základní část, 38. kolo
03.06.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Alessio Romagnoli (© AFP)

Lazio vicemistrem, v Empoli mu pomohly zásahy Romagnoliho a Luise Alberta

Titul vicemistra si pro sezonu 2022/2023 zajistili fotbalisté Lazia. V posledním zápase sezony porazili Empoli a v tabulce přeskočili Inter. Biancocelesti vypálili na branku Empoli celkem jedenáct střel, z toho se ujaly koncovky Alessia Romagnoliho a Luise Alberta.

Jen výhra mohla Lazio posunout zpět na druhé místo a to se nakonec také stalo. Římský celek byl od úvodní minuty na stadionu Carla Castellaniho aktivnější a první jedovatou střelu vyslal na Vicaria Luis Alberto. Ve 24. minutě to byl pro změnu Pedro, ale stav 0:0 se prozatím neměnil. Hned ve dvou slušných příležitostech neuspěl ani Ciro Immobile, potažmo Patrica vychytal nohama Vicario.

Lazio hrající v tmavě modré variantě dresů se prosadilo až krátce po změně stran. Luis Alberto fantasticky rozehrál rohový kop a na malém vápně Alessio Romagnoli hlavou poslal hosty do vedení.

Biancocelesti se mohli vedoucí brankou uklidnit a utkání dál kontrolovali. Empoli působilo bezzubě a vlastně nemělo jedinou větší příležitost. V 82. minutě musel znovu do akce Vicario a nebýt jeho, bylo by utkání již dávno rozhodnutou záležitostí. Takhle byli Azzurri pořád ve hře, nicméně závěr nezvládli. Nicolò Cambiaghi byl po druhé žluté kartě vyloučen a krátkou početní převahu využil ve druhý gól Luis Alberto. Za šestnáctkou si počkal na přiťuknutí Immobileho a z první uklidil balón do sítě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele