Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina H, 1. kolo
23.03.2023 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Severní Irsko s trpaslíkem nezaváhalo, dvěma góly zařídil výhru Dion Charles

Severní Irsko rozhodně není považováno za favorita na postup, ovšem své úvodní vystoupení v kvalifikační skupině H na půdě outsidera ze San Marina zvládlo a po vítězství 2:0 tak získalo povinné tři body. Ústřední postavou tohoto čtvrtečního utkání se stal sedmadvacetiletý útočník anglického Boltonu Dion Charles, jenž nejprve otevřel skóre v polovině prvního poločasu a výhru ostrovního výběru pojistil deset minut po přestávce.

Svěřenci trenéra Michaela O'Neilla dle očekávání dominovali na trávníku od samého začátku a první větší možnost si vypracovali po necelé čtvrthodině hry, ale po centru Savilleho zlikvidoval razantní hlavičku McNaira pozorný brankář Benedettini. Severní Irsko se přeci jen dostalo do vedení ve 24. minutě. Na pravém křídle odvedl skvělou práci Washington a svým přízemním pasem našel důrazného Diona Charlese, jenž s přehledem zamířil k bližší konstrukci.

Hosté několikrát zahrozili ještě ve zbývajícím průběhu prvního poločasu, avšak naděje domácích na bodový zisk držel skvělý Benedettini. Jasný favorit přidal druhou definitivní pojistku v 55. minutě. Dion Charles se tentokráte zjevil před hranicí brankového území a po nezištném obloučku Lewise z levé strany překonal bezmocného domácího strážce prudkou hlavičkou. San Marino mohlo zdramatizovat tento duel přesně v polovině druhého dějství.

Po rychlém brejku si naběhl za defenzívu soupeře Nanni a svůj dlouhý únik zakončil přesnou střelou podél gólmana Peacocka-Farrella, nicméně video vzápětí odhalilo, že se autor branky nacházel v ofsajdovém postavení. V samém závěru chtěl Dion Charles zkompletovat svůj hattrick z pokutového kopu po zákroku Di Maia, jenže maďarský rozhodčí Bogár po přezkoumání videozáznamu vůbec penaltu nenařídil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele