Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina C, 1. kolo
23.03.2023 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Eljif Elmas (© AFP)

Severní Makedonie skolila Maltu, branky padaly až po přestávce

Severní Makedonie vstoupila do kvalifikace o EURO 2024 úspěšně. Ačkoli se konečný skalp Malty nejeví na první pohled nijak dominantně, tři body si ve finále zasloužila. Hosté nebyli po celou dobu nebezpeční, byť by mohla jejich jedna branka přece naznačovat trochu něco jiného. Překvapení se zkrátka nekonalo, domácí povinné vítězství očekávaně urvali pro sebe.

Už první poločas naznačil, že by balkánský celek nemusela čekat úplně jednoduchá práce. I když měl více ze hry a Malta se soustředila hlavně na obrannou činnost, ve finále se si moc vyložených možností nevytvořil. O tu největší se asi postaral ve 35. minutě Miovski, který zakončoval po rychlém brejku, mířidla ovšem neseřídil správně, a tak napřímo gólmana Bonella nezaměstnal.

Ani druhá půle nebyla z pohledu favorizované Severní Makedonie po herní stránce vyloženě povedená. Důležité pro ni každopádně bylo, že vykázala velmi dobrou efektivitu. V 66. minutě ji poslal do vedení Elmas, to když mu balón hlavou sklepl na hranici pokutového území Miovski, a následná dělovka z halfvoleje skončila za zády Bonella.

V 72. minutě si domácí připsali na své konto druhý přesný zásah. Bardhi ze středu pole poslal přihrávku doprava do šestnáctky na Čurlinova, ten si balón narovnal na svou levačku a na bližší tyči prostřelil Bonella. Tenhle gól sice Maltu neumlčel, v 85. minutě rozvlnil síť střídající Yankam, který se v pokutovém území dobře zorientoval ve skrumáži, na více než na snížení stavu však již nedošlo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele