Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina C, 1. kolo
23.03.2023 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Declan Rice (© AFP)

Anglie na úvod kvalifikace vítězně, Itálie nezvládla první poločas

Anglie konečně utnula mizernou sérii s Itálií, kterou neporazila třeba od neúspěšného finále EURO 2020 třikrát v řadě, a to včetně dvou klání v Lize národů, a proti celku z Apeninského poloostrova slavila vítězství. Především se hostům zadařilo v prvním dějství, domácí posléze po přestávce stačili už jenom snížit. Onu rozdílovou trefu si mimochodem zapsal Harry Kane.

V úvodních pasážích utkání se oba výběry dostaly do jakýchsi pološancí, nicméně za Itálii neuspěl v koncovce Retegui, jehož hlavička nebyla vůbec přesná, přičemž Saka následně vypálil z dobré pozice pouze do rukavic připraveného gólmana Donnarummy. Ve 12. minutě pak na domácího gólmana opravdu hodně ostře vystřelil Bellingham, Donnarumma přitom zasáhl jen s vypětím všech sil.

O pár chvil později už každopádně Angličané přece rozvlnili síť. Udeřili totiž z následného rohového kopu, který rozehrál Saka, a ačkoli Kane se svým pokusem u zadní tyče ještě neuspěl, jelikož ho zablokoval Di Lorenzo, balón se odrazil do cesty volného Ricea, který z blízkosti opravdu neměl jediný problém skórovat.

Od tohoto gólu tempo hry hodně opadlo. Oba týmy se propracovávaly do nějakých možností opravdu velmi sporadicky, Anglie i nadále velmi pozorně bránila, kdežto její soupeř v útoku i nadále hodně tápal. Ve 32. minutě mohlo dojít k navýšení náskoku ze strany The Three Lions, Phillips napřáhl slušně ze střední vzdálenosti, jeho nepříjemně plachtící přízemní zakončení každopádně skončilo nakonec pouze v zámezí.

Až ve 39. minutě se Italové dostali k nějakému přímému ohrožení protivníkovy branky, avšak v tomto případě se o nějakém nebezpečí pro Anglii opravdu moc hovořit nedá. Retegui vběhnul do pokutového území, Stones jeho střelu v pohodě zablokoval, a když se k odraženému balónu propracoval Spinazzola, nasměroval ho pouze do vedle brány.

Pár minut nato naopak hosté přidali na své konto rozhodující trefu tohoto střetnutí. Saka rozehrál rohový kop centrem na vzdálenější tyčku, tam se Kane snažil zacílit hlavičkou a bránící Di Lorenzo zahrál rukou. Sudí Jovanovič zprvu penaltu nenařídil, nicméně pak si prohlédl opakované záběry a následně na bílý puntík již ukázal. Kane jakožto exekutor nezaváhal a poslal merunu do protipohybu Donnarummy.

I po přestávce působili Gli Azzurri těžkopádnějším dojmem, přesto uměli upravit průběžný stav v 56. minutě. Už v 51. minutě se ozval Pellegrini, leč jeho dělovka vážně nebyla nejzdárnější. Pak se už na každý pád radoval jeho spoluhráč Retegui. Pellegrini ve středu pole totiž chytře naznačil, že bude žhnout mířidla, nakonec ale uvolnil právě Reteguie, jenž pohotově překonával brankáře Pickforda.

Další inkasování už však hosté nepřipustili. Nutno říci, že Itálie se směrem dopředu zkrátka velmi stěží prosazovala, hlavně proto, že Anglie si už při bránění dávala stále velký pozor. Domácí defenzivní val neprolomili ani v momentě, kdy jejich konkurent skousával vyloučení. V 80. minutě uviděl v krátkém sledu dvě žluté karty, a tedy následnou červenou, krajní bek Shaw poté, co si počínal nešikovně v souboji s Reteguiem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, bbc.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
mimi_united

2:0

Reagovat
fcb+mufc

1-1

Reagovat
Pharrell

1-1 0-1 neprohra Albionu Anglie

Reagovat
kitas

Tak že by konečne útočná trojka Rash-Kane-Saka ?

Reagovat
Ligter

Rashford je zraněný

Reagovat
kitas

Máš pravdu to som vôbec nezachytil.

Reagovat
Pharrell

Tip EF : 1 ?? No uvidíme. Tady většinou mají hodně dobré tipy (většinou dokonce i správné pro tipéry & sázkaře).

Reagovat
Furia Ceca

Mancini nejenže blbě nominoval, ale i ta sestava je brutálně vyměklá Se vůbec nedivím, že se od 1. minuty Azzuri vůbec nechytaj

Reagovat
Furia Ceca

A ještě mě serou dresy, to není azurový odstín Vypadaj jak Řekové nebo Slováci

Reagovat
Truffaldino

Taky jsem si hned řekl, že jsou ty dresy hrozný, modrá sama o sobě je v pořádku, ale ty bíle adidas prvky to zabíjej. Jorginho vedle Verratti nefunguje, osobně bych tam viděl jen jenoho z nich vedle Loca, který nepochopitelně chybí. Retegui možná něco umí, ale dneska je to z jeho strany albsolutně špatný vtip, Berardi je taky špatný.

Reagovat
Mervin

Jasná

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Maximm9

Grealish

Reagovat
Mervin

Grealish

Reagovat
Mervin

Walker hraje i po druhé žluté? Ok

Reagovat
PP

Sako vypadni z hřiště hergot..

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

1 pol. byla jasně lepší Anglie ale 2 pol. je to úplně naopak . Omg wtf co teď děláte Albion

Reagovat
Mato178178

Co ine si cakal od southgatea?

Reagovat
Pharrell

1 pol. byla jasně lepší Anglie ale 2 pol. je to úplně naopak . Omg wtf co teď děláte Albion

Reagovat
PP

To je fraška toto.. Přitom se dalo na to dívat..

Reagovat
Mervin

Ty kokote, vystřídej toho Saku

Reagovat
masly008

20 komentů u zápasu Itálie Anglie, tak to jo.

Reagovat
Mervin

Reagovat
Pharrell

Reagovat
SunFells

Mega prdel mač. Grealish místo aby zabil zápas tak způsobí drama, Southgate s Fodenem naopak zabil všechny.

Reagovat
masly008

ale anglie zase tragédi a stejně vyhrajou a ten kojot tam zůstane na 10 let.

Reagovat
masly008

Pckford dží balon 20 vteřin a stejně nic.to zdržování je na

Reagovat
Pharrell

Grealish prostě měl dát na 0:3 pro hosty Anglie. Místo toho tím způsobil velké drama 2 pol. Ani redka nepomohla Itálii k vyrovnání.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele