základní část, 27. kolo
17.03.2023 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Domenico Berardi (© AFP)

Sassuolo po přestřelce v Římě s góly šetřilo. Zachraňující se Spezii potopila Berardiho penalta

Hráči Sassuola potvrdili ve 27. kole Serie A roli favorita, když na vlastní půdě porazili Spezii 1:0, a připsali si tak již čtvrté vítězství v řadě. Po gólovém představení na půdě AS Řím trvalo domácím delší dobu, než se dokázali prosadit. Nakonec je však v 71. minutě zachránil pokutový kop, který s dávkou štěstí proměnila stálice Neroverdi Domenico Berardi. Spezia tak i přes skvěle chytajícího Bartlomieje Dragowského na bod nedosáhala a stále se nachází jen těsně nad zónou sestupu.

Oba týmy v zádech hřály velmi nečekané výhry z minulého kola. Spezia přerušila sedmizápasové čekání na ligovou výhru a překvapivě doma skolila Inter, k čemuž gólem a asistencí přispěl elitní kanonýr M'Bala Nzola. Pro Sassuolo nebylo zaskočení některého z favoritů nic nového. Po zimní přestávce už dokázalo zdolat AC Milán či Atalantu a o uplynulém víkendu jeho ofenzivní sílu pocítilo římské AS. Polovinu ze čtyř branek Neroverdi vsítila kometa posledních týdnů Armand Laurienté.

Do zápasu však vstoupila lépe hostující Spezia, která během první minuty vyprodukovala hned dva nebezpečné střelecké pokusy, oba ale dokázala defenziva černozelených zblokovat. Celek z Ligurie i nadále nepolevoval v aktivitě a dělal domácím řadu problémů. Největší hrozbou byl dle očekávání Nzola, jenž své dvě zakončení z pravé strany ale mezi tři tyče nenasměroval a prozatím nepřidal svůj 13. ligový zásah. Sassuolo se osmělilo až po půlhodině hry, kdy technickou střelou zpoza vápna orazítkoval břevno Berardi. Těsně před odchodem do šaten měl obrovskou příležitost otevřít skóre Matheus Henrique, avšak Dragowski předvedl proti jeho hlaviččce skvostný zákrok.

Polský čaroděj ukázal své umění i zkraje druhé půle, kdy tygřím skokem vyrazil pokus směřující do šibenice. O chvíli později zahrozil rychlým průnikem do vápna Laurienté, jenže ani on nedokázal protlačit míč do sítě. V 71. minutě však již gólová píseň "I get knocked down" na stadionu v Sassuolu hrála, když se proměněným pokutovým kopem prezentoval Berardi.

Sassuolo si tak připsalo čtvrtou výhru v řadě a poskočilo do horní poloviny tabulky. V příštím kole 3. dubna přivítá Turín FC. Doma bude hrát také Spezia, která o den dříve vyzve Salernitanu.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele