Serie A souhrn - 4. kolo

22.09.2007, 21:55, aktualizováno 23.09.2007, 23:34
Komentáře a souhrny
Tahák čtvrtého kola italské Serie A vítěze nepoznal, AS Řím remizoval s Juventusem 2:2. Naplno ale nebodovaly ani další kandidáti na titul, AC Milán znovu jen remizoval, tentokrát doma s Parmou, také jen bod si veze Inter Milán z Livorna. Fiorentina vyhrála v Catanii, Lazio naopak prohrálo v Bergamu, které se posunulo na třetí místo v tabulce. Janovské derby skončilo bez branek.
Udinese Calcio - Reggina Calcio 2:0
Branky: 5. Antonio Di Natale, 62. Antonio Di Natale
Udinese ukázalo, že není týmem stavěným pouze na venkovní zápasy a doma si poradilo s Regginou. Střeleckou formu opět potvrdil Antonio Di Natale.

Domácí útočník zaznamenal obě branky Itálie v kvalifikačním utkání o postup na ME 2008 na hřišti Ukrajiny, před týdnem jedinou trefou zařídil triumf Udinese nad Juventusem a střelecky řádil i v sobotu v podvečer. Na svlůj první zápis do listiny střelců ani příliš dlouho čekat nemusel. Už v páté minutě si v pokutovém území zpracoval přihrávku od Asamoaha a s přehledem překonal Campagnola - 1:0.

Domácí trenér Pasquale Marino se poučil z debaklu 0:5 od Neapole a jeho tým měl tentokráte navrch. Krátce po úvodní trefě Di Nataleho se po levé straně prohnal Dossena a po jeho centru spálil borovskou šanci Asamoah. Velkou příležitost měla také Reggina. Amoruso po své hlavičce již zvedal ruce nad hlavu, za překonaného Handanoviče však zaskočilo břevno. Těsně před odchodem do kabin mohla Udinese mrzet špatná komunikace Quagliarelly s Asamoahem. Druhý jmenovaný byl v ideální pozici, míč Quagliarella o něm však nevěděl a svou hlavičku poslal mimo.

Udinese však má Di Nataleho a asi nejde ani slovy popsat, jak jsou na Stadio Friuli, že tento fotbalista v létě neodešel jinam. Di Natale má vynikající formu a něco ze svých kousků předvedl v 62. minutě, kdy si skvěle zpracoval míč a podruhé v zápase překonal Campagnola - 2:0.

Reggina se poté již nedokázala vrátit do zápasu, což se vedle pozorné domácí obrany dá přičíst na vrub také smůle. V 75. minutě totiž vypálil z dálky Hallfredsson a jeho rána znovu orazítkovala břevno.
více informací
AC Milán - FC Parma 1:1
Branky: 44. Clarence Seedorf - 73. Andrea Pisanu
AC Milán v týdnu jasně přehrál Benfiku Lisabon a svou hrou pobavil nejen fanoušky na San Siru, v Serii A se mu ale nedaří. Rossoneri již potřetí v řadě remizovali 1:1, tentokráte se o body podělili s Parmou.

AC Milán v sobotu večer doplatil na neproměňování šancí. V 15. minutě Pavarini vychytal hlavičkujícího Kaká. Brazilský záložník se o pár minut později změnil v nahrávače a po jeho pasu spálil vyloženou šanci Inzaghi. Z trestného kopu sice násedně zahrozil Reginaldo, první půle ale patřila domácím. Po akci Jankulovskiho se k zakončení dostal znovu Inzaghi a jeho pokud tentokráte zastavila tyč. Ve 29. minutě si Rorroneri vybrali i pořádnou porci smůly. Po rohovém kopu Seedorfa hlavičkoval přesně Nesta, jehož pokus se smolně zastavil o spoluhráče Boneru.

Místy až přetížená obrana Parmy nakonec kapitulovala ve 44. minutě. Pavarini sice ještě dokázal vyrazit střelu Inzaghiho, dobíhající Seedorf však již měl snadnou pozici - 1:0.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil a domácí byli stále lepším týmem, své šance ale nedotáhli až do konce a v 73. minutě přišel šok. To Reginaldovu přihrávku převzal Pisanu a přesnou střelou umlčel takřka celé San Siro - 1:1.

Milánští na inkasovanou branku odpověděli zvýšenou aktivitou v útoku a vytvořili si několik šancí. V té první selhal Seedorf, ještě větší příležitost následně spálil Kaká. Parma vytěžila z minima bod, nechybělo ale mnoho a mohla mít hned tři. V 89. minutě mohl vítězství na stranu hostujícího týmu strhnout Corradi, ovšem neuspěl podobně jako na druhé straně Inzaghi o několik desítek vteřin později.
více informací
AS Řím - Juventus Turín 2:2
Branky: 30. Francesco Totti, 36. Francesco Totti - 17. David Trezeguet, 88. Vincenzo Iaquinta
Římské AS nepotvrdilo roli favorita a ve šlágru kola si doma rozdělilo body s Juventusem. Giallorossi sahali po vítězství, vedli dáky dvěma brankám kapitána Tottiho, ale tři minuty před koncem o něj přišli, o dělbě bodů rozhodl Vincenzo Iaquinta.

V úvodních minutách byla aktivita podle očekávání na domácích kopačkách, zahřmělo však na druhé straně. V 17. minutě našel Iaquinta v pokutovém území Trezegueta a ten hlavičkoval přesně - 0:1. Pro francouzského útočníka to byla jubilejní stá branka v Serii A.

Publikum pískalo a možnost zapískat si znovu dostalo minutu po inkasované brance poté, co si Mancini místo pokutového kopu vysloužil pouze žlutou kartu. Ve 28. minutě dostal vynikající příležitost Del Piero, z trestného kopu však těsně přestřelil a domácí kontrovali. Ve 30. minutě se kapitán Francesco Totti zbavil bránícího Criscita a s přehledem překonal Buffona - 1:1.

Ještě ani pořádně neutichla římská radost a AS šlo do vedení. Ve 36. minutě odcentroval Mancini, Buffon sice zneškodnil hlavičku Aquilaniho, nedočkal se však pomoci od svých obránců a dobíhající Totti už měl snadnou pozici - 2:1.

Ve 38. minutě se zaskvěl Doni, když po akci Nedvěda s Iaquintou zneškodnil tutovku Del Piera. Tito dva si pak svůj vzájemný souboj zopakovali ve 49. minutě poté. co dvojice De Rossi, Cicinho poslala v pokutovém území na zem Nedvěda. Kapitán Juventusu ovšem tíhu okamžiku neunesl a svou střelu poslal nad Doniho bránu.

Obrovskou šanci poté zahodil rovněž Taddei, jemuž byla brána příliš malá při střele z hranice malého vápna. Domácí dostali Juventus pod tlak a vytvářeli si šance. Tottiho ránu z trestného kopu zlikvidoval Buffon a italský brankář si poté poradil také se šancí Manciniho. S blížícím se závěrem AS značně polevilo a v 88. minutě bylo krutě potrestáno. Chielliniho aut prodloužil do brány Iaquinta a zákrok Juana už přišel pozdě. Konečný výsledek 2:2 je rozhodně ziskem pro Juventus.
více informací
Atalanta Bergamo - Lazio Řím 2:1
Branky: 43. Antonio Langella, 90. Riccardo Zampagna - 69. Massimo Mutarelli
Lazio po šesti soutěžních zápasech bez porážky našlo svého prvního letošního přemožitele. Na římský klub vyzrála Atalanta Bergamo, která o svém vítězství rozhodla až v poslední minutě.

Vstup do utkání vyšel lépe domácím a už ve třetí minutě pálil nad Zampagna. O minutu později měla Atalanta další šanci a po spolupráci De Ascentice se Zampagnou už musel zasahovat Muslera. V deváté minutě zahrozilo také Lazio a po Mauriho pokusu se rozezvučela tyč. Tempo utkání poté opadlo a další zajímavou situací byla až ve 34. minutě nepřesná střela Doniho z trestného kopu. Ve 40. minutě zlikvidoval Coppola hlavičku Makinwy a jako by tím nabudil své spoluhráčev poli. Ve 43. minutě zakombinovali Doni s Pintem a jeho centr poslal do sítě Langella - 1:0.

Dvě minuty po změně stran mohl zvýšil Zampagna, Muslera si však s jeho hlavičkou poradil. Na druhé straně odpověděl nepřesnou hlavičkou Manfredini a v 62. minutě si svůj vzájemný souboj se stejným koncem jako ve 47. minutě zopakovali Zampagna s Muslerou. Fotbalovou parádu poté předvedl namlsaný Langella, který nůžkami orazítkoval břevno hostující svatyně. Lazio přežilo šance domácích a v 69. minutě samo udeřilo, když Panděv našel čerstvého Mutarelliho a ten po minutovém pobytu na hřišti srovna skóre - 1:1.

Bergamo bylo lepším týmem a nakonec získalo všechny tři body. Atalanta hraje až do posledního hvizdu a to se jí vyplácí. V minulém kole tak získala bod ve Fiorentině, tentokráte to stačilo na vítězství. Ve třetí minutě nastavení se k míči dostal Zampagna a po jeho obloučku zapadl za Muslerova záda - 2:1.
více informací
FC Turín - AC Siena 1:1
Branky: 25. Paolo Hernan Dellafiore - 53. Massimo Maccarone
V loňské sezoně byl souboj o záchranu hodně vyrovnaný a podobně tomu bude zřejmě i letos. Hned deset týmů v úvodních čtyřech kolech neposbíralo v průměru více jak jeden bod na zápas, za což může i remíza turínského FC se Sienou...

Souboj dvou kandidátů na sestup začal hodně pozvolna a první zajímavou akcí byla až nepřesná dalekonosná střela Recoby. Prakticky z první vážné šance hned zahřmělo. Ve 25. minutě utekl Rosina, svůj únik vyšperkoval přihrávkou na Dellafioreho a ten mířil přesně - 1:0.

Radost domácích mohla mít jepičího trvání. Už o šest minut později fauloval Natali v pokutovém území Maccaroneho a kopala se penalta. K té se postavil sám faulovaný, ovšem za porušení tolik připomínaného pravidla zaplatil a Sereni jeho pokus kryl. Siena byla trochu překvapivě lepším týmem, ve 41. minutě střílel v obrovské šanci nad Vergassola a chvíli před koncem poločasu hlavičkoval nepřesně Maccarone.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil a Sereni musel zasahovat proti střelám Maccaroneho a Galloppy. Domácí vzali všechna tato varování na lehkou váhu, a tak přišel trest. Nešťastník Natali zavinil druhou penaltu, Sereni sice pokus odvážlivce Maccaroneho znovu vystihl, na dorážku už ovšem neměl nárok - 1:1.

Turínské probrala z letargie až inkasovaná branka, po níž zahrozili Recoba a Barone. V 77. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Codrea a domácí dostali možnost zahrát si přesilovku. V té měli největší příležitost paradoxně hosté, pokus střídajícího Jarolíma ale Sereni za svá záda nepustil.
více informací
Cagliari Calcio - Citta di Palermo 0:1
Branky: 15. Cristian Zaccardo
Palermo zvládlo italské ostrovní derby a podruhé v řadě zvítězilo o jednu branku. Zatímco v Mladé Boleslavi o svém těsném triumfu rozhodlo až v nastaveném čase, proti Cagliari padla jediná branka v úvodní čtvrthodině.

Lépe přitom začali domácí a v úvodních jedenácti minutách dvakrát prověřil Fontanu Foggia. Palermo udeřilo hned ze své první vážnější akce. V 15. minutě odcentroval Migliaccio a po jeho centru překonal Fortina obránce Zaccardo - 0:1.

Ve 30. minutě se o vyrovnání neúspěšně pokoušel Matri, na druhé straně neměl Fortin příliš práce s pokusem Bresciana. Ve 38. minutě se domácí brankář zapotil daleko více, když musel vytáhnout bravurní zákrok proti střele Miccoliho.

Rovněž vstup do druhé půle měli lepší domácí a po několika minutách pálil těsně vedle Rinaudo. Palermo postupem času získávalo na jistotě, z níž ho vyvedla až šance Contiho. Ten už zvedal ruce, jeho střelu ovšem z prostoru tří tyčí vytěsnil Zaccardo. Cagliari se sice snažilo, šance si ovšem vytvářeli hosté, které nakonec nemusely mrzet ani dvě neproměněné příležitosti Bresciana a jedna Amauriho.
více informací
Calcio Catania - ACF Fiorentina 0:1
Branky: 4. Adrian Mutu
Viola po dvou remízových zápasech opět vyhrála a vyhoupla se na třetí příčku tabulky. O tu se v současné chvíli dělí s Atalantou Bergamo.

V utkání padla pouze jedna branka a tu dal již ve čtvrté minutě Adrian Mutu, který zužitkoval centr Santany - 0:1.

Za Catanii mohl prakticky okamžitě odpovědět Martinez, své šance se ale zalekl a pouze odevzdal míč Freyovi. Z dobré pozice poté po Santanově dalším centru pálil mimo Mutu, na druhé straně pak dvakrát selhal Vargas. S jeho trestným kopem si nejprve poradil Frey, další rána domácího fotbalisty z třiceti metrů pak svůj cíl o několik decimetrů minula.

Fiorentina začala dobře i druhý poločas a příliš nechybělo, aby se opakovala situace z úvodu půle první. Mutuovi se z trestného kopu podařilo podruhé v utkání překonat Polita, za gólmana Catanie však tentokráte zaskočilo břevno. Catania se snažila o vyrovnání a vytvářela si i šance, jednu po druhé ale likvidoval vynikající Frey. Ten nejprve zneškodnil pokud Tedesca a pak na něho dvakrát nevyzrál Mascara.

Tlak domácího celku otupila 79. minuta a červená karta Baiocca, po níž si hosté svůj náskok již pohlídali. Na konečném stavu pak nic nezměnila ani obrovská šance Vieriho ze samého závěru.
více informací
Empoli FC - Neapol SSC 0:0
Branky: -
Neapol se může spolehnout na vynikající obranu. Ta neinkasovala již potřetí v řadě, tentokráte to ovšem stačilo pouze na bod.

První poločas se odehrával zcela v režii Empoli. Hned na začátku měl Gianello práci s pokusem Giacomazziho, v 15. minutě pak po centru Busceho hlavičkoval nad trápící se střelec Saudati. Ten se opět připomněl po spolupráci s Vannucchim, jeho pokus tentokráte zablokovali obránci. Gianello si následně poradil se střelami Busceho a Giovinca, při další šanci Giovinca mu poté pomohli obránci. Hosté byli v úvodní části hry neškodní a v jejich jediné šanci mířil z trestného kopu nad Hamšík.

Až ve 46. minutě o sobě dal vědět také kanonýr Zalayeta, Balli si s jeho pokusem poradil. Neapol působila po změně stran daleko sympatičtějším dojmem a po centru Blasiho a rána Cannavara se znovu musel činit Balli. V 71. minutě spálil největší šanci zápasu Giacomazzi, proti jehož střele zblízka se vyznamenal Gianello. Na konečné remíze 0:0 pak nic nezměnila ani hlavička střídajícího Calaia.
více informací
AS Livorno - Inter Milán 2:2
Branky: 1. Daniele De Vezze, 62. Massimo Loviso (pen.) - 35. Zlatan Ibrahimovič, 72. Zlatan Ibrahimovič (pen.)
Úřadující mistr neodčinil středeční zaváhání ze hřiště Fenerbahce a ze hřiště Livorna si přivezl jenom bod. Inter i přes tuto ztrátu zůstává na druhé příčce ligové tabulky.

Zápas měl šokující úvod. Už v první minutě si míč zpracoval De Vezze a prudkou střelou poslal míč za záda Julia Cesara - 1:0.

Trenér Roberto Mancini dal v útoku důvěru Adrianovi a Ibrahimovičovi a po jejich první spolupráci mířil mimo Maicon. Poté mohl skórovat sám Adriano, do jehož nadějné střely vložil na poslední chvíli nohu Pavan. Milánští byli lepším týmem a odměny se dočkali deset minut před odchodem do kabin, kdy Ibrahimovič přetavil v gól přihrávku od Maicona - 1:1.

Na začátku druhého poločasu byl zaměstnanějším mužem mezi třemi tyčemi Julio Cesar. Ten nejprve zneškodnil pokus Bogdaniho a poté si poradil dobře mířenou ranou Diamantiho. V 62. minutě už byl ale brazilský brankář bezmocný. Po zákroku Jimeneze na Pulzettiho se kopala penalta a Loviso s přehledem vrátil Livornu vedení - 2:1.

Deset minut po vedoucí brance domácích však dostal výhodu pokutového kopu také Inter. To Rezaei fauloval Ibrahimoviče a sám postižený podruhé srovnal skóre - 2:2.

V závěru mohly strhnout vítězství na svoji stranu oba celky. Inter měl po druhé trefě Ibrahimoviče chvíli navrch a z jeho strany zahrozili Cesar a Stankovič. Zahanbit se však nenechali ani domácí a dvě minuty před koncem sahali po třech bodech. Po centru Lovisa hlavičkoval zblízka Bogdani, ovšem Julio Cesar vytáhl fantastický reflexivní zákrok.
více informací
Sampdoria Janov - FC Janov 0:0
Branky: -
První janovské derby po více jak dvanácti letech vítěze nepoznalo, Sampdoria si s FC rozdělila body po remíze 0:0. Oba celky tak potvrdily, že vstřelit branku je pro ně letos někdy až nadlidským úkolem.

Především první poločas toho příliš nenabídl, oba celky produkovaly řadu nepřesností a hrálo se především mezi oběma šestnáctkami. Dvaadvacet aktérů pak do kabin vyprovázel hlasití pískot poté, co k vidění nebyla ani jedna střela mezi tři tyče.

Po změně stran se úroveň utkání přece jenom zvedla. O vzruch se jako první postaral Bellucci, jehož pokus byl nepřesný. Hostující brankář Rubinho se v průběhu druhého poločasu zranil a mezi tři tyče tak musel náhradník Scarpi. Ten musel okamžitě likvidovat šanci Bellucciho po přihrávce Montelly. Právě Montella poté uvolnil místo Cassanovi, který si tak konečně odbyl debut v dresu Sampdorie. A mohl ho okořenit gólem, jeho střela se však do brány nevešla. V nastaveném čase pak neproměnil obrovskou šanci Delvecchio a nepříliš zajímavé utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.
více informací
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.AS Řím43109:210
2.Inter Milán42207:38
3.Atalanta Bergamo42207:48
ACF Fiorentina42207:48
5.Neapol SSC42117:27
6.Juventus Turín421110:67
7.Citta di Palermo42116:57
8.Udinese Calcio42114:67
9.AC Milán41306:36
10.Sampdoria Janov41212:35
11.FC Turín40406:64
12.Cagliari Calcio41125:54
13.Lazio Řím40313:43
14.FC Parma40314:63
15.FC Janov40311:43
16.Calcio Catania40222:52
17.Reggina Calcio40223:72
AC Siena40223:72
19.Empoli FC40221:52
20.AS Livorno40226:122

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (39)

Přidat komentář
-Kopy-

Před tím Di Natelem smekám, jaký dneska dal góly, to se jen tak nevidí...

Reagovat
Shevchenko

Di Natale do AC!

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

1:1

Reagovat
Tsigi

Čeho je moc toho je příliš týmy jako Parma bychom si měli dávat s prstem v nose. Letos to vidím zas na 4 místo kluci na ligu serou.

Reagovat
HOST*

Tak to na ligu serou pěkných pár sezon. Merda AC

Reagovat
M11

muzete nekdo napsat jak AC vypadalo??? nevidel jsem to...

Reagovat
Slejdy

nevim

Reagovat
HOST*

1:1 "Rosonerri" do toho ,hoši zas válej ,dneska de Inter na 1. místo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se mi to líbí, dneska snad vyhraje AS i Inter a půjdou do trháku.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

no zatím ti ta tvá prognoza vychází do puntíku..

Reagovat
smazaný uživatel

JE to jen moje zdání nebo rozhodčí pořád tomu Juventusu tlačí?....

Reagovat
HOST*Tsigi

Znáš to léta zvyku

Reagovat
HOST*

Další vymyšlená penalta.

Reagovat
HOST*

Nedvěd je zkur. simulant.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí měl pro oba týmy rozdílné měřítko, stejně jako v zápase Juventusu - Udinese.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si.

Reagovat
M11

mlc ty debile

Reagovat
smazaný uživatel

tlačil mu pěkně, ale přesto jsme to mohli dovést do zdárného konce. Nevadí, jedem dál!

Reagovat
HOST*d

co je římani říkali ste že Juventus přejede! buďte rádi za bod

Reagovat
smazaný uživatel

budten radi za bod

Reagovat
Slejdy

skoda ze sme to neudrzeli az do konce..nevim co tam cicinho vymýšlel a nehodil ten aut nekam doprdele treba..fakt..jinak ta penalta nevim ,na hrane...druhy polocas sme prestali hrat uplne..a cely druhy polocas stal za prd..jinak Totti je porad fakt borec

Reagovat
M11

bod je pro nas zlaty... AS bylo lepsim tymem... ta penalta byla sporna... jenze stejne ji Del Piero nedal..nemel den...a kdyby na druhe strane Perotta trefil prazdnou branku bylo hotovo...naproti tomu AS melo Juve na lopatkach ale nepochopitelne nesoustredenym zaverem se pripravilo o vyhru...Ps:Totti je pro Rim nepostradatelny... ikdyz Criscito mu oba goly daroval...

Reagovat
Slejdy

jo jeste jinak Inter nemam slov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Slejdy, co ty si za dementa, to svět neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

To už zavání nějakým psychickým problémem...

Reagovat
Slejdy

proc?

Reagovat
HOST*

komu ty fandíš Slejdy?

Reagovat
M11

AS ROMA

Reagovat
HOST*

aha

Reagovat
M11

atalanta

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Andrade v této sezoně asi dohrál, řekl to na tiskovce Ranieri .

Reagovat
HOST*

Reagovat
M11

co ty si za debila...tobe prijde smesne zraneni??? zamysli se nad sebou

Reagovat
M11

pokud si to ovsem blbe nepochopil...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ho odstřihne, tak to nemá v hlavě v pořádku ...

Reagovat
smazaný uživatel

jejda mane, on se zranil. Tak pardon, neviděl jsem to

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele