základní část, 27. kolo
17.03.2023 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Marten de Roon (© AFP)

Zápas jako vystřižený z herní konzole nakonec nabídl nečekané rozuzlení ve prospěch Atalanty

Fotbalisté Atalanty potvrdili roli favorita, když ve 27. kole Serie A přemohli na domácí půdě Empoli 2:1. Hosté sice šli na konci první půle do vedení, když se z ojedinělé šance prosadil Tyronne Ebuehi. Hráči z Bergama však ve druhé půli duel dvěma góly otočili, a darovali tak po více než měsíci fanouškům Nerazzurri vítězství v rámci italské nejvyšší soutěže. Hosté naopak prodloužili své čekání na plný bodový zisk na osm zápasů v řadě, avšak i nadále mají bezpečný polštář na týmy ohrožené sestupem.

První měsíc kalendářního roku 2023 vypadal pro Atalantu báječně. Během šesti úvodních duelů v něm zejména zásluhou Ademoly Lookmana nastřílela fantastických 22 branek. Poslední lednový den ovšem tým z Bergama vypadl z italského poháru, o což se postaral Inter, a od té doby forma Orobici prudce klesla. Využít toho chtělo Empoli, jenž na tom však bylo obdobně. Pro něj byli milánští Nerazzurri naopak jediným celkem, který dokazalo z předchozích osmi soutěžních duelů porazit.

A hned ve druhé minutě mohlo inkasovat. Davide Zappacosta poslal z pravé strany míč do pokutového území, kde ho ale ideálně netrefil Mario Pašalič, a jeho zakončení tak skončilo vysoko nad. V následujících minutách si sice Atalanta nevypracovala žádnou vyloženou šanci, i přesto ale dominovala a Empoli nedovolila v první půlhodině jediné střelecké zakončení. Byli to ale paradoxně svěřenci Paula Zanettiho, kteří se těsně před poločasem dostali do vedení. Postaral se o to Ebuehi. Nigérijský obránce si naběhl do vápna a skvěle zakončil akci vedenou z levé strany hřiště.

Zasloužené vyrovnání nakonec přišlo v 58. minutě. Matteo Ruggeri z levé strany posadil míč na hlavu Martena De Roona a ten velmi přesný centr uklidil k pravé tyči branky Samueleho Perisana. Od tohoto momentu si Nerazzurri nechávali míč hlavně pro sebe, ale příliš nebezpečí s ním generovat nedokázali, a hosté tak stále živili naději na bodový zisk. Toho se ale nakonec nedočkali. Čtyři minuty před koncem se totiž míč na malém vápně odrazil k Rasmusovi Hojlundovi a ten Perisana nekompromisně propálil.

Atalanta tak i přes bídnou formu potvrdila roli favorita a zvítězila. V příštím kole se 1. dubna představí v Cremoně, Empoli o dva dny později přivítá Lecce.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele