základní část, 38. kolo
02.06.2023 20:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Arthur Cabral (© AFP)

Na výlet do Prahy se Fiorentina naladila výhrou. Barák generálku na finále vynechal

Hráči Sassuola přivítali v závěrečném kole Serie A na domácí půdě Fiorentinu, se kterou padli 1:3. Úvodní branku zápasu vstřelil Arthur Cabral, jenž si našel míč nepřesvědčivě vyražený Alessandrem Russem. Domácí sice vyrovnali zásluhou penalty zaviněné střelcem první trefy, v 79. minutě však utkání zpět na stranu finalisty Evropské konferenční ligy převrátil dalekonosnou ranou Riccardo Saponara. Neroverdi se tedy museli rozloučit se sezonou nepříjemnou šňůrou šesti duelů bez výhry. Antonín Barák, který se nedočkal pozvánky na nadcházející reprezentační sraz kvůli chování, vynechal vinou horečky i klání Fialek.

Poslední střetnutí svěřenců Vicenza Italiana před cestou do Prahy k finálovému zápasu Konferenční ligy je zavedlo na stadion, na němž v předchozích dvou sezonách ani jednou nebodovaly. Pokud by se jim povedlo tuto minisérii přerušit, mohlo dojít i ke kosmetické úpravě konečného umístění v tabulce, kde hrály o osmou příčku. O několik pozic níž, ovšem daleko od pásma sestupu, se nacházelo Sassuolo, jež navzdory slušné formě Domenica Berardiho nevyhrálo pětkrát za sebou.

Jako první zahrozil hostující Cabral, jehož pokus z 10. minuty neměl ke gólu příliš daleko. Na centr Alfreda Duncana si naskočil perfektně, razantní hlavička však skončila pouze na tyči. Jinak úvodní dějství mnoho šancí nenabídlo a bohaté bylo jen na zbytečné ztráty míče. Těsně před odchodem do šaten se z dobré pozice neprosadil ani Andrea Pinamonti, a tak se poprvé od prosince 2018 stalo, že ve vzájemném duelu na Mapei Stadium nepadla do poločasu branka.

Po změně stran to byl opět Cabral, kdo šel v útočné snaze příkladem. Tentokrát si v šestnáctce počkal na balon, který před sebe po nákopu Aleksy Terziče nešťastně vyrazil Russo, a brazilský útočník jej pohodlně uklidil do sítě. První střela na bránu z kopaček zelenobílých přišla po více jak hodině hry, Berardi však brankáře nepřekonal. Italský reprezentant dostal šanci na reparát v 72. minutě, když hlavní sudí domácím přiřkl pokutový kop. S jeho zahráním si chladnokrevně poradil a zapsal svou 12. ligovou trefu v ročníku. Na jeho gólový počin po sedmi minutách zareagoval střídající Saponara. Ten se fantasticky zorientoval za hranicí pokutového území a zakroutil míč do pravé šibenice. Červenou kartu Ruana Tressoldiho z 82. minuty rychle potrestal Nicolas Gonzalez, který následně hlavou přidal třetí gól fialek. Nepovedený závěr sezony černozelených podtrhl Rogério, jenž se v závěru stal druhým vyloučeným.

Páteční předehrávka posledního kola ligy tak skončila výhrou Fiorentiny. Oslavy vítězství však Fialky rozhodně nebudou protahovat, jelikož je už 7. června čeká finále Konferenční ligy v Praze. O poznání smutnější atmosféra bude panovat mezi domácími, neboť ligový ročník zakončili sérií šesti utkání bez výhry.

Autor: Livesport.cz / Kryštof Burger

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:3 ft

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele