Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina J, 2. kolo
26.03.2023 18:00 CET
0 : 7
(0:2)

Reportáž

Islanďané slaví gól (© AFP)

Island deklasoval Lichtenštejnsko sedmi góly!

Island si pohrál s Lichtenštejnskem jako kočka s myší a v Rheinpark Stadium ve Vaduzu mu nadělil hned sedm branek! Hlavní postavou téhle symfonie se stal veterán Aron Gunnarsson coby autor hattricku. Domácí brankář Benjamin Büchel prožil další hororovou show.

O absolutní převaze, jakou si Island dokázal ve Vaduzu vytvořit, hovoří výmluvně statistika střel. Celkem se Island pokusil o 22 střel, zatímco Lichtenštejnsku povolil jen jedno jediné zakončení! I díky tomu dal sedm branek a navíc ještě jednu neregulérní, kterou mu VAR neuznal. Ale pojďme hezky popořádku. Brankář Büchel udržel čisté konto jen něco málo přes pouhé dvě minuty, neboť ve třetí minutě inkasoval. Davíd Kristján Ólafsson dostal míč ve vápně a jeho tvrdou ránu si do vlastní sítě srazil jeden z obránců.

Hosté si nadále drželi převahu a kontrolovali vývoj utkání, ale dopředu se moc nehnali. Další trefy jsme se dočkali až ve 38. minutě. Aron Gunnarsson sklepl dlouhý míč přímo do běhu Hákonu Arnarovi Haraldssonovi a jeho volej zaskočil brankáře Büchela, který nestačil reagovat. Po dalších dvou minutách přidal Island třetí gól, ale radost z něj měl jen malou chvíli. Znovu u toho byl zakončující Hákon Arnar Haraldsson, jenž dopravil míč do sítě po rychlých nahrávkách na jeden dotyk. Pomohl si při tom ale útočným faulem a jeho další branka tak nebyla uznána.

Pravá vichřice se strhla po změně stran. Lichtenštejnci sice asi chtěli s výsledkem něco udělat a dvakrát střídali, ale na jejich hru to nemělo vliv. Respektive ne vliv pozitivní. Thorsteinsson totiž ve 48. minutě našel centrem od rohového praporku Arona Gunnarssona a jeho přesná hlavička skončila až v síti - 3:0.

Prakticky navlas stejná situace se odehrála v 68. minutě. Relaxační tempo a minimální snahy v obraně, Island dominoval. Thorsteinsson opět centrem od rohového praporku našel Arona Gunnarssona a veterán hájící barvy katarského Al Arabi hlavičkoval přesně ke vzdálenější tyči, brankář Büchel opět nedokázal reagovat. Gunnarsson dostal o necelé čtyři minuty později šanci zahrávat penaltu po faulu ve vápně a díky přesné střele zkompletoval hattrick - 5:0.

O zásah číslo šest se po rychlé akci z křídelních prostorů zasloužil mladý útočník Andri Lucas Gudjohnsen a o pouhé dvě minuty později, v 87. minutě, rozemlel obranu Lichtenštejnska benátský záložník Mikael Ellertsson, jenž završil skóre na pro Island ohromujících 7:0!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele