základní část, 27. kolo
18.03.2023 18:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Boulaye Dia (© AFP)

Řecká spolupráce zachraňovala Bologni bodový zisk. Salernitana remizovala potřetí v řadě

Hráči Salernitany remizovali ve 27. kole Serie A na vlastním hřišti s Bolognou 2:2. Granata se v průběhu utkání dostala hned dvakrát do vedení, ani v jednom případě jí však nevydrželo ani 10 minut. Velký podíl měl na konečném výsledku hostující Georgios Kyriakopoulos, jenž si připsal dvě asistence, přičemž tu druhou v gól zužitkoval jeho krajan Charalampos Lykogiannis. Tým ze Salerna tak sice mohl ze zápasu vytěžit více, zároveň ale neprohrál již počtvrté v řadě, díky čemuž se pomalými krůčky vzdaluje od sestupového pásma.

Pro zápasy hostujícího celku byl v posledních týdnech typický nízký počet gólů, jelikož z pěti předchozích střetnutí se fanoušci Bologni dočkali pouze jedenkrát dvou a více branek. Mohlo se tak zdát, že útočníci klubu z města pozoruhodné architektury dostali proti nejhorší defenzivě soutěže jedinečnou šanci se střelecky chytit. Pohled na statistiky nicméně trochu klamal, jelikož domácí pod Paulem Sousou na obranné práci výrazně zapracovali a obrali o body třeba AC Milán.

Kromě dobré defenzivy ukázali hráči Salernitany také ofenzivní kvalitu, neboť už v sedmé minutě slavili branku. Po rohovém kopu vyskočil nejvýše Lorenzo Pirola a razantní hlavičkou nedal brankáři šance zareagovat. Radost ovšem netrvala ani pět minut, protože dobrý centr usměrnil Lewis Ferguson do brány a vyrovnal. O obrat se pokusil ve 22. minutě Nikola Moro, ale do jeho rány se na poslední chvíli vložil jeden z obránců. Do konce poločasu oba týmy kombinovaly především kolem vápna svého soupeře, a tak k žádnému ohrožení brány nedošlo.

Druhá půle začala opatrně a až v 64. minutě se změnilo skóre. Byla to opět Granata, kdo vstřelil vedoucí branku. Po dalším rohovém kopu vznikl ve vápně zmatek, čehož využil Boulaye Dia. Senegalský útočník se opřel do odraženého míče a s přispěním několika tečí se mohl radovat. Vedení opět netrvalo dlouho. Po dalším rohu se prosadil Lykogiannis, který vyskočil ze všech hráčů nejvýše a trefil se přesně k tyči. V posledních minutách vyrazil brankář Chrtů míč pouze k Junioru Sambiovi, ten ale nedokázal trefit odkrytou bránu.

Salernitana potřetí v řadě remizovala a v tabulce se musí nadále dívat především pod sebe. Po reprezentační pauze se Granata představí 2. dubna na stadionu Spezie, Bologna tentýž den přivítá Udinese.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele