Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina J, 2. kolo
26.03.2023 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Lukáš Haraslín (© AFP)

Slovensko zapomnělo na nezdar s Lucemburskem, doma přemohlo Bosnu a Hercegovinu

Pod palbu kritiky se dostalo Slovensko poté, co na úvod kvalifikace pouze remizovalo doma s Lucemburskem. Nicméně o pár dnů později zařídilo velký odpustek. Zvládlo totiž skolit na Tehelném poli v Bratislavě výběr Bosny a Hercegoviny, který naopak na své prvotní vítězství nad Islandem vůbec nenavázal. Domácí obě branky zařizovali už během prvního poločasu.

Poměrně snadno se propracovali Slováci ke svému prvnímu přesnému zásahu tohoto střetnutí. Ve 13. minutě dostali možnost standardní situace, ovšem docela daleko od brány soupeře. Mak tak rozehrál nakrátko s Lobotkou, ten míč svému spoluhráči vrátil, a protože hosté byli nastěhování prakticky do jednoho ve vlastním vápně, bylo před dvaatřicetiletým Slovákem hodně prostoru ve středu pole. Do něj tak Mak vběhnul zcela snadno a pak pravačkou zaslal merunu přes hrabu těl přesně do spodního rohu brány na bližší tyčku.

Balkánský celek obecně prožil jednu z nejhorších prvních půlí za posledních několik zápasů. Vždyť za celou úvodní pětačtyřicetiminutovku nevyprodukoval jedinou střelu na bránu, a to ani nějakou mimo tři tyče či zablokovanou. Prostě vůbec žádnou. A i když jeho konkurent na hrací ploše nepůsobil o tolik zářnějším dojmem, přece si nějaké šance uměl vytvořit. A co bylo důležité, dokázal také tu ze 40. minuty přetavit v další gól.

Duda přihrál míč na Polievku, toho ale ještě dokázal ubránit, možná i na hranici faulu, Saničanin. Balón každopádně putoval dál, a to k Haraslínovi. Toho posléze nezastavil Miličevič, a tak z hranice šestnáctky letěl Slovákův rezultující pokus zdařile ke vzdálenější tyčce. Bosna a Hercegovina poté na dvougólové manko již zareagovat neuměla.

Ano, po obrátce nastalo jakési zlepšení z její strany, přece už si aspoň na své konto zapsala nějaká zakončení. Jenže pouze jedno jediné směřovalo na gólmana Dúbravku, ve 48. minutě jeho pozornost prověřoval Prevljak. Slovensko mohlo přidat třetí trefu v 76. minutě, střídající Suslov se ocitl ve slušném postavení, avšak svoje mířidla neseřídil tím potřebným způsobem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (42)

Přidat komentář
oli9

1:2

Reagovat
EL Gringo

1:1

Reagovat
celeb

Ak sa prehra, tak snad skonci nas experiment s talianskym trenerom. 6 zapasov bez vyhry by malo zlozit hocikoho, taku bilanciu snad este nemame.

Reagovat
netopier

Ja to nevidím až tak tragicky. SR, Bosna, Luxembursko, Island sú +/- vyrovnané tímy a každý môže poraziť každého.

Reagovat
Elmas

16.10.2012 Slovensko - Řecko 0:1

14.11.2012 Česko - Slovensko 3:0

6.2.2013 Belgie - Slovensko 2:1

23.3.2013 Slovensko - Litva 1:1

26.3.2013 Slovensko - Švédsko 0:0

7.6.2013 Lichtenštejnsko- Slovensko 1:1

14.8.2013 Rumunsko - Slovensko 1:1

7 zápasů.

Reagovat
celeb

dik, nakoniec sme aj tak vyhrali a dokonca sa na to aj dobre pozeralo

asi som mal zacat soptit skorej

Reagovat
netopier

1:0

Reagovat
Greny

To vážně nemáte někoho lepšího na křídlo než je Mak?

Reagovat
O.Giroud

Weiss, Kapralik... ale neviem tam fakt nevybera tie zostavy/nominacie trener lebo inak tomu uz nechapem

Reagovat
Greny

Schranz je kde? A Rusnák taky mimo nominaci..?

Reagovat
O.Giroud

Rusnak hrava skor zaloznika, Schranz neviem ako je na tom po tom zraneni. Sice to vyzera, ze Makovi ten futbal chuti odkedy je v tej Australii, ale moc by som sa nespoliehal na to, ze bude trvat dlho.

Reagovat
Pavrik

Tiež to neviem pochopiť, ja by som tam dal Schranza alebo Jirku... Neverím, že by to bola horšia voľba ako Mak

Reagovat
Pavrik

Chcel by som raz vidieť útok Haraslín-Almasi-Schranz, mohlo by to fungovať, všetci sú z Českej ligy možno by sa zohrali, horšie ako teraz to asi nemôže byť..

Reagovat
O.Giroud

Zatial najlepsie v utoku vyzera Zrelak

Reagovat
kilobyte

Kouzlo EF.

Reagovat
Pavrik

Jop, to je zákon schválnosti

Reagovat
STR

Reagovat
Greny

Vychvaluji po včerejšku trenéra, přitom největší zásluhu na výsledku mám já...

Reagovat
KnoxXx

zostava este komickejsia nez minule - sice zmizol Satka, ale Mak to dokonca este prebija

Reagovat
JackDaniels.

... nabuduce klidni hormony...

Reagovat
mimi_united

2:1

Reagovat
Firkraag

Dneska dá gól Prcič

Reagovat
JarousFCB

To tak dobře fandí Slováci?

Reagovat
Neutron

Lol zrovna Mak

Reagovat
Pavrik

Zavrel nám hubu

Reagovat
kilobyte

To bylo jasné, když to greny přivolal.

Reagovat
frezi

Musel dojsť z Austrálie dôchodca, aby im to ukázal

Reagovat
Pavrik

Tak toto je absolútne iný tím ako proti Luxembursku

Reagovat
Greny

Haraslin už dost zkusenej hráč na to aby udělal takovou blbost těsně před koncem polocasu

Reagovat
misinho7

Tak dneska hraju naozaj dobre snad to v druhom polcase neposeru..kazdopadne tie 2stratene body s Luxemburskom budu podla mna aj tak veelmi boliet. Ak chceme vobec pomyslat na postup.

Reagovat
smazaný uživatel

Markantný rozdiel oproti zápasu proti Luxembursku. Obrana bez problémov spolupracuje so stredom poľa a následný presun lopty do krídel funguje výborne. To isté platí o napádaní súpera. Zatiaľ výkon na jednotku, snáď si to v druhom polčase ničím nepokazia, alebo neskomplikujú.

Reagovat
Pavrik

Suslov.... vážne ?

Reagovat
JackDaniels.

No teraz Calzonu aj pochvalite? Ci len frflat a hejtovat sa bude? Takeho kvalitneho trenera sme pri repre este nemali... a nik ma nepresvedci o opaku. Ozraty Janko Kozak s komunistickymi metodami sice vdaka vrcholjym karieram nasich najvacsich hviezd nieco dokazal, ale to sa neda porovnavat. Sami nasi hraci hovoria o Calzonovi len v najlepsom a treningy povazuju za perfektne.. v repre to vsak trva ale to tupi jedinci nepochopia. Borbely.... no comment. Ten je zadubene proti zahranicnemu trenerovi, Hlavena detto. Zadubenci...

Reagovat
O.Giroud

Tak zas uz sa raz vyhrat muselo a neporazili sme Portugalsko ale Bosnu, ja mu fandim aj ked si myslim, ze sa radsej mohol vybrat niekto skusenejsi, ale tak mozno fakt ukaze kvalitu. Hraci si chvalili aj Tarkovica to je zbytocne nieco take vobec spominat. Ale chapem, ze to nie je take ako v klube kde si s hracmi denne. Este to chce najst utocnika, ktory bude hravat pravidelne a snad to zacne nejak vyzerat. Ja moc tieto kvaldy o EURO neprezivam aj ked su tiez dolezite min. z pohladu nasadenia do kosov, lebo EURO ma zaujima uplne minimalne, za to kvaldy na MS to je o inom, snad sa este dozijem Slovenska na MS. To je pravy futbalovy sviatok

Ta RTVS mi ani nebude chybat a ked to je na Sport 1 tak tam je aspon niekto novy, uz aj ten Merciak mi pride taky otravny a to ja fakt minimalne kritizujem komentatorov.

Reagovat
netopier

Merčiak je únavný. Človek si chce pri tom futbale oddýchnuť a on neustále na teba sype informácie. Potom rozmýšlam nad jeho pičovinami a futbal ani nevnímam.

Reagovat
celeb

boha po 5 nepozeratelnych zapasoch ma 1. vyhru (a objektivne aj dobry vykon proti superovi nasho rangu) a uz je najlepsim trenerom repre?

Co takto Weiss, ktory nas dostal na MS a este sme aj na ukor predchadzajuceho majstra Talianov postupili zo skupiny ?!?

Jedna vyhra nad BiH to akoze prebije?

Ako snad to bol definitivny obrat k lepsiemu, to by si zelali snad vsetci, ale zas trochu aj uvazuj.

Reagovat
JackDaniels.

Jediny Milos Zeman poznamenal, ze ked sme predtym trenera hanili dnes ho musime pochvalit...

Reagovat
netopier

ale aj Marián ho chválil

Reagovat
JackDaniels.

pravda, sorry

Reagovat
celeb

Cesky exprezident nech si komentuje vlastnu repre

Reagovat
JackDaniels.

Treba na tom dalej stavat. Skoda ze pride dlhsia pauza - 3 mesiace

Reagovat
JackDaniels.

Dubravka - dobry vykon hlavne teda v rozohravke

Pekarik - povedal by som ze vyborny vykon, lietal po ciare, bol presny, rychly, bol vsade na praven strane

Gyomber - celkovo dobre, drobne zavahania, ale nastastie vzdy niekto zahasil, suboje vyhraval, pozor na zbytocnr fauly na nasen polovici

Vavro - najlepsi hrac v obrane ak nie v celom muzstve, vyhraval hlavickove suboje, skvele pozicne, nikdy som nepochopil, preco nedostal viac sanci v Laziu

Kucka - bojoval co mu sily stacili vykon so srdcom ako vlastne vsetci, bol presny a rychly

Lobotka - tu snad nieje co dodat, fantazia, on je proste na urovni Hamsika, sicr typologicky iny, ale uplne niekde inde, vynikajuci, absolutna vacsina vyhratych lopt a subojov, presne a netradicne riesenia

Duda - jeden z jeho najlepsich vykonov, nezvykle vela vybojovanych lopt, dobry vykon, bojovnost

Mak - skvely navrat, celkovo mu zapas velmi svedcil, skvele sme pressovali a tak mu vytvarali mnoho priestoru v brejkoch

Haraslin - tiez po case dobry vykon, behavy bojovny okoreneny golom, plus dalsie super veci, vypracoval sance, trochu ki pri nom vadi, ze ide stale lahucko na zem, aspon ze mu to teraz rozhodca zral, aj ked vzdy tam bol nejaky ten kontaktik

Polievka - osobne velmi chvalim, treba si uvedomit ze debut plus hrac z nasen ligy, urcite sa nestratil a vyborne bojoval, potiahol a prikryl loptu, super, len tam dalej som si isty ze na dalsom zraze bude ostrielanejsi a lepsi

Suslov - on ma super veci ale vo vela veciach je slaby, co ukazuje zapas co zapas, strelba s hlavou dole do 4 hracov, koncovka - stane sa, ale siel do toho proste "laksne"

Zrelak - fajn, sikovny, dobra zaloha(2.utocnik)v repre

Benes - od neho som cakal ze bude hrat kus inde ako 2. Bundesligu, ale dufam ze sa tam este stane, pretoze moze byt vyborny, aj v zapase ukazal kopaciu techniku ci prehlad aj ked krato

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele