základní část, 38. kolo
03.06.2023 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavující Marcelo Brozovič a Alessandro Bastoni (© AFP)

Inter gólem Brozoviće porazil nepřesně hrající Turín

Inter Milán zvládl roli favorita a na vysněné finále Ligy mistrů se naladil tím nejlepším možným způsobem. Porazil totiž FC Turín, který dnes mířil mimořádně nepřesně.

Turín snil o výhře, která by mu v souhře mnoha nejrůznějších okolností mohla přihrát vysněnou kvalifikaci do Evropské ligy. Jenže Býci měli proti sobě Inter a ten měl také o co hrát. Ve hře bylo druhé místo, které kromě jisté prestiže s sebou nese i několik milionů eur navíc. Turínští hráči byli i podle předzápasových rozhovorů natěšení a rozhodnutí získat za každou cenu tři body.

Jenže moc se jim to nevedlo. Na Býcích bylo vidět, že jsou nervózní a dělali několikrát zbytečné chyby. Inter jich ovšem dlouho nedokázal využít. Především díky dvojici Lukaku - Martínez se sice dostával do zakončení, působil v něm však docela zbrkle. Granata nedokázala déle držet míč v blízkosti soupeřova vápna a o nějakém tlaku na Nerazzurri už vůbec nemohla být řeč.

Celá anabáze za Evropou se navíc Turínu pořádně zamotala a zkomplikovala ve 37. minutě. Tehdy totiž chybovala domácí opora v bráně, zkušený gólman Vanja Milinković-Savić. Tomu snadno mezi prsty prošla rána chorvatského záložníka Marcela Brozoviće, který to v podstatě zkoušel jen proto, že žádný z jeho spoluhráčů nebyl volný - 1:0 pro Inter.

A to byl samozřejmě stav, se kterým se z pohledu Turína něco dělalo jen hodně těžko. Po změně stran sice domácí ofenzivní hráči mírně přidali, ale nepotkávali se s přesností. A když náhodou ano, tak jim stopku vystavila obrana Interu. Krátce před uplynutím hodiny hry střelec první branky Brozović našel krásným pasem Gagliardiniho, loučící se hráč Interu každopádně poslal míč hlavou těsně vedle.

Hodně se činil střídající Yann Karamoh, nicméně jeho kličky obranu hostů z klidu nevyvedly. Střídající brankář Alex Cordaz se pořádně zapotil při šanci Vlašiće, který našel Sanabriu, jeho ránu totiž musel likvidovat skvělým reflexivním zákrokem. Na opačné straně pálil po přihrávce od Lukakua Edin Džeko, ale střídající kanonýr orazítkoval jen levou tyč domácí brány. A když v samém závěru Tonny Sanabria prakticky sám před brankářem prakticky netrefil míč, bylo zkrátka jasno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele