základní část, 27. kolo
19.03.2023 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Fiorentiny (© AFP)

Fiorentina pokračuje v krasojízdě, jediným gólem udolala Lecce

Další výhra a další tři body. Fiorentina se veze na vítězné vlně, a nejenže postupuje pohárovou Evropou, ale stoupá i ligovou tabulkou. O nejtěsnější výhře nad Lecce rozhodla vlastní branka Antonina Galla.

Nebylo to zrovna ofenzivně laděné utkání, ovšem to domácí vůbec nemusí mrzet, protože cíl získat tři body byl splněn. Fiorentina měla v nohách utkání na půdě Sivassporu a minimálně na začátku zápasu to bylo znát. I tak se ale Viole podařilo skórovat, když centr do šestnáctky nešťastně zasáhl do vlastní sítě natěsno strážený Antonino Gallo.

To byl nejdůležitější okamžik jinak nepříliš záživného souboje. Viola ofenzivními akcemi šetřila, a pokud jde o Lecce, to bylo směrem dopředu bezzubé. Tempo hry se po přestávce nezměnilo a dokonce už nepadl k nelibosti fanoušků žádný gól. Ve 48. minutě podržel domácí celek brankář Terracciano, který vyrazil střelu Federica Di Francesca. Tahle šance byla tou největší na straně Lecce vůbec.

Fiorentina se přeci jenom musela o výsledek strachovat až do úplného konce, vedení 1:0 však nakonec uhájila, a protáhla tedy svojí sérii výher napříč všemi soutěžemi.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele