Serie A - souhrn 1. kola: Neapol vykročila za obhajobou vítězně

19.08.2023, 20:28, aktualizováno 21.08.2023, 22:43
Komentáře a souhrny
Victor Osimhen (© AFP)

Neapol jakožto úřadující mistr Serie A neměla problémy s nováčkem Frosinone a za obhajobou vykročila výhrou 3:1. Tři body venku urval také Hellas, jenž uspěl na půdě Empoli. Vyhrály rovněž Inter, Fiorentina, Juventus a v pondělní dohrávce AC Milán, který si odváží tři body z Bologny...

Bologna FC - AC Milán 0:2

21.08.2023 20:45

Góly: 11. Olivier Giroud, 21. Christian Pulisic

AC Milán vstoupil do nového ročníku Serie A výhrou na hřišti Bologni 2:0. Rossoneri nakročili za tříbodovým ziskem již během první půlhodiny, kdy jim dvoubrankový náskok zajistila dvojice bývalých hráčů londýnské Chelsea. Na Oliviera Girouda, který si otevřel gólový účet v novém ročníku svým vůbec prvním gólem pravou nohou v dresu Rossoneri, navázal Christian Pulisic, jenž se prosadil hned při soutěžní premiéře v dresu velkoklubu z Lombardie.

Úvodní kolo italské nejvyšší soutěže připravilo Bologni do cesty velmi složitou překážku v podobě milánského AC. To bylo pro celek z města proslaveného špagetami za poslední roky velmi neoblíbeným soupeřem, jelikož Rossoblu naposledy triumfovali ve vzájemném duelu v lednu 2016. Do karet domácím nenahrávala ani situace kolem Marka Arnautoviće, který před začátkem sezony zamířil na hostování do Interu.

Předzápasové předpoklady se začaly v Pádské nížině naplňovat poměrně brzy. V 11. minutě poslal dlouhý centr na zadní tyč Pulisic, kde ho s vypětím všech sil stihl Tijjani Reijnders vrátit před branku. Tam byl již připraven tradiční zabiják milánského celku Giroud, který placírkou na bližší tyč poslal AC do vedení.

Bologna mohla brzy srovnat, Lewis Ferguson ale svou ranou rozvlnil pouze boční síť. Lekce z efektivity pak přišla pro domácí ve 21. minutě, kdy si Pulisic narazil míč se Giroudem a po krásné střele z hranice vápna na vzdálenější tyč navýšil náskok Rossoneri.

Zkraje druhé půle upadl v pokutovém území Riccardo Orsolini, píšťalka hlavního sudího však zůstala i přes zjevný odpor obecenstva v klidu. V 54. minutě mohl naději vykřesat Ferguson, stejně jako v první půli ale jeho pokus příliš vrásek Miku Maignanovi nezpůsobil.

Francouzský gólman se tak orosil až po drzém průniku Dana Ndoyeho, který ho zkoušel přechytračit přízemním pokusem na bližší tyč. Ke smůle křídelníka Bologni ovšem střela skončila právě na brankové konstrukci. Chrti podávali ve druhé půli výrazně lepší výkon než v té první, avšak Maignan měl svůj den. Strážce milánské klece se totiž vytáhl i reflexivním zákrokem ramenem proti ostré ráně Michela Aebischera.

Bologna tak na úvod sezony padla. O nápravu se Chrti pokusí 27. srpna na hřišti Juventusu, Rossoneri přivítají o den dříve Turín FC.

Více informací k zápasu

Turín FC - Cagliari Calcio 0:0

21.08.2023 18:30

Góly: -

Hráči Cagliari remizovali v úvodním kole Serie A na hřišti Turína FC 0:0. Tým pod vedením legendárního Claudia Ranieriho tak po návratu mezi italskou elitu okamžitě bodoval, čímž zkušený trenér znovu dokázal, že má fotbalu stále co nabídnout. Naopak Býci navázali na nepřesvědčivé výkony v domácím prostředí, kde v předešlé sezoně zvítězili pouze pětkrát. Jakub Jankto se svého debutu v dresu hostů dočkal v 61. minutě, David Zima vstoupil na plac ještě o čtvrthodinu později.

Obě mužstva se na začátek ligy naladila shodně výhrou 2:1 v italském poháru nad druhodivizními týmy. O něco komplikovanější cestu do šestnáctifinále mělo Cagliari, jemuž až ve 123. minutě vystřelil postup prvním gólem po téměř dvou letech stoper Alessandro Di Pardo. Ve prospěch nováčka soutěže, kterého dovedl po roce zpět do Serie A trenér Ranieri, však hrál fakt, že s Býky prohrál jediné z posledních osmi vzájemných utkání.

Do duelu ovšem vstoupil Turín aktivně. Už ve třetí minutě mohl jít do vedení, když si na ostrý míč z rohového kopu naběhl Antonio Sanabria, jeho zakončení ale skvělým reflexivním zákrokem zlikvidoval Boris Radunovič. Po čtvrthodině hry se na druhé straně po důraném souboji na hranici faulu uvolnil Nahitan Nández, jenž se zkoušel prosadit obstřelem na zadní tyč. Úvodní gól však odmítl tygřím skokem Vanja Milinkovič-Savič. Ještě před odchodem do šaten mohl skórovat domácí Yann Karamoh. Křídelník z Pobřeží slonoviny sice při svém útočném výpadu předvedl ohromující rychlost, nicméně následné zakončení lobem nesplňovalo kritéria elitní soutěže.

Po změně stran dostali turínští hráči zajímavou výhodu v podobě standardní situace. Tu si vzal na starost Samuele Ricci, jenž poslal do šestnáctky ostrý centr, na který jen o vlásek nedosáhl nabíhající stoper Perr Schuurs. Býci byli v zápase herně lepší, jejich ofenzivní řada ale nedokázala vyprodukovat moment překvapení. Proto se po hodině hry odhodlal ke střele z dálky Mërgim Vojvoda, ke smůle domácích fanoušků ovšem mířil nepřesně.

Turín tedy s nováčkem soutěže na úvod Serie A pouze remizoval. V příštím kole se 26. srpna střetne na San Siru s AC Milán, Cagliari doma o dva dny později přivítá Inter.

Více informací k zápasu

US Lecce - SS Lazio 2:1

20.08.2023 20:45

Góly: 85. Pontus Almqvist, 87. Federico Di Francesco - 26. Ciro Immobile

Hráči Lecce porazili na svém stadionu v prvním kole Serie A Lazio 2:1. Orli přitom po většinu zápasu kráčeli za vítězstvím, když už v první půli těžili z akce sehrané dvojice Luis Alberto - Ciro Immobile, kterou zakončoval druhý jmenovaný. Giallorossi ale nebyli v zápase žádným otloukánkem a celku z hlavního města svými akcemi výrazně zatápěli. To přineslo ovoce v samém závěru, kdy v rozmezí dvou minut bleskově otočili skóre, na čemž se podílel i novic v jejich kádru Pontus Almqvist. Domácí tak neprohráli čtvrté vzájemné střetnutí v řadě.

Lazio se muselo po skvělém loňském ročníku, ve kterém se umístilo na druhé příčce, rozloučit se svou hvězdou Sergejem Milinkovičem-Savičem, který přestoupil do Saúdské Arábie. Italského vicemistra ale na druhou stranu posílil Daiči Kamada a mluvilo se také o možném příchodu Huga Llorise. V prvním utkání zavítali Orli na půdu Lecce, jež se loni jen tak tak zachránilo.

Po vcelku vlažné úvodní pasáži utkání zahrozili jako první v 11. minutě domácí. Hamza Rafia uvnitř šestnáctky skvěle zpracoval a podržel míč, který následně přiklepl na hranu vápna neobsazenému Gabrielu Strefezzovi, jehož razantní střela jen těsně minula levou tyč. Útočné hře Lazia chyběl po dlouhou dobu první půle moment překvapení. Ten však přišel ve 26. minutě, kdy si na kolmici ze středu hřiště naběhl Luis Alberto, jenž následně našel Immobileho. Kapitán Lazia neměl situaci jednoduchou, avšak i v pádu prokázal instinkt zabijáka, když překonal vybíhajícího Wladimira Falconeho.

Druhý poločas velkou změnu v obrazu hry nenabídl a nadále bylo aktivnější domácí Lecce. Obzvláště živým dojmem působil Strefezza, jenž si v 57. minutě šikovně navedl míč na střed hřiště, střelu pravačkou ovšem poslal mimo tři tyče. Chvíli nato předvedl dravý průnik z levé strany hřiště Lameck Banda, který následně vybídl k pokusu Rafiu, ten však dobré pozice nevyužil. Pojistit výhru Římanů mohl po vykoupání obránců Giallorossi hostující Immobile, Falcone ale nohou vytěsnil míč do tyče. Namísto toho si v 85. minutě šikovně zpracoval na hranici vápna míč Almqvist, jehož pohotová střela zapadla přesně do dolního rohu branky Lazia. Absolutní euforie na stadionu v jižní Itálii vypukla o dvě minuty později, kdy nedůrazného počínání hostujících zadáků využil Federico Di Francesco, jenž zamířil do stejného místa jako jeho švédský kolega.

Lecce tak v úvodním kole zaskočilo Lazio a získalo skvělé tři body. Oba celky sehrají další zápas 27. srpna. Giallorossi změří síly s Fiorentinou, Orli poté přivítají na vlastní půdě FC Janov.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Juventus FC 0:3

20.08.2023 20:45

Góly: 2. Federico Chiesa, 20. Dušan Vlahović (pen.), 45+3. Adrien Rabiot

Hráči Udinese nezvládli vstup do Serie A, když v prvním kole podlehli na domácí půdě Juventusu 0:3. Stará dáma odstartovala cestu za výhrou už ve druhé minutě, kdy se po nahrávce Dušana Vlahoviče prosadil z hranice pokutového území Federico Chiesa. Srbský útočník, o jehož angažování uvažovala Chelsea a dříve také Bayern, si ještě do přestávky připsal kromě asistence i přesný zásah, jelikož sebevědomě proměnil penaltu. Juve tak ideálně vstoupilo do nového ročníku, v němž vinou absence v evropských pohárech představuje zisk Scudetta jeho hlavní motivaci.

Celek z Turína, jenž loni neprožil příliš povedený ročník, svou sestavu v letním přestupovém období téměř nepozměnil. Největší posilou se stal americký útočník Timothy Weah, jenž přišel z francouzského Lille. Stará dáma se mohla v letošní sezoně koncentrovat pouze na ligu, jelikož byla kvůli finančním podvodům vyřazena z pohárové Evropy. Cestu za titulem odstartovala na půdě Udinese, které v přípravě prohrálo pouze jednou a hned čtyřikrát zvítězilo.

Již ve druhé minutě však defenziva domácích neuhlídala Chiesu, jenž po asistenci Vlahoviče zamířil z hranice šestnáctky přesně k levé tyči. Hosté měli na trávníku výraznou převahu a ve 20. minutě dostali možnost navýšit vedení po nedovolené hře rukou jednoho z bránících hráčů. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Vlahovič a střelou do protipohybu brankáře upravil skóre na 2:0. Blízko snížení byl v závěru první půle Florian Thauvin, pohotový zákrok si však připsal Wojciech Szczesny. Také o třetí zásah se tak postarali fotbalisté Juventusu, když Adrien Rabiot přesně zakončil hlavou.

Ve druhé půli se o první zajímavou příležitost postaral domácí záložník Sandi Lovrič, jehož pumelice zpoza pokutového území prolétla vedle pravé tyče. Jen o několik desítek sekund později se 25letý Slovinec odhodlal k další střele, tentokrát však úspěšně zasáhl Szczesny. Polský brankář měl čím dál více práce a po hodině hry musel zakročit také proti ráně Lazara Samardžiče. Přesnější byl v 80. minutě na druhé straně hřiště Vlahovič, gólovou radost mu však zhatilo předchozí ofsajdové postavení jednoho ze spoluhráčů.

Juventus odstartoval novou sezonu vítězně a z Udine si odvezl plný počet bodů. Další utkání odehraje 27. srpna proti Bologni, druhý nejstarší klub Itálie změří o den později síly se Salernitanou.

Více informací k zápasu

AS Řím - Salernitana Calcio 2:2

20.08.2023 18:30

Góly: 17. Andrea Belotti, 82. Andrea Belotti - 36. Antonio Candreva, 49. Antonio Candreva

Římské AS v prvním kole Serie A remizovalo na svém stadionu se Salernitanou 2:2. Jako politý živou vodou působil v zápase Andrea Belotti, jenž v uplynulém ročníku poprvé v kariéře prožil sezonu bez vstřelené branky. Zkušeného Itala nejprve zkraje utkání obral o přesný zásah těsný ofsajd, trefa ze 17. minuty již však byla zcela regulérní. Hosté nicméně kontrovali dvěma góly 36letého záložníka Antonia Candrevy, jenž navázal na fantastickou formu ze závěru minulé sezony. Belotti se však s porážkou nesmířil a po centru nové posily Leandra Paredese v závěru srovnal.

Kádr římských Vlků se přes léto rozrostl o několik hráčů, nicméně částka vynaložená na tyto přestupy musela potěšit finančního ředitele klubu. José Mourinho totiž lovil zejména ve vodách volných hráčů nebo zvolil hostování, přesto se do hlavního italského města stěhovali hráči jako Houssem Aouar či Renato Sanches. Pro Salernitanu byly stěžejní podpisy v minulé sezoně pouze zapůjčených opor. Nové smlouvy na pobřeží Tyrhénského moře podepsali Candreva a Boulaye Dia.

Už v osmé minutě mohlo být na Stadio Olimpico veselo, branku Belottiho však sudí po zásahu VAR odvolal. Ani to ale italského útočníka nezastavilo a v 17. minutě již vsítil po šikovné práci s míčem regulérní gól. Domácí svého soupeře výrazně přehrávali a do další šance se po půlhodině hry dostal Chris Smalling. Hlavičku zkušeného obránce ale zastavil připravený Guillermo Ochoa a následně 33letý Angličan neuhlídal Candrevu, jenž po individuální akci zamířil přesně pod horní tyč a zničehonic vyrovnal.

Po změně stran přišel pro domácí příznivce další šok, jelikož se podruhé v utkání prosadil Candreva. Ten si na hranici pokutového území zpracoval přesný centr od Domagoje Bradariče a ranou na zadní tyč nedal gólmanovi AS žádnou šanci. Giallorossi byli nuceni něco změnit, a tak se Mourinho po hodině hry rozhodl pro čtyřnásobné střídání. Kýžený efekt se dostavil až v 82. minutě, kdy si na centr Paredese naskočil Belotti a hlavou vsítil svou druhou branku v zápase. Římané byli odhodláni vstřelit ještě jeden gól, pozorná defenziva hostů jim to však už neumožnila.

Na rozdíl od prvního kola minulé sezony, v němž se AS Řím střetl s totožným soupeřem, tentokrát vyhrát nedokázal. Zaváhání se pokusí odčinit 26. srpna ve Veroně, Salernitana o dva dny později přivítá Udinese.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Atalanta Bergamo 0:2

20.08.2023 18:30

Góly: 83. Charles De Ketelaere, 90+3. Nadir Zortea

Fotbalisté Sassuola vstoupili do nového ročníku Serie A těsnou porážkou s Atalantou 0:2. Vzhledem k absenci největší hvězdy Domenica Berardiho byli Neroverdi mírným outsiderem, o své útočné eso nicméně přišli také v Bergamu, jelikož Rasmus Höjlund zamířil do Manchesteru United. I bez něj si však nakonec hostující celek poradil, když dánského kanonýra dokonale zastoupil host z Milána Charles De Ketelaere. Belgičan, který v dresu Rossoneri zůstal daleko za očekáváním, nejdříve nastřelil tyč, ale v 84. minutě již přesnou hlavičkou duel rozhodl.

Neroverdi rozhodně nečekal snadný vstup do nového ligového ročníku, neboť proti nim stál pátý celek loňské sezony, s nímž vyhráli pouze dvě z posledních 19 střetnutí. Vrásky na čele trenéru Alessiovi Dionisiovi navíc přidělávala budoucnost dlouholeté opory domácích Berardiho, jenž se již podle posledních informací dohodl na smlouvě s Juventusem. To klub z Bergama sice už před pár týdny přišel o talentovaného Höjlunda, kádr ale doplnil o několik zvučných jmen v čele s italským reprezentantem Gianlucou Scamaccou.

Vyrovnaný úvod byl bohatý na souboje, neúnavně zpívající fanoušci tak v úvodní půlhodině viděli více faulů, než střel. První nebezpečnou šanci přinesla až 32. minuta, kdy na pravé straně převzal míč Duván Zapata a doběhl až do vápna, z ostrého úhlu si ale brankář ránu pohlídal. Až v samotném závěru půle přišla další větší příležitost, znovu byl na jejím konci Zapata. Na přední tyči hlavičkoval s vidinou prvního gólu utkání, tu mu však vzal na brankové čáře Maxime López.

Neroverdi si svou první šanci šetřili až na začátek druhého dějství, hned ale byla nejblíže úvodní brance zápasu. Armand Laurienté totiž za vápnem napřáhl ke střele, kterou rozezvučel pravou tyč. De Ketelaerovi se nejspíše tento zvuk zalíbil, v 64. minutě totiž do brankové konstrukce vyslal ještě tvrdší ránu z výhodné pozice, do které mu přihrál další žolík Scamacca. Více ze hry mělo obecně Bergamo, ovšem zodpovědná defenziva v čele s Martinem Erličem důstojně odolávala. Když tedy nakonec byli v 84. minutě překonáni hlavičkujícím De Ketelaerem, frustrace byla o to větší, že míč překročil čáru jen o pár centimetrů, než byl obráncem odklizen. Výhru pojistil v nastavení Nadir Zortea, jehož nárt si s balonem náramně rozuměl.

Atalanta tak zahájila pouť ligovou sezonou očekávanou výhrou. Další tři body se pokusí získat 26. srpna proti nováčkovi z Frosinone, naopak Sassuolo čeká o den později výlet na hřiště mistrovské Neapole.

Více informací k zápasu

Janov CFC - ACF Fiorentina 1:4

19.08.2023 20:45

Góly: 58. Davide Biraschi - 5. Cristiano Biraghi, 11. Giacomo Bonaventura, 40. Nicolás González, 56. Rolando Mandragora

Hráči Janova po postupu do Serie A vůbec nezvládli její první kolo, když na vlastním stadionu prohráli s Fiorentinou 1:4. Neuplynula ještě ani úvodní čtvrthodina a domácí již prohrávali o dvě branky. Nejprve se trefil 30letý Cristiano Biraghi a krátce po něm také Giacomo Bonaventura, jenž načal již svou 17. sezonu v italské nejvyšší soutěži. Oba matadoři si pak navíc připsali v dalším průběhu zápasu po jedné asistenci, čímž kromě fanouškovské základny potěšili také absentujícího Antonína Baráka.

Fiorentina v minulé sezoně příliš nezářila, když skončila s velkou ztrátou na týmy před sebou osmá. Po vyloučení Juventusu z evropských pohárů ji ovšem spadla do klína vstupenka do kvalifikace o Evropskou konferenční ligu, v níž se loni dostala až do finále. Prvním soupeřem Fialek byl Janov, který se po roční odmlce probojoval zpět do nejvyšší italské soutěže.

Hosté se hned od začátku gólově činili. Svůj individuální průnik skvěle zakončil kapitán Biraghi, když vyslal dělovku přímo pod břevno. Zanedlouho přišel i druhý gól, tentokrát se do listiny střelců zapsal zkušený záložník Bonaventura. Ten si našel odražený míč po střele zpoza vápna Nicoláse Gonzáleze a z bezprostřední blízkosti zakončil. Ve 24. minutě se mohli ke slovu přihlásit hosté, ovšem rána Milana Badelje jen těsně minula levou tyč. Pět minut před poločasovou pauzou přidala Fiorentina ještě branku do kabiny. Po rohovém kopu Biraghiho se hlavou prosadil Argentinec González.

Po pauze sundali hosté mírně nohu z plynu a nikam se nehnali. Pozornost upoutala ve 48. minutě světlice vhozena z domácího kotle, kterou byl málem trefen Luca Ranieri. V 56. minutě však La Viola znovu udeřila. V záři reflektorů byl nyní spatřen Rolando Mandragora, jenž si z druhé vlny naskočil na Bonaventurův centr a nedal gólmanovi šanci. Hráč s příjmením známé rostliny z filmové série Harry Potter ale nestihl svůj přesný zásah ani oslavit, když jeho tým poprvé v zápase kapituloval. Odvrácený balon si v pokutovém území našel Davide Biraschi, jenž nakonec překonal i zkušeného Pietra Terracciana. Jenže to byl poslední přesný zásah utkání, a z výhry se tak radovali hosté.

Fiorentina tak v prvním zápase ročníku bez problému zvítězila. V příštím kole ji čeká 27. srpna souboj s Lecce, Janov se ve stejný den střetne s Laziem.

Více informací k zápasu

Inter Milán - AC Monza Brianza 2:0

19.08.2023 20:45

Góly: 8. Lautaro Martínez, 76. Lautaro Martínez

Hráči Interu vykročili do nového ročníku Serie A vítězně, když na vlastním hřišti zdolali Monzu 2:0. Rozhodující okamžik přišel již v osmé minutě, kdy přízemní centr Denzela Dumfriese s přehledem zužitkoval kapitán Nerazzurri Lautaro Martínez. Hosté se sice postupně dostali více do zápasu, ale překonat debutujícího Yanna Sommera se jim nepodařilo. Po změně stran se navíc podruhé v utkání trefila argentinská modla domácích fanoušků, a ti tak mohli již po jedenácté v řadě přihlížet neprohře svých favoritů v úvodním domácím zápase ligové sezony.

Inter byl podle většiny sázkových kanceláří hlavním kandidátem na zisk trofeje, na úvod jej však nečekal lehký úkol. Na San Siro totiž přijelo překvapení loňské sezony z nedaleké Monzy, která naposledy Nerazzurri v Miláně pokořila. Hosté navzdory smrti bývalého zámožného majitele Silvia Berlusconiho přes léto posilovali. Do jejich kádru připutoval mimo jiné Danilo D'Ambrosio, kterého po 10 letech strávených v dresu Interu čekala s Biancorossi zajímavá ligová premiéra.

Domácí dělali od začátku aktivní hrou soupeři problémy, které už v osmé minutě vyústily v úvodní gól. Přízemní centr Dumfriese pohodlně usměrnil mezi tři tyče Martínez. Po čtvrthodině zápasu však začal tlak Interu slábnout a k první příležitosti se dostali také červení. Roberto Gagliardini se kousek za vápnem šikovně uvolnil a vyzkoušel štěstí, ale jeho přízemní ránu ukryl do náruče Sommer. V dalším průběhu prvního dějství tempo výrazně opadlo a ani jeden brankář už mnoho práce neměl.

Krátce po změně stran již po několikáté zahrozil Federico Dimarco. Tentokrát sice jeho rána snesla přísnější měřítka než velmi nepřesné pokusy z první půle, ale balon se ani v tomto případě do prostoru brány nevešel. Ofenzivní krajní bek se připomněl také po hodině hry, jenže prudká střela zevnitř šestnáctky opět prolétla těsně vedle. A tak musel klid na kopačky domácích přinést znovu Martínez, který v 76. minutě ve skluzu doklepl křižný pas Marka Arnautoviče do odkryté sítě.

Inter tak nezopakoval loňské klopýtnutí a na svém stadionu Monzu tentokrát porazil. Příští zápas jej čeká 28. srpna v Cagliari, Biancorossi budou už o dva dny dříve hostit Empoli.

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - SSC Neapol 1:3

19.08.2023 18:30

Góly: 7. Abdou Harroui (pen.) - 24. Matteo Politano, 42. Victor Osimhen, 79. Victor Osimhen

Nováček Serie A Frosinone podlehl v úvodním kole obhájci titulu z Neapole 1:3. Vůbec první branku celého ročníku italské nejvyšší soutěže sice obstarali hráči mistra druhé ligy, ještě před poločasovým hvizdem ale Neapolitánci zásluhou Mattea Politana a Victora Osimhena nepříznivý stav otočili. Nejlepší střelec uplynulého ročníku navíc po změně stran přidal svou druhou trefu. Na domácí lavičce náhradníků proseděl celý zápas, který už v úvodním dějství nabídl pět žlutých karet, mladý Čech Daniel Macej.

Hosté byli jasným favoritem, navíc když přes léto udrželi své hlavní zbraně Osimhena a Kvichu Kvaratskheliu. Domácí svůj kádr v přestupovém období doplnili o několik zkušených hráčů z prvoligového Lecce či Sassuola, pro českého fanouška však bylo nejzajímavější, že se na soupisku A-týmu probojoval 19letý odchovanec Baníku Macej.

Nováček soutěže zažil naprosto snový start zápasu. Jens Cajuste se ve vápně dopustil nedovoleného zákroku a domácí dostali výhodu pokutového kopu. K balonu se postavil Abdou Harroui a přízemní ranou k pravé tyči otevřel skóre. Neapol však postupně přidala a ve 24. minutě bylo vyrovnáno. K odraženému balonu se na hranici vápna dostal Politano a ranou k pravé tyči rozvlnil síť. Po několika minutách se hosté trefili znovu, přesný zásah Giacoma Raspadoriho ovšem kvůli ofsajdu neplatil. Ve 42. minutě už však vedoucí gól Neapole platil, Osimhen dostal balon do vápna a nekompromisně zavěsil pod břevno.

Azzurri začali po změně stran aktivně a dostávali svého soupeře pod tlak. V 57. minutě však zahrozil Jaime Baéz, který z přímého kopu orazítkoval levou tyč. Domácí se snažili postupně převzít otěže hry, Neapolští jim toho však příliš nedovolovali. Naopak se hráči v modrém snažili hrozit z brejků, tak jako Raspadori, jehož střelu z úhlu gólman vyrazil. V další příležitosti se objevil Osimhen, sám před brankářem nezaváhal a dal razítko na tříbodový zisk pro Neapol.

Frosinone tak úřadujícího mistra Serie A nezaskočilo, a Neapol si tak odvezla všechny body. Další zápas nováčka soutěže čeká 26. srpna s Atalantou, Partenopei o den později doma přivítají Sassuolo.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Hellas Verona 0:1

19.08.2023 18:30

Góly: 75. Federico Bonazzoli

Verona zvítězila v prvním kole Seria A na hřišti Empoli 1:0. Ačkoliv si domácí Azzurri především v první půli vytvořili více zajímavých příležitostí než jejich soupeř, gólové radosti se nedočkali. Sami naopak v 75. minutě po zaváhání gólmana Elia Caprileho inkasovali, když se o vítěznou branku žlutomodrých postaral Federico Bonazzoli. Host ze Salernitany tak dal zapomenout na jarní část minulého ročníku, kterou strávil z velké části na lavičce náhradníků.

Stadion Empoli se společně s tím ve Frosinone stal prvním, kde v letošní sezoně zazněla již se Serií A spjatá hymna "O generosa!". Hráči Verony však o tento poslech mohli být letos ochuzeni, když až v červnu zachraňovali svou kůži v dodatečném duelu, který poslal o soutěž níž Spezii. V žlutomodrém dresu se hned v úvodním ligovém duelu objevil slovenský záložník Ondrej Duda, jenž závěr loňské sezony a většinu letní přípravy vynechal kvůli problémům s kolenem.

Diváci na Stadio Carlo Castellani čekali na první příležitost pouze do osmé minuty, kdy z dálky napřáhl Razvan Marin a svou pumelicí rozezvučel břevno hostující branky. Chvíli nato pálil z hranice pokutového území také Matteo Cancellieri, mladičký útočník Empoli ale mířidla nesrovnal a branku výrazně přestřelil. Na další šanci se následně čekalo až do 30. minuty, kdy střelou zpoza vápna na sebe upozornil Jordi Mboula.

Zakončení hostujícího útočníka ale gólové parametry nemělo a zamířilo výrazně vedle. V závěru prvního poločasu měl na kopačce vedoucí trefu domácí Emmanuel Gyasi, ghanský útočník ale zaváhal a z nadějné pozice v pokutovém území vypálil vysoko nad břevno.

Úvod druhého poločasu byl přehlídkou obran, tu narušil až v 60. minutě Marin, jenž z přímého kopu vypálil jen těsně vedle pravé tyče. Na druhé straně se po volném kopu nejlépe zorientoval Pawel Dawidowicz a po centru zprava hlavičkoval jen těsně nad břevno. Na první branku utkání se tak čekalo až do 75. minuty, kdy špatného vyběhnutí Caprileho po rohovém kopu využil Bonazzoli a střelou z otočky poslal Veronu do vedení.

O tři minuty později zaváhal také hostující brankář, jenž ale svoji chybu dokázal napravit a pokus střídajícího Stivena Shpendiho vytěsnil na roh. V 84. minutě se individuální akcí blýskl Tommaso Baldanzi, s jehož nepříjemnou ranou si však Lorenzo Montipó dokázal poradit.

Empoli tak úvodní duel vůbec nezvládlo a prohrálo. V dalším kole vyzve 26. srpna Monzu, Verona se ve stejný den střetne s AS Řím.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
ACF Fiorentina
1
1
0
0
4 : 1
3
2
Juventus FC
1
1
0
0
3 : 0
3
3
SSC Neapol
1
1
0
0
3 : 1
3
4
Inter Milán
1
1
0
0
2 : 0
3
Atalanta Bergamo
1
1
0
0
2 : 0
3
AC Milán
1
1
0
0
2 : 0
3
7
US Lecce
1
1
0
0
2 : 1
3
8
Hellas Verona
1
1
0
0
1 : 0
3
9
Salernitana Calcio
1
0
1
0
2 : 2
1
AS Řím
1
0
1
0
2 : 2
1
11
Cagliari Calcio
1
0
1
0
0 : 0
1
Turín FC
1
0
1
0
0 : 0
1
13
SS Lazio
1
0
0
1
1 : 2
0
14
Empoli FC
1
0
0
1
0 : 1
0
15
Frosinone Calcio
1
0
0
1
1 : 3
0
16
US Sassuolo
1
0
0
1
0 : 2
0
Bologna FC
1
0
0
1
0 : 2
0
AC Monza Brianza
1
0
0
1
0 : 2
0
19
Janov CFC
1
0
0
1
1 : 4
0
20
Udinese Calcio
1
0
0
1
0 : 3
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (131)

Přidat komentář
mastakillah

S příchodem Anguissy se ta hra výrazně uklidnila a dostala ten správný spád. Cajuste byl dost splašenej a ty situace neřešil správně. Viz. penalta a ta zbytečná žlutá. Super Politano a Zielinski. Osimhen je kapitola sama o sobě, jeden z nejlepších hrotů na světě

Reagovat
danko10

Plnoletosť onej slávnej skorozostupovej sezóny sme oslávili štýlovo, s vtedajším hlavným hrdinom na lavičke a so skorozostupovým výkonom na trávniku, nehodnom akéhokoľvek športového podujatia.

Gallo vstal z mŕtvych. Renato naznačil, že by mohol priniesť to, čo sme si vlani sľubovali od Giniho. Inak hnoj, sračka, hnus. Nechápem, prečo tam Bove strašil vyše hodiny. Ale vlastne stále nechápem ani čo to má byť, kurva, za systém.

Po polhodine hry som chválil Bryana za množstvo odobratých lôpt a pohyb. Po Candrevovom nábehu som si hovoril, že by sa mal definitívne posunúť na stopéra, pretože mu absolútne chýba priestorové videnie. Po druhom góle Candrevu, ktorého by v hentakej hernej situácii aj posratý Ibanez vyniesol z vápna v zuboch, som si hovoril, že by sa mal definitívne posunúť do Frosinone.

Reagovat
Largo

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
M11

Druhy half jsem nas uz poznal

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Zark

snad klapne ten Berardi

Reagovat
stuff

Reagovat
Nuno čomes

Lecce

Reagovat
ian.rush

Na italskou ligu padlo nějak moc branek toto kolo

Reagovat
pistacik11

Už pekných pár rokov sú tam tie priemery gólov na zápas dosť vysoké

Reagovat
didosh

Reagovat
10

posledních 5 sezon padlo v Itálii v průměru víc gólů než v PL ve 3/5 případů, proti PD ve všech případech a to dost výrazně...

Reagovat
didosh

Reagovat
Jordi Alba

Nemáš po ruce nějaký čísla? Ta PD bude z těch top lig stopro poslední už poslední léta, strašná bída.

Reagovat
10

PD za posledních 5 sezon 4784 gólů, Itálie 5399, PL 5285

https://www.worldfootball.net/stats/esp-primera-division/1/

tady jsou všechny ligy, dá se to zkopírovat do xls

Reagovat
Jordi Alba

Čekal jsem bídu, ale ne až takovou.

Reagovat
bobis21

Aneb když žiješ v nějakých představách z před 30 let a divíš se, že padají góly v jedné z nejofenzivnějších lig v evropě

Reagovat
ian.rush

Bože to je zas kreténský názor. Že já se divím.

Reagovat
Shevchenko

To už tak 15 let no

Reagovat
Emmett Brown

Jediné pozitívum sú dva góly Belottiho. Mám ho rád a dúfam, že ostane zbytok humus, zúfalstvo a nemohúcnosť s archaickým futbalom a archaickým trénerom.

Reagovat
Largo

Reagovat
pastal

Už příprava a vlastně dva roky pod Mourkem naznačili co budeme hrát (humus fotbal) nic jiného než čekat až mu vyprší smlouva nemůžeme, samozřejmě je třeba říct že za ty dvě finále v Evropských pohárech mu musíme pogratulovat, ale fotbal jako takový je nekoukatelny Navíc teď už bude hrát i Pele zaklad tak to bude ještě horší Bryan včera ukázal jak je "nepostradatelny"pro tým a bude hrát zase všechno

Reagovat
smazaný uživatel

Není za co gratulovat v Evropě.

1. v EKL jsme byli favoritem, nakonec jsme se protrápili a proodkopávali k vítězství.

2. EL - prohrát ve finále dělá oproti vypadnutí o dvě kola dříve jen pár milionů euro rozdíl, jinak žádná prestiž, nic. Prohrané semifinále s Liverpoolem nebo Barca o kolo dřív, kdy se bojovalo a útočilo - to nezapomene nikdo. Na bečení na rozhodčího v EL zapomenou všichni. Za mě totéž jako když Fonseca vypadnul s Manchesterem v SF nebo Sevillou ještě dřív. S horším kádrem. Prostě není pohár.

Reagovat
fenixLFC

na beceni na rozhodciho v EL nezabudne nikto....

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
maras93

Magic Mike a Pulda nejlepší, RLC naopak za mě nejslabší. 2.polocas už jsme to docela šulili, ale hlavní jsou 3 body.

Reagovat
Kaka14

+ Reijnderse bol super

Reagovat
maras93

Reagovat
10

New Milan signing Reijnders completed 100% passes on Serie A debut

Reagovat
Eldarion

A nabehal 12,8km pri svojom debute, Tonaliho rekord bol 12,4 za celý čas v AC

Reagovat
10

njn, Tonali je chytřejší

Reagovat
smazaný uživatel

A Cristante má nejvíc ze všech..

Reagovat
Eldarion

Cristante je ale boh futbalu.

Reagovat
10

https://www.youtube.com/watch?v=NTwxKxrv0Ag

Bryan vs. Alberto, Danko, Emmett a ty

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně destruktivneji.

Reagovat
10

Bryan je taková italská verze Maguirea, až je mi ho taky skoro líto techniku mají na podobný úrovni...

Reagovat
cresposuper

Brozovic

Reagovat
cresposuper

Akoze prislo mi, ze nasi zaloznici su strasne staticki, ale 66 nabehanych km za cely tim je asi chyba.

Reagovat
10

to se nepovedlo

přitom Icardi s Lukakuem už u vás nejsou

Reagovat
Kaka14

wau

Reagovat
Perseus

Povinné tři body a docela prima výkon. Hezké dva góly, ofenzivní potenciál nebe a dudy oproti předchozím sezonám. Nic proti Salámovi s Messiasem, ale Pulda a Chukwu budou jiný level.

Totálně nadšený jsem z Reijnderse. Čekal jsem to, hodně jsem se na něj těšil a od začátku mercata říkám, že on bude nejlepší posila. Zatím to naplňuje na sto procent, to bude hráč do all star jedenáctky celé ligy.

Jsem ale lehce skeptický ohledně zbytku zálohy. Loftus mi od začátku přijde jako trochu zbytečná posila. Přišel Reijnders, přišel Musah, tak jako třetí záložník mělo spíš přijít klasické DM, někdo defenzivnější. Takhle máme hodně těch ofenzivnějších středáků a při zranění Bennacera pak lone 6 musí hrát Krunič.

Což o to, nebyl včera uplně špatný, ale dlouhodobě to hrát nemůže. Zejména při defenzivních tranzicích Boloně fakt nedělalo žádný problém procházet středem hřiště. Seriozně se v tomhle setupu bojím zápasů proti Juve nebo Neapoli, ti by si nás totálně namazali na chleba.

A nelíbí se mi ani Tomori. Forma z mistrovské sezony tatam. Naštěstí Mike je furt brilantní.

Řekněme opatrný optimismus, ofenzivně se mi to líbí, ale na titul to pořád nevidím. Na první místo tipuju Juve, nehrají poháry, Dušan s Fedem to potáhnou a ačkoliv se na to moc nedá dívat, Allegri to důležité sbírání výher prostě umí. A něco mi pořád říká, že Pioli nedotrénuje sezonu. Uvidíme.

FORZA MILAN

Reagovat
Eldarion

Konečne máme pravú stranu ktorá vie kopať do lopty (viac než slušne), ale tá obrana a DM mi robí starosti. Ak tam má hrať Musah a hasiť Tomoriho tak neviem neviem, akože na Kessieho sa podobá, ale asi iba fyzicky. Som zvedavý ako to chcú vyriešiť.

Reagovat
Perseus

Tady je problém, že máme tři nové CM, ale žádné DM. A kdokoliv z těch hráčů na šestce, nota bene osamocené, je za mě nesmysl. RLC už vůbec, Musah mi taky přijde, že se tam svou typologií vůbec nehodí. Na něj sem zvědavý, ale přijde mi, že z dvojice s RLC měl přijít pouze on. A Reijnders by to asi byl schopen zahrát, hlavu i přihrávku na to má, ale zase je škoda ho tam topit, když má takový ofenzivní potenciál. Takže při zranění Bennacer je Krunič najednou opravdu pan nepostradatelný, což může znít vzhledem k jeho obecné průměrnosti směšně, ale ted to tak prostě je.

A stopeři mi dělají starost, tam by to chtělo velké zkušené jméno, co by hrálo vedle Fika nebo Malicka. Na Pellegrina jsem zvědavý, uvidíme, kolik šancí dostane.

Reagovat
Savi

Neměl jsem z Lotusky špatný pocit. Do útoku nám to snad půjde líp, jak s loňským týmem. Nicméně záložní řada do obrany nic moc. A jak vychvaloval včera komentátor naši obranu, tak nevim co fetuje. Vždyť to bylo hrozné když pomyslím, že to byla ,,jen,, Boloňa. Nelíbilo se mi to vzadu.

Jako posily se zdají dobré, jen škoda, že to nejsou taliáni :-(

Reagovat
Raffaello

"Na první místo tipuju Juve, nehrají poháry, Dušan s Fedem to potáhnou a ačkoliv se na to moc nedá dívat, Allegri to důležité sbírání výher prostě umí."

Allegri si hlavně přivedl Francesca Magnanelliho, který dává rukopis ofenzivní části hry. To, jak se Juventus začal prezentovat v přípravě a jak diametrálně působil prvních 45 minut v Udine, oproti rokům minulým, je jeho práce. A pokud budou i takto pokračovat, budou v půlce sezóny hrát dost možná nejatraktivnější fotbal v Itálii.

Reagovat
Perseus

Pokud to tak bude, já budu jenom rád. Mně to druhou půli přišlo jako stejná čalamáda jako loni .) Ale vedli vysoko, tak uvidíme, jak to bude dál. Ten původní komentář ani neměl být nijak kritický, naopak ocenění toho, jak konzistentně jsou schopní vyhrávat. Loni to bylo peklo, všichni na Allegriho nadávali, ale stejně to byla v jednu chvíli výhra za výhrou. To se taky musí umět.

Reagovat
Raffaello

I proto jsem psal prvních 45 minut, to bylo všechno jenom ne Allegriho fotbal. Pořád je to v progresu. Hodně věcí se změnilo a hodně věcí se ještě musí změnit. Snad zvládnou brzy renovovat i italskou obranu, protože na tu Brazílii se nedá dívat.

Reagovat
10

Obrana je největší slabina toho týmu...a pak regista, Loca mě pořád nepřesvědčil, alternativa za něj tam chybí. Pokud by přišel Amrabat, ten tým se zvedne výrazně, stejně jako Loca na mezzale.

Reagovat
Raffaello

Loca na mezzale je úplně jiný hráč, na tom si "udělal jméno" na Euru. Ještě je týden času na dotažení a pak je repre pauza. Takže když přijde někdo nový, bude mít před Laziem prostor se aklimatizovat. Příchod registy by zásadně pomohl s obranou, přestože renesance musí přijít tak či tak.

Reagovat
10

já doufám, že se o někom na registu jedná, když takhle pustili Rovellu

mezitím se zase spekuluje o Španělovi s půlsezonní menstruací, do toho pořád Lukaku...možná bych to mercato radši zavřel

Reagovat
Raffaello

Lukaka bych se nebál. Atalanta Zapatu do Říma nepustí za pár drobných a v Římě nebudou chtít platit. Lukaku musí pryč a Chelsea ho potřebuje udat, i kdyby zase na hostování. Takže to vidím tak, že Lukaku skončí v Římě na ročním hostování + částka za přestup za splnění nějakých podmínek (což se stejně nestane a za rok ho mají zpět).

Někdy je lepší to nechat být, než za každou cenu něco přechodně lepit. Zvlášť letos by to byla hloupost, když je ve hře maximálně domácí double. Spousta času v týdnu, o repre pauzách, ten tým bude mít dost regenerace a klidu na práci. I bez registy to může fungovat. A Amrabat má ve Viole čas do konce týdne, pak ho "stáhnout z trhu".

Reagovat
10

Je pravda, že Lukaku do AS se začíná spekulovat docela často. Nedávno jsme to s Albertem řešili a v tý době nebyla snad jediná spekulace, takže EF zase zafungovalo.

Z pohledu Juve vidím hrozbu v tom, že se někdo z PL zblázní a vypálí za Dušana raketu, nebo Chelsea přistoupí na nějakou šílenou výměnu typu 60m + Lukaku, protože i oni už asi vidí, že ta situace je pro ně dost v prdeli.

Máme pořád dost široký kádr, uvidíme, co přinesou odchody, Kostić nebo Kean můžou přinést peníze, který se pak dají investovat. Giuntoli ještě něco vykouzlí.

Reagovat
Raffaello

Kouzlo EF má svůj půvab.

Přijde mi, že Vlahovič už ukázal, že nikam nechce a vedení je s tím v míru a navíc spokojené. Sledoval jsem mediální výstupy a je docela vidět, hodně ho využívají. Pokud někdo nedá 100m na dřevo, tak neodejde. Lukaku do toho fotbalu, který Magnanelli ordinuje, už není vhodný. Jasně, získáš cash, ale uděláš si koncepční díru, protože Lukaku je do dvou let odepsaný. Věřím, že Giuntoli má dlouhodobější vize než jeho předchůdci.

Kostić je hrozný, to je Krasič 2.0. Na Frankfurt super, na Juve to nestačí. Cambiaso není o nic horší a je perspektivnější. Keana je škoda. Má to v sobě, ale hlava mu nedovolí ukázat cokoliv konstantního.

Reagovat
10

Já se taky pořád ujišťuju tím, že Lukaku je v rozporu s tou filozofií, co hlásají, na druhou stranu je tam pořád faktor Allegri, kterej Lukakua chce několik let. Ale máš pravdu, že ty signály mimo hřiště naznačují, že snad vznikla shoda na tom, že Dušan zůstane. O jeho zájmu nemám pochyb, on Juve miluje.

Pokud Cambiaso bude hrát jako první zápas, tak je dokonce výrazně lepší volba.

Moiseho by byla škoda, radši bych poslal pryč Milika, kterej mi vůbec nic neříká. Byl bych rád, kdyby Moise dostal poslední šanci, je mu pořád teprve 23 let.

Reagovat
Raffaello

Když se podívám vyloženě na první půli s Udine, nedovedu si představit, že se bude Lukaku v tandemu s Chiesou pohybovat jako Vlahovič. Magnanelli staví na De Zerbiho odkazu. Sám Francesco byl hodně inteligentní a konstruktivní. Takže bude chtít hrát rychle, s míčem u nohy, nic pomalého, bez nákopů, bez zbytečný soubojů na hranici vápna a hru přes útočníka na hrotu zády k bráně. Možná to byl ve výsledku Magnanelli, kdo přesvědčil Allegriho, že fotbal Juventusu bude dávat větší smysl s Vlahovičem, který lépe zapadne. Samozřejmě fabuluju, ale dávám si dohromady ty jednotlivosti, které jsme zatím mohli vidět na hřišti. Lukaku splňuje Allegriho tradiční představu o útočníkovi a jeho hře, bezesporu. Ale právě Magnanelli to podle mě naboural a sune ho k modernějšímu pojetí hry. A teď budu hodně předbíhat. Ale pokud si Magnanelli vezme to nejlepší z De Zerbiho ofenzivního fotbalu a to nejlepší s Allegriho defenzivního fotbalu, tak by mohl být dobrou krví nové italské trenérské školy.

Milik je zbytečný hráč. Toho snad ani nechceš, aby ti nosil rozlišováky a kužely, jak zbytečná osoba to je. Keana si zase chceš za každou cenu nechat, protože z něho fotbalovost cítíš na každém kroku. Ve 23 letech má pořád vše před sebou. V Juve ale víc jak rok už asi nedostane.

Reagovat
10

Nevím, jestli Magnanellimu nedáváš až moc kompetencí a zásluh, podle mě si do toho Max moc kecat nenechá, proto po minulé sezoně odešel Bianco ( ), který tam byl z úplně stejného důvodu, taky De Zerbiho asistent a vyznavač stejné filozofie.

Pro Keana je to poslední šance, pokud jí vůbec dostane. S tím jsem v pohodě, tak snad konečně prorazí pořádně.

Reagovat
Raffaello

Allegriho mám nakoukaného tolik, že nevěřím, že zrovna tohohle starého psa jde naučit něčemu novému. A to jsem měl tolik záchvěvů, že ho uvidím, jak se změní. Už jsem nad ním ale zlomil hůl. Někdo na něj musel mít vliv, protože sám by se k něčemu takovému neodhodlal. A jediná zásadní změna v realizačním týmu je Magnanelli. Možná doufám v mladou trenérskou krev, aby se to už okysličilo, protože Mancio spadl taky ke svému pragmatismu, stejně jako ho jel Allegri. Sledovat repre od Eura21 byla noční můra, bolely z toho oči. Bojím se, aby Spal u reprezentace nevyhořel. Mám tuhle generaci koučů rád, ale už mě vyloženě serou.

Celý ten systém mi leze krkem. Země, kde bývali excelentní obránci, zodpovědní záložníci a fantastičtí útočníci, sklízí nadprůměrné mladé naděje, které občas zaskvějí. Obrana je v šíleným stavu, několik dobrých záložníků se urodilo a v útoku kromě Chiesy není nikdo. Za mě se nad tím podepisuje hlavně systém, který reprezentují trenéři a ta banda dědků nahoře. A nejhorší na tom je, že pomalu ten nejstarší a nejrozporuplnější, Moggi, tohle všechno vidí a glosuje. Pomalu mu táhne na 90 a s tou aktuální garniturou gerontů o generaci mladší než on by si vytřel prdel.

Reagovat
10

Ta generace je fakt divná, Itálie a nemá útočníka a top stopera, naopak má docela přetlak v záloze, byť tam úplně světová kvalita taky není. Ještě nedávno byly nominace s Tottim, Vierim, Del Pierem, Inzaghim, Montellou...a to se dalších 15 útočníků, který by dneska byli všichni útočníci č.1, do nominace nevešli. Se stoperama je to stejné. Pokud je nejlepší italský stoper Bastoni, tak to hovoří za vše.

Reagovat
Raffaello

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Pettirosso

Byla by ho škoda, zvlášť poté, co se koupil zpátky v době, kdy to nedávalo smysl a 2 roky se “hledal”. Teď konečně vypadá, že by mohl spolehlivě hrát velký minuty, tak ho zase prodáme.

Ale chápu že, někdo odejít musí. Pokud má Giuntoli zabránit kokotině-swapu Vlahovice za Lukaka a doplatek a nepřijít o talenty typu Illing / Huijsen apod. bohužel se musí obětovat nejspíš Moise.

Postradatelný a průměrný hráče McKennieho s Kosticem prostě nikdo za ty prachy nechce.

Reagovat
10

na Kostiće pořád nějak spoléhám, že ho nějakej Nottingham vezme aspoň za 20...pro takovej tým do Anglie je to pořád nadstandardní posila

Reagovat
stuff

Kostic narozdiel od Keana zvladne aspon odcentrovat. Keana treba strelit kym sa najde nejaky blazon, kery zaplati za to, ze je mlady.

Reagovat
stuff

tiez sa obavam, ze ten Lukaku este dopadne

Reagovat
Pipo123

Údajne rokujeme o príchode Guendouziho, OM chce 20m, ponúkame 16 a očakáva sa dohoda do konca týždňa.

Jak ja toho hráča nemám rád, jo on je presne to čo nám chýba, dynamickejší hráč, ale ešte v Arsenale na mňa pôsobil ako namyslenej fracek

Za Samardziča chce Udine 25+ do čoho asi Lotito nepôjde

Reagovat
Kaka14

Ten Samardzič bude tiez cislo .... vraj povedal, ze Inter sa dohodol s niekym inym, ale nie s jeho agentom a ked oznamil Interu, ze sa maju dohodnut s jeho agentom, tak Inter uz nechcel rokovat ... celkom pekny pribeh

Reagovat
Pipo123

Dnes odpoledne zřejmě definitivně padla možnost, podle níž by se z Tottenhamu do Lazia mohl stěhovat Hugo Lloris. Římský celek potřebuje druhého brankáře a tím se stane Luigi Sepe ze Salernitany, kluby jsou domluveny na podmínkách hostování.

Low budget Lloris

Reagovat
mastakillah

Veiga je mladej, perspektivní borec. V Evropě už dosáhnul všeho. Al Ahlí mu sedne

Reagovat
10

fotbal is fucked

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Largo

Reagovat
Raffaello

Saša Cheferin sklidí, co zasel a ještě se nechá vyjebat, že to ani nepozná. Tomuto chtěl Agnelli vzdorovat. A i když jsem na něj nasranej, že co v Juve budoval, to i sám pomohl velkou měrou zničit, tak se Superligou šlo arabskému světu vzdorovat lépe. Navíc Agnelli by s Araby nelezl nikdy do postele, tak jako to UEFA udělá při první příležitosti, kdy jim nasypou peníze za účast jejich klubů v Lize mistrů.

Reagovat
10

myslím, že mu časem dá za pravdu a potichu se mu omluví čím dál víc lidí...

Reagovat
mastakillah

Reagovat
stuff

Mozu si za to sami. Mali chujovy koncept, tak to proste u futbalovej verejnosti nepreslo.

Dodatocne idealizovanie superligy len preto, ze nevieme vyriesit odskok pl a mozno buduci "problem" s arabacmi, mi pride absurdne.

Liga, odkial sa nevypadava, neda sa tam postupit. Imbecilny monopol a sledovat dokola furt tie iste zapasy. Samozrejmy upadok domacich lig. Tam tvole bolo uplne secko nahovno vymyslene. A teraz si to spatne malujme naruzovo len preto, bo aj realita je chujova

A este robit z Agnelliho vizionara

Reagovat
Raffaello

Imbecilní monopol má UEFA. Za sebe říkám, že mam rád uzavřenou ligu. Americký koncept největších soutěží je můj ideál.

A z Agnelliho nedělám vizionáře. Kdyby byl vizionář, nikdy nesvěří klub Patovi a Matovi, kteří mu z klubu udělali kůlničku na dříví a stali se jeho popravčími v očích správní rady. Jen je rozdíl, když byznys ovládáš sám, než když ho svěříš někomu jako je komunistická UEFA nebo se spojíš s Araby. Ani na jednom nevidím nic dobrého.

Agnelli pouze upozorňoval, že když se o sebe evropské kluby nepostarají, přijdou Arabové a začnou si všechno kupovat, což začalo. Má tady fungovat pyramida od spodu (provinční kluby) nahoru (TOP kluby). Ty TOP kluby vždycky krmily provinční kluby a za mě to tak má být.

Největší italské hvězdy historie Juventusu vzešly z provinčních klubů. Tak jak v US fungují školní týmy, které vychovávají budoucí sportovce ve věku 15-24, stejně fungovaly v minulosti konkrétně na italské scéně provinční kluby. Jasně daná hierarchie, mělo to systém a fungovalo to.

A domácí ligy by superliga neovlivnila. Šlo by o stejně paralelní soutěž jako je Liga mistrů. Nehledě na to, že nový koncept Ligy mistrů bude de facto superligou, jen si to nebudou řídit kluby samy, ale zase vše potáhne komunistická UEFA a za nedlouho i díky penězům od Arabů. Takže oper peníze do kasy UEFA, která pak peníze přerozdělí, než aby to šlo do společně kasy klubů, které by si přerozdělení řídily samy.

Zejména konkrétně Itálie, by měla šmahem zavést kvóty na cizince. Aby do ligy nechodil levný odpad z východu. Itálie se z vyspělého trhu stala globální vietnamskou tržnicí s béčkovým zbožím. Low cost resale, nic jiného.

Reagovat
stuff

Jasne, ze ma monopol. Ma monopol aj na nizsie sutaze, aj na mladez a aj na tie provincne kluby. Na vela veci, ktore netvoria zisk.

Ale potom sa par chalanov chce dohodnut, ze im najziskovejsiu vec vezmu, ale vyhovovalo by im ak by sa nadalej starali o vsetko ostatne.

Plus ak by slo o "standardnu" ligu s poctom zapasov blizsie k ligam ako k lige majstrov, tak ak by tie kluby ostali aj v domacej lige, by po prve tam mali mensiu motivaciu a hlavne iny kader.

Tj "najvacsie hviezdy" si nebude moct pozriet kazdy chudak v udine, cadize a birminghame, ale iba na tych par stadionoch na svete.

Rozumiem, ze su ludia, keri maju radi NHL system a mozno aj dava v nejakom smere zmysel, ale v europe ta reakcia fanuskov bola jasna. Proste chcu aby Leicester alebo Neapol mohol vyhrat ligu, wigan pohar a vdaka tomu si zahrat s Barcelonou. To je nejaka Europska tradicia a za mna, chvala Bohu, to urobili takto hlupo, ze si nedokazali ziskat fanusikov.(keri to protestami rozhodli. To by som rad zdoraznil. Takto krasnu spontannu reakciu som dlho v roznych sferach zivota nevidel)

Ja verim, ze ma zmysel institucie ako EUFA/FIFA reformovat a ne rozjebat

Reagovat
Raffaello

Jenomže o standardní ligu jít nemělo. Mělo to bojovat proti aktuálnímu formátu Ligy mistrů. Národním ligám to nemělo konkurovat. Mělo pomoct velkoklubům získat nezávislost na UEFA a více peněz přímo jim, a ne aby to šlo přes kasu UEFA a cestou se spousta peněz "ztratila". To, že si UEFA pustila k sobě blíž Araby, jen zapříčiní průšvih na trhu. Odliv hráčů z Evropy. Vytvoření umělé ligy v Arábii, která bude kumulovat super týmy. Takže zatímco TOP kluby mohly hrát Superligu, jako "náhradu" za Ligu mistrů a ty tvoje Udine, Cadiz a Birmingham mohli vídat super hráče doma v národních ligách, tak to dospěje k tomu, že tyhle hráče za 10-15 let uvidí jen "v poušti", protože všichni z Evropy utečou pro řádově vyšší výplaty, než jaké mohou dostat v Evropě. Ve výsledku uvidí strejda v Udine velký kulový a bude si muset naladit satelit s Arabskou superligou.

Tohle má ekonomické a sociologické dopady. Kromě Premier League nemůže Arabům finančně konkurovat absolutně nikdo. V Anglii navíc mají FA Cup a Ligový pohár, díky čemuž právě ty malé kluby mají šanci potkat ty velké kluby. La Liga hledá cesty a rozjela spoustu marketingových projektů, které udrží diváka a přinesou peníze. Ale pokud do toho začnou více promlouvat Arabové se svými petrodolary, tak ani to jim v horizontu 10 let může být prd platné. Serie A a Ligue 1 jsou odepsané už teď. Bundesliga je jiný svět, tam fotbal a kultura fungují úplně jinak a mají své regulace, jak nezničit sebe sama.

Jak chceš reformovat struktury postavené na mafiánských praktikách, kde ruka ruku myje bez toho, aniž bys to celé rozjebal? Buď to to lehne popelem celé, nebo necháš pochcípat vůdčí entity. Jinak nemáš šanci takový moloch reformovat. Tvoje ideály a víru v reformu opravdu nesdílím, to jsou jen vzdušné zámky.

Nejvíce mě bavil starý formát Ligy mistrů z přelomu tisíciletí. Ano, v první skupinové fázi tam bylo několik málo trpaslíků, ale do druhé skupinové fáze tenhle plevel odpadl a mělo to ten správný náboj. Já v Lize mistrů provinční kluby nechci, nepatří tam. Sorry.

Reagovat
stuff

Do diskusii o araboch a ich lige sa nepustam. Este na to uprimne nemam nazor. Ked chcu vsetkych preplatit, tak preplatia aj kluby superligy, len sa budeme bavit o inych cislach.

Ale asi sa uplne toho nebojim, ze by tam teraz sli vsetci najlepsi hraci v najlepsom veku. Teraz jak chudak, by som tam siel robit na rok za velke love, ale keby som bol miliardar ako top futbalisti, tak neexistuje, ze by som si nechal ukrojit roky zivota v krajine s tak obmedzenymi moznostami. Proste ani za kokot by mi to za to nestalo. A ani si nie som isty, ci podnebie je tam na to vhodne a ci arabacov to bude dlho bavit dotovat.

Ale ved si pockajme na vysledok. Momentalne si dedo v udine moze pozriet A tim Juve, AC, Interu aj Neapolu. Jedna z obav a tem bola naozaj ta, ze ten dedo si to nepozrie vzhladom na rozdiel v dolezitosti lig. A za mna celkom silny argument.

A ze nechces vidiet plevel v LM. Ja tiez nie, ale zas ked ta Atalanta a Ajax hrali najlepsi fucik v Europe, tak by som im kua neuberal pravo sa prebojovat v sutazi c.1 tak daleko ako len chcu. A najma pravo si ju zahrat. Vo svete superligy by kvalitny hrac jednoducho v Ajaxe, Neapole a Atalante proste neostal lebo max k comu si pricuchne je suboj s rovnako vybrakovanym Rimom alebo Bckom Juve.

Reagovat
Raffaello

Tvoje posedlost myšlenkou, že by superliga jakkoliv mařila národní ligy, je fakt úsměvná. Pokud ji nemaří Liga mistrů, nemařila by ji ani superliga. Zvlášť když se podívám do Anglie, kde mají ještě o pohár navíc, oproti jiným ligám, to zvládají v pohodě.

Neapol je posledních 10 let "cup contender", Ajax je dlouhodobě nizozemská špička, přesto oba kluby působí jako přestupní stanice před absolutní TOP destinací a vždycky budou. I za dob největší slávy Ajaxu se nakonec všichni rozutekli do Itálie, Španělska, Anglie. Ať šlo o generaci Van Bastena, nebo pak generaci Seedorfa, nebo pak generaci Sneijdera.

Atalanta je vyloženě příklad prosperujícího provinčího klubu, který je na svém vrcholu a nemá kam růst. Nejlepší hráče si neudrží. Její devízou je, že prodá tři nejlepší hráče, vyinkasuje ranec, nakoupí nové hráče a nechá je vyniknout, aby se vyhráli a přestoupili do špičky. A takhle dokola. Ale aby se stala TOP 4 klubem na dalších 10+ let, na to nemá potenciál. Pořád to je a bude jen provinční klub, který vychovává hráče pro špičku.

Takže jestli superliga je nebo ne, a jestli je pod vládou největších evropských klubů, UEFA, nebo Arabů, nesejde na tom, ty nejlepší hráči z Neapole, Ajaxu, Atalanty apod. stejně budou odcházet nahoru. Liga mistrů, Superliga, Mezigalaktická ultrasuper liga, je to jedno, hráči odejdou. A byl bych radši, kdyby to bylo v rukou kapitalistických klubů, než eurokomunistické UEFY nebo petrodolarových vládců z Arábie.

Reagovat
stuff

Tak miesto 6 zapasov v zakladnych skupinach, malo byt 18. To mi pride ako obrovsky rozdiel. Plus tych 18 zapasov by nebol carling cup, kde posles hrat next gen, ale prave by sa to stalo tvojou najdolezitejsou ligou. Plus samozrejme ak vsetky nepriame argumenty su usmevne, tak jeden je uplne priamy, ze dolezitost domacej ligy by bola nizsia z dovodu, ze by sa z nej nepostupovalo do superligy.

Pricom stvrte miesto v esp, ita a anglicku je uz minimalne tak sledovane ako titul.

A ked budes mat 9! zapasov vonku v superlige s vyraznym cestovanim a kde hras v plnej polnej, by som bol zvedavy, ci neporotujes na dalsi zapas v Lecce. A opat sa nebavime o 6 stredajsich zapasoch, ale min 18.

Ale ved dobre, ja beriem, ze mas nazor a som uplne oka s tym, ze sa tu nezhodneme.

Reagovat
10

Reagovat
stuff

kua, co by som dal za to, si tam ist na pol roka zakopat

Reagovat
Zark

Tak nakonec se náhrada za Zielinskiho povedla... Pro Al Ahli

Reagovat
mastakillah

Ať si ho užijí raději budu mít v týmu hráče jako Zielinski, než tady toho mladýho troubu, co se jde ve 21 letech zavolat do Arábie

Reagovat
LesyJePan

Spravil by si to isté vlastne všetci čo tu mudrujú.

Reagovat
mastakillah

Těch mladých hráčů tam neodešlo zdaleka tolik. V Evropě nic nedokázal, nehrál Ligu mistrů nic a odejde do Arábie? To jsou nulové ambice nějakého osobního úspěchu.

Když tam jde hráč okolo 30 let, tak to pochopím, ale tady takovej mlaďoch to mi hlava prostě nebere.

A jestli bych udělal to stejné nebo ne nemůžu soudit, v jeho pozici jsem nebyl.

Reagovat
Raffaello

Možná, kdyby to přišlo odjinud, ale pokud jde o arabský svět, za mě, určitě ne. A v tomhle případě nejde o věk, 20, 30, 50, tam bych dobrovolně nešel ani za všechny peníze světa.

Reagovat
cresposuper

Reagovat
mastakillah

Za mě o ten věk jde. Na takovej přestup má zrovna on prostě čas. Mělo by teď jít primárně o tu sportovní stránku

Reagovat
Raffaello

Rozumím ti, čistě sportovně v tomto konkrétním případě je to jasný. Osobně bych nechtěl mít s Araby nikdy nic společné, proto můj vyhraněný odmítavý postoj nehledě na věk.

Reagovat
Nuno čomes

Asi tak, hlavně i ten co si hraje na největšího romantika.

Reagovat
Kapřík

Všechno není jen o prachach.

Reagovat
mastakillah

*zakopat

Reagovat
Pettirosso

Nemusel by, kdyby si to klasicky ADL neposral svým přístupem :)

Reagovat
danko10

Nakoniec vraj príde Sardar Azmoun. V Leverkusene dal krásnych 5 gólov a v zime ide na ten ázijský mikymaus cup. Bravo.

Reagovat
cresposuper

A ten Zapata? Atalanta tam ma momentalne na 3 posty asi 9 hracov.

Reagovat
danko10

Údajne to zablokoval Gasperini, ale kolovali reči, že jemu samému sa tiež do Ríma moc nechcelo.

Reagovat
Lech

Pokud to neni povinny prestup na konci sezony, ok. Mel by to byt lepsi trochu shomurodov, a kdyz tech 5 golu da i u nas, porad to bude vic jak belotti loni. Co chceme, kdyz nemame prachy...pinto picus vedel ze potrebujem novyho hrotaka uz na podzim 22, a todle je vysledek, posila od ktere nikdo nemuze cekat vic nez tech zminovanych 5 golu

Reagovat
danko10

Od Júla stojí s opakovane natrhnutým svalom. Ja od neho neočakávam nič.

Reagovat
Hachim Mastour

Joaquín Correa to Olympique Marseille, here we go! Deal now in place on loan for €2m fee plus €10m buy clause

Buy clause will be mandatory in case OM will qualify to UCL 2024/25.

Medical tests on Friday.

Inter will complete Alexis Sánchez free deal now.

Reagovat
10

Beppe zajímavá koncepce, pustit ho zadarmo do Marseille a pak ho za 2 roky vzít znovu v 35 letech...

Reagovat
cresposuper

*Za rok. Bude mat vyrazne mensi plat nez minule a uprimne to bude upgrade oproti Correovi.

Ale je to samozrejme hrozne, v tom time je uz viac lepidla nez materialu, ktory sa ma lepit. Uz to vyzeralo, ze omladime kader, a potom pride Sommer, Cuadrado, Arnautovic a Sanchez.

Reagovat
10

To je pravda, Beppe má čím dál víc starostí ty díry lepit a čím dál horší podmínky.

Tipuju, že tuhle sezonu dojde k tomu prodeji, resp. že to Oaktree spolkne celý, protože Zhang tohle nemůže udržet.

Reagovat
cresposuper

Ja do toho teda moc nevidim, ale nie som si uplne isty, ci zmena vlastnickej struktury nieco vyriesi. Ziaden z talianskych timov, co zmenili vlastnikov, mi nepride v nejakej uzasnej kondicii.

Reagovat
Truffaldino

https://www.ilmessaggero.it/video/sport/sardar_azmoun_e_sbarcato_a_roma_autografi_e_selfie_con_i_tifosi-7592073.html

Tak Sardar už je v Římě, zrovna nadšený z něj nejsem, vždy, když jsem otevřel německou sekci, objevovala se na něj jen kritika. A dle hlavních čísel v lize (góly, asistence) dost oprávněně, v přepočtu na 90 min na tom byl loni stejně jako Abraham, nutno dodat, že Tammy měl opravdu špatnou sezónu. V řadě čísel byl ale ještě horší, v úspěšnosti střelby na bránu zaostává za Tammym i Andreou o 10 % při rovnáké střelecké vzdálenosti, úspěšnost přihrávek je u všech tří prakticky stejná okolo 66 %, úspěšnost hlavičkových soubojů jde ale jasně ve prospěch Tammyho (52 % vs 32 %, Belotti 37 %). Co mě zaujalo je jeden jediný faul na Sardara za 900+ v lize a pouhých 11 driblinků. A rovněž i defenzivní příspěvek má horší než Tammy a hlavně Belotti (poloviční počet zákroků, poloviční počet zastavených přihrávek, třetinová úspěšnost zákroků oproti Andreovi) atd..

Je to samozřejmě jen hloupé vytahování některých čísel hráčů v různých klubech a různých soutěžích, ale dost mě jeho příchod připadá jako panic buy jen abychom někoho přivedli ještě než přijdou na řadu jména jako Kokorin a spol. a v zásadě mi už vůbec nedává smysl poslat pryč Eldora a přivést Azmouna, byť je to asi až dvacátý hráč na seznamu a asi ani sám Pinto nevěřil, jak těžké bude přivést do AS útočníka. Romapress již po několikáté zmínilo, že by to nemusel být jediný příchod do útoku, tak snad se ještě v poslední den/dny dočkáme nejen stopera, ale třeba i právě nějakého překvapení do ofenzívy. Zatím bych se snažil najít kupce pro Solbakkena a hostovačku pro Pisilliho, bohužel z historie Darboa či Volpata se obávám, že nesmyslně stráví sezónu na tribuně.

Reagovat
10

Azmoun měl poslední roky jít do Juve, AC, Lazia...kdyby šel do AS ze Zenitu, tak bych dokázal pochopit, že na to někdo naskočí, ale po tom angažmá v Německu mi to přijde jako fakt trochu zoufalý krok. Ale aspoň to, že minimálně třetinu sezony marodí se svalovým zraněním zapadá do vaší koncepce.

Reagovat
Truffaldino

S těmi zraněními je to smutný, Sardar nejen že pravidelně marodí, ale on je zraněný i teď, na začátku srpna se psalo o šesti týdnech, navíc mívá výhradně svalová ztanění.

Já jsem si myslel, že Lukaka bude držel Chelsea klidně po konci mercata a donutí ho vzít Arabii, teď už i v Anglii píší o AS jako reálné možnosti. A neuskutečnitelný to opravdu není, když vezmeme v úvahu nabídku pro Zapatu jako výchozí, tak jsme schopni letos pokrýt jeho plat a i kdyby ho Chelsea dokázala udat za těch 40m, tak na něm letos vykáže možná větší ztrátu, než když ho pošle na hostování k nám.

Reagovat
danko10

Big Rom by bol pre Rím veľká posila. On je síce podľa všetkého úplne hlúpy, ale ten rok by si ho snáď José postrážil.

Reagovat
Truffaldino

Byl by skvělou posilou, vůbec bych se nezabýval tím, co se o něm psalo, je to pořád jedinec, který byl dva roky zpátky nejlepším hráčem ligy a hráč, kterého typově potřebujeme. A na přemýšlení jsou v klubu i na hřišti jiní, jen se nesmí zranit.

Reagovat
Maritazzi

Jakože chápu, že se o něj snažíme, to je zas jak vzbudit v Římanech entuziasmus po příchodu Mourinha a Dybaly. Akorát s funkčním Belottim už absolutně nechápu, co je za nápad tahat k nám Azmouna, i kdyby nebyl zraněnej. Finančně na tom asi tak dobře nebudeme a moc nechápu, proč přibírat další plat za někoho takovýho.

Reagovat
danko10

Kiežby sme typologicky úplne rovnakého týpka z Ázie už v klube za nemalé peniaze mali, že?

Reagovat
danko10

Okrem toho ani nie je profil, o ktorom sa celé leto hovorilo. Mal prísť silový hráč, schopný hrať chrbtom k bráne a zrazu príde tento mäkký futsalista.

Reagovat
10

na mě působí jako taková levná nepovedená kopie Berbatova...na to, jakou má postavu, je to fakt docela softík

ještě se po letech uzavírá kruh, protože k vám jde Schickův náhradník

Reagovat
smazaný uživatel

Azmouna moc nechápu, zase budeme oživovat, přitom v Trigorii se spíš umírá. Nemá vůbec charakteristiku toho, co potřebujeme.

Lukaku.. není moc chlapů, které bych raději neviděl v AS, kor s tou mzdou.. ale co už. Jsme stejně pro smích.

A Sanches zraněný, vydržel dva tréninky a 30 ostrých minut.

Reagovat
Truffaldino

Tři dny tréninku a min dva týdny mimo ... náš černý scénář Dybala, Sanches, Smalldini, El Sha na marodce, Paredes s přístupem, kdy mu bude celé hostování ukradené, či Aouar a následná postAFCON forma.

Pokud by skutečně dal Romelu postupně košem Beppemu, Maxovi i všem Al Hidžábům, tak ho snad ani nejde nechtít Ale pořád je k tomu ještě daleko.

Jinak Azmoun by měl mít 1,7m v Bayeru, to není úplně málo. Už vidím, jak to pokrejem Faticantim ...

Reagovat
danko10

Paredes nie je v Ríme na hosťovaní.

Inak José teraz na tlačovke povedal, že s tým, že je možnosť teraz získať Azmouna za ním prišiel Pinto a údajne mu sľúbil, že okrem neho príde ešte jeden útočník.

Nemyslím si, že by Lukaku dal komukoľvek z vyššie menovaných košom. Skôr sa mu podarilo svojim diplomatickým jemnocitom všetkých nasrať a vyautovať sa až do Ríma. Nie že by mi to vadilo. S ním v zostave by sme boli na severe ešte sympatickejší.

Reagovat
Raffaello

Lukaku je "hotovoka". Chelsea na hostování kývne, musí. Pokud nezhatí plat pro Lukaka, tak už nic.

Reagovat
danko10

V Ríme už sa roztočilo rovnaké šialenstvo, ako vlani, keď sa začalo špekulovať o Paulovi. Ak sa to Pintovi naozaj podarí, tak to vyberie tesne nad zemou, pretože mu fanúšikovia už prehadzovali lano cez korunu stĺpu na Piazza Colonna. Ak nie, tak sa má na čo tešiť.

Reagovat
Truffaldino

Nechápu, proč jsem si myslel, že je jen na hostování

S tím dalším útočníkem byly zprávy už včera, psal jsem to výš, dobře že má Mou záruku.

Lukaku to jarní působení pod Inzaghim nebral zrovna pozitivně, varianta příchodu do Juve ještě nepadla, já si ho potřebuju idealizovat a zároveň jsem moc rád, že do jeho hlavy nevidím.

Reagovat
danko10

Podľa toho, ako to Mourinho povedal, som nadobudol dojem, že podobné záruky už niekedy dostal a neboli naplnené, tak to teraz pre istotu napálil novinárom, aby nebol za idiota, že si dal priviesť búranú mŕtvolu z Nemecka.

Reagovat
smazaný uživatel

S Mourem už to je prostě takové, takže když dojde Big Rom ne příliš big, bude makat a NIC mimofotbaloveho nebudeme řešit, pomůže nám to výš.

Reagovat
cresposuper

Skor vsetci dali kosom Lukakuovi.

Reagovat
10

Reagovat
Emmett Brown

Lukaku je v pohode, na rok na môže vyriešiť problém. Azmoun je nezmysel, Belotti by mohol byť tento rok už lepší, Tammy bude fit v zime, na hrote vie zaskočiť aj Faraon. V januári sa spamätáme a zrazu budeme mať zbytočne 4+1 hroťáka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tammy bude hrát nejdřív v březnu/dubnu.

Reagovat
Lech

Reagovat
cresposuper

FcIN - In attesa di sciogliere il nodo Pavard, proposta all'Inter una soluzione low cost per la difesa: Baschirotto

Reagovat
10

zároveň byste ušetřili za security a vyhazovače, win-win

Reagovat
cresposuper

Ja som cakal, ze na rolu vyhadzovaca pride Adama Traore, ale to by nas asi este stale musel trenovat Conte

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele