základní část, 38. kolo
04.06.2023 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Neapole (© AFP)

Neapol zakončila sezonu výhrou nad Sampdorií

Výsledek, který se očekával. Neapol udělala za mistrovskou sezonou vítěznou tečku, zatímco Sampdoria opouští nejvyšší soutěž po další porážce. Obě branky padly až ve druhém poločase a postarali se o ně Victor Osimhen a Giovanni Simeone.

První s posledním. I takový zápas se odehrál v rámci posledního kola letošní Serie A a dle předpokladů to byla jednoznačná partie. Neapol na hřišti dominovala a obranu Sampdorie prolomila po změně stran.

Už v prvním poločase měla několik příležitostí a tu první poslal Zieliński nad branku. O chvíli později zahrozili i "Námořníci" a Zanoliho pobídku směrem ke Quagliarellovi překazil brankář Meret. Ve 14. minutě po své typické akci zakončoval i Kvaracchelija, ale prozatím se stav neměnil. Partenopei byli naprosto dominantní na balónu a ve své moci ho měli zhruba 80 % času. Sampdoria na své příležitosti vyčkávala a stejně jako domácí se v prvním poločase neprosadila.

Úvodní šanci druhé půle měla na svědomí Sampdoria a Malagrid měl obrovskou šanci poslat outsidera do vedení, jenomže trefil jen připraveného Mereta. Pak už přišla gólová situace číslo jedna. Poté co se dral do šance Osimhen byl faulován Murruem a sudí nařídil pokutový kop. Sám Nigérijec ho proměnil a pojistil si titul nejlepšího kanonýra letošního ročníku Serie A.

Neapol se hodila do pohody a vzápětí měla i další příležitosti. Türk zastavil na brankové čáře střelu Anguissy i dvojitou šanci Gaetana. V 74. minutě zase orazítkoval brankovou konstrukci Raspadori a druhého gólu se Partenopei dočkali pět minut před koncem. Giovanni Simeone si navedl balón na pravačku a parádně trefil horní roh - 2:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele