základní část, 27. kolo
19.03.2023 15:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Neapole (© AFP)

Neapol rozdrtila Turín čtyřmi góly, o polovinu se postaral Osimhen

Ani Turín nedokázal rozjetou Neapol zastavit, či snad jen přibrzdit. Domácí "Býci" byli Partenopei rozneseni na kousky a to čtyřmi góly. Trefili se Kvaracchelija s Ndombélém, ale hlavní hvězdou byl zase Victor Osimhen. Dneska si na své konto připsal další dvě trefy.

Brankář Vanja Milinković-Savić počítal s tím, že dnešní odpoledne pro něj bude vším, jen ne odpočinkovým. Před ním sice stáli muži jako Schuurs, Gravillon nebo Rodríguez, jenž se nedávno označil za nejlepšího levého stopera v tříčlenné obraně v lize, ale při pohledu na formu Neapole ho to asi moc neuklidnilo. Zpočátku sice Turín občas vystrčil růžky, ale jako první okamžitě udeřila Neapol.

Victorovi Osimhenovi stačilo necelých devět minut, aby si naskočil na rohový kop od Piotra Zielińského a hlavou jej usměrnil do sítě. Na jeho pohyb nestačil zareagovat ani Schuurs s brankářem Milinkovićem-Savićem a Neapol vedla. No a to je stav, ze kterého se málokterý soupeř dokáže dostatečně otřepat, což ukázala už celá řádka soupeřů klubu ze stínu Vesuvu.

Turín ale přesto párkrát ukázal, že utkání ještě nezabalil. Po dvaceti minutách vypálil hodně tvrdě Samuele Ricci a jeho dělovku vyrážel před sebe brankář Alex Meret. Naštěstí pro něj se dobíhající Tonny Sanabria nedokázal lépe trefit a míč poslal jen do tyče! O deset minut později se Linettymu nepovedl obranný zákrok ve vlastní šestnáctce a fauloval pronikajícího Kviču Kvaraccheliju. Sám faulovaný se postavil k zahrávání pokutového kopu a nemýlil se!

Stejný hráč se ještě do konce první půle pokoušel vypálit, ale jeho snahy vyšly díky skvělé práci domácí obrany vniveč. Z obou největších ofenzivních zbraní hostí udeřil podruhé jen Osimhen. Pět minut po změně stran si naběhl na pas Olivery (po akci, kterou kompletně vymyslel a prakticky celou provedl právě gruzínský klenot Kvaracchelija) a zcela volný usměrnil míč do sítě za záda bezbranného gólmana Milinkoviće-Saviće.

Snad z obavy o případný debakl se domácí začali víc koncentrovat na obranu, která byla posílena o dva nově příchozí obránce. Ani s jejich pomocí ale Turín nedokázal udržet Neapol na uzdě. Osimhen tentokrát rozjel akci, vybojoval míč a posunul ho na Kvaraccheliju. Ten přihrál na Tanguye Ndombélého a robustní záložník stanovil konečné skóre na 4:0 pro lídra Serie A. Neapol dělí od titulu stále méně!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele