základní část, 38. kolo
04.06.2023 21:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Bologny (© AFP)

Boloňa získala deváté místo, v Lecce zvládla pětigólovou přestřelku

Na deváté místo nakonec poskočila Boloňa, která vyhrála na stadionu Via del Mare 3:2. Do utkání přitom vstoupili lépe domácí a Rossoblu museli po změně stran otáčet. Lecce pak dokázalo vyrovnat, ale poslední slovo měli hosté, konkrétně Lewis Ferguson.

První poločas nabídl poměrně ofenzivní podívanou, ve které sice byla Boloňa častěji u balónu, ale nebezpečnější byli domácí. Bezbrankový stav pak vydržel na Via del Mare jen do 17. minuty, než se prosadil Lameck Banda. Zambijský záložník využil dobré přihrávky na vápno v podání Strefezzy a přízemní střelou k tyči poslal Lecce do vedení. Boloňa sice bleskurychle vyrovnala, ale Arnautovićův gól kvůli ofsajdu neplatil.

Boloňa po inkasované brance přidala a měla možnosti, jenomže před koncem poločasu zase zahrozili domácí a Bandovi nechybělo moc, aby se po druhé zapsal mezi střelce. Jeho hlavičku vychytal Skorupski.

Do druhého poločasu už nenastoupil Lorenzo Colombo, kterého nahradil Assan Ceesay. Boloni se nakonec podařilo vyrovnat po hodině hry, kdy se ze vzduchu prosadil Marko Arnautović. Naděje na konečné deváté místo tím ožila a hosté skutečně vzali šanci za pačesy. V 83. minutě Joshua Zirkzee ukázal nekompromisní střelu k tyči a brankář Falcone neměl nárok.

Utkání však teprve vrcholilo a gólová přestřelka pokračovala v 89. minutě. Rémi Oudin se po centru z levé strany opřel do balónu z první a Skorupski nestihl zareagovat. Vypadalo to na remízu 2:2, ale Boloňa v nastavení přeci jen urvala výhru a posunula se na deváté místo tabulky. V sedmé minutě nastavení rozdělil Moro balón do strany a Lewis Ferguson ho utaženou placírkou uklidil přesně k tyči! Boloňa porazila Lecce 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele