Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina C, 2. kolo
26.03.2023 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Anglie si poradila s Ukrajinou, trefili se Kane se Sakou

Angličané neměli s Ukrajinci slitování a bez potíží si s nimi poradili. Doma vyhráli o dvě branky, jejichž autory se stali ještě v prvním poločase Harry Kane a také Bukayo Saka. Oba góly od sebe dělily jen pouhé tři minuty.

Netrvalo dlouho a šance se na populárním stadionu ve Wembley začaly rychle rodit. Ukrajinci nezachytili začátek utkání a brankář Trubin se velmi rychle dostal do potíží. Po devíti minutách ho vyzkoušel Harry Kane, který nejprve vypálil a při dalším útoku byl obráncem Svatokem jemně postrčen ve vápně. Sudí Serdar Gözübüyük ale k překvapení mnoha fanoušků faul neviděl a tudíž Angličany penaltou neodměnil.

O chvíli později se pokoušel Bukayo Saka nejspíš centrovat, ale nakonec se balon snesl přímo do hájemství mladého brankáře Trubina, který musel rychle jednat. Naštěstí pro Ukrajinu byl u míče dřív a navíc se dorážející Maddison ve velké šanci trochu krkolomně po míči natahoval, takže od střely nedal prakticky žádnou razanci.

Do šestnáctky hostí létal jeden pas za druhým, především od Jordana Hendersona byly ty kolmice dost nebezpečné. Ve 25. minutě se po jedné z nich natáhl opět přítomný Harry Kane, jenže v obtížné pozici nedokázal dobře zakončit. Tlak anglického týmu ale rostl a bylo jen otázkou času, kdy ukrajinská obranná linie povolí. Stalo se to ve 37. minutě. Bukayo Saka vymyslel u vápna krásný pas na zadní tyč, kam si - byť tísněn - naběhl Harry Kane a neomylně zakončil - 1:0 pro Albion.

Domácím se navíc ihned povedlo přidat další, definitivní branku. Záložník Jordan Henderson si všiml rozeběhnutého Bukaya Saky, ten udělal s míčem pár dalších metrů a krásně zakončil - 2:0.

Bylo jasné, že ve druhé půli už to asi nebude tak svižný fotbal. Angličané spíš bránili a Ukrajinci hledali jen marně cestu skrze její obranu. Ani několikeré střídání na obou stranách nepomohlo zlepšit unavené fotbalové představení bez šancí. Až během posledních pěti minut si hned dvakrát dovolil zakončení stoper Harry Maguire, ale ani jednou nemířil hlavou přesně. A to samé se dá říct o zakončení Jacka Grealishe z nastavení.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
mimi_united

1:1 Slava Ukrajini

Reagovat
masly008

Asi zase bude hrát Jihobranka srandu co?

Reagovat
Konspirator

Cože?

Reagovat
masly008

Tohle byla asi pentle na Kane

Reagovat
Konspirator

Jasná

Reagovat
SunFells

Všechno Bukayo

Reagovat
masly008

Saka kraluje , už ho střídej

Reagovat
SunFells

S Walkerem a Hendersonem kolem sebe by se trápilo skoro každé křídlo, ne však Bukayo Saka. Oba góly Anglie poté co si trochu prostoru vytvořil on sám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele