Bernarda Silvy z křídla zjevil zcela osamocen na hranici brankového území a prudkou hlavičkou s přehledem rozvlnil síť.

O tři minuty později skóroval také Bernardo Silva, neboť po pasu Joãa Palhinhy dostal až příliš prostoru k zakončení a jeho chytrá hlavička zapadla k protější konstrukci kolem marně se natahujícího brankáře Morise - 0:3. Ve 31. minutě přidal svůj druhý gól tohoto střetnutí Ronaldo a definitivně tak srazil Lucembursko na kolena. Současný hráč saúdskoarabského týmu Al Nassr se po kolmici od Bruna Fernandese zjevil osamocen před Morisem a balón nekompromisně napálil k přední tyči.

Hosté trápili svého soupeře i v následujícím průběhu a ve 34. minutě nebyla uznána jejich pátá branka kvůli těsnému ofsajdu Danila Pereiry, v nastaveném čase první půle mířil João Félix po narážečce s Ronaldem o decimetry nad břevno. Domácí se krátce po změně stran osmělili a mohli alespoň snížit, jenže přízemní střelu Vincenta Thilla ukryl ve svém náručí pozorný gólman Rui Patrício a poté těsně netrefil prostor tří tyčí Chanot.

Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem Moris lovil balón ze své branky již popáté, jelikož nově příchozí Otávio ani ne po dvou minutách strávených na trávníku nekompromisně hlavičkoval ze sedmi metrů pod levou šibenici. O pár minut později trefil horní tyč Rúben Neves a pak střídající Rafael Leão neproměnil nařízenou penaltu, protože Moris vyrazil jeho ránu do strany, Stejný hráč však přeci jen uzavřel gólový účet v 88. minutě po hezkém sólu z levé strany a ze čtrnácti metrů se trefil po zemi k levé tyči.

Více informací k zápasu

Slovensko - Bosna a Hercegovina 2:0

26.03.2023 20:45

Góly: 13. Róbert Mak, 40. Lukáš Haraslín

Pod palbu kritiky se dostalo Slovensko poté, co na úvod kvalifikace pouze remizovalo doma s Lucemburskem. Nicméně o pár dnů později zařídilo velký odpustek. Zvládlo totiž skolit na Tehelném poli v Bratislavě výběr Bosny a Hercegoviny, který naopak na své prvotní vítězství nad Islandem vůbec nenavázal. Domácí obě branky zařizovali už během prvního poločasu.

Poměrně snadno se propracovali Slováci ke svému prvnímu přesnému zásahu tohoto střetnutí. Ve 13. minutě dostali možnost standardní situace, ovšem docela daleko od brány soupeře. Mak tak rozehrál nakrátko s Lobotkou, ten míč svému spoluhráči vrátil, a protože hosté byli nastěhování prakticky do jednoho ve vlastním vápně, bylo před dvaatřicetiletým Slovákem hodně prostoru ve středu pole. Do něj tak Mak vběhnul zcela snadno a pak pravačkou zaslal merunu přes hrabu těl přesně do spodního rohu brány na bližší tyčku.

Balkánský celek obecně prožil jednu z nejhorších prvních půlí za posledních několik zápasů. Vždyť za celou úvodní pětačtyřicetiminutovku nevyprodukoval jedinou střelu na bránu, a to ani nějakou mimo tři tyče či zablokovanou. Prostě vůbec žádnou. A i když jeho konkurent na hrací ploše nepůsobil o tolik zářnějším dojmem, přece si nějaké šance uměl vytvořit. A co bylo důležité, dokázal také tu ze 40. minuty přetavit v další gól.

Duda přihrál míč na Polievku, toho ale ještě dokázal ubránit, možná i na hranici faulu, Saničanin. Balón každopádně putoval dál, a to k Haraslínovi. Toho posléze nezastavil Miličevič, a tak z hranice šestnáctky letěl Slovákův rezultující pokus zdařile ke vzdálenější tyčce. Bosna a Hercegovina poté na dvougólové manko již zareagovat neuměla.

Ano, po obrátce nastalo jakési zlepšení z její strany, přece už si aspoň na své konto zapsala nějaká zakončení. Jenže pouze jedno jediné směřovalo na gólmana Dúbravku, ve 48. minutě jeho pozornost prověřoval Prevljak. Slovensko mohlo přidat třetí trefu v 76. minutě, střídající Suslov se ocitl ve slušném postavení, avšak svoje mířidla neseřídil tím potřebným způsobem.

Více informací k zápasu

Lichtenštejnsko - Island 0:7

26.03.2023 18:00

Góly: 3. Davíd Kristján Ólafsson, 38. Hákon Haraldsson, 48. Aron Gunnarsson, 68. Aron Gunnarsson, 73. Aron Gunnarsson (pen.), 85. Andri Lucas Gudjohnsen, 87. Mikael Ellertsson

Island si pohrál s Lichtenštejnskem jako kočka s myší a v Rheinpark Stadium ve Vaduzu mu nadělil hned sedm branek! Hlavní postavou téhle symfonie se stal veterán Aron Gunnarsson coby autor hattricku. Domácí brankář Benjamin Büchel prožil další hororovou show.

O absolutní převaze, jakou si Island dokázal ve Vaduzu vytvořit, hovoří výmluvně statistika střel. Celkem se Island pokusil o 22 střel, zatímco Lichtenštejnsku povolil jen jedno jediné zakončení! I díky tomu dal sedm branek a navíc ještě jednu neregulérní, kterou mu VAR neuznal. Ale pojďme hezky popořádku. Brankář Büchel udržel čisté konto jen něco málo přes pouhé dvě minuty, neboť ve třetí minutě inkasoval. Davíd Kristján Ólafsson dostal míč ve vápně a jeho tvrdou ránu si do vlastní sítě srazil jeden z obránců.

Hosté si nadále drželi převahu a kontrolovali vývoj utkání, ale dopředu se moc nehnali. Další trefy jsme se dočkali až ve 38. minutě. Aron Gunnarsson sklepl dlouhý míč přímo do běhu Hákonu Arnarovi Haraldssonovi a jeho volej zaskočil brankáře Büchela, který nestačil reagovat. Po dalších dvou minutách přidal Island třetí gól, ale radost z něj měl jen malou chvíli. Znovu u toho byl zakončující Hákon Arnar Haraldsson, jenž dopravil míč do sítě po rychlých nahrávkách na jeden dotyk. Pomohl si při tom ale útočným faulem a jeho další branka tak nebyla uznána.

Pravá vichřice se strhla po změně stran. Lichtenštejnci sice asi chtěli s výsledkem něco udělat a dvakrát střídali, ale na jejich hru to nemělo vliv. Respektive ne vliv pozitivní. Thorsteinsson totiž ve 48. minutě našel centrem od rohového praporku Arona Gunnarssona a jeho přesná hlavička skončila až v síti - 3:0.

Prakticky navlas stejná situace se odehrála v 68. minutě. Relaxační tempo a minimální snahy v obraně, Island dominoval. Thorsteinsson opět centrem od rohového praporku našel Arona Gunnarssona a veterán hájící barvy katarského Al Arabi hlavičkoval přesně ke vzdálenější tyči, brankář Büchel opět nedokázal reagovat. Gunnarsson dostal o necelé čtyři minuty později šanci zahrávat penaltu po faulu ve vápně a díky přesné střele zkompletoval hattrick - 5:0.

O zásah číslo šest se po rychlé akci z křídelních prostorů zasloužil mladý útočník Andri Lucas Gudjohnsen a o pouhé dvě minuty později, v 87. minutě, rozemlel obranu Lichtenštejnska benátský záložník Mikael Ellertsson, jenž završil skóre na pro Island ohromujících 7:0!

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Portugalsko
2
2
0
0
10 : 0
6
2
Slovensko
2
1
1
0
2 : 0
4
3
Island
2
1
0
1
7 : 3
3
4
Bosna a Hercegovina
2
1
0
1
3 : 2
3
5
Lucembursko
2
0
1
1
0 : 6
1
6
Lichtenštejnsko
2
0
0
2
0 : 11
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
Rustin Spencer Cohle

Csaplár

Reagovat
Uwe háže buly

Konopljanka v Krakově a Rotaň trénuje narodak

Reagovat
Modroočko

Robo si maže hejterov na chleba.

Reagovat
JackDaniels.

Dubravka - dobry vykon hlavne teda v rozohravke

Pekarik - povedal by som ze vyborny vykon, lietal po ciare, bol presny, rychly, bol vsade na praven strane

Gyomber - celkovo dobre, drobne zavahania, ale nastastie vzdy niekto zahasil, suboje vyhraval, pozor na zbytocnr fauly na nasen polovici

Vavro - najlepsi hrac v obrane ak nie v celom muzstve, vyhraval hlavickove suboje, skvele pozicne, nikdy som nepochopil, preco nedostal viac sanci v Laziu

Kucka - bojoval co mu sily stacili vykon so srdcom ako vlastne vsetci, bol presny a rychly

Lobotka - tu snad nieje co dodat, fantazia, on je proste na urovni Hamsika, sicr typologicky iny, ale uplne niekde inde, vynikajuci, absolutna vacsina vyhratych lopt a subojov, presne a netradicne riesenia

Duda - jeden z jeho najlepsich vykonov, nezvykle vela vybojovanych lopt, dobry vykon, bojovnost

Mak - skvely navrat, celkovo mu zapas velmi svedcil, skvele sme pressovali a tak mu vytvarali mnoho priestoru v brejkoch

Haraslin - tiez po case dobry vykon, behavy bojovny okoreneny golom, plus dalsie super veci, vypracoval sance, trochu ki pri nom vadi, ze ide stale lahucko na zem, aspon ze mu to teraz rozhodca zral, aj ked vzdy tam bol nejaky ten kontaktik

Polievka - osobne velmi chvalim, treba si uvedomit ze debut plus hrac z nasen ligy, urcite sa nestratil a vyborne bojoval, potiahol a prikryl loptu, super, len tam dalej som si isty ze na dalsom zraze bude ostrielanejsi a lepsi

Suslov - on ma super veci ale vo vela veciach je slaby, co ukazuje zapas co zapas, strelba s hlavou dole do 4 hracov, koncovka - stane sa, ale siel do toho proste "laksne"

Zrelak - fajn, sikovny, dobra zaloha(2.utocnik)v repre

Benes - od neho som cakal ze bude hrat kus inde ako 2. Bundesligu, ale dufam ze sa tam este stane, pretoze moze byt vyborny, aj v zapase ukazal kopaciu techniku ci prehlad aj ked krato

Reagovat
Modroočko

Zhodujem sa viac-menej s každým hodnotením. Vavro si vypýtal miesto v stopérskej dvojici so Škriniarom a v júni bude aj vhodný asociačný termín, aby potvrdil dnešný výkon. Peki predviedol najlepší reprezentačný výkon od kvalifikácie MS 2018, Duda v kontexte prechádzajúcich zápasov výrazne lepší, hoci mi uňho stále chýba väčšia rýchlosť a priamočiarosť. Polievka si tiež zaslúži pochvalu a ak si udrží výkonnosť v lige, mal by ho Calcetto povolať znova, góly sú len otázkou času. A súhlas aj s Bénesom, hoci treba dodať, že toto bol asi jeho najlepší výkon v repre a v posledných troch rokov nedával veľmi najavo, že by tá druhá Bundesliga nebola oprávnená. V zásade dnes nebol na trávniku slabý hráč a aj Zreľák potvrdil, že je dobrá alternatíva do útoku.

Za mňa smerom k ďalšiemu zrazu - udržať ducha partie, doplniť to kreativitou a ďalšími nádejami z ligy. Uvidíme, ako na tom budú s formou, ale za mňa Weiss a taký Ďatko by určite mali dostať šancu.

Reagovat
Ingimir

Hancka si vynechal

Reagovat
noustres

Tys tu diskusi úplně zahltil.

Reagovat
Rudy

Ze by jim Lobotka konecne vysvetlil, co to tam ten Ital na lavicce divne hulaka a macha rukama?

Reagovat
Zark

Já myslím, že nemusel. 7 hráčů ze základu Slovenska prošlo Itálií

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Dobrý postreh + Strelec, Tomič, Obert na lavičke

Reagovat
Zark

Strelec má na útočníka parádní jméno

Reagovat
Neutron

v minulosti, ked bol Vavro povolany, tak to bolo dost zle, toto bol jeho po dlhej dobe fakt kvalitny vykon...aspon v repre

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Cotton

Slováci už jsou druzí a přitom měli soupeře ze západu a nevyzpytatelné Balkánce

Reagovat
Witcher

Ty skupiny jsou docela nevyvážené ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano jsou nevyvážené. Protože se losovalo podle Ligy Národů, takže když se na ni někteří vybodli, tak se to pak projevilo v nasazovacích koších.

Reagovat
netopier

Ja som teda až taký rozdiel vo výkone nepostrehol, akurát Bosna hrala priposrato oproti Luxembursku. My sa snažíme hrať profesorsky, ale keď natrafíme na tím, ktorý veľa behá a pressuje, tak sme v prdeli.

Reagovat
JackDaniels.

Ocividne nevies o futbale nic.

Reagovat
netopier

Tak jediný odborník si tu ty

Reagovat
JackDaniels.

No niesom, ale ocividne viem viac jak ty

Reagovat
netopier

To áno. S Bosnou to bude fiasko a Dúbravka dobre rozohrával (akurát každý druhý odkop zašil obrancu alebo trafil reklamný banner)

Takýmto štýlom hrajú posledné 2 roky, nič sa nezmenilo. Milión zbytočných a riskantných nahrávok vzadu. Proti niekomu ako je Bosna to funguje, ale keď prídu takí česi, ktorí ti nedajú ani sekundu času, tak nejaký Gymber s jeho rozohrávkou zhorí ako vatra.

Reagovat
JackDaniels.

Si frajer

Reagovat
netopier

už trochu behavejší Kazachstan nám robil problémy

Reagovat
JackDaniels.

Vcera vyhral s Dánskom

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele