Serie A - souhrn 38. kola: Neapol uzavřela sezonu vítězně

02.06.2023, 22:26, aktualizováno 04.06.2023, 23:19
Komentáře a souhrny
Victor Osimhen (© AFP)

Mistrovská Neapol na závěr porazila Sampdorii. Sobotními výhrami si druhé a třetí místo, která zaručují postup do Ligy mistrů, zajistily Lazio a Inter. Milionářskou soutěž si po triumfu nad Hellasem zahraje rovněž AC Milán. AS Řím a Atalanta doma naplnily roli favoritů a mohou se těšit na Evropskou ligu, Juventus nejtěsnějším poměrem zvítězil v Udine a kvalifikoval se do Konferenční ligy...

Atalanta Bergamo - AC Monza Brianza 5:2

04.06.2023 21:00

Góly: 12. Teun Koopmeiners, 45+1. Teun Koopmeiners, 74. Rasmus Højlund, 79. Teun Koopmeiners, 90+2. Luis Muriel - 51. Andrea Colpani, 81. Andrea Petagna

Orobici doma zvládli roli favorita a přestříleli Monzu vysoko 5:2. Hattrickem se pod vysokou výhru podepsal zejména záložník Teun Koopmeiners, kterého v barvách Atalanty podpořili ještě útočníci Højlund s Murielem.

Atalanta doma strážila pátou příčku, která kromě Evropské ligy pro příští ročník znamená i pár set tisíc eur navíc. Proti sobě ale měla překvapení letošní sezony, nováčka z Monzy, který se především díky trenérovi Palladinovi vyšvihl až do první desítky a chtěl v ní zůstat. Osmé místo už mu uniklo a neměl na něj nárok, ale stejně se chtěl se sezonou rozloučit skalpem slavnějšího mužstva.

Domácí Orobici ale hráli prim. Už ve čtvrté minutě nechtěně namazal obránce Caldirola Teunu Koopmeinersovi a nizozemský záložník pálil těsně vedle. To ještě netušil, jak velký večer ho čeká. Naplňovat ho začal v 11. minutě. Tehdy se k němu dostal krásný pas od Joakima Maehleho a Koopmeiners ho z bezprostřední blízkosti dostal za záda brankáře Di Gregoria!

Hostující Monze tenhle stav na sebevědomí moc nepřidal a rozdíl v kvalitě obou týmů byl evidentní. Ve 27. minutě sice Atalanta málem inkasovala, ale brankář Sportiello zachránil svůj celek po ráně Carlose Augusta. S další ranou přispěchal Éderson, ale ani on nemířil přesně. To bylo zase odpovědností dnešního nepravděpodobného hrdiny. Teuna Koopmeinerse. Defenzivní, někdy střední záložník v první nastavené minutě nejdřív vypálil na Di Gregoria a následně se mu povedlo svou vlastní ránu ještě doběhnout a úspěšně ji doklepnou do sítě - 2:0.

Monza potřebovala se skóre i s vlastní hrou něco udělat, ale neměla energii ani nápady. Přesto dokázala v 51. minutě vstřelit kontaktní branku. Mota dokázal zkrotit neposedný míč a nahrát ho do druhé vlny na Andreu Colpaniho. Ten nad ničím moc nepřemýšlel a krásně zakroutil balon do rohu Sportiellovy brány!

Atalanta chtěla odskočit na rozdíl dvou branek, ale sudí Di Bello jednu ze situací jako penaltovou neposoudil, i když ho VAR povolal k obrazovce. Svěřenci trenéra Gasperiniho, který inkasoval červenou kartu za předchozí protesty, přesto brzy zvýšili. Koopmeiners si vyměnil míč s Højlundem, vrátil mu jej a mladý střelec se prosadil!

A pak se strhla mela. V 79. minutě si nabuzený Koopmeiners dovolil parádičku a krásným lobem ze snad 35 metrů nachytal Di Gregoria na švestkách! Hned vzápětí si ale vzal míč pod kontrolu Andrea Petagna a snížil na rozdíl jen dvou branek! To si ale domácí Atalanta nenechala líbit a vedení si vzala velmi rychle zpátky. Ve druhé minutě nastavení uzdravený Ademola Lookman poslal do úniku Luise Muriela a zkušený Kolumbijec se radoval z další a tentokrát už poslední přesné trefy Atalanty.

Více informací k zápasu

US Lecce - Bologna FC 2:3

04.06.2023 21:00

Góly: 17. Lameck Banda, 88. Rémi Oudin - 58. Marko Arnautović, 81. Joshua Zirkzee, 90+6. Lewis Ferguson

Na deváté místo nakonec poskočila Boloňa, která vyhrála na stadionu Via del Mare 3:2. Do utkání přitom vstoupili lépe domácí a Rossoblu museli po změně stran otáčet. Lecce pak dokázalo vyrovnat, ale poslední slovo měli hosté, konkrétně Lewis Ferguson.

První poločas nabídl poměrně ofenzivní podívanou, ve které sice byla Boloňa častěji u balónu, ale nebezpečnější byli domácí. Bezbrankový stav pak vydržel na Via del Mare jen do 17. minuty, než se prosadil Lameck Banda. Zambijský záložník využil dobré přihrávky na vápno v podání Strefezzy a přízemní střelou k tyči poslal Lecce do vedení. Boloňa sice bleskurychle vyrovnala, ale Arnautovićův gól kvůli ofsajdu neplatil.

Boloňa po inkasované brance přidala a měla možnosti, jenomže před koncem poločasu zase zahrozili domácí a Bandovi nechybělo moc, aby se po druhé zapsal mezi střelce. Jeho hlavičku vychytal Skorupski.

Do druhého poločasu už nenastoupil Lorenzo Colombo, kterého nahradil Assan Ceesay. Boloni se nakonec podařilo vyrovnat po hodině hry, kdy se ze vzduchu prosadil Marko Arnautović. Naděje na konečné deváté místo tím ožila a hosté skutečně vzali šanci za pačesy. V 83. minutě Joshua Zirkzee ukázal nekompromisní střelu k tyči a brankář Falcone neměl nárok.

Utkání však teprve vrcholilo a gólová přestřelka pokračovala v 89. minutě. Rémi Oudin se po centru z levé strany opřel do balónu z první a Skorupski nestihl zareagovat. Vypadalo to na remízu 2:2, ale Boloňa v nastavení přeci jen urvala výhru a posunula se na deváté místo tabulky. V sedmé minutě nastavení rozdělil Moro balón do strany a Lewis Ferguson ho utaženou placírkou uklidil přesně k tyči! Boloňa porazila Lecce 3:2.

Více informací k zápasu

AC Milán - Hellas Verona 3:1

04.06.2023 21:00

Góly: 45+2. Olivier Giroud (pen.), 85. Rafael Leão, 90+1. Rafael Leão - 72. Davide Faraoni

Rossoneri se rozloučili se sezonou i se Zlatanem Ibrahimovićem vítězstvím 3:1 nad Hellasem Verona. Pro hosty ještě porážka neznamená jistý sestup, protože je čeká dodatečný zápas se Spezií, která rovněž prohrála v Římě. Oba týmy tak mají shodný počet bodů. Pod milánskou výhru se brankami podepsali Olivier Giroud a dvougólový Rafael Leão.

Verona se v prvním poločase jenom bránila s výjimkou jediného náznaku šance. Na druhou stranu ani AC Milán nikterak nezasypal Montipá. Rossoneri měli v prvním poločase územní převahu, kterou využili až trochu šťastně v závěru prvního poločasu. Na první pohled souboj o balón mezi Díazem a Ngongem nevypadal penaltově, ale opakovaný záznam prokázal, že Ngonge místo balónu trefil Díazovu nohu a sudí Valeri po shlédnutí videa ukázal na pokutový kop. Olivier Giroud se sice podíval doprava, ale balón umístil přesně doleva a AC Milán vedl. Pro Veronu to byla do šaten těžká rána, navíc Spezia držela v Římě remízu 1:1.

I po změně stran byl lepší AC Milán. V 50. minutě Leão přepustil balón na Thea Hernándeze a ten už hledal přihrávkou Girouda, který tentokrát ve vyložené šanci selhal. Veroně se naskytla možnost po průnikové přihrávce, ale Ngongeho rychlým výběhem mimo vápno odzbrojil Maignan. Ngonge neuspěl ani v 64. minutě, kdy pouze rozvlnil boční síť.

Milánští nedokázali přidat druhý gól a Verona nakonec skutečně vyrovnala na 1:1. Dvacet minut před koncem stihl Lazović balón na hrací ploše a obloučkem přes Hernándeze našel hlavu skórujícího Davida Faraoniho.

Odpověď Rossoneri mohla být okamžitá, protože hlavičku Leãa jen tak tak zablokoval Faraoni na rohový kop a vzápětí Montipó udržel balón na brankové čáře Thiawův pokus hlavou. Vedení AC vrátil až pět minut před koncem Rafael Leão , když si s balónem na noze seběhl do středu a střelou k tyči překonal Montipa.

Další výpad Leãa stačila obrana Verony zablokovat a z druhé vlny minul vzdálenější tyč De Ketelaere. Portugalec Leão v závěru nabíral na síle a v nastavení si pohrál s obranou včetně brankáře a balónem až do "kuchyně" zvýšil na 3:1. Pro Veronu ale přišly i dobré zprávy, protože AS Řím nad Spezií vedl. A tento stav už se nezměnil, takže oba týmy bojující o záchranu čeká ještě dodatečný zápas.

Více informací k zápasu

AS Řím - Spezia Calcio 2:1

04.06.2023 21:00

Góly: 43. Nicola Zalewski, 89. Paulo Dybala (pen.) - 6. Dimitris Nikolaou

Římané našli aspoň nějakou útěchu po nevydařeném boji o Ligu mistrů a ztraceném finále Evropské ligy. Dnes to sice trvalo až do nastavení, ale díky penaltě Paula Dybaly porazili Spezii. Ta bude hrát s Hellasem play-off o všechno.

AS Řím potřeboval co nejrychleji zapomenout na neslavné a hodně smutné finále Evropské ligy, v němž nestačil po penaltách na Sevillu. V nohách měl sice hodně náročný program, ale neměl čas na něj žehrat. Dnes se hrálo o hodně. Spezia potřebovala uhrát lepší výsledek, než Hellas, který si to rozdal s AC Milán. Domácí AS zase potřebovalo uhrát aspoň stejný výsledek jako Juventus, aby se dostalo do Evropské ligy a neskončilo "jen" v Konferenční.

Jenže "Vlci" začali naprosto tragicky. Působili nesoustředěně, unaveně a po první šanci Edoarda Boveho z páté minuty prakticky z dalšího útoku inkasovali. Na ofsajdové linii se zapomněl Polák Zalewski a na zadní tyči vyplaval zcela nehlídaný Dimitris Nikolaou. Na jeho hlavičku už náhradní brankář Mile Svilar nestačil reagovat a kapituloval.

Pak nastalo celkem logicky dlouhé obléhání hostující brány, AS potřebovalo vyhrát. V 15. minutě dostal nabito Stephan El Shaarawy, který hraje o prodloužení končící smlouvy. Jeho technický pokus ale skončil jen na břevně Zoetovy brány! Pak o něco později pálil fantom Andrea Belotti, jenže napálil jen prvního obránce před sebou a míč pak směřoval do zámezí.

Až před samotným koncem první půle se AS nadechlo k útoku, který měl smysl. Nicola Zalewski posílal z hranice vápna centr na Boveho, ten pohybem zmátl Zoeta a míč skončil nakonec bez teče až v síti!

Remíza ale byla pro oba týmy pořád málo. Po změně stran několikrát domácí vypálili, ale Pellegrini pálil vedle stejně jako Dybala. Spezia kontrovala šancí Źurkowského, který ale Nzolův centr mezi tři tyče neusměrnil. Nápor AS ale rezultoval ve faul na El Shaarawyho, takže v nastavení musel Amian pod sprchy dřív a AS kopalo penaltu! K ní se postavil opět Dybala a neminul! AS si díky svému hrdinovi zahraje příští ročník Evropské ligy. Spezia proto bude hrát play-off o udržení v první lize s Veronou.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Juventus FC 0:1

04.06.2023 21:00

Góly: 68. Federico Chiesa

Juventus si v posledním kole dokázal zajistit evropské poháry a zamíří do Konferenční ligy. Konečnou sedmou příčku mu zajistila nejtěsnější výhra na půdě Udinese, kterou vystřelil Federico Chiesa.

Juventus se dostal do Evropy i přes desetibodový odečet a nebýt jeho, mohl hrát samozřejmě Ligu mistrů. V Dacia Aréně se poměrně dlouho nedokázal prosadit, až po změně stran Chiesovým gólem rozhodl.

Nebyl to první poločas, na který by diváci s úžasem vzpomínali. Největší příležitost měl Juventus, jenž byl obecně lepší, ale stoper Leonardo Bonucci hlavičkoval ve 31. minutě do břevna! Udinese směrem dopředu vůbec nic nevymyslelo, na druhou stranu "Stará dáma" se úspěšně bránila. Před koncem první půle ještě zkusil neúspěšně zakončit Locatelli.

Do druhého poločasu přichystali oba trenéři jedno střídání, ale hra se tím moc neosvěžila. V 61. minutě se sice Juventusu podařilo prosadit, nicméně gól neplatil a stav 0:0 zdárně pokračoval. "Stará dáma" určitě přidala plyn a zasloužené vedení jí nakonec neminulo. Federico Chiesa si v 68. minutě zpracoval balón a ke vzdálenější tyči nekompromisně překonal brankáře Silvestriho.

Juve získalo jistotu a Silvestri musel tasit těžký zákrok po nepříjemné teči a chvíli na to Adrien Rabiot levačkou minul. Další branku už "Stará dáma" nepřidala a po vítězství 1:0 se posunula na konečné sedmé místo.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - UC Sampdoria 2:0

04.06.2023 18:30

Góly: 64. Victor Osimhen (pen.), 85. Giovanni Simeone

Výsledek, který se očekával. Neapol udělala za mistrovskou sezonou vítěznou tečku, zatímco Sampdoria opouští nejvyšší soutěž po další porážce. Obě branky padly až ve druhém poločase a postarali se o ně Victor Osimhen a Giovanni Simeone.

První s posledním. I takový zápas se odehrál v rámci posledního kola letošní Serie A a dle předpokladů to byla jednoznačná partie. Neapol na hřišti dominovala a obranu Sampdorie prolomila po změně stran.

Už v prvním poločase měla několik příležitostí a tu první poslal Zieliński nad branku. O chvíli později zahrozili i "Námořníci" a Zanoliho pobídku směrem ke Quagliarellovi překazil brankář Meret. Ve 14. minutě po své typické akci zakončoval i Kvaracchelija, ale prozatím se stav neměnil. Partenopei byli naprosto dominantní na balónu a ve své moci ho měli zhruba 80 % času. Sampdoria na své příležitosti vyčkávala a stejně jako domácí se v prvním poločase neprosadila.

Úvodní šanci druhé půle měla na svědomí Sampdoria a Malagrid měl obrovskou šanci poslat outsidera do vedení, jenomže trefil jen připraveného Mereta. Pak už přišla gólová situace číslo jedna. Poté co se dral do šance Osimhen byl faulován Murruem a sudí nařídil pokutový kop. Sám Nigérijec ho proměnil a pojistil si titul nejlepšího kanonýra letošního ročníku Serie A.

Neapol se hodila do pohody a vzápětí měla i další příležitosti. Türk zastavil na brankové čáře střelu Anguissy i dvojitou šanci Gaetana. V 74. minutě zase orazítkoval brankovou konstrukci Raspadori a druhého gólu se Partenopei dočkali pět minut před koncem. Giovanni Simeone si navedl balón na pravačku a parádně trefil horní roh - 2:0.

Více informací k zápasu

US Cremonese - Salernitana Calcio 2:0

03.06.2023 21:00

Góly: 26. Cristian Buonaiuto (pen.), 88. Franck Tsadjout

Výhrou 2:0 se rozloučilo s italskou nejvyšší soutěží Cremonese. Nováček se po pouhém roce vrací do Serie B, když sezonu zakončil na předposledním místě. V prvním poločase poslal domácí do vedení Buonaiuto a těsně v závěru pojistil vítězství Tsadjout.

Porážka pro Salernitanu nic zásadního neznamená a na rozdíl od domácích se může těšit na Serii A i v příštím roce. Domácí byli pilnější ve střelbě, i když v prvním poločase je provázela smůla na zranění. Nejprve musel střídat obránce Chiriches a krátce po něm i Galdames. Jenomže ve 24. minutě došlo k penaltovému faulu na Buonaiuta a sám postižený kop z jedenácti metrů proměnil. Přesně o šest minut později mohl přispěchat s odpovědí Candreva, jehož sraženou ránu musel Sarr vyrážet.

I ve druhém poločase byl nebezpečnější domácí tým a v 75. minutě se musel Ochoa natahovat po přízemní střele Valeriho, která mířila těsně vedle. Konec všem nadějím přišel až dvě minuty před koncem. Franck Tsadjout si převzal balón do vápna a krásným technickým obstřelem pojistil vítězství na 2:0.

V nastaveném čase pak sudí Perenzoni dlouho zkoumal potenciální penaltovou situaci, ale druhý pokutový kop se v zápase nekopal. Salernitaně nebyl přán ani čestný gól po brance Candrevy z ofsajdového postavení.

Více informací k zápasu

Empoli FC - SS Lazio 0:2

03.06.2023 21:00

Góly: 48. Alessio Romagnoli, 90+2. Luis Alberto

Titul vicemistra si pro sezonu 2022/2023 zajistili fotbalisté Lazia. V posledním zápase sezony porazili Empoli a v tabulce přeskočili Inter. Biancocelesti vypálili na branku Empoli celkem jedenáct střel, z toho se ujaly koncovky Alessia Romagnoliho a Luise Alberta.

Jen výhra mohla Lazio posunout zpět na druhé místo a to se nakonec také stalo. Římský celek byl od úvodní minuty na stadionu Carla Castellaniho aktivnější a první jedovatou střelu vyslal na Vicaria Luis Alberto. Ve 24. minutě to byl pro změnu Pedro, ale stav 0:0 se prozatím neměnil. Hned ve dvou slušných příležitostech neuspěl ani Ciro Immobile, potažmo Patrica vychytal nohama Vicario.

Lazio hrající v tmavě modré variantě dresů se prosadilo až krátce po změně stran. Luis Alberto fantasticky rozehrál rohový kop a na malém vápně Alessio Romagnoli hlavou poslal hosty do vedení.

Biancocelesti se mohli vedoucí brankou uklidnit a utkání dál kontrolovali. Empoli působilo bezzubě a vlastně nemělo jedinou větší příležitost. V 82. minutě musel znovu do akce Vicario a nebýt jeho, bylo by utkání již dávno rozhodnutou záležitostí. Takhle byli Azzurri pořád ve hře, nicméně závěr nezvládli. Nicolò Cambiaghi byl po druhé žluté kartě vyloučen a krátkou početní převahu využil ve druhý gól Luis Alberto. Za šestnáctkou si počkal na přiťuknutí Immobileho a z první uklidil balón do sítě.

Více informací k zápasu

Turín FC - Inter Milán 0:1

03.06.2023 18:30

Góly: 37. Marcelo Brozović

Inter Milán zvládl roli favorita a na vysněné finále Ligy mistrů se naladil tím nejlepším možným způsobem. Porazil totiž FC Turín, který dnes mířil mimořádně nepřesně.

Turín snil o výhře, která by mu v souhře mnoha nejrůznějších okolností mohla přihrát vysněnou kvalifikaci do Evropské ligy. Jenže Býci měli proti sobě Inter a ten měl také o co hrát. Ve hře bylo druhé místo, které kromě jisté prestiže s sebou nese i několik milionů eur navíc. Turínští hráči byli i podle předzápasových rozhovorů natěšení a rozhodnutí získat za každou cenu tři body.

Jenže moc se jim to nevedlo. Na Býcích bylo vidět, že jsou nervózní a dělali několikrát zbytečné chyby. Inter jich ovšem dlouho nedokázal využít. Především díky dvojici Lukaku - Martínez se sice dostával do zakončení, působil v něm však docela zbrkle. Granata nedokázala déle držet míč v blízkosti soupeřova vápna a o nějakém tlaku na Nerazzurri už vůbec nemohla být řeč.

Celá anabáze za Evropou se navíc Turínu pořádně zamotala a zkomplikovala ve 37. minutě. Tehdy totiž chybovala domácí opora v bráně, zkušený gólman Vanja Milinković-Savić. Tomu snadno mezi prsty prošla rána chorvatského záložníka Marcela Brozoviće, který to v podstatě zkoušel jen proto, že žádný z jeho spoluhráčů nebyl volný - 1:0 pro Inter.

A to byl samozřejmě stav, se kterým se z pohledu Turína něco dělalo jen hodně těžko. Po změně stran sice domácí ofenzivní hráči mírně přidali, ale nepotkávali se s přesností. A když náhodou ano, tak jim stopku vystavila obrana Interu. Krátce před uplynutím hodiny hry střelec první branky Brozović našel krásným pasem Gagliardiniho, loučící se hráč Interu každopádně poslal míč hlavou těsně vedle.

Hodně se činil střídající Yann Karamoh, nicméně jeho kličky obranu hostů z klidu nevyvedly. Střídající brankář Alex Cordaz se pořádně zapotil při šanci Vlašiće, který našel Sanabriu, jeho ránu totiž musel likvidovat skvělým reflexivním zákrokem. Na opačné straně pálil po přihrávce od Lukakua Edin Džeko, ale střídající kanonýr orazítkoval jen levou tyč domácí brány. A když v samém závěru Tonny Sanabria prakticky sám před brankářem prakticky netrefil míč, bylo zkrátka jasno.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - ACF Fiorentina 1:3

02.06.2023 20:30

Góly: 71. Domenico Berardi (pen.) - 46. Arthur Cabral, 79. Riccardo Saponara, 83. Nicolás González

Hráči Sassuola přivítali v závěrečném kole Serie A na domácí půdě Fiorentinu, se kterou padli 1:3. Úvodní branku zápasu vstřelil Arthur Cabral, jenž si našel míč nepřesvědčivě vyražený Alessandrem Russem. Domácí sice vyrovnali zásluhou penalty zaviněné střelcem první trefy, v 79. minutě však utkání zpět na stranu finalisty Evropské konferenční ligy převrátil dalekonosnou ranou Riccardo Saponara. Neroverdi se tedy museli rozloučit se sezonou nepříjemnou šňůrou šesti duelů bez výhry. Antonín Barák, který se nedočkal pozvánky na nadcházející reprezentační sraz kvůli chování, vynechal vinou horečky i klání Fialek.

Poslední střetnutí svěřenců Vicenza Italiana před cestou do Prahy k finálovému zápasu Konferenční ligy je zavedlo na stadion, na němž v předchozích dvou sezonách ani jednou nebodovaly. Pokud by se jim povedlo tuto minisérii přerušit, mohlo dojít i ke kosmetické úpravě konečného umístění v tabulce, kde hrály o osmou příčku. O několik pozic níž, ovšem daleko od pásma sestupu, se nacházelo Sassuolo, jež navzdory slušné formě Domenica Berardiho nevyhrálo pětkrát za sebou.

Jako první zahrozil hostující Cabral, jehož pokus z 10. minuty neměl ke gólu příliš daleko. Na centr Alfreda Duncana si naskočil perfektně, razantní hlavička však skončila pouze na tyči. Jinak úvodní dějství mnoho šancí nenabídlo a bohaté bylo jen na zbytečné ztráty míče. Těsně před odchodem do šaten se z dobré pozice neprosadil ani Andrea Pinamonti, a tak se poprvé od prosince 2018 stalo, že ve vzájemném duelu na Mapei Stadium nepadla do poločasu branka.

Po změně stran to byl opět Cabral, kdo šel v útočné snaze příkladem. Tentokrát si v šestnáctce počkal na balon, který před sebe po nákopu Aleksy Terziče nešťastně vyrazil Russo, a brazilský útočník jej pohodlně uklidil do sítě. První střela na bránu z kopaček zelenobílých přišla po více jak hodině hry, Berardi však brankáře nepřekonal. Italský reprezentant dostal šanci na reparát v 72. minutě, když hlavní sudí domácím přiřkl pokutový kop. S jeho zahráním si chladnokrevně poradil a zapsal svou 12. ligovou trefu v ročníku. Na jeho gólový počin po sedmi minutách zareagoval střídající Saponara. Ten se fantasticky zorientoval za hranicí pokutového území a zakroutil míč do pravé šibenice. Červenou kartu Ruana Tressoldiho z 82. minuty rychle potrestal Nicolas Gonzalez, který následně hlavou přidal třetí gól fialek. Nepovedený závěr sezony černozelených podtrhl Rogério, jenž se v závěru stal druhým vyloučeným.

Páteční předehrávka posledního kola ligy tak skončila výhrou Fiorentiny. Oslavy vítězství však Fialky rozhodně nebudou protahovat, jelikož je už 7. června čeká finále Konferenční ligy v Praze. O poznání smutnější atmosféra bude panovat mezi domácími, neboť ligový ročník zakončili sérií šesti utkání bez výhry.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
38
28
6
4
77 : 28
90
2
SS Lazio
38
22
8
8
60 : 30
74
3
Inter Milán
38
23
3
12
71 : 42
72
4
AC Milán
38
20
10
8
64 : 43
70
5
Atalanta Bergamo
38
19
7
12
66 : 48
64
6
AS Řím
38
18
9
11
50 : 38
63
7
Juventus FC
38
22
6
10
56 : 33
62
8
ACF Fiorentina
38
15
11
12
53 : 43
56
9
Bologna FC
38
14
12
12
53 : 49
54
10
Turín FC
38
14
11
13
42 : 41
53
11
AC Monza Brianza
38
14
10
14
48 : 52
52
12
Udinese Calcio
38
11
13
14
47 : 48
46
13
US Sassuolo
38
12
9
17
47 : 61
45
14
Empoli FC
38
10
13
15
37 : 49
43
15
Salernitana Calcio
38
9
15
14
48 : 62
42
16
US Lecce
38
8
12
18
33 : 46
36
17
Hellas Verona
38
7
10
21
31 : 59
31
18
Spezia Calcio
38
6
13
19
31 : 62
31
19
US Cremonese
38
5
12
21
36 : 69
27
20
UC Sampdoria
38
3
10
25
24 : 71
19

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
El Matador

Grazie ragazzi po remíze s Lecce sem byl přesvědčenej, že LM zase prodrbeme. Naštěstí to ostatní zdrbali ještě vic sem hodně zvědavej na letní mercato - jak se podaří nahradit SMS a Alberta. A jestli konečně dorazí nějaká devitka, schopná zaskočit za Cira.

Reagovat
Largo

To jsem taky zvedavej. I kdo ho vubec bude delat, az odejde Tare. Je fajn, ze by to konecne mohlo byt mercato podle Sarriho. Pry chce Milika, Audera jako dvojku za Provedela, Zeilinskiho, Parisiho a Berardiho. Hodil by se mi tam i Orsolini. Hlavne doufam, ze v tom dresu neuvidim Frattesiho, o kterym se taky dost psalo…

Reagovat
Pipo123

Audero je zbytočnosť, tak kvalitného brankára ako dvojku nepotrebujeme. Milik by bol fajn, nejaký backup za Cira je potreba, je vlastne zázrak uhrať druhé miesto bez útočníka. Zielinksi je mimo, to isté aj Berardi a Frattesi

Reagovat
Eichel

Kam sa špekuluje, že by mal odísť SMS?

Reagovat
Juan Román Riquelme

AC

Reagovat
formic81

a Alberto?

Reagovat
Juan Román Riquelme

o tom nemam ani poneti......

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Furia Ceca

Byli jsme asi 5 minut od EL, než nás – kdo jiný – Paulito poslal do EKLu I když otázka, jestli nás v ní UEFA vůbec nechá...

Reagovat
10

Za trest nechá...

Reagovat
Salfovic

Tak pro těch 4, 5 atraktivních klubů je to obecně za trest.

Reagovat
Furia Ceca

Beru i EKL. Sezóna bez Evropy je pro mě hrozná nuda

Reagovat
FORZAMILAN

To je jasný Spolu s Aston Villou budete nej favoriti

Reagovat
Furia Ceca

Pokud teda nerupneme v play-off s Bohemkou, jak už nás tady víc předpovídalo

Reagovat
rossoneri89

GODbye Zlatan Grazie

Reagovat
Realita

Proč se hraje o záchranu dodatečný zápas? Stejně bodů sice maj, ale je tam odlišné skóre nebo vzájemné zápasy ne?

Reagovat
fenixLFC

ked sa to nezmenilo tak sa beru vzajomne. tie budu mat rovnake. ale ze nie je dalsia podmienka celkove skore, to je dalsie prekvapenie

Reagovat
CubONE

Praveze od tejto sezony to zmenili - ak ma sedemnasty a osemnasty tim rovnako vela bodov, hraju spolu baraz nezavisle od skor/vysledkov atd.

Reagovat
Whitemedia

Děkuji za vysvětlení, takový bordel jsem u sestupujících v lize asi ještě nezažil. Větší bordel byl asi jen u dnešního souboje o titul v Belgii

Reagovat
MarcoBanco

Keď som pozeral live score tak počas nastavenia sa tam všetky 3 teamy prestriedali na výťaza ligy trošku kruté pre 2. a 3.

Reagovat
Furia Ceca

Mně to jako bordel nepřijde... naopak, to bude hodně emotivní zápas (nebo dvojzápas?) a určitě si ho nenechám ujít.

Reagovat
Whitemedia

Nenechal jsem si to ujít a Montipo bůh.

Reagovat
10

Stejně tak by to bylo o titul mezi 1. a 2.

Za mě úplně v pohodě, přidá to na zajímavosti

Reagovat
Salfovic

A bylo by to tak třeba i u postupu do LM/EL/sračky ?

Reagovat
10

ne, jen mezi 1./2. a 17./18.

Reagovat
Salfovic

Takže u postupů do poháru klasicky na vzájemné zápasy.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Kuchta

A nebylo to tak v Serii A vždycky? Vzpomínám si na stejnou situaci v sezoně 2004/2005 mezi Parmou a Bolognou:

https://www.eurofotbal.cz/serie-a/2004-2005/vysledky-rozlosovani/o-udrzeni/

Reagovat
Salfovic

Tehdy se to snad použilo naposled.

Reagovat
Salfovic

Neapol 90 bodů, značka top kvality

Reagovat
Salfovic

No a už se těším, jak Bohemka vyřadí v Ďolíčku Juventus, kterej se samou radostí rozpadne. Tedy ten Ďolíček.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele