Souhrn kvalifikace o postup na ME 2024 - čtvrtek 23.3.

23.03.2023, 22:48
Komentáře a souhrny
Declan Rice (© AFP)

Anglie po vydařeném prvním poločase, a navzdory závěru v početním oslabení, zvítězila v Itálii a do kvalifikace vstoupila úspěšně. To platí rovněž pro Dánsko, které si v severském souboji poradilo s Finskem. Bosna a Hercegovina zdolala Island, zatímco Portugalsko splnilo úlohu favorita proti Lichtenštejnsku. Slovensko se naopak rozešlo bez gólu s Lucemburskem...

Skupina C

Itálie - Anglie 1:2

23.03.2023 20:45

Góly: 56. Mateo Retegui - 13. Declan Rice, 44. Harry Kane (pen.)

Anglie konečně utnula mizernou sérii s Itálií, kterou neporazila třeba od neúspěšného finále EURO 2020 třikrát v řadě, a to včetně dvou klání v Lize národů, a proti celku z Apeninského poloostrova slavila vítězství. Především se hostům zadařilo v prvním dějství, domácí posléze po přestávce stačili už jenom snížit. Onu rozdílovou trefu si mimochodem zapsal Harry Kane.

V úvodních pasážích utkání se oba výběry dostaly do jakýchsi pološancí, nicméně za Itálii neuspěl v koncovce Retegui, jehož hlavička nebyla vůbec přesná, přičemž Saka následně vypálil z dobré pozice pouze do rukavic připraveného gólmana Donnarummy. Ve 12. minutě pak na domácího gólmana opravdu hodně ostře vystřelil Bellingham, Donnarumma přitom zasáhl jen s vypětím všech sil.

O pár chvil později už každopádně Angličané přece rozvlnili síť. Udeřili totiž z následného rohového kopu, který rozehrál Saka, a ačkoli Kane se svým pokusem u zadní tyče ještě neuspěl, jelikož ho zablokoval Di Lorenzo, balón se odrazil do cesty volného Ricea, který z blízkosti opravdu neměl jediný problém skórovat.

Od tohoto gólu tempo hry hodně opadlo. Oba týmy se propracovávaly do nějakých možností opravdu velmi sporadicky, Anglie i nadále velmi pozorně bránila, kdežto její soupeř v útoku i nadále hodně tápal. Ve 32. minutě mohlo dojít k navýšení náskoku ze strany The Three Lions, Phillips napřáhl slušně ze střední vzdálenosti, jeho nepříjemně plachtící přízemní zakončení každopádně skončilo nakonec pouze v zámezí.

Až ve 39. minutě se Italové dostali k nějakému přímému ohrožení protivníkovy branky, avšak v tomto případě se o nějakém nebezpečí pro Anglii opravdu moc hovořit nedá. Retegui vběhnul do pokutového území, Stones jeho střelu v pohodě zablokoval, a když se k odraženému balónu propracoval Spinazzola, nasměroval ho pouze do vedle brány.

Pár minut nato naopak hosté přidali na své konto rozhodující trefu tohoto střetnutí. Saka rozehrál rohový kop centrem na vzdálenější tyčku, tam se Kane snažil zacílit hlavičkou a bránící Di Lorenzo zahrál rukou. Sudí Jovanovič zprvu penaltu nenařídil, nicméně pak si prohlédl opakované záběry a následně na bílý puntík již ukázal. Kane jakožto exekutor nezaváhal a poslal merunu do protipohybu Donnarummy.

I po přestávce působili Gli Azzurri těžkopádnějším dojmem, přesto uměli upravit průběžný stav v 56. minutě. Už v 51. minutě se ozval Pellegrini, leč jeho dělovka vážně nebyla nejzdárnější. Pak se už na každý pád radoval jeho spoluhráč Retegui. Pellegrini ve středu pole totiž chytře naznačil, že bude žhnout mířidla, nakonec ale uvolnil právě Reteguie, jenž pohotově překonával brankáře Pickforda.

Další inkasování už však hosté nepřipustili. Nutno říci, že Itálie se směrem dopředu zkrátka velmi stěží prosazovala, hlavně proto, že Anglie si už při bránění dávala stále velký pozor. Domácí defenzivní val neprolomili ani v momentě, kdy jejich konkurent skousával vyloučení. V 80. minutě uviděl v krátkém sledu dvě žluté karty, a tedy následnou červenou, krajní bek Shaw poté, co si počínal nešikovně v souboji s Reteguiem.

Více informací k zápasu

Severní Makedonie - Malta 2:1

23.03.2023 20:45

Góly: 66. Eljif Elmas, 72. Darko Čurlinov - 85. Yannick Yankam

Severní Makedonie vstoupila do kvalifikace o EURO 2024 úspěšně. Ačkoli se konečný skalp Malty nejeví na první pohled nijak dominantně, tři body si ve finále zasloužila. Hosté nebyli po celou dobu nebezpeční, byť by mohla jejich jedna branka přece naznačovat trochu něco jiného. Překvapení se zkrátka nekonalo, domácí povinné vítězství očekávaně urvali pro sebe.

Už první poločas naznačil, že by balkánský celek nemusela čekat úplně jednoduchá práce. I když měl více ze hry a Malta se soustředila hlavně na obrannou činnost, ve finále se si moc vyložených možností nevytvořil. O tu největší se asi postaral ve 35. minutě Miovski, který zakončoval po rychlém brejku, mířidla ovšem neseřídil správně, a tak napřímo gólmana Bonella nezaměstnal.

Ani druhá půle nebyla z pohledu favorizované Severní Makedonie po herní stránce vyloženě povedená. Důležité pro ni každopádně bylo, že vykázala velmi dobrou efektivitu. V 66. minutě ji poslal do vedení Elmas, to když mu balón hlavou sklepl na hranici pokutového území Miovski, a následná dělovka z halfvoleje skončila za zády Bonella.

V 72. minutě si domácí připsali na své konto druhý přesný zásah. Bardhi ze středu pole poslal přihrávku doprava do šestnáctky na Čurlinova, ten si balón narovnal na svou levačku a na bližší tyči prostřelil Bonella. Tenhle gól sice Maltu neumlčel, v 85. minutě rozvlnil síť střídající Yankam, který se v pokutovém území dobře zorientoval ve skrumáži, na více než na snížení stavu však již nedošlo.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Anglie
1
1
0
0
2 : 1
3
Severní Makedonie
1
1
0
0
2 : 1
3
3
Ukrajina
0
0
0
0
0 : 0
0
4
Itálie
1
0
0
1
1 : 2
0
Malta
1
0
0
1
1 : 2
0

Skupina H

Dánsko - Finsko 3:1

23.03.2023 20:45

Góly: 21. Rasmus Højlund, 82. Rasmus Højlund, 90+3. Rasmus Højlund - 53. Oliver Antman

Do čtvrtečního večera odehrál Rasmus Højlund v dresu dánské reprezentace sotva hodinu hracího času. Proti Finsku odehrál poprvé kompletní zápas a hlasitě si řekl o to, aby se v národním týmu stal útočníkem číslo jedna. Forvard Atalanty zkompletoval na stadionu Parken hattrick a v podstatě sám tak svému týmu zajistil úspěšný start do kvalifikace.

Dánové hodlali finským "Výrům" oplatit téměř dva roky starou porážku z Eura, kdy se rovněž hrálo v Kodani. A od začátku dělali vše pro to, aby se jim pomsta podařila. Po změně stran však ztratili vedení a už začínali být zoufalí ze zákroků brankáře Finska Lukáše Hrádeckého. Zachránil je ovšem Højlund - první dánský autor hattricku v kvalifikaci na mistrovství Evropy od Michaela Laudrupa, jenž v roce 1983 rozvlnil síť třikrát proti Lucembursku.

Už v sedmé minutě mohl skórovat Braithwaite, jehož chytrou přízemní přihrávkou od rohového praporku oslovil Jensen, nicméně střela hráče barcelonského Espanyolu zamířila těsně kolem tyče do zámezí. Po 20 minutách hry už ale drtivá většina stadionu Parken vybuchla nadšením. Útočnou akci završil centrem z pravé strany Bah a před bránou zakončující Højlund. Ten se ve 30. minutě mohl prosadit znovu. Tentokrát pálil z hranice pokutového území, trefil se však přímo do míst, v nichž operoval připravený Hrádecký.

Statistické ukazatele po první půli jasně ukazovali převahu domácího výběru. Problém byl, že gól vsítili Dánové jeden jediný, tudíž hosté se díky jediné povedené akci mohli kdykoli do utkání vrátit. A tak se taky osm minut po změně stran stalo. Pukki při rychlém brejku našel svého spoluhráče z útoku Altmana, na něhož dánská defenziva zcela zapomněla. Altman tak měl dostatek času, aby úspěšně vyrovnal.

Deset minut nato mohl domácím vrátit vedení Maehle, jenž se zpoza vápna opřel do pohledného voleje, jenž ovšem zastavilo břevno. Více štěstí mělo Dánsko v 82. minutě. Wind po rohovém kopu vrátil hlavou balón před bránu, kde opět operoval dobře postavený Højlund, který tak v Parkenu opět vyvolal obrovské nadšení. Zmínku si zaslouží také Bah, jenž centrem od rohového praporku vše začal. Někdejší pravý bek pražské Slavie tak měl prsty i ve druhé brance Dánska.

Finsko už nemělo sílu na odpor, naopak domácí ve třetí minutě nastaveného času ještě jednou skórovali. Vynikající práci odvedl na levé straně hřiště střídající Daramy, který si šikovně obhodil protihráče a naservíroval přihrávku do šestnáctky. V ní si míč zpracoval Højlund, jenž následně potřetí propálil Hrádeckého.

Více informací k zápasu

San Marino - Severní Irsko 0:2

23.03.2023 20:45

Góly: 24. Dion Charles, 55. Dion Charles

Severní Irsko rozhodně není považováno za favorita na postup, ovšem své úvodní vystoupení v kvalifikační skupině H na půdě outsidera ze San Marina zvládlo a po vítězství 2:0 tak získalo povinné tři body. Ústřední postavou tohoto čtvrtečního utkání se stal sedmadvacetiletý útočník anglického Boltonu Dion Charles, jenž nejprve otevřel skóre v polovině prvního poločasu a výhru ostrovního výběru pojistil deset minut po přestávce.

Svěřenci trenéra Michaela O'Neilla dle očekávání dominovali na trávníku od samého začátku a první větší možnost si vypracovali po necelé čtvrthodině hry, ale po centru Savilleho zlikvidoval razantní hlavičku McNaira pozorný brankář Benedettini. Severní Irsko se přeci jen dostalo do vedení ve 24. minutě. Na pravém křídle odvedl skvělou práci Washington a svým přízemním pasem našel důrazného Diona Charlese, jenž s přehledem zamířil k bližší konstrukci.

Hosté několikrát zahrozili ještě ve zbývajícím průběhu prvního poločasu, avšak naděje domácích na bodový zisk držel skvělý Benedettini. Jasný favorit přidal druhou definitivní pojistku v 55. minutě. Dion Charles se tentokráte zjevil před hranicí brankového území a po nezištném obloučku Lewise z levé strany překonal bezmocného domácího strážce prudkou hlavičkou. San Marino mohlo zdramatizovat tento duel přesně v polovině druhého dějství.

Po rychlém brejku si naběhl za defenzívu soupeře Nanni a svůj dlouhý únik zakončil přesnou střelou podél gólmana Peacocka-Farrella, nicméně video vzápětí odhalilo, že se autor branky nacházel v ofsajdovém postavení. V samém závěru chtěl Dion Charles zkompletovat svůj hattrick z pokutového kopu po zákroku Di Maia, jenže maďarský rozhodčí Bogár po přezkoumání videozáznamu vůbec penaltu nenařídil.

Více informací k zápasu

Kazachstán - Slovinsko 1:2

23.03.2023 16:00

Góly: 23. Maksim Samorodov - 47. David Brekalo, 78. Zan Vipotnik

Slovinsko potvrdilo úlohu favorita ve vůbec prvním kvalifikačním zápase o ME 2024, když po změně stran dohnalo jednobrankovou ztrátu a nakonec si připsalo do tabulky premiérové tři body za nejtěsnější vítězství 2:1 v Kazachstánu. Domácí sice šli do vedení po necelých pětadvaceti odehraných minutách, jenže hosté krátce po změně stran srovnali a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem rozhodl novic v reprezentačním dresu Zan Vipotnik.

Svěřenci trenéra Magomeda Adijeva tak nenavázali na úspěšné vystoupení v Lize národů a hned na úvod si výrazně zkomplikovali cestu za historickou účastí na evropském šampionátu. Jasný favorit měl od samého začátku herně navrch a ani ne po dvou odehraných minutách mohl vsítit vedoucí gól, neboť se k přímému volnému kopu ze střední distance postavil Balkovec a brankář Šackyj musel jeho kroucený pokus vyboxovat do bezpečí.

Mírný outsider z ničeho nic udeřil ve 23. minutě. Svůj vůbec první gól v reprezentačním dresu vsítil Maksim Samorodov, jenž se po vynikajícím pasu Vorogovskiho z levého křídla pověsil do vzduchu a zcela osamocen rozvlnil síť hlavou s pomocí horní tyčky. Hosté chtěli srovnat zhruba deset minut před koncem první půle, avšak hlavičku Celara dokázal ukrýt ve svém náručí pozorný Šackyj.

Slovinsko po změně stran přidalo a ani ne po dvou minutách druhého dějství srovnalo krok, jelikož čtyřiadvacetiletý obránce norského Vikingu David Brekalo také skóroval vůbec poprvé za národní tým díky přesně hlavičce k pravé tyči po rohovém kopu Čerina. V následujícím průběhu neproměnili své možnosti Stankovič se Zajcem, Slovinci se přeci jen podruhé prosadili v 78. minutě.

Teprve jednadvacetiletý Vipotnik po osmi minutách strávených na trávníku rozhodl svou premiérovou trefou na seniorské reprezentační scéně, jelikož po centru Stojanoviče usměrnil svůj volej přesně pod břevno kolem naprosto bezmocného Šackého. V nastaveném čase mohli domácí překvapivě srovnat, ale Maročkinovu hlavičku směřující pod horní konstrukci famózně vytáhl do zámezí gólman Oblak.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Dánsko
1
1
0
0
3 : 1
3
2
Severní Irsko
1
1
0
0
2 : 0
3
3
Slovinsko
1
1
0
0
2 : 1
3
4
Kazachstán
1
0
0
1
1 : 2
0
5
Finsko
1
0
0
1
1 : 3
0
6
San Marino
1
0
0
1
0 : 2
0

Skupina J

Bosna a Hercegovina - Island 3:0

23.03.2023 20:45

Góly: 14. Rade Krunić, 40. Rade Krunić, 63. Amar Dedić

Výběr z Balkánského poloostrova nepředváděl v předchozích letech úplně optimální výkony a k účasti na velkých akcích měl poměrně daleko, ovšem tento cyklus zahájil naprosto skvěle a díky dvěma trefám Radeho Kruniče zvítězil nad Islandem hladce po výsledku 3:0. Do skupiny J tedy vykročil tou správnou nohou a jasně naznačil, že si to hodlá rozdat o přímý postup na evropský šampionát.

Výběr vedený trenérem Farukem Hadžibegičem měl utkání pod kontrolou od samého začátku a v úvodních deseti minutách si vytvořil Demirovič hned dvě gólové možnosti. Ten se nejprve ocitl zcela osamocen před brankářem Rúnarssonem a z bezprostřední blízkosti ho trefil do hrudi, následně chytře hlavičkoval k pravé tyči a hostující strážce opět předvedl fenomenální zákrok. Bosna přeci jen zužitkovala svůj tlak ve 14. minutě.

Po akci na pravém křídle skončil míč právě na kopačce Kruniče, který vůbec na nic nečekal a z otočky propálil Rúnarssona přízemním projektilem. V nadcházejícím průběhu pálil příliš vysoko Ahmedhodžić a poté hostující gólman vytáhl jednoruč nad svou branku prudkou hlavičku Saničanina. Domácí výběr přeci jen pojistil svůj náskok zhruba pět minut před přestávkou.

Podruhé v tomto střetnutí skóroval devětadvacetiletý záložník italského AC Milan, neboť po zablokované střele Prevljaka si posunul balón směrem dopředu a akrobaticky ho uklidil přímo do levé šibenice - 2:0. O osudu tohoto čtvrtečního duelu bylo definitivně rozhodnuto krátce po odehrané hodině. Třetí trefu Bosny přidal Amar Dedič, jenž si z pravého křídla navedl míč blíže do středu a z dvaadvaceti metrů se nechytatelně trefil do vzdálenějšího spodního růžku.

Island od tohoto momentu přeci jen ožil a snažil se alespoň snížit, jenomže po nepřesné hlavičce Alfreda Finnbogasona se v samém závěru vytáhl famózní gólman Šehič proti šancím Gudjohnsena, Gudmundssona i Haraldssona.

Více informací k zápasu

Portugalsko - Lichtenštejnsko 4:0

23.03.2023 20:45

Góly: 8. João Cancelo, 47. Bernardo Silva, 51. Cristiano Ronaldo (pen.), 63. Cristiano Ronaldo

Portugalsko jako největší favorit skupiny J přivítalo na úvod kvalifikace podceňované Lichtenštejnsko a díky konstantnímu výkonu po celý průběh zvítězilo hladce 4:0. Úspěšnou premiéru tedy zažil nový trenér Roberto Martínez, jenž usedl na lavičku po šestiletém angažmá u národního týmu Belgie. Historické tabulky opět přepisoval hvězdný Cristiano Ronaldo, jenž překonal absolutní rekord v počtu odehraných reprezentačních zápasů.

Osmatřicetiletý Ronaldo totiž nastoupil ke svému 197. utkání v dresu Portugalska a překonal tak maximum kuvajtského rekordmana Badera Al-Mutawu, po přestávce navíc zaznamenal hned dva góly. Domácí gigant byl nesmírně aktivní od úvodního hvizdu a vedoucí gól vsítil již po necelých osmi odehraných minutách, kdy se po odvráceném rohovém kopu z pravé strany opřel do odraženého balónu João Cancelo a jeho tečovaný pokus propadl doprostřed branky za dezorientovaného brankáře Büchela.

Výběr z Pyrenejského poloostrova nadále pokračoval v enormním tlaku a do poločasu mohl několikrát navýšit svůj náskok. Nejprve si hostující strážce poradil s přízemním pokusem Joãa Félixe, přesně v polovině úvodního dějství přelstil ofsajdovou past Ronaldo a tentokráte v tisíciprocentní možnosti selhal, jelikož svůj projektil před hranicí brankového území trestuhodně poslal příliš vysoko.

V následujících minutách pálili ze střední distance Bruno Fernandes s Joãem Palhinhou, ale ani jeden z nich prostor tří tyčí netrefili. Svěřenci kouče Martíneze rozhodli o svém úspěchu krátce po změně stran. Ve 47. minutě se po akci na pravém křídle a následné sražené přihrávce ocitl ve volném prostoru Bernardo Silva a ze středu pokutového území nekompromisně obstřelil naprosto bezmocného Büchela.

Neuběhly ani další tři minuty a norský rozhodčí Eskås nařídil ve prospěch favorita pokutový kop za nedovolený zákrok Hofera na rozběhnutého Cancela. K němu se postavil právě Ronaldo a balón nechytatelně napálil do levého spodního růžku - 3:0. Stejný hráč znovu skóroval o šest minut později, ovšem tato jeho trefa nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení.

Ronaldo přeci jen přidal svůj druhý gól krátce po odehrané hodině, jelikož se postavil ke své parádní disciplíně standardní situaci a svou bombou z hranice šestnáctky dostal míč za brankovou čáru s pomocí horní tyčky. Poté se toto čtvrteční utkání už spíše dohrávalo, nicméně v samém závěru se ještě jednou musel vytáhnout Büchel proti ráně agilního Cancela a v nastavené čase pálil z bezprostřední blízkosti jen do pravé konstrukce João Mário.

Více informací k zápasu

Slovensko - Lucembursko 0:0

23.03.2023 20:45

Góly: -

Po nepřesvědčivých výsledcích v roce 2022 zbabralo Slovensko také vstup do nového kalendářního roku. Na stadionu v Trnavě pouze remizovalo s Lucembruskem. Diváci na stadionu Antona Malatinského se gólu nedočkali a po závěrečném hvizdu "odměnili" domácí hráče pískotem.

Z gólmanů měl první náročnější práci ten slovenský, tedy Dúbravka, který po čtvrthodině hry musel likvidovat přímý kop Sinaniho. Za domácí kontroval debutant v národním týmu Polievka, ten ovšem pálil vedle brány. Další příležitost měl forvard Bánské Bystrice po rohovém kopu, kdy pro něj střeleckou pozici připravil Kucka, Polievka však hlavičkoval do připraveného brankáře Lucemburska Morise. Na druhé straně se šikovně prodral Rodrigues a štiplavou ránou donutil Dúbravku k reakci.

I po změně stran byl hodně vidět Polievka. Ten nejprve nepřesně dorážel poté, co Moris vyrazil přímý kop rozehraný Dudou. Těsně před uplynutím hodiny hracího času měl slovenský nováček největší šanci duelu. Po centru Hancka z levé strany se Polievka zjevil sám před Morisem, jenže hlavičkou trefil právě gólmana hostů.

S blížící se koncovkou utkání drželi Slováci balón čím dál častěji na kopačkách. Vyložené příležitosti si ale nevypracovali, a to ani po prostřídání. Naopak Dúbravku chtěl ještě jednou ohrozit Rodrigues, tentokrát však jeho zakončení nebylo kvalitní. I tak Lucembursko uhrálo v Trnavě cenný bod.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Portugalsko
1
1
0
0
4 : 0
3
2
Bosna a Hercegovina
1
1
0
0
3 : 0
3
3
Lucembursko
1
0
1
0
0 : 0
1
Slovensko
1
0
1
0
0 : 0
1
5
Island
1
0
0
1
0 : 3
0
6
Lichtenštejnsko
1
0
0
1
0 : 4
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
Modroočko

Myslím, že ten fraškoidný rozhovor po zápase bol aj synonymom toho, aký má spolupráca s Calzonom potenciál. Zase bez hernej tváre, bez systému, bez nasadenia. Hráči ako Duda nemajú v reprezentácii dlhodobo čo hľadať, s Pekaríkom sa treba taktne rozlúčiť, Haraslín neviditeľný, Suslov sa zobudil na 10 minút, Kuco dnes mimo, Hancko vzhľadom na očakávania mimo na druhú. Jediné pozitívum smerom dopredu priniesli Mak a Polievka, na nich by bolo treba stavať. Tomič vyzeral tiež zaujímavo. No Calzona je nepodarený experiment, ktorý sa bude najneskôr v júni pratať, hráči v našej repre potrebujú disciplínu a nastavenie jasných očakávaní, ako má reprezentačná hra vyzerať, tvorcovia hry nemajú nárok na prihrávky dozadu. Toto by malo byť prvé pravidlo, plus už nikdy nepovolať neschopného Dudu. Nekonečná rozohrávka u Dúbravku a celkovo spomaľovanie hry, ďalšia jednoduchá vec, ktorú by už riešil aj slepý.

Reagovat
Modroočko

A ešte doplním, že pri tej kreatívnej biede v strede poľa nasadzuje korunu diletantstvu nepovolanie Weissa, ktorý po skoro desiatich rokoch zvláda aj plnú zápasovú záťaž. A kreatívne je to náš najlepší aktívny reprezentant.

Reagovat
AlevsakNevadi

po 10 rokoch zvláda plnú zátaž to tak strašne vystihuje weissa že len preto by som ho nepovolal.

Reagovat
twelwer

Hovno, ma pravdu. Sice spravanim nech je aky je, ale v tomto time mal byt.

Reagovat
AlevsakNevadi

kto riesi jeho spravanie ? obaja len reagujeme ze konecne vyzera ze zvladne celých 90 min .

Reagovat
oli9

Tak Slovensko pokračuje dál v tom hovnu a bídě

Reagovat
ratusek

Reagovat
Beči

Mě je Slováků fakt líto, tohle už je strašná bída...

Reagovat
Zark

Já se divím, že se jim tak nedaří, nedávno tu nějaký člověk psal, že Češi je fotbalově (a asi nejen)brzdili, tak kde se stala chyba

Reagovat
kilobyte

Skoro 3 roky zpátky je trénoval Čech, takže se z toho asi ještě nevzpamatovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Pod tím českým sabotérem byli tak v prdeli, že tehdy porazili Ukrajinu o 3 góly a Maďary si podali doma i venku. Ale zdá se podle výsledků z poslední doby jako pěkné domácí remízy s Maltou, Lucemburskem a hrdinná těsná prohra s Kazachstánem, že už jsou v pořádku.

Reagovat
Beči

Reagovat
kilobyte

Hledáš v tom moc logiky. Prostě to posral Hapal.

Reagovat
Greny

To vypadá že Calzone Slovákům moc nechutna

Reagovat
Stannis Baratheon

To jo, takhle si je silnější soupeři stečí do kapsy. :puskas:

Reagovat
bobis21

Nebyla tu před pár dny diskuze o tom, že je prý Slovenský fotbal lepší?

Reagovat
letitfly

Jako při pohledu na TOP 3 fotbalisty Slovenska v té jejich anketě bych očekával, že by si s Lucemburskem měli poradit

Reagovat
Seydou Doumbia

však lucembursko jde nahoru, jasná neprohra hostů

Reagovat
Hasan Šáš

Tak to zase uklidníme, Lux je jasný kandidát na 2. místo v grupě.. neprohra s nimi drží Slováky ve hře.

Reagovat
Benfica

Reagovat
lampas

Já jsem říkal, že Lucembursko může být v jejich skupině černý kůň na postup. A to nemyslím ironicky.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Mervin

To asi ne, ale jasný kandidát na třetí příčku už po losování.

Reagovat
kilobyte

Vždyť ani nedokázali porazit Slovensko. Budou hrát maximálně o třetí místo. Vždyť to byl souboj týmu ze 4. koše s týmem z 5. koše.

Reagovat
lampas

Je pravda, že černý kůň na postup ze skupiny, by podprůměrné evropské reprezentace porážet měl. Ale skupina je dlouhá, jak říkal Petr Rada, tak bod z venku má vždy svojí cenu.

Reagovat
Antijazvec

Slovensko presne podla očakávania, bolo mi len lúto Lobotku, ocitol sa v inej realite než na jaku je zvyknuty. Calzona je normalny debil, piaty zapas bez vyhry, katastrofalny vykon, nepovolanie Weissa ani Schranza ktorý hráva dobre aj na hrote, ale on je spokojny a nedokáže sa vynačudovať prečo je silná kritika, ved ideme správnou cestou:D:D Ale ja som rad že postupime, zakaždým ked postupime je to na ME len beton a ostuda.

Reagovat
Fumetsu

Toho Schranze co byl 3 měsíce zraněný, je 8 zápasů bez bodu a nemá jisté místo v sestavě Slavie?

Reagovat
oli9

Horší by asi nebyl než ti co naskocili do zápasu

Reagovat
Fendi

Dřív nebo později usedne na slovenskou lavičku Vrba a to je pozvedne

Reagovat
smazaný uživatel

Hojlund - nový Haaland?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele