Serie A - souhrn 27. kola: Neapol opět blíže k titulu

17.03.2023, 20:23, aktualizováno 19.03.2023, 22:50
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Juventusu (© AFP)

Neapol snadno vyhrála na půdě Turína a znovu se přiblížila k titulu. Lazio ovládlo městské derby a posunulo se na druhou pozici před Inter, jenž nestačil na Juventus. Další výhru přidala Fiorentina, tentokrát nad Lecce. AC Milán není v ideálním rozpoložení a ukázal to i zápas v Udinese, Rossoneri padli 1:3...

Inter Milán - Juventus FC 0:1

19.03.2023 20:45

Góly: 23. Filip Kostić

Juventus se s cyklem před reprezentační pauzou rozloučil ve velkém stylu a poradil si v derby s Interem. Díky trefě Filipa Kostiće se zase přiblížil příčkám vyhrazeným pro Ligu mistrů, byť s sebou pořád táhne zátěž v podobě odpočtu patnácti bodů.

Derby d’Italia, souboj dvou nesmrtelných soků, které přesahuje význam a hranice jednoho města. Zasahuje celé regiony, celou zemi. Derby mezi Interem a Juventusem. Pád jednoho následuje oslava v zástupech fanoušků soupeře. A dnes tenhle střet ozdobil program nedělních kol nejvyšší italské ligy. Pod dohledem arbitra Chiffiho se do sebe obě jedenáctky pustily s velkou vervou a lépe si počínal Juventus.

Filip Kostić možná nepatří k nejoblíbenějším hráčům "Staré dámy" a jeho dres si nekupuje každý mladý fanoušek Bianconeri, ale trenér Max Allegri mu věří. A dobře dělá. Nejprve ale musel Juventus přežít několik šancí protivníka. Jako když se v 18. minutě chystal vypálit Barella po akci Lukakua. Polský gólman Wojciech Szczęsny si ale jeho ránu pohlídal a spolu se svojí obranou si poradil i se standardkou po faulu na Dimarca.

A pak se stala kontroverzní situace. Ve 23. minutě po přihrávce Adriena Rabiota vypálil Filip Kostić a jeho rána prošla k neuvěření domácích fandů až za záda brankáře Onany. Zásah ještě ověřoval VAR a chvíli to vypadalo, že branka uznána nebude, ale sudí Chiffi a systém VAR nakonec trefu srbského záložníka do sítě Interu uznali.

Pokud jste ale chtěli zažít spektákl, pak jste asi z dnešního utkání museli být zklamaní. Ani jeden z týmů se k zakončení moc nehnal a spíš to byla klasická přetahovaná o míč. Ani po změně stran se tohle nezlepšilo, Inter se dál nemohl prokousat obranou Juventusu a hosté se stali mistry v držení míče a kontrole hry. Utkání naprosto postrádalo tempo a intenzitu.

Ani několikeré střídání nevedlo ke zlepšení situace. Inter si nedokázal vytvořit větší šanci, ani když to třeba díky Mchitarjanovi zkoušel. Obrana Juventusu držela. Postupně pak domácím docházel čas a taky energie na to něco s výsledkem udělat. Nakonec tak nezáživný duel vyhrál Juventus.

Více informací k zápasu

SS Lazio - AS Řím 1:0

19.03.2023 18:00

Góly: 65. Mattia Zaccagni

Sarriho Lazio ovládlo Řím a vyhrálo nad AS podruhé v řadě. Dnes večer mu k tomu pomohly dvě situace. Jednak vyloučení hloupě zasahujícího stopera Ibañeze a jednak úspěšně proměněný nájezd po krásné akci, o nějž se postaral Mattia Zaccagni.

Lazio potřebovalo reagovat na vypadnutí z pohárové Evropy a nebyla k tomu vhodnější chvíle než derby. To je zápas, který si fanoušci obou táborů často pamatují ze sezony nejvíc a klima v celém městě je dlouho před ním i po něm napjaté. Oba kluby navíc dělily jen dva body a oba cílily před reprezentační pauzou na příčky Ligy mistrů. V bráně Lazia se opět ukázal Ivan Provedel i přes vysoké horečky, které ho ještě dopoledne trápily. I to ukazovalo, jak moc hráčům obou celků záleží na tom, aby se na derby přímo podíleli.

Domácí Biancocelesti se v prvních momentech starali hlavně o držení míče, zatímco AS se nechávalo volně unášet proudem utkání. Pro brankáře Provedela žádné nebezpečí neznamenalo. Pozdě dostupovalo hráče Lazia, kterým se dařila kombinace snad až na finální fázi. Zápas hodně ovlivnila minuta číslo třicet dva, v níž zcela hloupě a zbytečně trefil nohou soupeře stoper Ibañez a byl po druhé žluté kartě vyloučen!

Na to musel trenér Mourinho nějak reagovat a stáhl o poločase hvězdného Paula Dybalu. A Lazio začalo hrozit. Luis Alberto si s Patríciem ještě neporadil, ale Mattia Zaccagni už ano. V 65. minutě si s pomocí kolegů udělal z obrany AS dobrý den a z úhlu propálil brankáře Patrícia!

AS jen o tři minuty později srovnalo, když si dal vlastní branku obránce Nicolò Casale. Jenže sudí postřehl ofsajd atakujícího Chrise Smallinga, a branku Vlků tak odvolal. A ti si už do konce utkání nedokázali vytvořit žádnou další šanci. Lazio ovládlo nepříliš atraktivní derby, a slavilo tedy cenné tři body.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - US Lecce 1:0

19.03.2023 15:00

Góly: 27. Antonino Gallo (vl.)

Další výhra a další tři body. Fiorentina se veze na vítězné vlně, a nejenže postupuje pohárovou Evropou, ale stoupá i ligovou tabulkou. O nejtěsnější výhře nad Lecce rozhodla vlastní branka Antonina Galla.

Nebylo to zrovna ofenzivně laděné utkání, ovšem to domácí vůbec nemusí mrzet, protože cíl získat tři body byl splněn. Fiorentina měla v nohách utkání na půdě Sivassporu a minimálně na začátku zápasu to bylo znát. I tak se ale Viole podařilo skórovat, když centr do šestnáctky nešťastně zasáhl do vlastní sítě natěsno strážený Antonino Gallo.

To byl nejdůležitější okamžik jinak nepříliš záživného souboje. Viola ofenzivními akcemi šetřila, a pokud jde o Lecce, to bylo směrem dopředu bezzubé. Tempo hry se po přestávce nezměnilo a dokonce už nepadl k nelibosti fanoušků žádný gól. Ve 48. minutě podržel domácí celek brankář Terracciano, který vyrazil střelu Federica Di Francesca. Tahle šance byla tou největší na straně Lecce vůbec.

Fiorentina se přeci jenom musela o výsledek strachovat až do úplného konce, vedení 1:0 však nakonec uhájila, a protáhla tedy svojí sérii výher napříč všemi soutěžemi.

Více informací k zápasu

Turín FC - SSC Neapol 0:4

19.03.2023 15:00

Góly: 9. Victor Osimhen, 35. Chviča Kvaracchelija (pen.), 51. Victor Osimhen, 68. Tanguy Ndombélé

Ani Turín nedokázal rozjetou Neapol zastavit, či snad jen přibrzdit. Domácí "Býci" byli Partenopei rozneseni na kousky a to čtyřmi góly. Trefili se Kvaracchelija s Ndombélém, ale hlavní hvězdou byl zase Victor Osimhen. Dneska si na své konto připsal další dvě trefy.

Brankář Vanja Milinković-Savić počítal s tím, že dnešní odpoledne pro něj bude vším, jen ne odpočinkovým. Před ním sice stáli muži jako Schuurs, Gravillon nebo Rodríguez, jenž se nedávno označil za nejlepšího levého stopera v tříčlenné obraně v lize, ale při pohledu na formu Neapole ho to asi moc neuklidnilo. Zpočátku sice Turín občas vystrčil růžky, ale jako první okamžitě udeřila Neapol.

Victorovi Osimhenovi stačilo necelých devět minut, aby si naskočil na rohový kop od Piotra Zielińského a hlavou jej usměrnil do sítě. Na jeho pohyb nestačil zareagovat ani Schuurs s brankářem Milinkovićem-Savićem a Neapol vedla. No a to je stav, ze kterého se málokterý soupeř dokáže dostatečně otřepat, což ukázala už celá řádka soupeřů klubu ze stínu Vesuvu.

Turín ale přesto párkrát ukázal, že utkání ještě nezabalil. Po dvaceti minutách vypálil hodně tvrdě Samuele Ricci a jeho dělovku vyrážel před sebe brankář Alex Meret. Naštěstí pro něj se dobíhající Tonny Sanabria nedokázal lépe trefit a míč poslal jen do tyče! O deset minut později se Linettymu nepovedl obranný zákrok ve vlastní šestnáctce a fauloval pronikajícího Kviču Kvaraccheliju. Sám faulovaný se postavil k zahrávání pokutového kopu a nemýlil se!

Stejný hráč se ještě do konce první půle pokoušel vypálit, ale jeho snahy vyšly díky skvělé práci domácí obrany vniveč. Z obou největších ofenzivních zbraní hostí udeřil podruhé jen Osimhen. Pět minut po změně stran si naběhl na pas Olivery (po akci, kterou kompletně vymyslel a prakticky celou provedl právě gruzínský klenot Kvaracchelija) a zcela volný usměrnil míč do sítě za záda bezbranného gólmana Milinkoviće-Saviće.

Snad z obavy o případný debakl se domácí začali víc koncentrovat na obranu, která byla posílena o dva nově příchozí obránce. Ani s jejich pomocí ale Turín nedokázal udržet Neapol na uzdě. Osimhen tentokrát rozjel akci, vybojoval míč a posunul ho na Kvaraccheliju. Ten přihrál na Tanguye Ndombélého a robustní záložník stanovil konečné skóre na 4:0 pro lídra Serie A. Neapol dělí od titulu stále méně!

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Hellas Verona 3:1

19.03.2023 12:30

Góly: 24. Manolo Gabbiadini, 35. Manolo Gabbiadini, 90+8. Alessandro Zanoli - 89. Davide Faraoni

Ryze záchranářský duel mezi Sampdorií a Hellasem ovládl prvně jmenovaný a zvýšil si tím šance záchranu. "Námořníci" na nesestupové pozice nadále ztrácí, ale povedlo se jim konečně přerušit dlouhou sérii bez vítězství, což by je mohlo do dalších kol povzbudit. Hlavní hvězdou zápasu byl dvougólový Manolo Gabbiadini.

Hellas v konečném zúčtování ovládl snad všechny důležité statistiky, nicméně tu nejdůležitější nikoliv. Sampdoria byla jednoduše efektivní a po třech brankách je vítězství zasloužené.

Oba týmy vstoupily do zápasu aktivně a úvodní desetiminutovka nabídla zajímavé okamžiky na obou stranách. Jako první prověřil Montipá střelou Djuričić a na druhé straně se zase nenechal zahanbit Türk po ráně Lazoviće. Ve 24. minutě se poprvé měnilo skóre. Obrana Hellasu nedokázala odvrátit rohový kop a z následného závaru se prosadil Manolo Gabbiadini. Hellas mohl rychle odpovědět, nebýt skvělého obraného zákroku Nuytincka a místo toho přišel druhý gól "Námořníků". Manolo Gabbiadini se ze střední vzdálenosti obtočil kolem balónu a parádní ranou zvýšil na 2:0. Aby toho nebylo málo, musel veronský celek sáhnout už v první půli ke střídání a o přestávce měl jednoznačně o čem přemýšlet.

Sampdoria držela otěže záchranářského zápasu pevně ve svých rukou, nicméně vyhráno neměla. Hellas vstoupil do druhé půle výrazně aktivněji a snažil se co nejrychleji vstřelit kontaktní branku. Jayden Braaf ale orazítkoval jen tyčku a branka v 61. minutě kvůli ofsajdu neplatila. Hosté měli i kopu smůly, protože další branka o čtyři minuty později znovu neplatila.

Hellas se nevzdával, ale jeho kontaktní a konečně už regulérní gól přišel až dvě minuty před koncem. Po rohovém kopu se na malém vápně zjevil hlavičkující Davide Faraoni a zadělal na drama. Sudí Mariani pak přidal do vínku dlouhý nastavený čas a v jeho poslední minutě si Sampdoria pojistila výsledek gólem na 3:1. Z ukázkového kontru se trefil Alessandro Zanoli. "Námořníci" konečně doma vyhráli, ale jejich situace zůstává nadále složitá.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - AC Milán 3:1

18.03.2023 20:45

Góly: 9. Roberto Pereyra, 45+6. Beto, 70. Kingsley Ehizibue - 45+4. Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović se stal nejstarším hráčem Serie A, který se gólově prosadil. Bohužel k jeho nelibosti AC Milán prohrál a to po velmi špatném výkonu na hřišti Udinese. Rossoneri tak hazardují se čtvrtým místem a potenciální účastní v Lize mistrů pro příští rok.

Na druhou stranu Udinese je potřeba pochválit. Zebry doma hrály velmi dobře a v cestě za třemi body je nepřibrzdilo ani vyloučení trenéra Andrey Sottila ze závěru prvního poločasu. Skvělý týmový výkon zaslouženě slavil tři body.

V základní sestavě a s kapitánskou páskou se na trávníku představil Zlatan Ibrahimović. Hvězdný Švéd ale nemohl být spokojen, protože už v 9. minutě jeho tým prohrával. Po Samardžićově dobré práci zakončoval Roberto Pereyra a brankář Maignan k překvapení všech inkasoval. Udinese vedlo a bylo na koni. O chvíli později zkoušel v reakci na odpověď zakončit z velké dálky Ibrahimović a domácí svatyni minul.

Každopádně Milán prohrával a to byl pro něho velký problém. Ve 35. minutě neuspěl proti Silvestrimu ani Brahim Díaz, jinak toho hosté moc neukázali. Až před koncem poločasu se děly věci. Sudí i s posvěcením VARu odpískal poutový kop pro Rossoneri za Bijolovu hru rukou a Zlatan Ibrahimović pokutový kop neproměnil. Švédský veterán ale dostal možnost penaltu opakovat, protože hráči Udinese předčasně vběhli do vápna a na svůj druhý pokus už byl úspěšný. Tímto okamžikem se stal zároveň nejstarším střelcem Serie A všech dob.

Jenomže AC se neradovalo dlouho a ještě do přestávky si Udine vzalo vedení zpět. Defenzíva hostů vůbec nezachytila Successe, po jehož přihrávce bez problému zakončil do prázdné branky Beto. Trenér Stefano Pioli mohl jen nevěřícně kroutit hlavou.

Milán se pak ve druhé půli viditelně trápil a dvacet minut před koncem ho výrazně vzdálil bodovému zisku Kingsley Ehizibue. Obranná linie úplně vypustila akci v domnění ofsajdu a údajného faulu, který se vůbec nekonal a Ehizibue, který doklepl balón do sítě se ani neradoval. Žádný prohřešek proti pravidlům shledán nebyl a Udinese vedlo už o dvě branky. Pro hosty to byla kritická situace. Rossoneri už se zmohli jen na střelu Kruniće, jenomže na změnu skóre nedosáhli. Další porážka je pro AC Milán velkou komplikací v boji o Ligu mistrů, naopak Zebry si samozřejmě polepší.

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - Bologna FC 2:2

18.03.2023 18:00

Góly: 7. Lorenzo Pirola, 64. Boulaye Dia - 11. Lewis Ferguson, 73. Charampolos Lykogiannis

Hráči Salernitany remizovali ve 27. kole Serie A na vlastním hřišti s Bolognou 2:2. Granata se v průběhu utkání dostala hned dvakrát do vedení, ani v jednom případě jí však nevydrželo ani 10 minut. Velký podíl měl na konečném výsledku hostující Georgios Kyriakopoulos, jenž si připsal dvě asistence, přičemž tu druhou v gól zužitkoval jeho krajan Charalampos Lykogiannis. Tým ze Salerna tak sice mohl ze zápasu vytěžit více, zároveň ale neprohrál již počtvrté v řadě, díky čemuž se pomalými krůčky vzdaluje od sestupového pásma.

Pro zápasy hostujícího celku byl v posledních týdnech typický nízký počet gólů, jelikož z pěti předchozích střetnutí se fanoušci Bologni dočkali pouze jedenkrát dvou a více branek. Mohlo se tak zdát, že útočníci klubu z města pozoruhodné architektury dostali proti nejhorší defenzivě soutěže jedinečnou šanci se střelecky chytit. Pohled na statistiky nicméně trochu klamal, jelikož domácí pod Paulem Sousou na obranné práci výrazně zapracovali a obrali o body třeba AC Milán.

Kromě dobré defenzivy ukázali hráči Salernitany také ofenzivní kvalitu, neboť už v sedmé minutě slavili branku. Po rohovém kopu vyskočil nejvýše Lorenzo Pirola a razantní hlavičkou nedal brankáři šance zareagovat. Radost ovšem netrvala ani pět minut, protože dobrý centr usměrnil Lewis Ferguson do brány a vyrovnal. O obrat se pokusil ve 22. minutě Nikola Moro, ale do jeho rány se na poslední chvíli vložil jeden z obránců. Do konce poločasu oba týmy kombinovaly především kolem vápna svého soupeře, a tak k žádnému ohrožení brány nedošlo.

Druhá půle začala opatrně a až v 64. minutě se změnilo skóre. Byla to opět Granata, kdo vstřelil vedoucí branku. Po dalším rohovém kopu vznikl ve vápně zmatek, čehož využil Boulaye Dia. Senegalský útočník se opřel do odraženého míče a s přispěním několika tečí se mohl radovat. Vedení opět netrvalo dlouho. Po dalším rohu se prosadil Lykogiannis, který vyskočil ze všech hráčů nejvýše a trefil se přesně k tyči. V posledních minutách vyrazil brankář Chrtů míč pouze k Junioru Sambiovi, ten ale nedokázal trefit odkrytou bránu.

Salernitana potřetí v řadě remizovala a v tabulce se musí nadále dívat především pod sebe. Po reprezentační pauze se Granata představí 2. dubna na stadionu Spezie, Bologna tentýž den přivítá Udinese.

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - US Cremonese 1:1

18.03.2023 15:00

Góly: 69. Carlos Augusto - 62. Daniel Ciofani

Nováček z Monzy si brousil zuby na první polovinu tabulky, ovšem po remíze 1:1 s Cremonese si zatím může nechat zajít chuť. Po hodině hry to totiž byli hosté, kdo se ujal vedení, ale o osm minut později přispěchala Monza s vyrovnávací brankou.

Monza tak zůstane po víkendu na třináctém místě, ovšem s velkým náskokem na sestupové příčky. Tam se naopak brodí Cremonese, pro které remíza vlastně vůbec nic neřeší.

V prvním poločase sice branka nepadla, ale o brankové příležitosti nebyla nouze. Již ve 14. minutě se blýskl skvělým zákrokem Carnesecchi, když se efektivně vrhl proti střele Izza. O chvíli později musel brankář Cremonese znovu na zem, tentokrát po hlavičce Petagny.

Carnesecchi se v prvním poločase překonával a jen jeho zásluhou drželo Cremonese v Monze nerozhodný výsledek. Před koncem první půle vyrazil střelu Ciurrii.

Ve druhém poločase přišlo přesně to, čeho se domácí obávali. V 61. minutě se hostům podařil kontr a po pěkné kombinaci uklízel balón do sítě Daniele Ciofani. Naštěstí pro Monzu přišla rychlá odpověď. Carlos Augusto procedil balón mezi nohy obránce i padajícího Carnesecchiho a dvacet minut před koncem byl stav znovu nerozhodný.

Žádný z týmů neměl dostatek sil rozhodnout zápas ve svůj prospěch a remíza 1:1 už se nezměnila.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Empoli FC 2:1

17.03.2023 20:45

Góly: 58. Marten de Roon, 86. Rasmus Højlund - 44. Tyronne Ebuehi

Fotbalisté Atalanty potvrdili roli favorita, když ve 27. kole Serie A přemohli na domácí půdě Empoli 2:1. Hosté sice šli na konci první půle do vedení, když se z ojedinělé šance prosadil Tyronne Ebuehi. Hráči z Bergama však ve druhé půli duel dvěma góly otočili, a darovali tak po více než měsíci fanouškům Nerazzurri vítězství v rámci italské nejvyšší soutěže. Hosté naopak prodloužili své čekání na plný bodový zisk na osm zápasů v řadě, avšak i nadále mají bezpečný polštář na týmy ohrožené sestupem.

První měsíc kalendářního roku 2023 vypadal pro Atalantu báječně. Během šesti úvodních duelů v něm zejména zásluhou Ademoly Lookmana nastřílela fantastických 22 branek. Poslední lednový den ovšem tým z Bergama vypadl z italského poháru, o což se postaral Inter, a od té doby forma Orobici prudce klesla. Využít toho chtělo Empoli, jenž na tom však bylo obdobně. Pro něj byli milánští Nerazzurri naopak jediným celkem, který dokazalo z předchozích osmi soutěžních duelů porazit.

A hned ve druhé minutě mohlo inkasovat. Davide Zappacosta poslal z pravé strany míč do pokutového území, kde ho ale ideálně netrefil Mario Pašalič, a jeho zakončení tak skončilo vysoko nad. V následujících minutách si sice Atalanta nevypracovala žádnou vyloženou šanci, i přesto ale dominovala a Empoli nedovolila v první půlhodině jediné střelecké zakončení. Byli to ale paradoxně svěřenci Paula Zanettiho, kteří se těsně před poločasem dostali do vedení. Postaral se o to Ebuehi. Nigérijský obránce si naběhl do vápna a skvěle zakončil akci vedenou z levé strany hřiště.

Zasloužené vyrovnání nakonec přišlo v 58. minutě. Matteo Ruggeri z levé strany posadil míč na hlavu Martena De Roona a ten velmi přesný centr uklidil k pravé tyči branky Samueleho Perisana. Od tohoto momentu si Nerazzurri nechávali míč hlavně pro sebe, ale příliš nebezpečí s ním generovat nedokázali, a hosté tak stále živili naději na bodový zisk. Toho se ale nakonec nedočkali. Čtyři minuty před koncem se totiž míč na malém vápně odrazil k Rasmusovi Hojlundovi a ten Perisana nekompromisně propálil.

Atalanta tak i přes bídnou formu potvrdila roli favorita a zvítězila. V příštím kole se 1. dubna představí v Cremoně, Empoli o dva dny později přivítá Lecce.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Spezia Calcio 1:0

17.03.2023 18:30

Góly: 71. Domenico Berardi (pen.)

Hráči Sassuola potvrdili ve 27. kole Serie A roli favorita, když na vlastní půdě porazili Spezii 1:0, a připsali si tak již čtvrté vítězství v řadě. Po gólovém představení na půdě AS Řím trvalo domácím delší dobu, než se dokázali prosadit. Nakonec je však v 71. minutě zachránil pokutový kop, který s dávkou štěstí proměnila stálice Neroverdi Domenico Berardi. Spezia tak i přes skvěle chytajícího Bartlomieje Dragowského na bod nedosáhala a stále se nachází jen těsně nad zónou sestupu.

Oba týmy v zádech hřály velmi nečekané výhry z minulého kola. Spezia přerušila sedmizápasové čekání na ligovou výhru a překvapivě doma skolila Inter, k čemuž gólem a asistencí přispěl elitní kanonýr M'Bala Nzola. Pro Sassuolo nebylo zaskočení některého z favoritů nic nového. Po zimní přestávce už dokázalo zdolat AC Milán či Atalantu a o uplynulém víkendu jeho ofenzivní sílu pocítilo římské AS. Polovinu ze čtyř branek Neroverdi vsítila kometa posledních týdnů Armand Laurienté.

Do zápasu však vstoupila lépe hostující Spezia, která během první minuty vyprodukovala hned dva nebezpečné střelecké pokusy, oba ale dokázala defenziva černozelených zblokovat. Celek z Ligurie i nadále nepolevoval v aktivitě a dělal domácím řadu problémů. Největší hrozbou byl dle očekávání Nzola, jenž své dvě zakončení z pravé strany ale mezi tři tyče nenasměroval a prozatím nepřidal svůj 13. ligový zásah. Sassuolo se osmělilo až po půlhodině hry, kdy technickou střelou zpoza vápna orazítkoval břevno Berardi. Těsně před odchodem do šaten měl obrovskou příležitost otevřít skóre Matheus Henrique, avšak Dragowski předvedl proti jeho hlaviččce skvostný zákrok.

Polský čaroděj ukázal své umění i zkraje druhé půle, kdy tygřím skokem vyrazil pokus směřující do šibenice. O chvíli později zahrozil rychlým průnikem do vápna Laurienté, jenže ani on nedokázal protlačit míč do sítě. V 71. minutě však již gólová píseň "I get knocked down" na stadionu v Sassuolu hrála, když se proměněným pokutovým kopem prezentoval Berardi.

Sassuolo si tak připsalo čtvrtou výhru v řadě a poskočilo do horní poloviny tabulky. V příštím kole 3. dubna přivítá Turín FC. Doma bude hrát také Spezia, která o den dříve vyzve Salernitanu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
27
23
2
2
64 : 16
71
2
SS Lazio
27
15
7
5
42 : 19
52
3
Inter Milán
27
16
2
9
47 : 31
50
4
AC Milán
27
14
6
7
44 : 36
48
5
AS Řím
27
14
5
8
35 : 26
47
6
Atalanta Bergamo
27
13
6
8
44 : 31
45
7
Juventus FC
27
17
5
5
45 : 22
41
8
Udinese Calcio
27
9
11
7
37 : 31
38
9
ACF Fiorentina
27
10
7
10
32 : 31
37
10
Bologna FC
27
10
7
10
33 : 36
37
11
Turín FC
27
10
7
10
29 : 33
37
12
US Sassuolo
27
10
6
11
35 : 40
36
13
AC Monza Brianza
27
9
7
11
32 : 37
34
14
Empoli FC
27
6
10
11
24 : 36
28
15
US Lecce
27
6
9
12
24 : 32
27
16
Salernitana Calcio
27
6
9
12
31 : 47
27
17
Spezia Calcio
27
5
9
13
23 : 43
24
18
Hellas Verona
27
4
7
16
22 : 41
19
19
UC Sampdoria
27
3
6
18
16 : 44
15
20
US Cremonese
27
1
10
16
22 : 49
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (92)

Přidat komentář
1899-1995

Co dodat, ten tým je úplně rozložený a v prdeli. Školácké chyby, impotentní útok, hráči totálně z formy, nikdo to nevezme na sebe. Jak by řekl Antoš: “Je to hnus, nedá se na to koukat, nemá to nic …”

Reagovat
swatm

Reagovat
AC.Milan

už bych tu sezónu radši ukončil

Reagovat
Dirtyfoxx420

To by bylo nejlepší a ve všech ligách

Reagovat
Salfovic

Za co kopal AC penaltu, za to držení nebo za ruku ?

Reagovat
10

za ruku

Reagovat
Salfovic

To je divný, když se to do ní odrazilo od nohy.

Reagovat
10

to nehraje roli

Reagovat
Haaland

more AC Milan nebude v nejlepší 4...Juve se tam probojuje a dnes porazí Inter 2:0

Reagovat
bobis21

Nemusíš být v top 4 když vyhraješ LM

Reagovat
GEGE

Ztratit v Udine není žádné překvapení... nedaří se tam dlouhodobě a letos tam prohráli skoro všichni favoriti. Ale prohrát takovým způsobem další zápas venku to je ostuda...Pokud se nezbrcha Leao tak jsme v prdeli...to co předvádí je zralé na tribunu...

MILAN PER SEMPRE!

Reagovat
Truffaldino

Schutzstaffel Lazio dnes zaslouženě, AS bohužel umí hru jen bořit.

Reagovat
Largo

Reagovat
Lech

Reagovat
danko10

Gratulácia na vidiek. Zaslúžene si nás trpezlivo rozluskli. Špeciálny Oný by už mohol ísť trénovať Ronalda na blízky východ. V jeho podaní je to už čistá šaškáreň. Lenže starý Dan je schopný po ňom podpísať Conteho, takže vlastne radšej nie.

Reagovat
Largo

Nebo hůř, prodloužit s ním o pár let...

Reagovat
mastakillah

Co se pls. stalo mezi Cristantem a Marušičem na konci? Vypl jsem to těsně před koncem.

Reagovat
pastal

Nějak se tam chytli na konci ale přenos končil jen na livesportu tam mají že oba dostali červenou neboj taky jsem zvědavý za chvíli někde videa budou co se tam přesně dělo

Reagovat
danko10

Neviem. Vypol som to po hvizde.

Reagovat
Maritazzi

Minulej tejden jsem se místo parády se Sassuolem dost random ocitl na zápase Maritima s Benficou. To byla neskutečná pastva pro oči, pro někoho, kdo se trýzní sledovánim spektáklu od našeho taktickýho masterminda. Když člověk projde, jakým způsobem zvládají doplnit tým po prodejích a zároveň dál fungovat a předvádět takovej fotbal, tak fakt klobouk dolů (asi je to u mě způsobeno i tím, že letos jedinej fotbal v Itálii chce hrát Neapol). Dost by mě zajímalo, co konkrétně se Pinto snaží do Říma přivést z těch věcí, co se tam naučil. Moc společných jmenovatelů kromě červený na dresech bych tam asi nenašel.

Já vím, že jsem to psal relativně nedávno, ale tím, že člověk má volnýho času čím dál tím míň, tak od toho fotbalu čeká i nějakej prožitek. Díky tomu, co dostáváme naservírováno, akorát cítím, že mě vlastně už nijak netankuje. Dřív jsem měl po prohranym derby blbou náladu, ale dneska je mi to úplně jedno. Jsem ve fázi, že přeju titul Neapoli, vlastně jí přeju i v LM, ať to celý ideálně vyhraje, za to jak se prezentujou. My se třeba někdy, aspoň poháru, dočkáme.

Reagovat
10

Benfica na mě tuhle sezonu udělala s Neapolí největší dojem, dělají to fakt skvěle

Reagovat
Alberto Aquilani

Tento tím je plný paradoxov. Po domácom zápase so Sociedadom som si vravel, že takto mentálne silný európsky Rím som fakt ešte nezažil, to isté napríklad aj predtým so Salzburgom, a medzičasom rupneme znova s Cremonese, nevyhráme v Lecce, odohráme smiešny zápas so Sassuolom a ďalšie brutálne zlé derby. Jo, a niekde tam prdneme Juventus.

Neviem čo si o tom celom myslieť, z týždňa na týždeň so mnou lomcujú iné pocity.

Mimochodom, viem že je to také klišé, ale Lazio tieto 2 derby v sezone hralo bez Immobileho a naozaj v nich nič nehralo, ale my sme boli v oboch tak brutálne špatný a bez duše a energie, že som horší derby výkon snaď ani nezažil.

A inak, tiež ma to vôbec neštve. Rovnako ma neštvalo to vypadnutie s Cremonese. Na druhú stranu ma úplne vytočil ten drbnutý zápas na Neapole a po minulom roku som hrozne namlsaný na európske poháre. Zároveň sa toho Feyenoordu veľmi bojím.

Reagovat
smazaný uživatel

Celé je to o tom, že Pinto kupoval patnáctileté kluky a dospělý fotbal dělal Rui Costa.

Reagovat
Maritazzi

Ještě jsem zapomněl dodat, že taková prohra jako dneska je o to debilnější v kontextu toho, co se Mourinho nestydí vypouštět z huby po zápase se Sociedadem, kde jsme nepřelezli půlku. Jakože namotivoval laziale úplně luxusně. Dement.

Reagovat
Martin9719

Spíš bych to házel na vedení klubu, protože Mourinho si dal za úkol rozložit každej tým který trénuje.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
10

Grazie ragazzi! Forza Juve

Reagovat
Nuno čomes

Jednoznačné a hrubé ovlivněni tou neodpískanou rukou. Ale to už je taková klasika.

Samozřejmě v ideálním světě by byl Inzaghi už dávno pryč, bohužel to není reálné. S nim i polovina kádru, ale to je ještě míň realnejší. Fandit se bude vždy, ale sledovat to už chce silný žaludek.

Reagovat
10

Ano, všichni moviolisti říkají, že není záběr, kde by tou rukou prokazatelně zahrál, ale čomes to viděl "jednoznačně". "Ale to už je taková klasika "

https://youtu.be/flmljbV5VuM?t=54

Reagovat
10

Rabiot nevyšel, tak musíme aspoň nějak vykonstruovat ruku u Vlahoviće

"hrubé ovlivnění" zápasu 50 metrů od brány

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Nuno čomes

Dobře Mirku.

Reagovat
10
Reagovat
Rudy

Sudi piskl co piskl, to neresme a neodvadejme pozornost od toho hlavniho. Opet Inzaghiho takticka sracka. Tady se nadava na Allegriho dinosaurus apod. Co by taky vymyslel, 90% souperu se porazi samo svoji neschopnosti a harakiri taktikou. Staci jim to odchodit a jen pozicne vykryvat prostory. Nejaky nabeh, rychlejsi preneseni za obranu nehrozi. Dumfries muze rovnou odejit, bud ho nestavi vubec a kdyz uz hraje, mic se na kridla vubec nedostane. Zbytecni krajni beci nebo zbytecny 3-5-2 system? Posun k lepsimu nevidim. K horsimu jiste.

Reagovat
Nuno čomes

3-5-2 s tímhle materíálem ne. Ale to by mu musel někdo říct, že existují i jiné systémy. Já Inzaghiho vyhazuju od prvního dne co přišel. Konečně to vidíte taky. Klidně kdyby ho i odstřelila kabina. On nemá nic, rozhodně nic pro to, aby trénoval Inter. Po gólu zalezli v 10 lidech na vápno a tím skončil zápas, protože náš stratég na tohle nikdy nic nevymyslí. Opakované stavění Dumfriese a Dambrosia je totální úlet. Střed zálohy má momentálně hrát Barella - Hakan - Henrik, protože Brozovic je po zranění úplně mimo. Samozřejmě ho loni prodloužili, takže tu bude zaclánět do r. 2026 za 6,5 mega ročně. Bravo. K zblití, co poslední rok vedení vymyslelo.

Reagovat
Rudy

Pokud tu nekdo vyhazuje Broza, dalsi diskuze je naprosto zbytecna. Zalohu a rozehravku ma ridit on. A ne kur.. stoperi. Potom to taky tak vypada, zaloha je tam naprosto zbytecna. Se tam pak muze posrat, stoperi si delaji vylety na AM apod. Vratit se nemaji sanci. Nevadi mi to u Bastoniho, umi poslat balon do vapna. Prava strana je uplny opak a chaos.

Reagovat
Salfovic

Kdo je ten čerstvě smazanej u preview ?

Reagovat
Furia Ceca

To byl ten vyhrocenej Interák Tuším Doni 77 nebo tak nějak...

Reagovat
Zark

Co blbne tvle

Reagovat
10

trošku mu to najelo...a pak asi dojelo, tak se smazal

Reagovat
DelPiero137

Presne, toto bolo v pohode derby este

Reagovat
Zark

Jojo, ale škoda dalšího diskutéra, byť interisty

Reagovat
DelPiero137

U neho to asi nebolo novym web design, skoda.

Reagovat
sinter

ked to niekto "vyhrotí" z interu tak je tu hneď pod sprškou čiernobielej lavíny a je chudý duchom, keď presne to isté urobí niekto z čiernobielej časti tak len "hecuje"

Reagovat
10

"čiernobielej lavíny"??? je tam 1 reakce

Reagovat
Nuno čomes

Za chvíli tady v sekci zůstanou sami

Reagovat
10
Reagovat
Zark

Fagioli nejen, že je technicky nadstandardní hráč, včera ještě ukázal, že má dvoje plíce. S pomocí soula ukázali presink, o kterém jsme si za dob ronalda mohli jen zdát.

Reagovat
10

Navíc osobnost, nezalekne se takovýho zápasu, naopak s ním roste, Loca včera to samé. To trio Interu, který nás ještě nedávno drtilo, si namazali na chleba.

Reagovat
Zark

je to poklad, o locovi jsem taky dole psal, s rabiotem ve formě ta záloha vypadá hned líp

I Gatti odehrál velký zápas, zvýšil tak šanci, že bonnuci zůstane u laviček, kde paradoxně pomůže více (jako motivátor)

Reagovat
10

italská kostra se snad pomalu ale jistě utváří, v takových zápasech je to pak hned cítit

Reagovat
Furia Ceca

Tak doufejme... po těch posledních letech bychom si zasloužili nějakou vzpruhu. A v podobě nový italský kostry by to bylo ideální

Reagovat
Zark

Loca vypadá, že se taky našel. Poslední zápasy si to dává, včera si to užíval. Celkově z toho týmu je cítit větší pohoda (až na tu naší chodící depresi v útoku).

Reagovat
Zark

Reagovat
stuff

Takych kombinacii tam bolo niekolko. Nepoznaval som ten tim

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
smazaný uživatel

NextGen se prostě vyplatí i kdyby to vyprodukovalo jen jednoho hráče v ročníku.

Pořád nechápu, proč se na to ostatní vysrali. Zas taková investice to být nemůže.

Reagovat
10

navíc Juventus v tomhle rozhodně nevynikal, ty základy měl hrozný...třeba zrovna vy s vaší základnou byste toho museli využít ještě násobně lépe

Reagovat
Furia Ceca

Odpověď máš na wikipedii:

"Juventus' reserve team and the second-team project itself led by FIGC have faced a lot of criticism. On 28 July 2018, before the team's official foundation, Sicula Leonzio president Giuseppe Leonardo criticised Juventus' choice to form their reserve team by saying: "Reserve teams are a flop, an experiment that does not lead to anywhere. Juventus B are going to be harmful and will distort the championship: they are not a newly-promoted team but they are certainly going to be strong, we have seen this in women's football that the Bianconeri don't make a bad impression wherever they put their effort".[29] In August 2018, Sportitalia director Michele Criscitellio criticised the second-team project by stating: "The mission of Juve[ntus] B was to get their youngsters to play and not to take away a place from the Serie C clubs to reach the Serie B. The buying power is so different that there would be no competition. It is pointless to make investments for whoever Juventus will end up in the group".[30]

In December 2018, Pisa's fans attacked Juventus U23 by stating, in an official statement: "B teams are an insult to the dignity of those who consider the Lega Pro their own Serie A", further noting that Pisa should not act as a "sparring partner" for "youngsters without a stadium and history". The fans also defected the two league matches against Juventus U23 in the 2018–19 Serie C.[31] In September 2019, Arezzo's fans flew a banner in front of their bus saying "No to B teams".[32] They too defected the match against them as they had done in April.[33]

In November 2021, Padova's fans considered Juventus U23 a "Super League franchise" and defected the two league matches against them.[34] In July 2022, Lega Serie B president Mauro Balata expressed dissent towards reserve teams playing in Serie B, saying: "Our league embraces big and important cities. If another league wants to continue with this second-team project they can do so, but without affecting our rights and our history. It is not fair".[35]"

==

Takže Italové jsou zase tradičně za kretény a hysterčí kvůli nějakým žabomyším válkám, místo aby si vytáhli hlavu z prdele a pochopili, že jestli nenajdou vhodný mezistupeň, jak talentovaný mladíky hladce adaptovat na dospělou kategorii, tak můžou zapomenout na to, že se někdy vyrovnají Španělům nebo Němcům, kteří tohle nepodceňují a taky už z toho samozřejmě těží.

Ale zpátky k Italům: je mi naprosto jasný, že když Juve Next Gen schytalo takový hate, že další velkokluby se samozřejmě zaleknou a juniorky zakládat nebudou. Kéž bych se mýlil...

Reagovat
10

ty vyjádření mluví za vše

Reagovat
Maritazzi

Ty kráso, klasika, italská zatuchlost, všechno děláme nejlíp, osmdesátiletý prezidenti druholigovejch klubů nasraný a je to názor všech. Takže teď v otázce začleňování nefunguje vlastně už vůbec nic, protože jediný, co jakžtakž dávalo smysl - spoluvlastnictví je zrušený. Neuvěřitelný, jak si ta země háže sama klacky pod nohy.

Reagovat
10

na tomhle je fakt vidět úplně všechno, celá země

Reagovat
Furia Ceca

Nejlepší je to vyjádření "Reserve teams are a flop, an experiment that does not lead to anywhere." Frajer asi neviděl Barcelonu nebo Bayern, který díky rezervním týmům "zprovoznili" hráče jako Alaba, Kroos, Müller, Messi, Gavi nebo Puyol.

Ty další vyjádření netřeba komentovat... Ti lokální magnáti jsou jenom strejcové, co se v zaprděných kabinetech opájejí vlastní "důležitostí". Srát na italský fotbal, protože důležitý je, co se děje v jejich rybníčku a tam nějaký rezervní tým Juventusu nemá co dělat, protože jejich ješitnost uráží, že Juventus tam nepřijede s áčkem.

Přitom přesně jak píšeš: když zrušili spoluvlastnictví, jakým systémem chtějí ty mladý hráče dostat na nejvyšší úroveň? Italové jsou v tomhle sraní do vlastního hnízda skutečnými mistry.

Reagovat
DelPiero137

Kazdy narieka a place ako je to nefer ale aby sa niekto hecol a spravil fungujuci klub v Serii B alebo C, tak to uz nie. Presne ako pises, chcu byt kapovia vo svojom malom rybnicku, v zaprdenych kabinetoch. To je easy a nevyzaduje to vela namahy.

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Malost.

Reagovat
Zark

Já si pamatuju, že tehdy to chválil snad jen paradoxně váš tehdejší trenér, sám slavný Luis Enrique

jinak ale dlouho se z U23 nikdo neprosadil, nebo si alespoň nevybavuju někoho, kdo by u nás dostal více šancí za tu dobu existence tohoto celku. Do pravidelného základu teda zatím "jen" Fagio, pokud teda nebudu počítat Mirettiho, kterého Allegri spíš šikanuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Dlužno dodat, že Fagioli se vyhrál v Cremonese.

Ale v kádru Juventusu je te´d spousta mladých, zvyklých na dospělý fotbal a jde to vidět ve srovnání s Volpatem nebo Bovem, kteří mají super základ, ale takticky ta nic není.

Reagovat
Zark

Je to tak, v primaverach mají čísla jako messi s ronaldem, pak přijdou do ligového zápasu a hrají jako žáčci kolikrát

Reagovat
Furia Ceca

Ale tu U23 měl Juventus delší dobu. Ale teprve před pár lety asociace umožnila, aby tyhle týmy mohly kluby přihlásit do Serie C. A přišel ten výše uvedenej shitstorm.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Ještě abych to doplnil: tady jde vidět ten obrovský rozdíl, jako Juve U23 (ne)fungovalo, když existovalo separátně, a jak se to zlepšilo o 1000 %, když se to U23 začlenilo do regulérního a funkčního systému. Ať z toho Juve Next poprvé naskočil do ostrýho zápasu kdokoliv, tak nikdy nikdo nepropadl. Ti hráči jsou z tý SC vyhraní, takže se v SA, LM či EL automaticky neposerou.

Reagovat
Zark

Vždyť jsem bral to období, od kdy hrají v serii c

Reagovat
Forza_Inter

hlavne v talianskom na peniaze chudobnom futbalovom prostredí je presne toto cesta...

Reagovat
Airus

Je nutný se max. soustředit na EL aby jsme se skrz ní dostali do LM.

Když nebudeme LM, tak nevím kdo tam zůstane krom extrémně starých a hrozně mladých

Rabiot je jasnej, ten klasicky hraje dobře jenom před nároďákem, nebo když cítí Payday ve volném přestupu.

Vlaho, pravděpodobně jde tak nebo tak... Pod Maxem hrát nemůže.

Bremer... Taky by změnil působiště.

A pokuď nebude LM a zůstanou starci, tak nebude na platy a zpeněžit se bude muset mladý talent

Toť má depresivní vize

Reagovat
Furia Ceca

Rabiot je jako ten kaktus, co roste jen jednou za několik let... Rabiot má jednu TOP sezónu za 7 let, což vychází, že jich bude mít dvě, maximálně tři za celou kariéru. Měli bychom být vděční a plní radosti, že můžeme být svědky tohoto jedinečného přírodního úkazu

Reagovat
Furia Ceca

Měla být odpověď na Airuse V tom novým formátu prakticky nemůžu reagovat na poslední příspěvek, pokud nedám zoom aspoň na 200 %

Reagovat
stuff

Len toten kaktus nevykvitne furt pred koncom zmluvy

Reagovat
cresposuper

Inzaghi snad po sezone konci. Ten tim ma vacsie problemy, ale Simone sa ich ani nepokusa riesit a robi uplne nezmyselne rozhodnutia.

Reagovat
Godblesss

Nabízí se Conte, ale nevěřím že se vrátí.

Reagovat
Salfovic

Ví se, kdy se bude řešit odvolání Juve proti odečtu bodů? Celkem očekávám, že ten odečet zmírní na 9 bodů, požadovaných žalobcem.

Reagovat
10

19. dubna

můžou to jen úplně zrušit nebo potvrdit

Reagovat
Salfovic

Aha, proč Vždyť zmírnění trestů je v podstatě základ takových odvolání všude.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád přemýšlím, v čem je přínos našeho kapitána. Florenzo Žellégrini.

Někteří hráči ztrácí míče. Ale když ho ztratí capitano, navíc i zpravidla lehne, takže dozadu už nepomůže.

Jeho opěvované přímé kopy končí z 90% na prvním hráči, protože jsou krátké a nízké. Ano, pak tam díky našim stoperům zapíše asistenci, ale Dybala by měl kopat všechno.

Jeho střela ve hře je na úrovni amatérů. Jako vážně. Ze všech pozic.

Je pomalý, jakože jeden z nejpomalejších hráčů v klubu, i šnek Mancini ho podle mě udělá na každé trati od 10 do 100m. Dobře, Patricio bude asi pomalejší.

Jeho driblink je na záložníka neuvěřitelně neefektivní. I pomalí hráči se umí uvolnit aspoň přes jednoho hráče. Už si nepamatuju, kdy Florenzo přes někoho prošel. A to se v Římě publikum smálo Zaniolovi za jeho sóla..

V životě nevyhraje souboj, ještě necelý rok nazpět jezdil po prdeli na 70 metrech hřiště, alespoň tak kompenzoval ten zbytek

On skutečně Florkovatí, ale ne proto, že by ho trenéři házeli zprava doleva, po zranění se nevrátil na svou předchozí přijatelnou úroveň a fanoušci mu vyčítali tvrdá jednání o nové smlouvě, ale protože se prostě naplno ukazuje, že je to průměrný hráč. Systém, ve kterém by exceloval, by se nastavit dal, ale tempo hry a celková fotbalová filozofie takového fotbalu už dobrých dvacet let neexistuje, žádný tým s ambicemi nemůže obětovat jednu pozici na hřišti za jeden moment, který může a nemusí přijít.

----------------

K derby.

V deseti jsme útočili proti Sassuolu, proč jsme nemohli zkusit dvacet minut zatlačit na Lazio, které má mimochodem dost průměrné beky, to jen Sarri není blbý a vyvažuje to držením míče, třeba nějak vyrovnat a pak pošetřit Paulita, stáhnout Flola a nechat to dokopat jiné? Místo toho přišla nějaká snaha až posledních 5 nebo kolik minut.

To střídání Llorenteho ani nebudu komentovat.

Iba je pacient, za mě se narozdíl od přiblblého Manciniho, který by za mě měl nosit pásku - to by aspoň adekvátně reprezentovalo Mourinhův fotbal, nijak nezlepšil. V listopadu je mu 25, ještě tak rok z něj budeme dělat nadějného hráče a pak ho pustíme za 11 mil do Interu.

Měli bychom hrát obranu Celik - Mancini - Smalling - Spina, v záloze musí být vždy jeden z dvojice Matič/Wijnaldum na hlídání Cristanteho, před nimi cokoliv, máme dvě křídla, dva hroty, máme trequartistu.

--------

Aktuální Mourinhův bodový průměr na zápas za letošní sezónu je na chlup stejný jako Fonsecy. V celkovém součtu je už horší.

Bez emocí. Daje.

Reagovat
Maritazzi

Ten bodovej průměr vyjadřuje naprosto všechno. Celý mi to jen potvrzuje, jak prehistoricky se u nás dělá fotbal. Fanoušci, zbláznění tou jeho aurou, za ním, z toho co čtu, z většiny stojí. Já pořád mám nějakou představu, že fanoušci v Římě chtěli vidět i normální hru, místo toho doufají, že přijde Mourinho z Interu nebo Porta. Daleko lepší příklad je Mourinho z Tottenhamu, spěje se to ke stejnýmu konci, s tím že u nás teda vyhrál trofej nebo "trofej".

Žádnej projekt neexistuje, jen one man show Mourinha, kterej ten klub dál shazuje. Proto to skončí dalším rozmrdáním a další přestavbou. Ještě čekám, že fanoušci budou stát za ním dál a pro dalšího trenéra ta mise bude ještě těžší.

Včerejší Dybala a Llorente naprostý symbol toho chaosu, který na hřišti předvádíme. Lazio nám ukázalo, že i Sarri se umí dobře přizpůsobit materiálu, co má, nepotřebuje s Laziem předvádět Neapol, ale je to účelný a aspoň to má pořád nějaký kvality (a nepotřebuje furt brečet). A jak řiká i Alberto, je naprosto neuvěřitelný, s jakým nasazením jsou schopni odehrát skoro nejdůležitější zápasy v sezoně. Pellegriniho nemá smysl komentovat, tam to odhalili přesně Alberto s dankem dřív. Na druhou stranu, pro takovou nefyzickou skleněnku je tenhle herní styl, kdy ofenzíva probíhá na hodně roztáhlym hřišti bez držení balonu, naprosto nevhodná. Je na všechno sám a nemá ani techniku, ani fyzické přednosti, aby dokázal s balonem hrát, udržet ho, dát týmu klidu.

Zajímalo by mě, jestli i fanoušci Juve v Itálii stojí podobně za Allegrim, jako ti naši za Mourinhem.

Reagovat
10

K tomu Allegrimu - většina je pořád proti němu, ale teď ta kritika trošku utichla, protože se udělaly nějaký výsledky, ten odečet asi taky fanoušky s klubem víc semknul, ale ten předpotopní styl a atraktivita hry se kritizuje pořád. Ale pořád to není na takový úrovni jako tady, na těch fórech v Itálii se nejde úplně do hloubky mi přijde. Navíc se ty názory fakt otáčí strašně rychle, stačí 2-3 dobrý výsledky a už to hodnotí jinak, na LM a podzim už si pak nikdo nevzpomene a mají často tendenci psát, že s tím kádrem dělá maximum...

Mourinho fakt asi jede na charisma, který z nějakýho perverzního důvodu na tifosi AS platí. Protože nevím, čeho se jinak chytají. Jestli to je kvůli tý "trofeji", tak vám jí fakt byl čert dlužen

Reagovat
smazaný uživatel

Já furt věřím, že kdyby u toho 4-2-3-1 vydržel celý rok, horší by to nebylo a v létě mohl přejít na 4-3-1-2 nebo 2-1, aby maximálně využil Pelleho, Dybalu, i Zaniola třeba, nebo zahrál současně Galla a Tammyho s dobrou podporou, nebyli bychom tak ploší, maje o jednu vrstvu víc, Spina by měl svůj prostor, Gini by hrál svou roli, Cristante by v tom nějak přežil, sedělo by to Zekimu, který je teď nesmyslně odpálený, přitom včera byl jediným, kdo mohl vygumovat Zacagniho. Ani zas tak moc k tomu nebylo třeba. Dalo by se hrát defenzivně, pro mě za mě, ale dopředu by se pohyboval vyšší blok, ne dva hráči vedle sebe.

A mercato k tomu bylo ok v létě i teď v zimě.

Přestavba mi vůbec nevadí. Rui, Ibanez, Karsdorp, Tammy a další můžou klidně frčet o dům dál, hráčů je na trhu dost za poloviční mzdu a dvakrát větším přínosem. Joya asi půjde, co už.

Úplně nevím, jak moc za ním lidi stojí, ale možná tomu věčnému ublíženectví věří, to on umí. Nicméně stadion už vypískával vlastní a máme nejlevnější lístky za posledních dvacet let, tak lidi chodí, asi na Dybalu, předpokládám, víc než na Moura.

Reagovat
Maritazzi

To, co píšeš samozřejmě dává smysl, alespoň nám, fanouškům, z hlediska nějakýho rozestavení, ale u něj je problém v naprostý ignoraci jakýchkoliv ofenzivních paternů, souhry, čehokoliv, čeho bychom se mohli chytit. Vždyť i na základě dat můžeme dávat goly akorát z rohů nebo Paulem zpoza vápna. Chytřejší tým ví, kdy proti nám zkrátit hřiště, postaví dva lidi k Paulovi a je hotovo (nebo spíš je to o tom, zdali budem mít standardku). A předpokládám, že i u čtyřobránců by se ten blok stahoval na úroveň jakou máme teď. Chytřejší trenér by si s tím ale určitě poradil.

Mourinho za mě jede roli takovýho trenérskýho Trumpa, všechno jenom posírá, hledá všude nepřátele, domnělé viníky a na nich si zvedá svojí auru. Lazio, rozhodčí, kalendář, prostředí, Karsdorp (po tragickym výkonu hodit celej zápas na jednoho střídajícího hráče), přestupy, rozhodčí můžem zmínit asi 5x. Na co Friedkini platí mentála, kterej se pětkrát za sezonu nechá vyloučit ze střídačky a logicky jeho obliba mezi rozhodčíma bude asi taky obrovská. Chyby rozhodčí dělaj, ale za to jak ztrácíme, si můžeme jedině sami. Ale zase - v diskuzích i po tomhle derby se dokáže rozebírat rozhodčí. Přenášení tlaku z hráče na něj přetransformoval v osočování všech okolo, jen on sám je bezchybnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkáš.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele