Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina C, 2. kolo
26.03.2023 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Oslavující Mateo Retegui (© AFP)

Retegui zase skóroval, Itálie i díky jeho trefě zvítězila na Maltě

Itálie si napravila reputaci po úvodní porážce s Anglií v rámci kvalifikace o EURO 2024 a potvrdila roli jasného favorita na půdě Malty. O svém vítězství rozhodla už v prvním dějství, během něhož padly obě branky. Domácí naopak utrpěli svou druhou porážku v řadě, na rozdíl od duelu proti Severní Makedonii tentokráte nevyhledali cestu za jediným přesným zásahem.

Přitom ostrovní trpaslík z jihu Evropy nebyl vůbec daleko od toho, aby se ujal nečekaného vedení už v 5. minutě. Satariano totiž unikl za poměrně laxně působící obranu a objevil se sám před brankářem Donnarummou, ten nicméně jeho pokus z halfvoleje dokázal vyrazit bravurně nad své břevno.

O deset minut později přitom Italové poprvé gólově udeřili. Dopomohli si standardní situací, konkrétně rohovým kopem, který zahrál Tonali na hranici brankového území, tam byl nikým nestrážený Retegui, jenž hlavou pohotově zakončil. Stejně jako před pár dny proti Angličanům tak rozvlnil síť, a to při teprve svém druhém vystoupení v dresu Gli Azzurri.

Pochopitelně že tenhle moment dostal družinu z Apeninského poloostrova do potřebného klidu, který byl stěžejní součástí hájení těsného náskoku. Když se navíc dočkala ve 27. minutě dalšího gólu, jakýsi tlak a nejistota z ní zřejmě nadobro spadla. Emerson zleva poslal prudký pas do vápna, tam Tonali míč tečoval a jeho spoluhráč Pessina posléze lehce dorážel. Je třeba říci, že by tahle trefa mohla být zpětně uznána jako vlastní, do celé skrumáže se totiž nachomýtl bránící Guillaumier, jenž merunu možná srážel za brankovou čáru.

Ve druhém poločase k žádné další zásadní události nedošlo. Italové si bez větších problémů dokráčeli k zisku třech bodů, Malta, která se na žádný odpor nezmohla, navíc mohla být ráda, že v 69. minutě neinkasovala ještě potřetí. Výtečný zákrok každopádně vytáhnul brankář Bonello, jemuž se povedlo vychýlit Scamaccovy zdařilé nůžky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele