Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina H, 2. kolo
26.03.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Finska (© AFP)

Finsko má první kvalifikační body, Källman rozsoudil duel v Severním Irsku

Před pár dny Finsko prohrálo na půdě favorizovaného Dánska, další venkovní zápas už však mužstvo ze Skandinávie zvládlo. Nutno podotknout, že Severní Irsko nebylo na hrací ploše o nic horším týmem, pouze zkrátka nenašlo žádnou cestu za skórováním. Připsalo si tak na své konto premiérový nezdar v kvalifikaci na EURO 2024 poté, co ve čtvrtek skolilo San Marino.

Po poněkud ospalejší úvodní dvacetiminutovce se Severní Irsko propracovalo do první větší možnosti tohoto utkání. Bradley byl uvolněný na pravé straně, stihl přitom ještě míč zachytit předtím, než by opustil brankovou čáru. A na bližší tyči posléze našel D. Charlese, jeho pokus z první ovšem nebyl nikterak přesný.

Ve 28. minutě zahrozili poprvé taktéž Finové a okamžitě svou šanci přetavili ve vedoucí a ve finále také jediný gól tohoto mače. Lod se ve vápně dokázal odpoutat od svých protihráčů, adresoval svou nahrávku na Pukkiho, a ačkoli ten nevystřelil z nelehké pozice dobře, po jeho zásahu se balón dostal ještě ke Källmanovi, který už pohotově zacílil.

Ve 44. minutě mohli domácí odpovědět, znovu totiž zafungovala spolupráce Bradleyho s D. Charlesem, avšak druhý jmenovaný nevyzrál z blízkosti na gólmana Hradeckeho. V 56. minutě se pokoušel vyrovnat střídající Magennis, jenže jeho dělovka z halfvoleje skončila jen nad břevnem. V 62. minutě se již podařilo rozvlnit síť D. Charlesovi, poněvadž si ale před skórováním zpracoval míč rukou, nemohl sudí Kružliak jeho přesný zásah uznat.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele