základní část, 27. kolo
19.03.2023 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavující Mattia Zaccagni (© AFP)

Lazio králem Říma, rozhodlo vyloučení Ibañeze

Sarriho Lazio ovládlo Řím a vyhrálo nad AS podruhé v řadě. Dnes večer mu k tomu pomohly dvě situace. Jednak vyloučení hloupě zasahujícího stopera Ibañeze a jednak úspěšně proměněný nájezd po krásné akci, o nějž se postaral Mattia Zaccagni.

Lazio potřebovalo reagovat na vypadnutí z pohárové Evropy a nebyla k tomu vhodnější chvíle než derby. To je zápas, který si fanoušci obou táborů často pamatují ze sezony nejvíc a klima v celém městě je dlouho před ním i po něm napjaté. Oba kluby navíc dělily jen dva body a oba cílily před reprezentační pauzou na příčky Ligy mistrů. V bráně Lazia se opět ukázal Ivan Provedel i přes vysoké horečky, které ho ještě dopoledne trápily. I to ukazovalo, jak moc hráčům obou celků záleží na tom, aby se na derby přímo podíleli.

Domácí Biancocelesti se v prvních momentech starali hlavně o držení míče, zatímco AS se nechávalo volně unášet proudem utkání. Pro brankáře Provedela žádné nebezpečí neznamenalo. Pozdě dostupovalo hráče Lazia, kterým se dařila kombinace snad až na finální fázi. Zápas hodně ovlivnila minuta číslo třicet dva, v níž zcela hloupě a zbytečně trefil nohou soupeře stoper Ibañez a byl po druhé žluté kartě vyloučen!

Na to musel trenér Mourinho nějak reagovat a stáhl o poločase hvězdného Paula Dybalu. A Lazio začalo hrozit. Luis Alberto si s Patríciem ještě neporadil, ale Mattia Zaccagni už ano. V 65. minutě si s pomocí kolegů udělal z obrany AS dobrý den a z úhlu propálil brankáře Patrícia!

AS jen o tři minuty později srovnalo, když si dal vlastní branku obránce Nicolò Casale. Jenže sudí postřehl ofsajd atakujícího Chrise Smallinga, a branku Vlků tak odvolal. A ti si už do konce utkání nedokázali vytvořit žádnou další šanci. Lazio ovládlo nepříliš atraktivní derby, a slavilo tedy cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
HugoBoss27

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele